Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

בעקבות מקרה שקרה לי חשבתי לשמוע את דעתכם ומה אתם עושים במצבים כאלה.

הגיע אלי שליח של דואר ישראל (EMS) עם חבילה, נדרשתי לשלם מכס של 34 שקלים, עד לפה הכל בסדר. היה לי שטר של 50 אז שאלתי אם יש לו עודף, הוא אמר שלא אבל הוא ישמח ל"טיפ", אמרתי לו שזה יותר מדי ובסופו של דבר הבאתי לו 40 שקלים.

עכשיו, לא ברור לי למה כל נותן שירות בארץ מאמין שמגיע לו טיפ, אוקיי, יש נותני שירות שמקובל לתת להם טיפ, אבל למה אני צריך לתת לעובד שבסך הכל עושה את עבודתו ומקבל משכורת טיפ?

כשאני עושה את העבודה שלי, שעליה אני מקבל משכורת, אף אחד לא משאיר לי טיפ, אז מה הקטע?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי חוץ ממלצרים וזונות אף אחד לא צריך לקבל טיפ

אלו הם הנותני שרות היחידים שמעבר לתפקידם הם יכולים לשנות את פני בשרות מבלי לגרוע ממחויבותם לתפקיד

כל השאר רק מבצעים את התפקיד שלהם (שליחים, מתדלקים וכו׳)

הכי לא ברור לי זה למה סבלים ממש מבקשים טיפ

כאילו על מה שילמתי הובלה, מה מגיע לו טיפ על זה שהוא לא שבר לי את הוואזה או עיקם איזה משקוף בזמן שהכניס את השולחן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מגיע להם טיפ רק אם הם מגישים קפה/אוכל/מין

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לדעתי חוץ ממלצרים וזונות אף אחד לא צריך לקבל טיפ

אלו הם הנותני שרות היחידים שמעבר לתפקידם הם יכולים לשנות את פני בשרות מבלי לגרוע ממחויבותם לתפקיד

כל השאר רק מבצעים את התפקיד שלהם (שליחים, מתדלקים וכו׳)

הכי לא ברור לי זה למה סבלים ממש מבקשים טיפ

כאילו על מה שילמתי הובלה, מה מגיע לו טיפ על זה שהוא לא שבר לי את הוואזה או עיקם איזה משקוף בזמן שהכניס את השולחן

כול נותן שירות יכול לעשות את התפקיד שלו מעבר, ובאותה מידה יכול גם למרר את האינטרקציה שלך איתו. זה פשוט עצוב שמידת השירות של אותו בעל תפקיד, תקבע ע"פ השוחד(טיפ) שאתה מביא לו ולא על פי הצורך לעשות את התפקיד שלו בצורה הכי טובה.

אבל מה אני מצפה ממדינה שבה המושג "שירות" לא קיים, ואם מישהו חס וחלילה "מעז" לעשות את העבודה שלו כמו שצריך, אז הוא "עושה לך טובה".

פורסם

עכשיו, לא ברור לי למה כל נותן שירות בארץ מאמין שמגיע לו טיפ, אוקיי, יש נותני שירות שמקובל לתת להם טיפ, אבל למה אני צריך לתת לעובד שבסך הכל עושה את עבודתו ומקבל משכורת טיפ?

אני אענה לך על זה כך:

כשתעבוד בעבודה מסריחה, בלי שום אפשרות לקידום, בשכר מינימום, בלחץ מטורף כל היום מהבוס ומלקוחות משוגעים למיניהם, אתה תבין לבד למה לתת טיפ לאנשים באותו מצב כמוך.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם כבר טיפים, אי אפשר בלי הסצנה הבאה:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אין לי ניסיון בתחום אז אני שואל כאן, לנערת ליווי, ניתנים טיפ?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

התחלתי את השרשור שם ואני ימשיך פה, אני חושב שטיפ צריך להביע אות הערכה/תודה על שירות יוצא מן הכלל.

הבעיה היא שזה נהיה איזשהו סטנדרט.

ניקח לדוגמא את המלצרים: מה שנהיה זה שבעל המסעדה מחזיק עובדים על חשבוני. הוא לא משלם להם כלום, הוא מנצל אותם - כל מי שהיה מלצר מכיר את זה שצריך לבוא לפני, לשבת ולחכות בלי תשלום ומכניסים אותך למשמרת רק שמתחיל לחץ. או שאתה צריך לשבת לנקות לפני ואחרי. ואז אתה נמצא במסעדה 8 שעות - אבל ממלצר נטו 6 שעות - ואת הטיפים של המלצרות שהרווחת ב-6 שעות ויצא לך 50 שקל לשעה אתה מחלק ב-8 ויוצא לך 40 (סתם מספרים) וכל זה בשביל שבעל המסעדה לא יצטרך להוציא כסף מהכיס שלו ולא נדבר על זה בכלל שהמלצרים צריכים לחלוק את הטיפים עם האחמ"ש.

זה נהיה כל כך מושרש בתרבות שאין מה לעשות - למלצר נותנים טיפ והמלצרים יודעים את זה ויודעים שלא משנה מה הם יעשו - רוב הסיכויים שהם יקבלו בין 10-15% - בגלל זה הם מרשים לעצמם להתנהג מגעיל, לזלזל ועדיין לצפות לזה, כי מניסיון מלצר שקורע את התחת ונותן שירות מכל הלב ומלצר שזורק זין יוצאים עם סכום כסף די דומה, מה גם שרוב המקומות הטיפים הם כוללים ולא אישיים ואז בכלל אין מה להתאמץ.

אני החלפתי שמשה ברכב וסחטו ממני טיפ, זה היה מאוד לא נעים. נתתי כמו מפגר, אבל למדתי גם לקח חשוב ב-20 שקל.

כשתעבוד בעבודה מסריחה, בלי שום אפשרות לקידום, בשכר מינימום, בלחץ מטורף כל היום מהבוס ומלקוחות משוגעים למיניהם, אתה תבין לבד למה לתת טיפ לאנשים באותו מצב כמוך.

ברווז, עם כל הכבוד, כמו שאמרתי למעלה - אם הבן אדם עשה משהו מעבר - אז מגיע לו.

מבחינתי גם אם הפקידה בבנק הפכה עולמות בשביל לקדם ולזרז לי משהו - ולא הייתה אדישה וכמו שהיא מגיע לה טיפ - אבל זה כבר שוחד...

פורסם
אני אענה לך על זה כך:

לא נכון בכלל, הסבר ממש לא רלוונטי.

יש המון עובדים במשק שמשתכרים במשכורת מינימום, ללא אפשרות קידום, בלחץ מטורף ועדיין לא יודעים מה זה בכלל טיפ.

אתה מנסה להפוך את אותם עובדים לאנשים מסכנים שהגורל הכה בהם וזה ממש לא נכון.

כל עניין הטיפים הפך לרעה חולה, אני מאוד מקווה שזה יסתיים מתישהו.

ובשביל להכניס אותך לקצת פרספקטיבה, אני יפנה אותך לשרשור הבא.

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=99842

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...