Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאחרונה רכשתי מאזדה 3 שנת 2005 מיד שניה, עם קילומטרז' של 82000 ק"מ.

הרכב היה בבעלות של אישה שבקושי נסעה בו, והוא שמור מאוד באופן כללי. יש לו טסט עד מרץ שנה הבאה.

מכיוון שאני לא מבין יותר מדי ברכבים(רכב ראשון), רק ראיתי שאכן נעשו הטיפולים כל 15000 ק"מ. מסתבר שהטיפול האחרון היה ב-75000 ק"מ, אך מאז עברו 15 חודשים. חברים אמרו לי שמכיוון שעברה מעל שנה מומלץ ללכת לעשות טיפול, למרות שעברו רק 7000 קילומטר מהטיפול הקודם. אשמח לעצות, ואם דרוש טיפול אשמח גם להמלצה על מוסך אמין בבאר שבע.

באותה הזדמנות - היום לפתע הפסיק לעבוד החלון הקדמי שליד הנהג. ללא סימנים וללא הודעה מוקדמת או קירטועים קודמים. למישהו יש מושג כמה אמור לעלות לתקן את זה ? האם יש משהו שאפשר לנסות על מנת לפתור את הבעיה לפני שהולכים למוסך ?

שוב, תודה רבה לעונים.

פורסם

טיפול כדאי לעשות פעם בשנה,אם לא מגיעים לכמות הק"מ הנדרשת.

לגבי החלון זה יכול להיות מגעים או מנוע חלון שעלותו כ 300 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה.

האם יש לך מוסך מומלץ בבאר שבע ? הערכה כמה בערך אמור לעלות טיפול כזה ?

האם יכול להיות שמדובר במנוע של החלון כאשר שאר החלונות עובדים ורק אחד לא עובד ?

תודה רבה,

פורסם

הוראת יצרן של מזדה אומרת שצריך לעשות טיפול, כל 15000 קמ״ או שנה לקודם מביניהם! יצא לי לא פעם ולא פעמיים לטפל ברכבים שעשו בשנה 1000-2000 קמ״, לצערי לא אוכל לתת לך המלצה למוסך באיזור שלך, אבל אוכל להמליץ לך אם לא תרצה לטפל במוסך מורשה יבואן, תקפיד על פילטר שמן אורגינל בלבד! שמן 5/30 איכותי של חברה מוכרת, ושייבה לפקק ריקון, זה המינימום!

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• ספונסר פורום
פורסם

בב"ש יש מוסך מצוין אשר נקרא מרכז רכב דרום.

פנה אל אלי ותגיד לו שהגעת מהפורום והוא ידאג לך לטיפול הכי טוב שיש.

לא מומלץ לתת הצעת מחיר לטיפול מבלי לבדוק את הרכב מכיוון שיש לבדוק האם דרוש להחליף פילטר אוויר, פילטר מזגן, פלאגים, ברקסים וכו'. כפי שנרשם לך מקודם, המינימום בטיפול שנתי זה החלפת שמן מנוע + פילטר שמן מנוע ועלות ההחלפה נעה בין 300 ל-400 ש"ח במוסך לא מורשה.

פורסם

תודה על התגובה, אבל לא הבנתי אם אתה ממליץ ללכת למוסך מורשה או לא.

הבנתי שהם יותר יקרים אך שיש פחות סיכוי שיעבדו עליך.

בתור מישהו שלא מבין כלום ברכבים, אני מעדיף לשלם מעט יותר ולדעת שמה שמתקנים באמת דורש תיקון ולא שסתם דוחפים לי כי רואים שאין לי מושג. השאלה האם באמת כך הדבר.

שאלה נוספת, כמה בערך אמור לעלות טיפול כזה ? הרכב עם 82 אלף ק"מ, טיפול אחרון היה ב-75000, לפני שנה ושלושה חודשים.

תודה מראש!

• ספונסר פורום
פורסם

תקרא טוב טוב את ההודעה שלי שוב (לגבי העלות).

המוסך שהמלצתי לך עליו הוא מוסך כללי, לא מורשה.

מכיוון שרכבך כבר יחסית "ישן" אין טעם לשלם את הפרמיה של מוסך מורשה.

אף אחד פה בפורום לא נולד עם ידע במכונאות רכב ואתה לא צריך להרגיש עם עצמך רע.

כל מה שאתה צריך זה את החוצפה לשאול ואתה הרצון ללמוד.

תגיע למספר מוסכים, תקבל הצעות מחיר לטיפול (סקר שוק), תחזור אלינו עם ההצעות ואנחנו נשמח לייעץ לך.

פורסם

תודה על העזרה, "עזרה" :)

התגובה שאני כתבתי התייחסה לתגובה שלפניך, בזמן הכתיבה עוד לא ראיתי את ההודעה שלך.

אני אבדוק את העניין ואעדכן כאן.

תודה רבה,

פורסם

שוב שלום,

הלכתי למוסך שהמלצת עליו, מבלי לבדוק את הרכב נתנו לי הצעת מחיר של טיפול כולל בדיקת בלמים (מה זה אומר ?), החלפת שמן מנוע, מסנן שמן מקורי מאזדה 3 ומסנן אוויר. זה יוצא 558 כולל מע״מ אם אני רוצה שמן מנוע 5/30 או 112 שח פחות לשמן פחות איכותי. איך זה נראה לכם ?

• ספונסר פורום
פורסם

נשמע לי מחיר הוגן מאוד.

עלות פילטר אוויר מקורי כ-200 ש"ח, חליפי כמה עשרות שקלים. 120 ש"ח לשמן זה מחיר זול במוסך, אני הייתי מבקש לשים שמן כמה שיותר איכותי. פילטר שמן גם עולה כ-50 ש"ח.

כלומר אם תקזז את המע"מ תגלה שכחצי מהעלות היא חלפים והחצי השני זה עבודה (בערך 250 ש"ח) שזה מחיר הוגן מאוד.

קח בחשבון שכאשר יפרקו גלגלים יכול להיות שתצטרך להחליף ברקסים (רק רפידות או רפידות + חריטה של הדיסקים או החלפת רפידות + צלחות כי לא ניתן לחרוט), בנוסף יפרקו פלאגים כדי לבדוק את מצבם ואם הם לא הוחלפו ב-30K ק"מ האחרונים קיים סיכוי גבוהה שתאלץ להחליף אותם וזה ייקר עוד את הטיפול.

רק בשביל שתקבל פורפורציות, במוסך מורשה אתה משלם 500-600 ש"ח רק על החלפת שמן מנוע + פילטר שמן לפני מע"מ, כלומר אם תכניס גם את החלפת הפילטר אוויר תגיע למחיר קצת דרומית מ-1K ש"ח.

פורסם

עדכון -

הלכתי היום בבוקר לעשות את הטיפול, השירות היה אדיב, לשמחתי לא נמצאו ליקויים נוספים ולכן הטיפול הסתכם ב558 ש"ח.

אלי היה נחמד ואני בהחלט ממליץ למי שמחפש מוסך בסביבה לגשת למוסך שלו.

בנוגע לבעיה עם החלון, הוא חזר לעבוד לפתע ולכן לא תיקנתי אותו.

תודה רבה לעוזרים.

• תוכן חדש...