Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז אני מחפש אותו קטן לנער בן 18, לא מבין את כל המושגים אבל לדעתי המושג הנכון הוא סופרמיני.

התקציב הוא 30K, במקרים מסויימים אפשר לחרוג עד 35K אם זה יהיה שווה את זה אבל לא יותר.

האוטו מיועד לנסיעה בעיקר בעיר וקצת בינעירוני קרוב (לא נסיעות רחוקות אלא ערים שכנות..), יציאות וכאלה

האוטו יהיה שלי ושל אמא למרות שהוא בתכלס יהיה בעיקר שלי.

אני כבר בערך שבועיים מחפש ומנסה למצוא אותו שמתאים לקריטריונים שלי והנורמלי ביותר שמצאתי עד עכשיו הוא יונדאי גטס החל משנת 2007 ומעלה.

היום הייתי באלדן והציעו לנו יונדאי גטס GLI (מתויגת כfun) שנת 2008, ב31 אלף, הבעיה הגדולה פה היא שהאוטו עבר 145 אלף ק"מ.

ההמלצות יהיו להתרחק מהאוטו כמו משדה קוצים בשל הק"מ הגבוה אני מניח, למרות שהמחיר מפתה יחסית (ל2008 המחירים הם בסביבות 10 אלף יותר).

השאלות שלי הן:

1. האם באמת ממש לא כדאי להתקרב לאוטו הזה, הבנתי שאין לו ABS שזה חיסרון אך עם זאת הוא יעיל ונייד בצורה שתספק אותי כנראה.

2. יש המלצות אחרות בתקציב הזה? כמובן שאני בדקתי וחקרתי אבל אני בהחלט מאמין שפספסתי מאחר ולא בדקתי המלצות אלא יותר מידע כללי. (אגב לא מעוניין בסיריון, גם טיפה יקר לי וגם מכוער לאללה)

תודה רבה לעוזרים :)

פורסם

145K לרכב 2008 זה הרבה.

בגריסה GLF אין ABS ויש כרית אוויר אחת.

יש לך גם את הפונטו ספייס,שהיא חסכונית יותר,אך חלשה יותר,לדעתי מתאימה לצעירים שמחפשים כלי רכב זול לאחזקה.

אם זה בעיקר בעיר אתה יכול לבדוק אם אופציה לרכבי מיני כמו הפיאט פנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בדקתי קצת על ספייס ובאמת נראה אותו טוב, חוץ מהעובדה שהוא טיפש ישן והדגם הכי חדש שלו הוא משנת 2006 ככה שזה על הגבול בשבילי.

פיאט פנדה ממה שראיתי קשה למצוא וגם קצת יותר יקרה מהגטס.

יש עוד המלצות?

והכמות ק"מ הגבוהה זה באמת כזה קריטי? יש לציין שאני לא מתכוון למכור את הרכב ב3 שנים הקרובות (צבא) ואחרי הצבא מי יודע כבר מה יהיה..

אגב זה GLF לא GLI כמו שאמרתי, רק עכשיו שמתי לב.

פורסם

לי יש יונדאי גטס שקניתי מאויס לפני שנה כשהיה לה 55,000 ק"מ בלבד.

עדיף להתאמץ למצוא אחת שמורה יותר , אפילו עם זה טיפה יותר יקר.

פורסם

הייתה לי גטס 2008 עם 66 אלף ק"מ (נמכרה עם 75 אלף ק"מ),

בסך הכול רכב סבבה לצעירים, טוב בתור רכב ראשון, אמין, לא יקר לתחזוקה, עושה את העבודה, צריכת דלק סבירה,

לעניות דעתי אין לו מתחרים במחיר דומה באותו שנתון. (יש את הסיריון אותה אני פחות אוהב, אבל היא לא רעה).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מבחינת דלק סביר מינוס , מבחינת נוחות וכוח של האוטו - בינוני+ , אבל בהחלט מספק

למי שלא מסיע הרבה נוסעים ועושה נסיעות ארוכות.

פורסם

אוקיי אז אני כנראה אלך על היונדאי גטס, השאלה שלי אם באמת כדאי להתרחק לגמרי מהיונדאי גטס עם ה145 אלף ק"מ? כי אני מודע שזה אוטו שעבר הרבה ואני אעשה לו בדיקה והכל אבל הוא מטופל באופן קבוע על ידי חברת ההשכרה וגם יש לי אחריות לאיזה שנה על כל מצב.

פורסם

1. לא ללכת על יונדאי גטס GLF. אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה,וישב חבר/חברה במושב לידך, זה ינחם אותך כמה כסף חסכת או באיזה מחיר הבאת את הרכב?

2.תיכנס ליד 2 ותיראה בכמה נסחרות גטס 2008 עם קילומטראג כזה. ממש לא "ל-2008 המחירים הם בסביבות 10 אלף יותר"

3.גטס GLF, אוטומט, עבר מהשכרה, ועם קילומטראג אדיר, זה בדיוק מסוג הרכבים שמציפים עכשיו את הלוחות, ונמכרים במחירים מצחיקים(10 אלף לשנת 2005)

4. אם כבר יש לך סכום כזה, ואתה מעוניין ברכב שממילא בגרסא האוטומטית שלו אוכל דלק כמו משפחתית, אז לך כבר על משפחתית. היום יש הצפה מטורפת של הרכבים האלה ותוכל להשיג כול רכב משפחתי(גם מאזדה והונדה) במחירים כאלה שנת 06-07

פורסם

תודה רבה על התגובה, הבנתי שהדגמים החדשים של הגטס לא ממש זוללים דלק (משהו כמו 1/12 או 1/13). אני רוצה לקנות רכב קטן ולא משפחתית ולכן חיפשתי המלצות לרכב, בנוסף לשאלה שלי על הגטס הספציפית. הציעו פה פונטו ספייס אבל האוטו קצת ישן יותר (2006) לעומת הגטס שהיא 2008.

ממה שהבנתי ABS שימושית בעיקר במצבים של שלג וגשם, מצבים שבהם האוטו ישב לי בחניה שאני אהיה עם כוס שוקו חמה ואתכרבל בספה. ABS עד כדי כך שימושית גם במצבים רגילים?

פורסם

קשה לי לקרוא לה זללנית כי אין הרבה רכבים אוטומטיים קטנים שחסכוניים הרבה יותר ממנה. היא עושה בערך 1 ל-11 משולב, אבל שאר הרכבים עושים בערך 1 ל-12, ככה שזה לא משנה יותר מדי, לא לקילומטראג' שאתה צפוי לעשות בכול אופן.

רכב משפחתי יעשה לך בערך 1 ל-10.

כול מערכת בטיחות נוספת רק תורמת ברכב, אין דבר כזה שימושי יותר או שימושי פחות.

פורסם

הABS לא רק פעיל בגשם ושלג,גם בעת סיבוב רכב לא ABS לא יצליח להיכנס לפניה וימשיך ישר בגלל נעלית הגלגלים ושום ניסיון לסובב את ההגה לא יעזור.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם לא היה לי ABS הייתי עכשיו בבית חולים, הציל אותי לפני 4 שעות מנהג מטומטם שהחליט לעצור באמצע הכביש, ולא יורד שום גשם בחוץ.

זה מה שקורה שמאז שאתה מכיר את עצמך אף אחד לא מתקן את הכביש המסוכן של צומת פת-תלפיות.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• תוכן חדש...