Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו - מצבר מת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ישלי ברכב מצבר של varta סדרה כחולה, האוטו אתמול בבוקר לא הניע לי, רק עם כבלים והרכב לא מניע בכלל אחרי שאני מכבה אותו, לפני כחודש במוסך אמרו לי שהוא קצת חלש..עכשיו לפי מה שהבנתי צריך לשים מים מזוקקים או משהו? או שהמצבר שבק חיים, אגב הוא בן כ-שנתיים וחצי.

בהזדמנות זו אני ישאל עוד שאלה..הרכב הוא רנו קליאו בי 99 ולפי האתר של שנפ אני צריך 55 אמפר, על המצבר וורטה שיש לי רשום 44, זה בסדר?

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם
שלום ישלי ברכב מצבר של varta סדרה כחולה, האוטו אתמול בבוקר לא הניע לי, רק עם כבלים והרכב לא מניע בכלל אחרי שאני מכבה אותו, לפני כחודש במוסך אמרו לי שהוא קצת חלש..עכשיו לפי מה שהבנתי צריך לשים מים מזוקקים או משהו? או שהמצבר שבק חיים, אגב הוא בן כ-שנתיים וחצי.

בהזדמנות זו אני ישאל עוד שאלה..הרכב הוא רנו קליאו בי 99 ולפי האתר של שנפ אני צריך 55 אמפר, על המצבר וורטה שיש לי רשום 44, זה בסדר?

קודם כל חשוב לבדוק אם יש מים בתוך המצבר, את זה תוכל לעשות בעצמך.

על המצבר יש לך מספר פלסטיקים עגולים, פתח את כולם ותבדוק אם אתה רואה מים בערך 2 ס"מ גובה מהמשטח העליון

אם אין אתה חייב להוסיף מים מזוקקים (לא מים של תמי 4 או מיי עדן).

אם זה תקין תלך למוסך תבדוק אם יש לך טעינה מלאה, אם אין בעיה באלטרנטור.

אם יש מומלץ לבדוק אם אין לך זליגה, הליך מאוד פשוט.

אם גם זה תקין אז כנראה שאכן בעיה במצבר, ובכלל מצבר 44 זה קטן מידי אכן אתה צריך 55, ואני אפילו ממליץ על 72, אבל גם 55 זה מעולה.

בהצלחה.

פורסם

יש מצב בגלל שהוא 44 אמפר/שעה הוא נזלל מהר ? בהתחשב שיש לי מגבר ברכב.

לגבי הפלסטיקים, אצלי זה מכוסה בפלסטיק כזה שאני לא מצליח להוריד

f8c4_35.JPG

אגב, אם חסר קצת מים מזוקקים, איך זה משפיע על המצבר? במה המים האלה עוזרים?

FRANCE

• ספונסר פורום
פורסם

מאיפה המצבר הזה? לא ניראה לי שהוא נרכש בארץ.

גם הגיל שלו ניראה לי יותר משנתיים וחצי (הלוגו קצת השתנה לפני 4 שנים)

לא ניתן לפתוח את רוב מצברי VARTA למילוי מים, למעשה אין צורך, מבנה הסגסוגת קלציום סילבר בשילוב מכסה כפול (שאינו בר פתיחה) ממזער את הסיכוי שהכשל במצבר נובע מחוסר מים.

כל זה בהנחה שאלטרנטור הרכב מכוייל ל 13.8 - 14.4 וולט (גם בעת הפעלת המגבר ושאר המערכות ברכב)

לדעתי מספיק בקליאו 45AH. קיבול גבוה יותר ישפר את אורך החיים אבל יהיה גם יותר יקר, שיקול שלך.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

זה תמונה מהאינטרנט, אבל זה בול מה שיש לי באוטו,

הרכב עד עכשיו היה בסדר, לפני כחודשיים הרכבתי מערכת, יכול להיות שזה העמיס על המצבר ?

בכל מקרה, מחר בבוקר אני קופץ לחשמלאי רכב שיבדוק אם האלטנטור בסדר.

לגבי הכסף, אם רנו ממליצים 55AH לרכב, אני מעדיף להוסיף כמה שקלים כדי לקחת מה שצריך לפי הספר.

תודה רבה

FRANCE

• ספונסר פורום
פורסם

רנו לא ממליץ על 55AH (בעיקר מאחר והקיבול הזה בכלל אינו שכיח כ OEM), זאת ההמלצה של שנפ.

בנושא מצברים המלצת היצרן פחות מדויקת מכל חשמלאי ישר בישראל - אם יש לך חשמלאי אמין סמוך עליו

המלצת היצרנים ארופאים לרכבים כדוגמת הקליאו היא בדרך כלל 52AH - יש לו גודל פיסי כשל ה 45AH.

המלצתי שלא תרד מ 45AH (מסיבה טכנית) ולא תשקיע ביותר מ 52AH (מסיבה כלכלית).

למעשה הקיבול כמעט חסר משמעות בהתאמת המצבר לרכב ומה שחשוב זה בעיקר זרם ההתנעה אבל זה כבר ענין לשרשור חדש

בכל מקרה בדוק מתח טעינה כשהמגבר פועל וזליגה לפני ההחלפה

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אוקיי אין בעיה, מחר בבוקר אני אצל החשמלאי שלי, אני סומך עליו ומה שיגיד אני ישים.

ואבדוק עם המגבר לפני ההחלפה, תודה רבה, אגב על איזה מצבר של VARTA אתה ממליץ ?

תודה רבה !

FRANCE

• ספונסר פורום
פורסם

שיבדוק גם זליגה!!

אם הטעינה שלך עם מגבר נמוכה יחסית אני ממליץ על 52AH - 56AH

מצברי VARTA ניתן להשיג תחת מותג VARTA, PowerUp, StartUp - כולם זהים בטכנולוגיה ובביצועים

טלפון 1-700-700-130

פורסם

אמרת שהתקנת מגבר סיפרת פה דיי הרבה.

כשמתקינים מגברים חייבים לכוון אותם לפי האלטרנטור, למה אם לא האלטרנטור נשרף ואז אין טעינה.

אם אתה מתניע את הרכב נדלקת לך נורה כלשהי ??

תוכל אפילו עכשיו שניה להתניע את הרכב ולהדליק את כל דברי החשמל ברכב, כגון אור פנימי (בתקרה) מזגן, אורות דרך, 4 וינקרים.

אחרי שעשית את כל זה תדליק את המערכת ותן לה ווליום עד הסוף, ותסתכל אם אחד התאורות (אור פנימי או דרך) נחלש

אם כן זה אומר שני דברים.

אחד למערכת הגברה מומלץ מצבר 72 ומעלה, אז המצבר לא עמד בעומס.

שתיים יכול להיות שלאלטרנטור לא היה מספיק אמפר כדי לסחוב את המערכת.

אני מאמין שזה המצבר למה מצבר 44 בדוק לא יכול לסחוב מגבר זה תשאל אפילו בפורום אודיו.

אבל כמובן לפני קנית מצבר בדיקת טעינה, ושיגיד לך כמה אמפר האלטרנטור שלך.

• ספונסר פורום
פורסם

היסמכות על המצבר למתן זרם למערכות הרכב היא שגויה ותגרום לקיצור חייו.

מצבר רכב לא אמור לספק זרם לאחר התנעת המנוע הוא פשוט לא בנוי לכך טכנית.

נכון שקיבול גדול יותר יקטין את הנזק מאחר ושיעור הפריקה מהקיבול המקסימלי יהיה קטן יותר, אבל עדיין נזק יגרם.

הפתרון הטכני הנכון הוא להגדיל את הספק האלטרנטור או להקטין את הצרכנים.

עם זאת, אולי אכן הפתרון הכלכלי הוא לא לשפר את האלטרנטור אלא להחליף מצבר שנה מוקדם מהדרוש - על כך אין לי ידע מוצק

טלפון 1-700-700-130

פורסם
אמרת שהתקנת מגבר סיפרת פה דיי הרבה.

כשמתקינים מגברים חייבים לכוון אותם לפי האלטרנטור, למה אם לא האלטרנטור נשרף ואז אין טעינה.

אם אתה מתניע את הרכב נדלקת לך נורה כלשהי ??

תוכל אפילו עכשיו שניה להתניע את הרכב ולהדליק את כל דברי החשמל ברכב, כגון אור פנימי (בתקרה) מזגן, אורות דרך, 4 וינקרים.

אחרי שעשית את כל זה תדליק את המערכת ותן לה ווליום עד הסוף, ותסתכל אם אחד התאורות (אור פנימי או דרך) נחלש

אם כן זה אומר שני דברים.

אחד למערכת הגברה מומלץ מצבר 72 ומעלה, אז המצבר לא עמד בעומס.

שתיים יכול להיות שלאלטרנטור לא היה מספיק אמפר כדי לסחוב את המערכת.

אני מאמין שזה המצבר למה מצבר 44 בדוק לא יכול לסחוב מגבר זה תשאל אפילו בפורום אודיו.

אבל כמובן לפני קנית מצבר בדיקת טעינה, ושיגיד לך כמה אמפר האלטרנטור שלך.

באוטו שאני מדליק סוויטץ' הכל נדלק, אורות, מזגן אורות פניימים, לגבי מערכת שמתי פול ווליום אבל לאט לאט זה התחיל להיחלש,

זאת אומרת ב40 היה נתקע, ואז ב30 ואז ב20 אתה יודע לאט לאט כאילו הסוללה נאכלה לגמרי ! עכשיו מבחינת חשמל ברכב יש לי להכל אבל כנראה בשמצבר יש בעיה עם אמפר להתנעה, אולי אני טועה ? בכל מקרה לגבי אלטנטור אני לא הראשון ששם מערכת ברנו קליאו B עם האלטנטור הקיים, מה שכן אני צריך מצבר שיכנס לי למקום, ולפי מה שהבנתי 72 אמפר גדול פיזית לא ?

היסמכות על המצבר למתן זרם למערכות הרכב היא שגויה ותגרום לקיצור חייו.

מצבר רכב לא אמור לספק זרם לאחר התנעת המנוע הוא פשוט לא בנוי לכך טכנית.

נכון שקיבול גדול יותר יקטין את הנזק מאחר ושיעור הפריקה מהקיבול המקסימלי יהיה קטן יותר, אבל עדיין נזק יגרם.

הפתרון הטכני הנכון הוא להגדיל את הספק האלטרנטור או להקטין את הצרכנים.

עם זאת, אולי אכן הפתרון הכלכלי הוא לא לשפר את האלטרנטור אלא להחליף מצבר שנה מוקדם מהדרוש - על כך אין לי ידע מוצק

רגע, אני לא הראשון שמתקין מערכת מבלי לשנות משהו משמעותי במערכת החשמל ברכב, אולי סתם המצבר עייף, איך אני יכול לכוון את המגבר למצבר/אלטנטור ? אין שום כיוון חשמל או משהו כזה...

אגב נסעתי חודשיים עם המגבר הזה נקי, יום לפני ניתקתי את המצבר לחצי שעה מהרכב כי החשמלאי רכב עמד לי על המדחס/מזגן.

יום למחרת הכל צץ.

בקיצור, מחר בבוקר אני קופץ לחשמלאי רכב, בודק טעינת מצבר + אלטנטור ונראה מה הוא אומר, בכל מקרה אעדכן כאן לפני הקניה.

לגבי VARTA יש סדרה מסוימת שעדיפה ?

FRANCE

• ספונסר פורום
פורסם

אגב נסעתי חודשיים עם המגבר הזה נקי, יום לפני ניתקתי את המצבר לחצי שעה מהרכב כי החשמלאי רכב עמד לי על המדחס/מזגן.

יום למחרת הכל צץ.

לגבי VARTA יש סדרה מסוימת שעדיפה ?

לאור המידע החדש כדאי לבדוק מגעים וזליגה ממערכת המזגן, יכול להיות שהמצבר בסדר, וודא שמבצעים בדיקה למצבר עצמו. חשוב שהחשמלאי יהיה אמין ומקצועי ולא יחליף סתם מצבר במצב סביר.

כל המצברים שמייבאת טלרון הינם תוצרת VARTA ובעלי מאפיינים זהים (לאותו קיבול). שאלת המותג היא רק ענין של מחיר ואחריות.

על מצרי טלרון מצויין המקט המקורי כך שיהיה לך קל להשוות באינטרנט.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

חיבורי המדחס/ צינור הגז בסדר גמור. החשמלאי במקרה חבר שלי והוא מאוד אמין.

מחר בבוקר אעדכן מה נסגר, שוב תודה רבה !

FRANCE

פורסם

לאחר ביקור קצר אצל החשמלאי רכב שלי, הכל נבדק ותקין(חוץ ממצבר) נסעתי לקנות מצבר בסוף קיבלתי מחיר טוב על 55 אמפר

הרכבתי והרכב מניע מצויין ! אבל עם המזל הנאחס שלי נכבה לי האוטו פניה אחת לפני המוסך חחח

תודה רבה לכולם !!

FRANCE

• תוכן חדש...