Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Morel mt22 vs morel mt23

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתתי לינק לחישוב של קרוסים מסדר ראשון עד רביעי גם זובל

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כרגע גם אני חושב לעבור ל22 על הקרוס של הדוטק יש אנשים שהתנסו בכך בעבר ?

כן, לא שווה את ההשקעה לדעתי...

עדיף לחסוך כספים ולעבור לסטאפ אקטיבי לגמרי על בסיס MT23.

ה MT 23 נותן תוצאות מאוד מאוד יפות על הגברה טובה וכוונים נכונים, הוא לא מתאים למוסיקה עממית ורוק (ניתן לשמוע אבל התוצאות לא מדהימות)

אבל על דיסק טוב של JAZZ או VOCAL טוב זה פשוט תענוג לאוזניים!!!

פורסם

אז איזה טוויטר יכול להשתלב טוב עם דוטק או היבריד ויתאים ליותר סגנונות מוזיקליים ... ?

"יש לי על השמשה הקדמית שריטות כנראה של חתול, שריטות קלות לא עמוקות.

יש מקום אולי שמשייפים שם זכוכית והם יכולים לשייף קצת כדי שזה יראה חדש?"

פורסם

או קיי הנה הלינקים ושתי תמונות:

0.65 ohm 13USD

http://www.madisoundspeakerstore.com/mundorf-20-watt/0.68-ohm-mundorf-m-resist-supreme-resistors/

25*2 ohm 0.45USD (90 cents)

http://www.madisoundspeakerstore.com/wirewound-25-watt/25-ohm-25-watt-wirewound-resistor/

ClarityCap PX 8.2MFD 6.75USD

http://www.madisoundspeakerstore.com/px-cap-250vdc/claritycap-8.2-mfd-px-range-polypropylene-caps/

הסברים:

הרכיבים שצריך הם קבל אחד בשביל ליצור את הקרוס אובר בעצם שזה קבל שיושב על רגל הפלוס של הרמקול והערך שלו הוא 8.2 מיקרופאראד.

בחרתי בקבל של קלאריטי קאפ מסדרת PX - עמיד לטמפרטורה המתאימה לאקלים של רכב (מהנסיון שלי הם עובדים נהדר) ועמיד למתח של 250V, ממש אין צורך ביותר מזה לטוויטר.

ושאר הרכיבים הם זוג נגדי חול (זולים מאוד ומספיק טובים לאודיו בטח ובטח שלאודיו לרכב) בערך של 25 אוהם - הסיבה לזה היא שלא ניתן למצוא שם נגד 50 אוהם אז פשוט לוקחים שניים של 25 ומחברים אותם במקביל אחד לשני והם יתפקדו כנגד אחד של 50 אוהם.

והנגד השני (בעצם הראשון) הוא נגד של 0.68 אוהם (הכי קרוב שמצאתי ל0.65 לפי מחשבון הLPAD)

איך מרכיבים?

הרכיב הכי קרוב לטוויטר יהיה הנגד של הLPAD שנקרא R2 וזה בעצם זוג הנגדים 25 אוהם שיחוברו במקביל אחד לשני כנגד אחד.

הרכיב שבא מיד אחרי זה הוא נגד הR1 שמחובר בטור על רגל הפלוס.

ומיד אחריו - הכי רחוק מהרמקול - יגיע הקבל בחיבור בטור על רגל הפלוס גם כן.

זהו - את זה בעצם מחברים למגבר.

מחיר החלקים הכולל הוא 7 דולר לקבל ועוד 14 דולר לנגדים - 21 דולר לפני משלוח שלדעתי גם יעלה סביבות ה20 דולר בערך, קצת פחות מ200 שקלים אבל קרוס אובר קוסטום שיתן לך תוצאה טובה מהטוויטר.

אני באופן אישי הייתי בונה לטוויטר הזה קרוס מדרגה שניה (פשוט הוספה של סליל) והופך לו את הפאזה. הטוויטר יהיה חתוך בצורה שהיא הרבה יותר בריאה לו, יהיה נקי יותר ויתוזמן טוב יותר לעומת הוופר. עניין של עוד כמה שקלים ועוד הלחמה אחת...

ScreenHunter_001.gif

ScreenHunter_002.gif

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, לגבי R2 הכוונה אני מעמין היתה לחבר בטור שני נגדים של 25 ולא במקביל? ))) אחרת נקבל 12.5 אוהם ))

פורסם

אה כן

:-D אני תמיד מתבלבל

את הנגדים לחבר בטור אחד לשני אבל את שניהם ביחד לחבר במקביל לטוויטר.

או שבעצם אני מתבלבל עכשיו? אני אף פעם לא סגור על עצמי עם חוק אוהם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עכשיו אתה צודק. שני נגדים בטור. והחיבור הזה של טור במקביל לטוויטר

פורסם
אז איזה טוויטר יכול להשתלב טוב עם דוטק או היבריד ויתאים ליותר סגנונות מוזיקליים ... ?

אני חושב שרוב הטוויטרים בעלי SOFT DOME שיורדים נמוך יעשו את העבודה טוב מאוד. העיניין שטוויטר שיורד נמוך עולה גבוהה (במחיר).

פורסם

כל אלמנט שינגן "טוב" למעלה מ4 אוקטבות יהיה יקר.

Pioneer TS-X150

פורסם

פורסם

לא מכיר אותם אישית אבל יש לי הרגשה שהם לא יהיו טובים יותר מ MT23.

ובסדר גודל של פלאנג כזה היתי חוסך והולך על משו ברמה טובה יותר סיגנון סופרימו. זה גם סוג של הורן לכן יש לכך השלכות התקנה שונות שאני לא מכיר מקרוב.

לדעתי חבל על הכסף... תשתפשף טיפה במה שיש לך כרגע חבל לרוץ (למרות שממש בא לך :lol: )

פורסם
לא מכיר אותם אישית אבל יש לי הרגשה שהם לא יהיו טובים יותר מ MT23.

ובסדר גודל של פלאנג כזה היתי חוסך והולך על משו ברמה טובה יותר סיגנון סופרימו. זה גם סוג של הורן לכן יש לכך השלכות התקנה שונות שאני לא מכיר מקרוב.

לדעתי חבל על הכסף... תשתפשף טיפה במה שיש לך כרגע חבל לרוץ (למרות שממש בא לך :lol: )

כנראה שאתה צודק :lol:

פורסם
יש לי מורל MDT 29 בבית.

אני יביא לך אותם למפגש תנסה אותם.

או יה!

כדאי לך, ממליץ בחום.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...