Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קמארו 1974- שיפוץ מתחיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 275
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני בכלל לא מבין למה לשפץ רכב שרוף ,:shock:

זאת טעות אחת גדולה .

אם היית שואל בעלי מקצוע רציניים הם היו אומרים לך לא לגעת ברכב ,

אתה גם מתנגד לייבא חלקים ומתעקש להשאיר את הכסף בארץ ?!:shock:

אני קצת אהיה עדין אבל עדיף להוציא את הכסף החוצה ולהביא משהו נחמד ובר שיפוץ לארץ מאשר לשפץ רכב

שרוף להוציא ים של כסף ולקבל עבודה כזאת על הרכב שסביר להניח שכל החומר והצבע יתקלף לך אחרי כל ההשקעה של הזמן והכסף , דרך אגב גם אם היו עושים עבודה סופר מקצועית , על רכב שרוף זה בזבוז זמן ......

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

הרכב זרוק (אם אפשר לקרוא לזה ככה)

זרוק בחתיכות מחוץ למוסך של הפחח

הבודי מופצץ ביותר חלודה וחורים בגלל הטלאים שבוצעו על החלודה והחומר

השילדה החלידה

קיצור... חבל על הזמן

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
אני מבין שהאוטו נמצא אצל מאג׳ד. בחירה נכונה בנאדם זהב עם ידי זהב. בהצלחה בפרויקט המדהים הזה.

ידי זהב ???!!! :roflmao:

מי לימד אותו לרתך ?

חיפשתי סמיילי שמקיא אבל לא מצאתי :cry:

פורסם

מעניין למה המגיבים "שפירגנו" לעבודה המקצועית ,לא מעודדים אותו להמשיך ?? אני אהיה הראשון :

1.כל המציל רכב כזה כאילו הציל עולם שלם .

2.אז מה שהוא כולו טלאים העיקר הוא שוב על הכביש ומעלה חיוך .

3.בתקציב הזה ,התוצאה יצאה יפה .

4.העיקר שהכסף לא הולך לחלקים מחו"ל אלה נשאר בארץ אצל פחח אומן .

5.עדיף לשקם חלקית מאשר הרכב יהפוך לערמת אדמה .

NOT :twisted:

עדיף למדוד 7 פעמים ולחתוך פעם אחת ,מאשר לחתוך 7 פעמים ואחרי זה למדוד .

הלוואי והשרשור יהפוך לדביק ויקרא "איך משפצים רכב בישראל 2012" או עדיף "איך לא משפצים רכב" .

מעניין עם העכביש עדיין מטפס על גבעות ,שילמתי תמורתו מחיר כבד .

פורסם
ראיתי שני שיפוצים מעולים בארץ

אחד מהם של אלון מאזור גדרה , הבנתי אבל העליות מטורפות.

והשני של מוסך בפ"ת שלא מתעסק עם רכבי אספנות.

המילכוד פה שלא עבר מספיק זמן לקבוע את טיב העבודה לאורך זמן.

שוב זה לא עבודה כמו בארה"ב או אירופה.

אבל לא רע בכלל, התקדמנו.

נקוי חול זאת טעות !!!! מפגרת!!! ואסורה!

להפשיט צבע בצורה שצלא תזיק לרכב זה רק עלידי ניקוי סודה מקצועי, או עם כליפות אגוזים שלא ראיתי שעושים בארץ, אן עם אמבטיות חומצה מיוחדות (ששוב אין בארץ).

יש בארץ חברה של ניקוי סודה, הם אפילו כתבו פה לא פעם בפורום.

אני ממליץ שגם אם בוחרים בעל מיקצוע , על בעל הרכב ללכת ללמוד מה הם שלבי העבודה הנכונים.

קובי ???

איזה נזק עושה חול לרכב כאשר אתה מתיז אותו בלחץ הנכון ?

להזכירך עשיתי ניקוי בטריומף ...ואני חולק על עניין המלח .

פורסם

אני מאמין שאם בעל הרכב היה מוכן להביא חלקי פח חדשים מחו"ל ולבצע את העבודה אצל בעל מקצוע אמיתי,הרכב היה יוצא ברמה הרבה יותר גבוהה.

לא מכיר את הפחח הנ"ל אך העבודה נראית ברמה נמוכה,אני גם לא יודע עד כמה שווה לשפץ רכב שנשרף כל הפח מעוות.

בהחלט לא שווה לשפץ רכב ,ועוד רכב כזה בכמה כזו נמוכה שבעוד כמה שנים יחזור למצבו הקודם.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
קובי

יש ביקורת ויש ביקורת.

אם אתה לא מסוגל לתפוס פרופורציות בביקורת שלך, מוטב שאתה תשתוק ושתתן לבנאדם שמשפץ לדבר.

צורת ההתבטאות שלך לא מכובדת ולא מכבדת.

ולגופו של שיפוץ ומבלי לדעת את הנפשות הפועלות, כל הכבוד למי שלוקח רכב ומשפץ אותו. במיוחד ממצב השבו היתה הקמארו הזאת.

הכי אהבתי את מה שפותח השירשור כתב "האמת היא שמההתחלה רצו לשים עלי כותונת משוגעים (אבל הבטחתי להתנהג יפה) אבל כנראה הדפקט העקשן שלי לא נתן לי לחזור בי, אני מאוד נהנה מכל התהליך ומתרגש ממנו כמו ילד קטן, מבחינתי (ואת זה הפחח יודע) אם הרכב לא יצא דוגמן הבית, שלא יצא בכלל.

בעזרת ההמלצות של כולם בפורום אני יותר ויותר מתחיל להיכנס לפרטים הקטנים (וזה כיף לא נורמלי),

לא מוצא חן בעיניך, קובי? הבנו, תפסיק בבקשה לחפור.

נתקלתי פעם ראשונה היום בשרשור הזה ועם כל הכבוד לך בני , קובי צודק ב 100 אחוז.

אומנם הניסוח שלו לא היה מי יודע מה אבל גם לא נורא ובהחלט יש מקום בפורום זה גם לביקורות שליליות,

לא יתכן שבן אדם ישפץ רכב אצל פחח שלא יודע לעבוד ישתף אותנו בזה ויטעה חברי פורום באיך לשפץ ואיך צריך להראות שיפוץ וריתוחי טלאים ,

בן אדם שלא מבין ברכבים ומנסה לשאוב אינפורמציה מהפורום נתקל בשרשור כזה שמקבל חיזוקים ומחמאות וביקורות של חברי פורום אחרים שאין להם מושג בפחחות ומהללים את הפחח הזה ,זה פשוט בדיחה ,

להזכירכם הבחור משלם לפחח (אם אפשר לקרוא לו פחח) כסף!

וחשוב להסביר לבעל הרכב שככה לא מרתכים ומשפצים רכב , במיוחד רכב לאחר שריפה !

ושהוא מבזבז את כספו ,

אם הוא היה עושה את העבודה בעצמו מילא אבל הוא פנה לבעל מקצוע ומשלם לו ממיטב כספו שהוא בטח לא קוטף מהעצים ,

אתה קורא לזה שיפוץ רכב מר בני מנהל הפורום ?!

פורסם

ועוד תוספת קטנה:

תמיד היו בעלי מקצוע חאפרים שהיו מרתכים עם נחושת ומורחים 10 קילו חומר על הרכב(חאפרים יש בכל ענף במשק ),

וזה היה קיים בשנות ה80 כי הרכבים היו בנויים אחרת ( תשובה לחבר פורום שכתב תגובה לגבי עבודות בשנות השמונים )

היום מפרקים את הכנף מהברגים ומחליפים , היום מחליפים דלת קומפלט שפעם היו מחליפים רק את הפח החיצוני של הדלת ,

ברכבים של היום בנויים אחרת וגם עוברים תהליכים חשמליים במתכת וציפויים כך שרכב של 10 שנים היום לא מחליד כמו אלפא או סוברו משנות ה80 , ולכן כל ההשוואה הזאת בין פחחים שעובדים על רכב חדש לישן מיותרת לחלוטין

היום פחחים לא רוצים להתעסק בכלל עם רכבים ישנים הם מעדיפים לתקן רכבים חדישים ובצדק ( ציק צ'ק מחליפים לוקחים כסף ושלום על ישראל),ולכן לא צריך להשאר אדיש ולהיות צבוע ולהחמיא על עבודה כזאת.

ממש עצבן אותי השרשור הזה ותעשו לי טובה משהו יכול בבקשה להסביר לי מה זה הבולשיט הזה "ייסוד צורב" ?!

פורסם

וגם זכותו של תומי להעביר ביקורת

בנתיים השיפוצים והשידרוגים של הרכבים שלו מדהימים

ואין ספק שהוא יודע מה הוא עושה עם הכלים והאמצעים שיש לו .

אז לרכב הזה ולבעלים שלו אין איך לעזור כבר .. ממש hopeless

עצם זה שהוא מגיב ואיזה מישהו חדש שנכנס לתחום יראה את הערות וידע איך לא לשפץ ואיזה טעיות לא לעשות

הוא תורם לתרבות המוטורית בארץ .

חבל שאנשים לא רואים את הקשר

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

זה מזכיר לי שהייתי נער צעיר (בן 12 בערך ) לאמא שלי היה מיני מיינור ישנה מודל 70 ומשהו ואבא שלי לקח אותה לפחח שעבד בחצר שלו ( היו פעם הרבה כאלו באזור שיכון המזרח איפה שגדלתי )

בקיצור לרכב היו רקבונות ברצפה ועוד כל מיני חולודות באזורים רגישים ,

״הפחח״ שאין לו מושג איך עובדים ואני ברוב תמימותו שכנעתי את אבא שלי לתקן אצלו כי הכרתי אותו, התחיל להסתבך ועשה למיני של אמא שלי טלאים ברצפה עם חתיכות פח וניטים חחחחחח ואמר שזה בסדר ועושים זפת אחרי זה ,

אז לידיעתכם " זה לא בסדר " וזה פיתרון של חאפרים ,

וגם בארצות הברית הייתי וגם שם יש הרבה חאפרים זה לא קשור , שם עושים גם תיקוני פיברגלאס על פח .

בקיצר אבא שלי ראה את זה וקיבל את הקריזה ..... אני לא אפרט מה היה אבל אני אתן רמז .... לפחח היו כאבים רציניים אחרי זה והוא לא יכל לעבוד כמה חודשים טובים ....

ואז אבא שלי לקח את הרכב ל "אמנון המלך" מדלתא ראשון שסידר את הרכב כמו שצריך !

אני לא אשכח גם שהיתי בן 18 ושקניתי את הטריומף ספיטפייר לפני עשרים שנה עשינו תלאי ברצפה לאחר שהפועל סיים לדבריו את הריתוך אבא שלי "עמד לו על הראש" עם פנס מתחת לאוטו שהפועל יראה בדיוק איפה הוא פספס ואיפה נכנס אור ושירתך כמו שצריך מלא ובלי להשאיר חורים קטנים והטלאי הזה מחזיק עד היום ובשיפוץ הנוכחי לא נגעתי בו בכלל ,צרפתי תמונות שימו לב לאיך צריך להראות ריתוך ,רצוף ,מלא ויפה לרצפה הקידמית החלקה (רצפה מקורית באה עם מסילות \ שקעים לזרימת מים )בצד איפה שהרגלים של הנהג וצד של הרגליים של הנוסע זה הטלאי המדובר מחזיק 20 שנה בלי חלודה !!!.

וקובי תודה על המחמאות

• תוכן חדש...