Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

20-25K אוטומט

Chapshan
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מחפש רכב אוטומאט במחיר 20-25K.

כמות הנסיעות היא ממוצעת.

מחפש רכב זול לתחזוק (צריכת דלק נמוכה, תיקונים זולים, כמה שפחות תיקונים) ואמין.

מחפש רכב משפחתי (לא מיני).

כמובן שאני רוצה חווית נסיעה כמה שיותר טובה.

אין לי שמץ של מושג בנוגע לרכבים. ממש כלום. אשמח לקבל פרטים גם בנוגע למה שאני צריך לשים לב אליו בעת הקניה.

כמו כן - הבנתי שנהוג לקחת את הרכב לבדיקה לפני שקונים, ואמרו לי שנהוג שאם מגלים שיש בעיות עם הרכב שלא דובר עליהם לפני שליחתו לבדיקה - אז המוכר משלם. אחרת, הקונה משלם. זה נכון? איך בדיוק עושים את זה (הבנתי שהחברות שבודקות את הרכב מתחייבות רק למזמין הבדיקה - אבל למה שמישהו יסכים לשלם על הבדיקה לפני שאני מתחייב לקנות אותה, ועוד לרשום את הזמנת הבדיקה על שמי?).

דבר נוסף - אשמח לקבל קצת פרטים על הליך מכירת הרכב (איך מזמינים בדיקה? איפה משלמים עליה? כמה משלמים עליה? כמה זמן זה לוקח? איך רושמים בסופו של דבר את הרכב על שמי? כמה זה עולה? עוד דברים שנוגעים לפרוצדורת המכירה-קניה....).

דבר אחרון - בנוגע למחיר, יש אפשרות לארגן עוד ~5K (כלומר, מקסימום מקסימום של 30K כולל בדיקה, וכל העלויות שמסביב), אבל רק אם זה ישפר לי את חווית הנסיעה / אמינות / עלות תחזוק בצורה פלאית שממש, אבל ממש תשתלם לי.

סליחה על הדרישות ושהשאלות הרבות (אין לי מושג ורקע בתחום. ממש ועם הארץ בנושא).

ותודה מראש לכל העוזרים.

פורסם

סליחה שאני מקפיץ את ההודעה.

אין מישהו שיכול לעזור לי בנושא?

יצא לי לראות כמה שרשורים פה על המחירים שאני מחפש, הבעיה היא שלא כולם עדכניים, ובאף אחד מאלה שראיתי לא מצאתי אמירה לגבי רמת הכדאיות לשדרוג המחיר ל- 30K...

שוב סליחה,

ושוב תודה מראש.

פורסם

בבקשה, אני מתחנן לעזרה...

אגב - שכחתי להוסיף, חשוב לי שהמכונית לא תתקשה בנסיעה לירושלים ההררית והחוצה ממנה.

פורסם

כל, אבל כל המידע שאתה מחפש נמצא בפורום וזמין לך בהפעלת מנגנון החיפוש.

בהצלחה ונסיעות טובות.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יכול להיות שכל המידע זמין לי פה ע"י הפעלת מנגנון החיפוש (אגב - למה אתה כ"כ בטוח שלא ניסיתי אותו לפני שהעלתי לפה שאלה? במיוחד לאור העובדה שכבר כתבתי שעשיתי זאת וכתבתי על אחד הקשיים שהיו לי כשעשיתי את זה).

כן. חיפשתי פה מידע. ולהלן הבעיות שנתקתי בהן:

1. כמות הפוסטים שהיו - יותר מדי. כמה קל להתכנס עם החלטה טובה ונכונה כשעוברים על כל המידע הזה? ממש לא קל.

2. מי מתוכן דיברה על רמת הכדאיות לשדרוג המחיר מ- 20-25K ל- 30K? לא ראיתי אף אחת כזאת. אני גם לא בטוח שאני יודע להשתמש במנגנון החיפוש בכדי להשיג את המידע הזה.

3. לא כל הפוסטים עדכניים. מחירי רכב משתנים כל הזמן, ובמיוחד בתקופה האחרונה. פוסט מלפני 3-4 חודשים יכול להיות כבר לא רלוונטי היום (מילא כשמחירי הרכב שמצאתי באותם פוסטים ירדו. אבל אני בהלחט לא יכול למצוא כך מידע על רכבים שהיו מעל הסכום שבו אני מחפש וכבר הספיקו לרדת אליו).

4. שני רכבים שכבר איכשהו הצלחתי למצוא עליהם תגובות חיוביות ונראו לי כאופציה - "סוזוקי בלנו" ו- "סיטרואן C5". את שניהם הצלחתי למצוא במחיר (ממוצע) נמוך בהרבה מהסכום שעליו שאלתי (במיוחד לאור העובדה שהעלתי אופציה להעלות את הרף שלי בעוד 5K). זה גרם לי לתהות כמה עדכניים היו אותם פוסטים (ראה ערך סעיף 3) אפילו שהיו בהם כמה די חדשים.

5. נכון - לגבי כל נושא המנהלה לא ממש עשיתי בדיקה מקיפה כאן. מודה. אבל כבר החלטתי לפתוח פוסט עם שאלה, אז צרפתי את השאלות הללו לשם (אגב, כן שאלתי אנשים מסביבי את אותם השאלות. לא ממש ידעו לענות לי מי אמור לשלם על הבדיקה. הסברתי את מה שלא מובן לי בפוסט שפתחתי).

6. להצליב את המידע שמצאתי עם הנתון שאני צריך רכב מספיק חזק שיעמוד בנסיעה לירושלים והחוצה ממנה, כבר היה לי מסובך מדי.

7. ולסיום - באמת שרק ביקשתי קצת עזרה. לא אמור להיות יותר מדי קשה ומסובך למי שיודע לענות לי על השאלות. זה לא שאני מנסה לזרוק את כל האחריות על אנשים אחרים. אני כבר מחפש רכב כחודש, ובצורה מאוד אינטנסיבית בשבועיים האחרונים. את החיפושים שלי עשיתי לא רק בפורום הזה, אלא גם ברחבי האינטרנט בכלל. אני מבלה על זה לפחות 2-3 שעות (שאין לי) בכל יום (ובמיוחד לאור העובדה שכרגע אני מתנייד ללא רכב, וצריך לשרוף 3-4 שעות בנסיעות עם תחבורה ציבורית לעבודה וממנה). שלא נדבר על עוד מליון ואחת דברים שיש לי על הראש, אבל זה לא הנושא כאן. כל מה שביקשתי זה קצת עזרה מאנשים. לא יותר מדי. גם לא עולה לאף אחד כסף. בסך הכל 4-7 דקות השקעה בכתיבת פוסט עם דעה ותשובה. לא הרבה. אני נכנס פה לתחום שאין לי מושג וחצי מושג בו. קיוויתי שכמו שאני אוהב לעזור לאנשים אחרים בתחומים אחרים שאני יותר מתמצא בהם ומסרב לקבל על כך תמורה (גם כשמנסים לגמול לי על העזרה בכח), אוכל גם לקבל קצת עזרה מאנשים אחרים בתחומים שאני לא מוצלח בהם.

טוב, באמת שלא חשבתי שאני ארגיש כ"כ מבואס מפתיחת פוסט עם שאלה תמימה לבקשת עזרה. אם זו היתה בקשה מסובכת מדי - קבלו את התנצלותי הכנה.

אני אנסה כבר להסתדר בדרכים אחרות.

פורסם

שלום,

כמה דברים, כדי שלא תהיה מבואס לגמרי.

בתקציב שלך אני ממליץ לחפש אחד מהרכבים הבאים, ולקנות את הרכב שיימצא במצב הכי שמור.

ניסן אלמרה

מזדה לנטיס 323

סובארו אימפרזה

שלושת הרכבים אמינים מאוד, סובארו פחות חסכונית מאחרות, אבל בהפרש לא גדול.

מה שהכי חשוב זה מצב הרכב ואופן הטיפול בשנים הקודמות.

שלב ראשון - המסמכים.

אתה מגיע לבעל הרכב (שנראה לך מעניין בלוח יד 2), מבקש ממנו רישיון הרכב ות.ז שלו. המוכר מבחינתך צריך להיות בעל הרכב (ולא חבר\ חתן\בן דוד שלו).

ברישיון כתוב מספר ידיים קודמות (01 = יש שנייה, 04=יד חמישית), תאריך עליה לכביש, עד מתי יש טסט, ממתי המוכר בעל הרכב.

בנוסף, אתה מבקש לראות את הקבלות מהטיפולים. בכל קבלה יש רישום של הקילומטראז' - תראה בסדר כרונולוגי של הטיפולים את הרישום של מד אוץ - זאת הדרך היחידה לאמת את הקילומטראז'.

אני מניח שאין לך מוסך שאתה סומך עליו בבדיקה, לכן בטח תרצה לקחת את הרכב למכון הבדיקות. אתה זה שבוחר לאיזה מכון ללכת, ולא המוכר.

אתה צריך לדעת, שרכב ישן בבדיקה כזאת ייצא לא תקין בכל הסעיפים, אבל זה לא אומר שהרכב במצב גרוע.

צריך להבחין בין מה שרציני למה שלא. למשל, בסעיף השלדה\מרכב יהיה רשום, האם מדובר במשמעות גבוה, נמוכה או שולית בכל מה שקשור לתאונות או תיקונים לאחר תאונה.

בסוף הבדיקה יש פגישה עם הבוחן - תקשיב טוב למה שהוא אומר בעל פה, ואיך הוא מגדיר את מה שרשם בבדיקה.

אתה יכול לפרסם כאן את תוצאות הבדיקה.

בכל זאת כדאי לקחת את הרכב, ביחד עם טופס הבדיקה למוסך, לצורך קבלת עמדן תיקון הליקויים.

אם תרשום מאיפה אתה ואיזה דגם הרכב אתה בודק, יכולו גם לכוון אותך למוסך מתאים.

יש דברים שאתה יכול לראות לבדך, כמו מצב הצמיגים, מצב כללי של פנים הרכב.

בהצלחה

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי vladclar,

תודה רבה על העזרה ועל ההפניות. המידע שנתת לי פה עזר לי מאוד.

אפילו הספקתי כבר להתקשר למישהו שמוכר רכב ולהתחיל להתעניין בפרטים, רק בזכות המידע שנתת לי פה.

בנוגע למוסכים - יש לי כבר שתי המלצות מחברים. נראה לי שאני מסודר בעניין הזה. אבל תודה רבה על ההצעה.

ממש תודה :-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה שהתעוררה במהלך חיפוש רכב בעקבות ההנחיות שקיבלתי פה:

פניתי למישהו שמוכר רכב והכל היה נראה לי טוב ויפה.

רגע לפני שנפרדנו, ביקשתי ממנו לראות רשיון רכב ותעודת זהות כדי לוודא שהוא הבעלים של האוטו. בשלב הזה הוא אמר לי שהוא לא הבעלים של הרכב, אבל יש לו יפוי כח מהבעלים למכור אותו.

האם יפוי כח במכירת רכב זה דבר שנהוג ומקובל?

במידה וכן - יש משהו שאני צריך לדעת בקשר לזה? איך אמור להראות מסמך כזה (אני מניח שמכתב חתום מהבעלים, תוך ציון תעודת הזהות של המיופה נחשב לנפוץ, אבל אני עדיין קצת חושש)? האם צילום תעודת הזהות של הבעלים על מסמך היפוי כח מספיק טוב? ישנם נהלים מיוחדים שאני צריך לדעת עליהם במצב כזה?

תודה

פורסם

חפשן, יש בפורום המון מידע בנושא הזה. התכבד נא ובצע חיפוש בפורום, אני חושב שחיפוש המונח "יפוי כח" ייתן לך תוצאות מועילות.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...