Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

רציתי לקבל ממכם קצת טיפים לנהיגה ברכב פורד פוקוס האצב'ק 2012 דגם טיטניום ידני מנוע EcoBoost 1.6 180 כ"ח.

כבר עברתי את 300 הק"מ הראשונים ואני די מבסוט בככל מהגיר ומהתנהגות הרכב על הכביש.

1. אילו טיפים אתם יכולים לתת לי לק"מ הראשונים ובכלל לשמירת על אורך חיי הרכב?

2. הגיר הוא 6 הילוכים אז מהי החלוקה הטובה ביותר לקמ"ש?

3. אני משתדל להעלות הילוך כשהמנוע מגיע כבר ל 1600-2000 סל"ד ולהוריד הילוך כשהוא יורד אל מתחת ל 1250 סל"ד(בכדי לחסוך דלק כמובן ולא להעמיס יותר מדי על המנוע בהתחלה.) , האם אני נוהג ביעילות?

4. שמתי לב שהרכב "מייעץ" לי בצג שעל לוח המכוונים להעביר הילוך כשהמנוע מגיע בדרך כלל בין 1600-1800 סל"ד, האם להתרגל לזה או למשוך קצת יותר את ההילוכים?

אני אזכר בעוד שאלות כשהדיון יתפתח בתקווה לכמה שיותר תגובות..

אז תודה אנשים ואני מודה על ההזדמנות שיש לי לשאול כאן שאלות.

רז.

פורסם

1-קודם כול לקרוא את הספר הרכב מהתחלה ועד סופו,למרות שיש לך מנוע "נחמד" שם אל תקרע אותו,טיפולים בזמן,זה פחות או יותר המתכון לשמירה על הרכב.

2-הילוך 6 נחשב להילוך שיוט למשל בכביש 6.

3-לא נהגתי על הרכב לא יודע איך זה מרגיש.

4-תלוי איך הרכב מגיב,בפיקנטו אני יודע לרכב קשה להאיץ אם נוסעים לפי המחשב,אם אתה מרגיש שהמנוע לא מתאמץ,כלומר אתה לוחץ על גז הוא לא מאיץ מהר כניראה זה מוקדם מידי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי

אני מקווה שאתה שואל את זה רק לגבי ההרצה, אחרת למה רכשת מכונית בעלת אופי ספורטיבי מובהק?

להתרגל לחליף הילוכים ב 1.8 סל"ד באוטו הזה, נראה לי כמו לקפוץ לתוך באר ולשתות את המים עם כפית של אספרסו

תתחדש!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
שלום לכולם ,

רציתי לקבל ממכם קצת טיפים לנהיגה ברכב פורד פוקוס האצב'ק 2012 דגם טיטניום ידני מנוע EcoBoost 1.6 180 כ"ח.

כבר עברתי את 300 הק"מ הראשונים ואני די מבסוט בככל מהגיר ומהתנהגות הרכב על הכביש.

1. אילו טיפים אתם יכולים לתת לי לק"מ הראשונים ובכלל לשמירת על אורך חיי הרכב?

2. הגיר הוא 6 הילוכים אז מהי החלוקה הטובה ביותר לקמ"ש?

3. אני משתדל להעלות הילוך כשהמנוע מגיע כבר ל 1600-2000 סל"ד ולהוריד הילוך כשהוא יורד אל מתחת ל 1250 סל"ד(בכדי לחסוך דלק כמובן ולא להעמיס יותר מדי על המנוע בהתחלה.) , האם אני נוהג ביעילות?

4. שמתי לב שהרכב "מייעץ" לי בצג שעל לוח המכוונים להעביר הילוך כשהמנוע מגיע בדרך כלל בין 1600-1800 סל"ד, האם להתרגל לזה או למשוך קצת יותר את ההילוכים?

אני אזכר בעוד שאלות כשהדיון יתפתח בתקווה לכמה שיותר תגובות..

אז תודה אנשים ואני מודה על ההזדמנות שיש לי לשאול כאן שאלות.

רז.

1. טפל בזמן.

2. תלוי בצורת הנהיגה, אופי הדרך, מזג האויר...

3 + 4. לנהיגה חסכונית, הייעוץ שלו עובד טוב.

1-קודם כול לקרוא את הספר הרכב מהתחלה ועד סופו,למרות שיש לך מנוע "נחמד" שם אל תקרע אותו,טיפולים בזמן,זה פחות או יותר המתכון לשמירה על הרכב.

2-הילוך 6 נחשב להילוך שיוט למשל בכביש 6.

שיהנה מהרכב, יש לו מנוע טוב מאוד, שיהנה ממנו.

בהילוך 6 משתמשים כל הזמן, אין קשר לכבישים פתוחים. גם בעיר במהירות נסיעה של 70 קמ"ש אפשר לשלב ל6 בלי בעיות.

רז, תתחדש, בחירה טובה מאוד לדעתי !

!AWDSOME

פורסם

א. תסיים קודם את ההרצה, אל תישאר בסל"ד קבוע הרבה זמן ואל תעבור את ה 3000 סל"ד להרבה זמן. ככה שכרגע, סע לפי המלצת המחשב.

גם אחרי ההרצה, המחשב מתוכנת לחיסכון בדלק.

ב. שני ההילוכים העליונים, 5 ו 6 הם הילוך שיוט ללא כח משמעותי.

תתחדש. בחירה מעולה.

פורסם

אז קודם תודה רבה לכולכם על ההתייחסות לאשכול שלי , אני לוקח טיפ טיפ ומיישם...

יש לי שאלה בנוגע לנסיעה בעיר בעיקר כשיש פקקים למיניהם , האם כדאי לנסוע בהילוך שני גם במהירות של 18+- קמ"ש כשהסל"ד מראה על מתחת ל 1250 ולמנוע את ה"בלימה" הקצת מורגשת של הרכב שמורידים לראשון?

אני שואל זאת כי בכל בוקר אני נתקל בלא מעט פקקים שגורמים לי לשחק הרבה עם הילוך 1-2 הלוך וחזור אז אני רוצה לשמור כמה שיותר לשמור על חיי הקלאץ.

תודה.

רז.

פורסם
אשמח אם תפרסם חוות דעת על הרכב לאחר פרק זמן מסויים איתו.

אני אשמח לבצע ביקורת בעתיד כשאני אסיים את תקופת ההרצה.

פורסם

בפקק אתה יכול לעזוב את דוושת הגז בהילוך 1 ו 2 והרכב יתקדם לאט לאט.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

היי

לדעתי להיות בהילוך שני בסל"ד נמוך מידי - ואז להאיץ לכיוון הסל"ד הגבוה (כל פעם מחדש), זה מה שיגמור לך את הקלאץ'.

עדיף תמיד לשלב לראשון ולהישאר עליו, ואם אתה בפקק אז לא להחליף לשני גם במחיר של היווצרות מרחק קטן בינך לבין הרכב הבא.

שאלה שמעניינת גם אותי היא האם להשאר בראשון, להאיץ, ולתת לרכב לגלוש עם הקלאצ' לחוץ - האם זה שוחק את הקלאץ'?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

זה סתם גורם ללחץ על המיסבים,בפקק צריך לנהוג חכם עם גיר ידני,או שאתה מחכה קצת שהרכב מולך יתקדם,ואז אתה מאיץ וגולש על ניוטרל או שכמו שאמרתי,גולש על הילוך 1 במהירות נמוכה.

פורסם
1. טפל בזמן.

2. תלוי בצורת הנהיגה, אופי הדרך, מזג האויר...

3 + 4. לנהיגה חסכונית, הייעוץ שלו עובד טוב.

שיהנה מהרכב, יש לו מנוע טוב מאוד, שיהנה ממנו.

בהילוך 6 משתמשים כל הזמן, אין קשר לכבישים פתוחים. גם בעיר במהירות נסיעה של 70 קמ"ש אפשר לשלב ל6 בלי בעיות.

רז, תתחדש, בחירה טובה מאוד לדעתי !

סלח לי על הבורות אבל אני לא מצליח לחשוב איך בעיר ב70 קמש יש לו לדחוף 6 הילוכים כשאני למשל לא מוצא אפילו מתי להעלות לחמישי (הכבישים נגמרים מהר בעיר במהירויות האלה) וגם אם אני אמצא איפה לדחוף חמישי (ויש איפה, אבל לא יותר מדי) אני לא חושב שאני אמצא איפה להכניס שישי.. אלא אם שישי הוא איזה הילוך שאתה יכול לסוע בו במהירויות ממש נמוכות

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
סלח לי על הבורות אבל אני לא מצליח לחשוב איך בעיר ב70 קמש יש לו לדחוף 6 הילוכים כשאני למשל לא מוצא אפילו מתי להעלות לחמישי (הכבישים נגמרים מהר בעיר במהירויות האלה) וגם אם אני אמצא איפה לדחוף חמישי (ויש איפה, אבל לא יותר מדי) אני לא חושב שאני אמצא איפה להכניס שישי.. אלא אם שישי הוא איזה הילוך שאתה יכול לסוע בו במהירויות ממש נמוכות

לפי מחשב הרכב, שממליץ לך מתי להעביר הילוך, זה אפשרי. יצא לי להיתקל בזה כבר במספר רב של רכבים.

וכן, אם אתה נוסע במהירות קבועה, גם 70, ללא האצות מיותרות, אין בעיה לשלב לשישי. אין בעיה שהרכב יעבוד על 1600-2000 סל"ד בהילוך 6.

עשיתי ניסוי קל לפני כמה חודשים, שכלל נסיעה על מיכל שלם עם מערכת הStart&Stop פועלת + נסיעה לפי המלצות מחשב הרכב, וצריכת הדלק השתפרה בכ-15% לעומת נסיעה חסכונית ללא היוועצות במחשב הרכב, כאשר הStart&Stop כבוי. משמע, הדבר עובד (גם לפי הטענה של פיאט) כמו כן, הנסיעה כמובן שקטה, חלקה ונעימה יותר.

מה שבעצם קורה זה שאתה מאיץ לאט יותר, ומעביר הילוכים ב1800-1900 סל"ד, במקום ב2500 בנסיעה רגועה רגילה. זה אולי נשמע מוזר, ונראה איטי (וזה באמת איטי קצת מהרגיל), אבל צריכת הדלק משתפרת פלאים.

לפותח השרשור,

בפקק, שמור מרחק מהרכב שלפניך, הישאר משולב בהילוך ראשון או שני (בהתאם למהירות הנסיעה) ותן לרכב לנסוע בעצמו. המרחק מהרכב שלפניך אמור להיות כזה שגם אם הוא מאט את מהירותו, או אפילו עוצר לרגע, אתה לא צריך לעשות כלום.

!AWDSOME

פורסם
לפי מחשב הרכב, שממליץ לך מתי להעביר הילוך, זה אפשרי. יצא לי להיתקל בזה כבר במספר רב של רכבים.

וכן, אם אתה נוסע במהירות קבועה, גם 70, ללא האצות מיותרות, אין בעיה לשלב לשישי. אין בעיה שהרכב יעבוד על 1600-2000 סל"ד בהילוך 6.

עשיתי ניסוי קל לפני כמה חודשים, שכלל נסיעה על מיכל שלם עם מערכת הStart&Stop פועלת + נסיעה לפי המלצות מחשב הרכב, וצריכת הדלק השתפרה בכ-15% לעומת נסיעה חסכונית ללא היוועצות במחשב הרכב, כאשר הStart&Stop כבוי. משמע, הדבר עובד (גם לפי הטענה של פיאט) כמו כן, הנסיעה כמובן שקטה, חלקה ונעימה יותר.

מה שבעצם קורה זה שאתה מאיץ לאט יותר, ומעביר הילוכים ב1800-1900 סל"ד, במקום ב2500 בנסיעה רגועה רגילה. זה אולי נשמע מוזר, ונראה איטי (וזה באמת איטי קצת מהרגיל), אבל צריכת הדלק משתפרת פלאים.

לפותח השרשור,

בפקק, שמור מרחק מהרכב שלפניך, הישאר משולב בהילוך ראשון או שני (בהתאם למהירות הנסיעה) ותן לרכב לנסוע בעצמו. המרחק מהרכב שלפניך אמור להיות כזה שגם אם הוא מאט את מהירותו, או אפילו עוצר לרגע, אתה לא צריך לעשות כלום.

15% זה מעט מידי בשביל לא להנות בכלל מהנסיעה + המערכת המעצבנת הזו...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...