Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה התחתונה: קורולה 2010 שומרת ערך הכי טוב מכל המכוניות בשוק המשומשות.

לפי מחירון יצחק לוי, כל משפחתית אחרת איבדה 10 אלף (!) יותר מקורולה 2010.

וזה לפני שהוסיפו 2 כריות וילון, USB ובטח חבילת מולטימדיה.

הקלף המנצח הזה מסביר מדוע קורולה היא המשפחתית הנמכרת ביותר בארץ לפרטיים, למרות (ואולי בגלל) שיש לה גיר פשוט ויעיל, מנוע פשוט ויעיל, ונוחות פשוטה ויעילה.

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיר ומנוע אני יכול להבין. מה זה נוחות פשוטה ויעילה?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
די לאגדות של יפאניות אמינות. העובדה זה שהן מיושנות ומתבססות על הטכנולוגיות של הגרמניות, אחרי שאלו עברו והתגברו על כל מחלות הילדות שנלוות למערכות חדשות ומשוכללות. אל תדאג. תוך 10 שנים גם ביפאניות יהיה גיר כפול מצמדים ומנועים קטנים מוגדשים. הם פשוט מחכים לראות שזה באמת עובד. בינתיים ימשיכו לצייד את המזרחיות במנועי 1600 ישנים ובזבזנים (ואמינים) וגיר 4 הילוכים (אמין, אין ספק). אופס רגע, ידיעה שהתקבלה זה עתה, נצפו כמה מכוניות יפניות שהעזו לצייד אותם בגיר 6 הילוכים. וואו. קידמה.

אז אתה מודה בעצם שהיצרנים האירופאיים "מתגלחים" על חשבון הלקוחות בכל מה שנוגע לטכנולוגיות חדשות?

הקלף המנצח הזה מסביר מדוע קורולה היא המשפחתית הנמכרת ביותר בארץ לפרטיים, למרות (ואולי בגלל) שיש לה גיר פשוט ויעיל, מנוע פשוט ויעיל, ונוחות פשוטה ויעילה.

רק חבל שרכב משומש לא מוכרים למחירון אלא לקונה פוטנציאלי שמושפע מאוד מכוחות השוק...מחירון על קורולה 2010 לא תקבל כי לא סביר לשלם כמעט 100K ש"ח על רכב בן שנתיים כשאתה יכול לרכוש רכב כזה חדש ב- 125K עם תנאי מימון שבשוק המשומשות אין.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
גיר ומנוע אני יכול להבין. מה זה נוחות פשוטה ויעילה?

נוחות סבירה שמספקת קונה ללא דרישות מיוחדות.

פורסם
אז אתה מודה בעצם שהיצרנים האירופאיים "מתגלחים" על חשבון הלקוחות בכל מה שנוגע לטכנולוגיות חדשות?

רק חבל שרכב משומש לא מוכרים למחירון אלא לקונה פוטנציאלי שמושפע מאוד מכוחות השוק...מחירון על קורולה 2010 לא תקבל כי לא סביר לשלם כמעט 100K ש"ח על רכב בן שנתיים כשאתה יכול לרכוש רכב כזה חדש ב- 125K עם תנאי מימון שבשוק המשומשות אין.

עדיין, לא תקבל מחירון, אבל הפער מול משפחתיות אחרות מאותה שנה נשמר, אם לא גדל במציאות.

אם במחירון הפער מול רנו פלואנס הוא 14 אלף לדגם 2010, רוב הסיכויים שהקורולה תמכר בפער גדול יותר מהפלואנס.

פורסם
נוחות סבירה שמספקת קונה ללא דרישות מיוחדות.

אז תגיד נוחות בינונית.

מסכים איתך שמי שלא מבדיל בין קורולה לפלואנס לא צריך לקחת את הנוחות כפרמטר אבל לדעתי אלה בודדים. רוב האנשים אוהבים שנוח להם גם אם הם מסתפקים בפחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא מדוייק, את אוקטביה 1.2 DSG קורולה מנצחת ״רק״ ב-5 אלף שקל (93 מול 88 ) ויש עוד פלא - סקודה פביה ספייס דיזל, כמו שלי. מי היה מאמין ?

מכוערת - מכוערת, מונית, עגלה עם גיר ידני, אבל מחירון של רכב בן שנתיים = 90. רק 3 אלף יתרון לקורולה. (כאשר קורולה חדשה גם יותר יקרה בכמה אלפים, כך שלמעשה יש שיוויון :-) )

נ.ב. דבר אחרון - זה איך למכור קורולה בת 4-5-6 במחיר מחירון. את זה עברתי בעצמי לפני חודש וחצי. מחירון משוקלל, אחרי כל ההורדות, היה 55, מכרתי ב 45 ! גם זה בקושי והרכב היה שמור ללא פגיעות שילדה, רק מכות קטנות בפח פה ושם וכנף אחת מוחלפת).

כאשר יש ביד 2 2431 (לא צוחק - בדקתי כרגע) קורולות משנתון 2003 ומעלה (רק יד 1 או 2 !), הסיכוי למכור קורולה מסויימת במחיר סביר הוא לא משהו.

פורסם

קטונתי מלדבר בשמם של היצרנים הגרמנים אבל זאת עובדה שאת הטכנולוגיות מובילות הגרמניות הבכירות, מרצדס אודי וב.מ.וו והמזרח מחקה אותם כעבור זמן, אחרי שעברו והתגברו על מחלות הילדות. דוגמאות לא חסר. הדוגמא של ה DSG הוא פאקינג מכונה מורכבת ומשוכללת יותר מגיר 4 הילוכים פשוט. התוצאה החיובית היא שזה גיר מאוד נוח לנהיגה וחסכוני והמגרעת שהמוצר עדין לא מושלם ורק אחרי מיליוני חתיכות שנמכרו וקילומטרים שהם עברו בתנאי אמת על הכביש צצו בעיות שנוצרו בתנאי שימוש מסוימים. אודי טוענים שזה קשור לחום וללחות ופעלו למציאת פתרון וכנראה שהתגברו על זה. יצרן שמודה בבעיה ופועל לתקן אותה עדיף בעיני מאחד כזה שמתכחש לה כמו שטויוטה עשו וכולם גם זוכרים מה קרה כשהם הוציאו לשוק את הקורולה עם הגיר הרובוטי "המופלא" שלה. ראינו גם את המאגנומים של מיצובישי שהם רכב נהדר אבל בהתחלה היו מתחממים בגלל מערכת קירור קטנה מדי ומנועים הלכו. אז היבואן למד והפנים ושיפר ולישראל הגיעו מערכות קירור גדולות יותר שהצליחו להתמודד עם תנאי מזג האוויר הקשים פה, אבל עד שזה קרה הלכו מנועים ולקוחות הפסידו הרבה זמן וכסף. אף מכונית אינה מושלמת ואף יצרן אינו נקי מטעויות, העניין הוא שבלי היצרנים שמעיזים להחדיר מוצרים משוכללים כולנו היינו עדין נוסעים לעבודה עם סוס ועגלה.

פורסם
מה הבעיות שלכם עם טויוטה קורולה? כואב לאנשים לראות מכונית משפחתית משעממת, ענקית אבל עם כח מרשים מאוד יחסית למכונית משפחתית?אני גאה להיות בעל טויוטה קורולה ישנה ואם היו מציעים לי עכשיו לקבל טויוטה קורולה חדשה לא הייתי מתנגד, אני לא חושב שהיא גרועה כמו שאנשים מנסים כאן לתאר, אמנם אני לא נהגתי בחדשות אבל אני נוהג בקורולה ועם כל הכבוד, מה הסיכוי שכל מי שמגיב רע על קורולה נהג בה באמת?יש לה כח למשפחתית, יחסית חסכונית בדלק, ואם תשאלו אותי העיצוב הישן ככלל לא מתקרב לעיצוב החדש של הקורולה שהיא יפהפייה לדעתי. מספיק להתקיל!.

יפה קראת שמישהו אמר כאן שהקורולה גרועה? היא משפחתית בהחלט נוחה ומרווחת אבל משעממת במונחים של חווית נהיגה. זאת מכונית למשפחות שאין להם דרישות של חווית נהיגה ואין מה השוות את הביצועים שלה לאלה של הלאון גם אחרי שהוסיפו לה רדיו או לא יודע מה שהבחור שם כתב. בזמנו שהתחיל באאז סביב המכונית אמרתי שאולי הגיע הזמן לנסות יפאנית אחרי כל כך הרבה אירופאיות. כשנכנסתי אז לתא הנוסעים של הקורולה הייתי פשוט בשוק. איבזור כל כך דל וחומרים כל כך פשוטים לא ראיתי גם בטרקטורים אני חושב. כשחזרתי לגולף הבנתי בדיוק מה ההבדל ואני מעדיף רכב מתקדם ומאובזר. אם אתה אוהב את הקורולה שלך, אשריך וטוב לך. תהנה.

פורסם
קטונתי מלדבר בשמם של היצרנים הגרמנים אבל זאת עובדה שאת הטכנולוגיות מובילות הגרמניות הבכירות' date=' מרצדס אודי וב.מ.וו והמזרח מחקה אותם כעבור זמן, אחרי שעברו והתגברו על מחלות הילדות. דוגמאות לא חסר. הדוגמא של ה DSG הוא פאקינג מכונה מורכבת ומשוכללת יותר מגיר 4 הילוכים פשוט. התוצאה החיובית היא שזה גיר מאוד נוח לנהיגה וחסכוני והמגרעת שהמוצר עדין לא מושלם ורק אחרי מיליוני חתיכות שנמכרו וקילומטרים שהם עברו בתנאי אמת על הכביש צצו בעיות שנוצרו בתנאי שימוש מסוימים. אודי טוענים שזה קשור לחום וללחות ופעלו למציאת פתרון וכנראה שהתגברו על זה. יצרן שמודה בבעיה ופועל לתקן אותה עדיף בעיני מאחד כזה שמתכחש לה כמו שטויוטה עשו וכולם גם זוכרים מה קרה כשהם הוציאו לשוק את הקורולה עם הגיר הרובוטי "המופלא" שלה. ראינו גם את המאגנומים של מיצובישי שהם רכב נהדר אבל בהתחלה היו מתחממים בגלל מערכת קירור קטנה מדי ומנועים הלכו. אז היבואן למד והפנים ושיפר ולישראל הגיעו מערכות קירור גדולות יותר שהצליחו להתמודד עם תנאי מזג האוויר הקשים פה, אבל עד שזה קרה הלכו מנועים ולקוחות הפסידו הרבה זמן וכסף. אף מכונית אינה מושלמת ואף יצרן אינו נקי מטעויות, העניין הוא שבלי היצרנים שמעיזים להחדיר מוצרים משוכללים כולנו היינו עדין נוסעים לעבודה עם סוס ועגלה.[/quote']

"בתנאי שימוש מסויימים"? תקליד DSG בגוגל ותראה אינסוף תלונות וסיפורים מכל העולם. ברור שכוונת הגרמנים היתה טובה - גם מנועי TSI הנהדרים הם לא בנו בכוונה לפגוע בלקוחות. ועדיין בכל הפורומים מכל העולם אתה רואה - oil consumption , turbocharger failure וכו. לגבי רובוט פרימיטיבי של קורולה - אין וויקוח - הוא היה לא נוח. אבל לא היו לא תקלות כו רבות.

הויקוח כאן לגמרי מיותר. אני מרשה לעצמי להזכירך שכל הדיון החל מהערה שלי שטויוטה יותר אמינה מסיאט. אני עדיין מאמין בזה. לא אמרתי שסיאטים הם זבל, שזה חברה כושלת שעד לא מזמן הסבה ל VAG רק הפסדים, כל זה לא אמרתי. לא אמרתי שמכוניות מאירופה הן גרעות. אז מה אמרתי - אמרתי "טויוטה" וזה סמרטות אדומה לכל חובבי ההגה, Jeremy Clarckson מקומיים. מי שאוהב תוצרת גרמנית או דמוי גרמנית - לבראיות. מי שאוהב יפניות - גם לבראיות. כהבראיות - זה מה שחשוב.

פורסם
אתה מדבר מתוך ניסיון בתור מגיב בתשלום של צ'מפיון? כי כל מה שאתה עושה כאן בפורום זה רק להלל ולשבח את פחי האשפה המתפרקים שהם משווקים. בן אדם קונה רכב חדש וצריך ללכת עשרות פעמים למוסך כדי שיחליפו לו חלקים בגיר, טורבו, מחשב ניהול מנוע, ועוד ועוד. את כל זה תמצאו בפורום הטכני של הפורום, ''תוצרת גרמניה המשובחת'', ימח''ש.

אז הבחור הביא לכאן ידיעה, זה לא הופך אותו לעובד טויוטה. תפסיקו לחשוב שהפורום שייך רק לכם וכל מה שהוא לא אירופאי אין לו זכות לקיום כאן.

מי אמר שהוא עובד טויוטה בסך הכל אמרנו שהקורולה הזאת לא שווה יותר ממשפחתית אחרת, ואין שום סיבה למכור אותה ב- 127K.

אולי בסקודה הלכו מנועים אחרי 50Kק''מ, אחרי שגם הגיר מת כמובן.

לא לא חביבי בקורולה הלכו מנועים ולפני 50K, לך תקרא תלמד ותחזור להגיב .

לא ממש לא בגלל גיר פשוט ויעיל, מנוע פשוט ויעיל, ונוחות פשוטה ויעילה, זה בגלל שמי שקובע את המחירון לא מתחשב בביקוש ועצה אלה ברכבים שהוא אוהב, חוץ מזה מה שאמרת לא כזה גורף כי היא גם יקרה יותר כחדשה מול רוב המשפחתיות .

פורסם

איפה לעזעזל נעלם חבר הפורום [פנדוב שייעשה מבחן דרכים לטויוטה האוריס בכדי שנוכל סוף סוף לבחור ברכב הנכון.

[פנדוב תרים את הכפפה בבקשה.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפי מחירון יצחק לוי, 10 אלף הבדל בין קורולה 2010 למזדה 3.

מול האוקטביה הפער הוא כ 14 אלף.

ובמציאות, מול אוקטביה ושות', הפער גדול יותר.

האוטו טוב בהחלט ומומלץ למי שרוצה אוטו טוב, איכותי, אמין ושומר ערך.

פורסם

הכל נכון, אבל זה לא רכב לחובב רכב.

זה רכב למי שמתייחס אליו כמכונה שתפקידה להזיז אותו ממקום למקום במינימום בעיות, שזה די הרבה אנשים - אבל לא מהפורום הזה כנראה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
"בתנאי שימוש מסויימים"? תקליד DSG בגוגל ותראה אינסוף תלונות וסיפורים מכל העולם. ברור שכוונת הגרמנים היתה טובה - גם מנועי TSI הנהדרים הם לא בנו בכוונה לפגוע בלקוחות. ועדיין בכל הפורומים מכל העולם אתה רואה - oil consumption , turbocharger failure וכו. לגבי רובוט פרימיטיבי של קורולה - אין וויקוח - הוא היה לא נוח. אבל לא היו לא תקלות כו רבות.

הויקוח כאן לגמרי מיותר. אני מרשה לעצמי להזכירך שכל הדיון החל מהערה שלי שטויוטה יותר אמינה מסיאט. אני עדיין מאמין בזה. לא אמרתי שסיאטים הם זבל, שזה חברה כושלת שעד לא מזמן הסבה ל VAG רק הפסדים, כל זה לא אמרתי. לא אמרתי שמכוניות מאירופה הן גרעות. אז מה אמרתי - אמרתי "טויוטה" וזה סמרטות אדומה לכל חובבי ההגה, Jeremy Clarckson מקומיים. מי שאוהב תוצרת גרמנית או דמוי גרמנית - לבראיות. מי שאוהב יפניות - גם לבראיות. כהבראיות - זה מה שחשוב.

מסכים אם חלק מהדברים שלך. אבל כשכתבתי תנאי שימוש מסויימים, כבר הוכח בעבר שבמהלך כל הניסויים שמכוניות בפיתוח עוברות, לא הכל צף כמו שקורה אחרי שהרכב עולה לכביש ומשווק לכל קצווי תבל ופתאום מסתבר שתנאי אקלים במקום מסוים לא נלקחו בחשבון. זה בדיוק מה שקרה עם המאגנום שצוייד במערכת קירור קטנה ופתאום בישראל התחילו להתחמם מנועים בקיץ כי המערכת לא התאימה לכאן. מבטיח לך גם שכשמכיילים מתלים ומתכננים אותם אצל היצתרנים בחו"ל אף אחד מהם לא לוקח בחשבון את איכות הכבישים הירודה בישראל ברומניה או במרוקו. טויוטה זה לא סמרטוט אדום ולא צריךל להעלב מכל דבר. אני חובב לנדקרוזר מושבע ופעם אחרונה שבדקתי הוא הגיע מטויוטה. לעומת זאת, הקורולה היא אולי אמינה, בטוח שהיא מרווחת אבל משעממת לנהיגה.

• תוכן חדש...