Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

אני מתלבט בין 3 הדגמים הנ"ל (בפועל ישנם גם כמעט כל הדגמים עד 130 אלף שדי סיננתי).

הדגש הוא על רכב משפחתי מרווח - כרגע יש ילד אחד ובהמשך עוד אחד, לכן יש עדיפות לתא מטען גדול, וכמובן לבטיחות מעל הכל.

הרכב הוא מהעבודה מליסינג כך ששיקולי סחירות, ירידת ערך ואמינות פחות משמעותיים. מבחינת שווי שימוש שלושתם די זהים לכן אין חשיבות.

אמנם הטויוטה היא הדגם המיושן ביותר כאן , אבל היא היחידה בין השלושה שיש לי נסיון מולה - אני נוהג עליה כיום - שנת 2009 בגיר אוטומטי - ומאד מרוצה, גם מהיציבות , וגם מהכח.

אני אמנם לא מחפש רכב לתחרויות פתיחה ברמזורים , אבל עדיין עדיפות לרכב עם כח זמין ויכולת להאיץ כשצריך.

בנוסף הטיוטה מגיעה היום עם אבזור נוסף מעבר לסטנדרט (מסך מגע, מערכת ניווט GPS, נגן DVD, חיבור USB ו Ipod , מראות צד מתקפלות ודיבורית bluetooth)

הנטיה שלי היא לכיוון הג'טה בגלל המנוע והגיר העדיפים (DSG 1.2 טורבו), הבטיחות, תא המטען הגדול, והמרחב האחורי על אף האיבזור המינימלי, היא גם לטעמי יפה יותר והיסטורית כבעל גולף ואאודי לשעבר אני חובב פולסווגן.

הפוקוס אולי מעט גדולה יותר בתא המטען מעצם היותה סטיישן וגם המנוע הוא מנוע 2.0 אבל אני פחות מכיר אותה ולא יודע עד כמה היא נוחה יותר/פחות מול השתיים האחרות

אשמח לשמוע מבעלי נסיון, לגבי הרכבים הנ"ל

ואם יש המלצה על רכב אחר שעונה על הדרישות שציינתי, גם אפשרי !

תודה מראש

ליאור

פורסם

הפוקוס בלי להסס ולו לרגע.

עדיפה על הקורולה בכל אמת מידה, והגטה בגרסא של 1.2 אינה מתקרבת באיבזור לפוקוס, מה עוד שהפוקוס כרכב עדיף גם על הגטה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מחזק את מי שמעלי וגם אוסיף ואומר שאם ההתלבטות הייתה בין הדגמים שציינת, גם אם הפוקוס הייתה 1.6 הייתי לוקח אותה.

תודה על התגובות,

מעבר לאיבזור בפוקוס, מה הסיבה להתעקשות על הפוקוס מול הג'טה ?

ליאור

פורסם
סיננת גם את האסטרה טורבו?

האסטרה האמת מאד ספורטיבית אבל נפח תא המטען שלה קטן בהרבה

ליאור

פורסם
תודה על התגובות,

מעבר לאיבזור בפוקוס, מה הסיבה להתעקשות על הפוקוס מול הג'טה ?

ליאור

בעיקר בגלל הילד שבדרך....

מבחינתי תא המטען שבפוקוס מנצח, מצטרף לבחור מכמה הודעות למעלה שאמר שגם אם היא היתה 1.6 הוא היה לוקח אותה.

פורסם
בעיקר בגלל הילד שבדרך....

מבחינתי תא המטען שבפוקוס מנצח, מצטרף לבחור מכמה הודעות למעלה שאמר שגם אם היא היתה 1.6 הוא היה לוקח אותה.

האמת, בדקתי שוב לפי הנתונים הרשמיים (לפני קיפול מושבים) , גודל תא המטען בפוקוס הוא 476 ליטר מול 510 ליטר בג'טה

כך , שדווקא כאן הג'טה מנצחת.

מה לגבי נוחות הנסיעה , ההיגוי, סינון הרעשים ?

ליאור

פורסם

מה הם ה-i35? - אני חושב שהוא מרווח יותר מהאחרות, ולטעמי נאה ומזמין יותר מבחוץ ומבפנים. אמור להיות חזק מהקורולה, אך חלש מהפוקוס והג׳טה, אם כי כולם מציינים לטובה את העידון של המנוע בו ואת הנוחות באופן כללי.

פורסם

לא היתי בוחר בעניים עוצומות בפוקוס מול הג'טה. הג'טה הרבה יותר מרווחת מאחור (עם מפתח דלתות רחב) ומלפנים, אין את אותה תחושה סגורה סביב הנהג.

הפוקוס מכונית מצויינת, אבל עם ילדים, יש יתרונות לג'טה שאין לפוקוס. אבזור? הג'טה בהחלט ענייה בו לעומת השתיים האחרות, בעצם מאוד ענייה למרות שמה שיש איכותי.

לגבי תא המטען, ליטרים בפרוספקט זה נחמד, אבל זה לא מספר את המצב בפועל ונוחות העמסה ופריקה מהסטיישן נוחה יותר מכל סדאן ויכולת ניצול הנפח גם כן.

לא נהגתי על הג'טה 1.2 אז אין לי דיעה לגבי הנהיגה (נהגתי רק על ה-1.4 שהיא יחידת הנעה מצוינת).

מהטויוטה הייתי יורד והיתרון שלה הוא רק במסך המגע המרכזי, מעבר לכך, היא לא משתווה לשתיים האחרות.

הייתי בהחלט מבקש נסיעת מבחן בשתיי המכוניות ותקפיד לבחון את נושא הפרקטיות עם ילדים קרי הכנסת והוצאת ילדים ממושבי בטיחות, הכנסת עגלה לתא המטען וכו'.

פורסם

הפוקוס סטיישן היא הבחירה האדיאלית למשפחה עם ילדים , יתרון עצום מול כל גירסאות הסדאן של הגטה ובוודאי מול הקורולה.

הפוקוס בנויה היטב בפנים, ובוודאי שנראית יותר טוב מהפלסטיק השחור של הגטה.

אני מאמין שבנסיעת מבחן יתבררו לך היתרונות והחסרונות של כל רכב, והטעם האישי שלך הוא שיכריע.

לגבי ההמלצות על ה I35 , אז נכון, מי שאוהב את העיצוב יכול להיות מושפע, אבל כרכב נטו היונדאי עשתה התקדמות, אבל עדין יש מרחק לכסות מול הפוקוס והגטה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לא היתי בוחר בעניים עוצומות בפוקוס מול הג'טה. הג'טה הרבה יותר מרווחת מאחור (עם מפתח דלתות רחב) ומלפנים, אין את אותה תחושה סגורה סביב הנהג.

הפוקוס מכונית מצויינת, אבל עם ילדים, יש יתרונות לג'טה שאין לפוקוס. אבזור? הג'טה בהחלט ענייה בו לעומת השתיים האחרות, בעצם מאוד ענייה למרות שמה שיש איכותי.

לגבי תא המטען, ליטרים בפרוספקט זה נחמד, אבל זה לא מספר את המצב בפועל ונוחות העמסה ופריקה מהסטיישן נוחה יותר מכל סדאן ויכולת ניצול הנפח גם כן.

לא נהגתי על הג'טה 1.2 אז אין לי דיעה לגבי הנהיגה (נהגתי רק על ה-1.4 שהיא יחידת הנעה מצוינת).

מהטויוטה הייתי יורד והיתרון שלה הוא רק במסך המגע המרכזי, מעבר לכך, היא לא משתווה לשתיים האחרות.

הייתי בהחלט מבקש נסיעת מבחן בשתיי המכוניות ותקפיד לבחון את נושא הפרקטיות עם ילדים קרי הכנסת והוצאת ילדים ממושבי בטיחות, הכנסת עגלה לתא המטען וכו'.

אלו בדיוק השיקולים שבגללם אני נוטה לג'טה , על אף שלא נהגתי על שתיהן עדיין

האבזור מבחינתי הוא בגדר תוספת נחמדה אך אינו מהווה את אחד השיקולים העקריים

אך הבטיחות , המרווח מאחור , הנוחות, שיכוך המהמורות והבורות, השקט בתא הנוסעים הינם שיקולים מועדפים.

לפני שאקבע נסיעת מבחן המידת האפשר, רציתי לקבל מידע מנסיון של חברי הפורום לגבי הרכבים הללו.

לגבי הטויטה כבר הבנתי שהמגמה פה היא לרדת ממנה.

ליאור

פורסם
אלו בדיוק השיקולים שבגללם אני נוטה לג'טה , על אף שלא נהגתי על שתיהן עדיין

האבזור מבחינתי הוא בגדר תוספת נחמדה אך אינו מהווה את אחד השיקולים העקריים

אך הבטיחות , המרווח מאחור , הנוחות, שיכוך המהמורות והבורות, השקט בתא הנוסעים הינם שיקולים מועדפים.

לפני שאקבע נסיעת מבחן המידת האפשר, רציתי לקבל מידע מנסיון של חברי הפורום לגבי הרכבים הללו.

לגבי הטויטה כבר הבנתי שהמגמה פה היא לרדת ממנה.

ליאור

אתה חושב נכון , רק נסיעת מבחן אישית שלך תקבע כי כל אחד נותן לך פה תחושה אינדבדואלית במקרה הטוב ,

אם אתה מעדיף סדאן איכותית ואבזור לא חשוב לך , אז נסיעת מבחן של שניהם תפתור לך את הבעיה.

פורסם

רק להבהרה, הפוקוס יותר בטיחותית מהג'טה, אם שתיהן היו נבחנות בשנת 2012 ולא בשנת 2011 הפוקוס הייתה שומרת על 5 הכוכבים שלה, הגט'ה לעומתה הייתה מאבדת כוכב ויורדת ל-4 כוכבים.

פורסם
רק להבהרה, הפוקוס יותר בטיחותית מהג'טה, אם שתיהן היו נבחנות בשנת 2012 ולא בשנת 2011 הפוקוס הייתה שומרת על 5 הכוכבים שלה, הגט'ה לעומתה הייתה מאבדת כוכב ויורדת ל-4 כוכבים.

זה פקטור מאד חשוב

אבל מהיכן הנתון הזה ?

ב euroncap הנתונים הם אחרים , שניהם עם 5 כוכבים

אבל הג'טה עם 94% ו86% ׁ(מבוגרים וילדים בהתאמה) , מול 92% ו82% של הפוקוס

כשהדגם של ג'טה שנבדק היה בדיוק הדגם של 1.2 DSG trendline

ליאור

• תוכן חדש...