Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שלמישהו יש בעיה עם הביצועים של ההונדה או החיבור לנהג, אלא אם התמחור הגבוה שלהם. משום מה מנסים למצב אותם מעל מה שהן באמת ומתמחרים אותם גבוה מדי וחבל.

פורסם
דיון מעניין. תמיד טענתי שאין דבר כזה "מכונית מהנה לנהיגה". הנאה מנהיגה היא שילוב של סיטואציות - ואפילו זכרונות ילדות מתוקים.

אני קניתי פונטיאק טמפסט למשך חודש רק כי היה לי זיכרון ילדות מאוד מתוק ממנה לגיל 6. פשוט חיפשתי תירוצים למה לקנות.

ואם כבר מנסים לכמת הנאה מנהיגה, שאלה לדיון פתוח:

כולם מדברים כל הזמן על 'הגה מתקשר': מהי ההגדרה המדויקת שלכם לכזה?

סתם שאלה בעקבות דיון שהיה לי עם חבר.

(ולא, תשובה בסגנון "משנה את משקלו כתלות באחיזה" היא אבסטרקטית מדי, ובטח לא אותה ציפיתי לשמוע).

כשמדברים על מכונית מהנה לנהיגה מתכוונים לנהיגה ספורטיבית. אין טעם לדבר על הנאה כשמתייחסים לנהיגה יומיומית רגילה, כיוון שבשביל זה יש מספיק מאפיינים אחרים שניתן לכמת אותם בקלות: קלות ניהוג, תגובת מנוע ותיבת הילוכים, נוחות נסיעה, רמת רעש וכדומה.

הגדרה להגה מתקשר - אני לא נוהג להמליץ על עצמי אבל במקרה הזה זה מתבקש: לפני כמה שנים כתבתי מאמר שמדבר על ההגה ותכונותיו, עם חלק משמעותי הקשור לתקשורת. אתה מוזמן לקרוא כאן.

ואגב, ביקשת הגדרה מדויקת, אבל אתה לא רוצה לשמוע "משנה את משקלו כתלות באחיזה" בטענה שהיא אבסטרקטית מדי? בדיוק להפך - יש כאן בחינה אמפירית וניתנת למדידה של רמת תקשורת. למה אתה מצפה אם לא זה?

האם Tourque steer היא סוג של תקשורת? לפי ההגדרה - כן. הציר הקדמי מאבד אחיזה ומרגישים את זה בהגה. האם זה עוזר במשהו בנהיגה ספורטיבית?

האם Bump steer זה סוג של תקשורת? על פניו - כן. האם זה עוזר במשהו בנהיגה ספורטיבית?

עוד דוגמא: יצא לי לנהוג על יונדאי וולוסטר. נעזוב רגע את העובדה שעם בקרת יציבות מכובה, יש לרכב הזה התנהגות מאוד קיצונית ובעייתית. כמאיצים החוצה מסיבוב מרגישים את ההגה מתקשה. לעומת זאת באיבוד אחיזה של הסרן האחורי - אין שום תקשורת.

גם הקליאו שיש לי בחניה: ביציאה מסיבוב ההגה מתקשר. בהחלקת זנב (היגוי יתר) - ממש לא.

זה עוזר בנהיגה ספורטיבית, אפשר לדעת כמה גז להוסיף אחרי האייפקס במדויק. אבל האם זה אומר שההגה מתקשר? הרי כשהרכב מתחיל להחליק קשה דרך ההגה לקבל פידבק עד כמה חמורה ההחלקה. את זה מרגישים דרך הישבן (או במקרה של הוולוסטר, זה בא במכה ולא מרגישים כלום :-).

אגב, לקליאו יש הרבה לוחמת מומנט בעיקר על אספלט גרוע - וזה כבר משהו אחר. אני מרגיש דרך ההגה שהאספלט גרוע והגלגלים מפרפרים - אבל אולי זו תחושה שדווקא מפריעה לי בנהיגה? כלומר - האם תקשורת מההגה יכולה לגרוע מההנאה?

אז האם הגה שמשקלו מתקשה תחת עומס (=האצה בתנאי אחיזה גבוליים), אבל לא נהיה קל באיבוד אחיזה - נקרא מתקשר או לא?

לוחמת מומנט מושפעת מתגבור ההגה והיא אכן סוג של תקשורת. זה יכול לעזור בנהיגה ספורטיבית אבל באופן גס - מין תמרור אזהרה שאומר לך שאתה עושה משהו לא בסדר. גם לוחמת שיבושים, אם כי באופן מעט שונה.

הגה יכול לספק לוחמת מומנט תחת עומס בפניות הדוקות אבל עדיין להיות לא מתקשר. עם זאת, קשה לי לדמיין מצב שבו הגה משנה את משקלו תחת עומס, אבל לא נהיה קל באיבוד אחיזה - הדברים הללו באים ביחד (אבל בהחלט יכול להיות שהם מדוללים ולכן אתה לא מרגיש).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הגה לא מוגבר יהיה מתקשר יותר מהגה מוגבר או שזה לא קשור בכלל?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
הגה לא מוגבר יהיה מתקשר יותר מהגה מוגבר או שזה לא קשור בכלל?

לא חייב, אבל הגה כבד יותר בהחלט יכול להשפיע על מידת התקשורת. למשל - אם ההגה כבד יותר ומתרחש איבוד אחיזה בציר האחורי, אז פשוט יותר להרגיש שהוא נעשה קל ברגע איבוד האחיזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
קודם כל, כנראה שהפרארי באמת מהירה מהאסטון מרטין. מעבר לכך, ההתנסות האישית שלך היא לא בדיוק מדד למשהו, עם כל הכבוד (הרי לא ביצעת הקפת חימום, למדת את המסלול, את הרכב).

חשבתי שכל השרשור הזה מדבר על תחושות מהתנסויות אישיות....

סיימתי את הדיון איתך ידידי, לא נגיע לאיזושהי הבנה.

למי ששאל איזה רכב יש לי, סדרה 3 עם M sport package (כיול קשיח יותר, מרכב מונמך על בולמים ספורטיביים, מערכת בלימה משודרגת וכו׳).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תסיים בכיף, אם אין לך מה להוסיף.

בנוגע לתחושות אישיות, הדיון הזה ודוגמתך ממקודם, טענת כי בקטע נתון רכב א' מהיר מרכב ב' וזאת בגלל ההגה היותר טוב של א'. התעלמת מכך שרכב א' ככל הנראה מהיר מרכב ב' גם בידיהם של מקצוענים סביב מסלולים כמו הרינג, דבר שמחליש מאוד את טענתך. מוזר שאינך מסוגל להבין זאת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בוא נקרא נתונים:

פרארי קליפורניה:

453 כ"ס

357 LB מומנט

3825 LB משקל.

ונטאג' S:

430 כ"ס

361 LB מומנט

3413 LB משקל.

לפרארי יש 23 כ"ס יותר, לאסטון יש משקל עדיף ותוספת שולית למומנט ושילדה שלפחות על הנייר אמורה להיות לא פחות טובה מהפרארי (ביחוד מפני שהיא סגורה).

ועדיין, הפרארי היתה הרבה יותר מהירה.

אתה עסוק בלכתוב על "ככל הנראה", אני כותב מתחושות מתוך נהיגה ברכבים, שזה בעצם הסיבה לשמה נפתח השרשור.

פורסם

אם אתה מצטט נתונים, אז עדיף את אלו:

(Ferrari California, 460 PS/1787 kg - 7:56 --- 155.80 km/h (sport auto 06/10

(Aston Martin DBS, 517 PS/1727 kg - 8:02 --- 360 PS/1391 kg (sport auto 01/09

Aston Martin V8 Vantage N24, 385 PS/1350 kg - 7:55* --- 156.13 km/h

האחרון הינו נתון יצרן וזוהי מכונית מירוץ אשר אינה חוקית לכביש (בשביל הפרופורציות).

חוץ מזה, אתה מתעלם מן העובדה שייתכן מאוד, על סמך מה שכתבת, שהפרארי קלה יותר לנהיגה מעצם טבעה, לאו דווקא בגלל ההגה.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אולי אני טועה אבל מהמעט ידע שיש לי, מכונית ספורט טובה מורכבת מכמה דברים:

1.שילדה טובה.

2.מנוע בשרני ורצוי גם גמיש.

3.גיר מהיר.

4.הגה מתקשר עם משקל נכון.

קח כל אחד מהנתונים האלה, תפחית מהמינון שלו וכנראה שתקבל מכונית פחות טובה.

לגבי האסטון, היא פחות מהירה כי יש לה הגה שהמשקל שלו לא תמיד תואם את מצב הנהיגה (לי הוא הרגיש קל מדי בחלק גדול מהמקרים), יש לה גיר שלעיתים מתנהג כמו התיבה הרובוטית של טויוטה בימים הפחות טובים שלה.

אבל, וזה שוב פעם תומך בהודעת הפתיחה, הכל אינדיווידואלי, יכול להיות שהגה חסר משקל יפריע לי מאוד ויוריד לי מתחושת הבטחון (בטח ובטח כשאתה טס בכבישים עם אפס מרווח לטעויות ועקומות מאוד מאוד חדות) ומישהו אחר שינהג ברכב ירגיש בסדר גמור.

"רצה הגורל" ולא הרבה זמן לפני שנהגתי באסטון הזאת יצא לי לנהוג בקליפורניה ובמזראטי גראן קבריו ה"מגודלת", למזראטי היה הגה שהרגיש נכון יותר מזה של הפרארי, והאסטון היתה בליגה אחרת, לשלילה.

לי אישית הגה חסר משקל או עם תקשורת לקויה מאוד מפריע בנהיגה אגרסיבית, אני אוהב לקבל אינפורמציה מההגה.

פורסם

סוף סוף שירשור ממוקד במה שפורום מכוניות צריך להתמקד-הנאה מנהיגה. כן ירבו.

שירשור שהדיון בו כולל פרארי אבל גם טנדר כרמל- נהניתי לקרוא את תגובה 22.

פותח השירשור- היבחנת בין ספורטיבית למשפחתית, אולי יש כאן הבדל בין מכונית טובה לטובה פחות.

אחד הנושאים בדיון הוא הגה, כיום הגה חשמלי. לפני 30 שנה היה דיון[לא כאן] על הגה מתוגבר עליו נאמר שהוא פחות

מתקשר מהגה לא מתוגבר. סוף הדיון ידוע.

לאור מעבר כללי[או כמעט כללי?] להגה המחושמל, כולל פורשה, האם ניתן להניח שהוא ישתפר בעתיד מבחינת תחושה?

ושאלה קלה יותר, לאיזה מכוניות יש הגה חשמלי בולט במיוחד לטוב או לרע? בדגש על מכוניות עממיות. תודה.

פורסם

היי פנדוב.

שמח על העובדה שהשרשור שלי התפתח לדיון מעניין ומלמד.

לגבי שאלתך האחרונה, ככל הראה, עפ״י רוב הדעות כאן בפורום, ההגה של הפורד פוקוס מאוד בולט בתכונות החיוביות שלו.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...