Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת וולוו S70 \850

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ...

מעוניין לרכוש וולוו ,חושב יותר לכיוון ה S70 בגלל המראה היותר מודרני שלה ,אממ איזה דגם עדיין לא החלטתי סופית

למרות שקראתי שיותר מומלץ לרכוש את ה S70 GLT 2.5 ולא הדגמים של הטורבו (טורבו -יותר עומס על הגיר ,יותר צריכת דלק ,אבל גם יותר בעל הרבה יותר כח אז יש דילמה ).

סכום להשקעה בערך 15 אלף שח ,אני יודע שבחלק מהרכבים יש בעיות גיר ,בעיות של מנורת ABS וכריות אוויר ).

יודע שיש לדגם המוגדש צריכה דלק של ליטר ל 7 בנסיעה רגוע,בדגם הרגיל זה סביב ה ליטר ל 8.5 בעיר .

אשמח לשמוע לעצות על הדגמים הללו ,איזה עוד בעיות יש ,איזה דגם יותר מומלץ .

מחפש רכב זריז ,בטיחותי יחסית ,בעל אחיזת כביש טובה וכמובן נוח .

אשמח גם לשמוע על הדגם המוגדש(ה T הרגיל וה 5 )

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הייתה לי s70 לא מוגדשת. הכוח בהחלט ישנו גם שם, והיא תספק ללא ספק דרישות ממוצעות. אני לא יודע לגבי מכוניות אחרות, אבל בשלי היו כ״כ הרבה בעיות אחרי 5 שנים, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. האוטו נכבה בסיבובים חדים. נכבה בעצירות. הגיר קיפץ כל הזמן. הטורים השתנו כל הזמן. האוטו הפך למעין אוטו ידני שצריך לשים לב להתחברות הקלאץ׳. הרבה בעיות מצבר וחשמל. אכן נורות ה-abs, airbag, וניהול מנוע היו דלוקות כל הזמן. השמן דלף לחלוטין כל 100 ק״מ. גם המים. ניסיתי לטפל, גם במוסך מורשה. לא פתר כלום. בסופו של דבר האוטו שבק חיים באמצע נסיעה בינעירונית.

פורסם
הייתה לי s70 לא מוגדשת. הכוח בהחלט ישנו גם שם, והיא תספק ללא ספק דרישות ממוצעות. אני לא יודע לגבי מכוניות אחרות, אבל בשלי היו כ״כ הרבה בעיות אחרי 5 שנים, שאני לא יודע מאיפה להתחיל. האוטו נכבה בסיבובים חדים. נכבה בעצירות. הגיר קיפץ כל הזמן. הטורים השתנו כל הזמן. האוטו הפך למעין אוטו ידני שצריך לשים לב להתחברות הקלאץ׳. הרבה בעיות מצבר וחשמל. אכן נורות ה-abs, airbag, וניהול מנוע היו דלוקות כל הזמן. השמן דלף לחלוטין כל 100 ק״מ. גם המים. ניסיתי לטפל, גם במוסך מורשה. לא פתר כלום. בסופו של דבר האוטו שבק חיים באמצע נסיעה בינעירונית.

אני מודה שכבעל וולוו לבטח שאיני אובייקטיבי, אולם אני סבור שיש משקל גם למאפייני הנהיגה של של בעלי הרכב לדורותיהם.

כבעל וולוו, אני ו- 2 חברי "הוולווים" יכולים להעיד, מניסיון אישי, שכמות התקלות ברכב אינה עולה על הממוצע, ולבטח שלרכב

יש פוטנציאל של אריכות ימים שלא תמצא במרבית הרכבים, ועל-כך יעידו רכבים רבים הנושאים 300-400K קמ בגאון בשעון הספידו-מטר שברכבם.

דבר אחד ברור- עלות החלפים בדגמים המוגדשים, אכן יקרה להחריד, ..לתשומת-ליבך.

בכל מקרה- וולוו זה לכל החיים.

פורסם

כן זה שיש בעיות זה ידוע ,ויש גם מוסכים מורשים אם כל הכבוד להם שלא יודעים לטפל ברכב כמו שצריך !!!(וזה עצוב במיוחד לאור המחיר שהם גובים ).

זה שהעליות בדגם המודגש יותר גבוהות מן הסתם,לדעתי אבל רוב הדברים חוץ מהטורבו משאבת דלק מזרקים מוגדלים אותו דבר ,תקנו אותי .

תגידו בדגמים המוגדשים (T,5T )לעומת ה רגילות הגיר הוא אותו גיר ?כי בעיקרון אמור להיות שם גיר יותר מחוזק ?

מה הייתה הצריכת דלק של המכוניות שלכם ?

וישמח לשמוע המלצה חמה על מוסך שיודע לטפל בוולוו כמו שצריך אזור חיפה קריות

פורסם
כן זה שיש בעיות זה ידוע ,ויש גם מוסכים מורשים אם כל הכבוד להם שלא יודעים לטפל ברכב כמו שצריך !!!(וזה עצוב במיוחד לאור המחיר שהם גובים ).

זה שהעליות בדגם המודגש יותר גבוהות מן הסתם,לדעתי אבל רוב הדברים חוץ מהטורבו משאבת דלק מזרקים מוגדלים אותו דבר

היו לי שתי וולבו. בוולבו אחד החלפתי מנוע על חשבוני ובשניה היה שיפוץ לא מוצלח של מנוע שהלך אחרי זמן קצר. לוולבו הזאת החליפו בסופו של דבר מנוע. אני מקווה שאתה יודע לאיזו הרפתקה אתה נכנס. אני יודע עד כמה קוסם מנוע טורבו חזק אבל אתה צריך להבין את המשמעות של זה באחזקה. גם אני רציתי 272 סוסים וחשבתי בגלל שאני נוסע מאט אני יכול. אתה יודע למה רכבים האלו כל כך זולים לקנייה?

חלקים הפנימיים במנוע טורבו אחרים ועולים כפליים ממנוע ללא טורבו מקביל.

אם אתה רוצה וולבו הנעה קדמית, עדיף לך על דגם ללא טורבו. אם טורבו מסוונר אותך תתכונן שיהיו לך הרבה חברים מוסכניקים ומחסור קבוע במזומנים. זה שרכב הזה נעשה ישן וזול לקנייה, בדיוק ההפך הוא באחזקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן אני מבין שדגמי הטורבו יקרים לאחזקה ,איזה דגמים של וולוו היו לך ?

כנראה אני ילך על הדגם הבסיסי ה GLT 2.5 V20 ,נירא לי זאת האופציה השפויה ביותר !

פורסם

היה לי 940 2.3 טורבו לחץ בינוני (לא הנפוץ עם לחץ נמוך של 4PSI אלא 7PSI) והיה לי חלום בהלות S80T6. הראשונה דווקא אמינה מאוד, פשוט מנוע עבר טראומה אצל בעלים קודמים (הסתירו את זה יפה מאוד במכירה ונאלצתי להחליף מנוע), אבל 80 זה פשוט נורא (מנוע שופץ במסגרת האחריות ממקום שקניתי והלך שוב פעם אחרי זמן קצר ועוד היו תקלות של כויילים יקרים, גיר מתחמם אחרי נסיעה חזקה מחליק ועוד). היא הייתה חזקה באופן מגוכח (מי מאמין שלוולבו בעלת תדמית של רכב לזקנים יהיו ביצועים של מנוע V8 ).

אני לא ממליץ על וולבו טורבו אלא אם כן אתה מודע בלב שלם ומבין לאן אתה נכנס. ולמען האמת אישית וולבו יותר לא קונה (כנ״ל פולקסווגן אחרי הפסאט שהייתה לי). עדיף מרצדס או בימר, תקבל גם הנעה אחורית בנוסף לכל.

אפשר לשאול למה אתה רוצה דווקא וולבו עם הנעה קדמית?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בעלים גאה של 850

אתה מודע לכך שזה רכב עדין

כל רכב בן 15 שנה זה הרפתקאה לקנות. בטח רכב עדין כמו וולוו. יש הרבה בעיות עם הרכב הזה בד"כ אותם בעיות בכל הרכבים והשאלה החשובה איך ואיפה תיחזקו אותו

הבעיות כוללות בעיות גיר, חשמל,ופלסטיקה, ברכב ששמרו אליו - ואם הרכב היה אצל מישהו שהשתולל איתו אז הרשימה ארוכה מאוד

אל תקנה את האוטו כי אתה רוצה רכב לביצועים אתה רק תשקיע ותשקיע

אם אתה רוצה רכב מפנק לא משהו להשתולל איתו ואתה יכול לטפל ברכב בעצמך בדברים בסיסיים חפש רכב מיד ראשונה שרוצים יותר ממחירון יש כזה בירושלים (חפש ביד 2) לא קשור אלי...תבדוק אותו טוב - בדוק גם את הOBD - (מחשב תקלות מובנה ברכב בלי צורך ללכת למוסך)

אשמח לייעץ לך מיניסיוני האישי אני לא מכונאי אבל מבין קצת

שלח לי הודעה בפרטי את אתה רוצה עוד עזרה

פורסם

תשמע דבר ראשון אני מחפש רכב מפנק ונוח במחיר סביר ,אני מאוד אוהב את המראה שלה ,אוהב לסוע מהר אפילו מאוד לפעמים איפה שמתאפשר לי :)

כרגע נוסע על סוויפט (1300 סמק )אז שיפור בכח אני מאמין יהיה אדיר (האצות ביניים חזקות בדגם ה 170 ,שלא נדבר על ה T או ה T5 )יש עכשיו T רגילה למכירה דווקא מבוססת גז ראיתי .

לעומת הסוייפט הוולוו דגם ה GLT יהיה שמיים וארץ ,לדעתי חווית נהיגה פשוט אחרת לגמרי ,(לדעתי ה S70 ו 850 כמובן הסדרה 5 הישנה וה E העיניים העגולים הכפולות )המכוניות היותר יפות שיוצרו בשנים האחרונות ,כמובן שהסדרה 5 וה E כרגע לא יכול להרשות לעצמי אולי אם הזמן (לאט לאט ),אז בינתיים חושב להתפנק בוולוו ולהנות !

כמובן דבר ראשון שאני הולך לבדוק זה מערכת בלימה ,צמיגים חדשים לרכב ,ואז השאר .(רק צריך למצוא אחת שאין בעיות גיר חח)

פורסם

מרצדס E עם העיניים העגולות רכב די אמין ואחזקה סבירה למדי. יש שוק רחב של חלפים תחליפיים איכותיים תוצרת גרמנייה שעולים כפליים זול יותר מהמקורי. היום אפשר למצוא מרצדס כזאת שנת 1998 עם מנוע 320 (כלומר 3.2 במקרה הזה V6) במחיר של 40,000ש"ח. דגם חלש יותר E240 עם מנוע שהוא גם V6 אפשר לקנות בכ30,000ש"ח.

כאשר אתה קונה מרצדס כזאת וודא שהמזגן עובד. אם מעבה פנימי תקול (לפעמים זה קורה) צריך לפרק את כל הדש בורד (עבודה של 24 שעות על פלסטיק יבש וקפיפסים שעלולים להשבר).

בימר סדרה 5 גם רכב טוב, אבל אחזקה שלו תיהיה הרבה יותר יקרה מהמרצדס, אבל יש לו אחיזת כביש טובה יותר מהמרצדס.

מה שתחסוך בקניית וולוו, אני בטוח שתוציא באחזקה שלה במוסך. נכון שהיא חזקה ומחיר זול קורץ, אבל למחיר הזה יש סיבה.

הנתונים של הרכב שראית בפרוספקט והיכולות שקראת אליהן במגאזינים יהיו רק אם הרכב ב100%. ברכב ישן (כימעט) אין דבר כזה - מי ישקיע בכל תיקון מחיר שהוא חצי מעלות רכב כזה?

אתה רושם שאתה אוהב לנסוע מהר מאוד. אני מקווה שאתה יודע איפה מותקנות מצלמות מהירות ויש לך גלאי מכמונות ואני מקווה שאתה לא עושה את זה בכבישים הרגילים איפה אחרים נוסעים 90-110 כי זה פשוט מסוכן (לא תספיק לבלום). אחרת החגיגה לא תמשך זמן רב ותיהיה עוד כתבה בעיתונות שמשטרה תפסו עבריין תנועה כבד שנסע 200 עם הוולבו שלו.

מעבר לזה, כדי לנסוע מהר מאוד הרכב צריך להיות במצב לא פחות מ100%. צריכים להיות לו צמיגים טובים ויקרים שעולים 4000ש"ח, מתלים צריכים להיות מושלמים עם משולשים ובוקסות חדשים, ברקסים צריכים להיות מושלמים עם צלחות ורפידות איכותיות, שמנים ופילטרים איכותיים ביותר. אחרת כאשר תאמץ את הרכב הכל יתחיל להתפרק אם בעלים קודמים לא שמרו אליו במצב שציינתי וזה במקרה הטוב.

מה התקציב שאתה מוכן להשקיע ברכב?

היום יש לך סוזוקי סויפט 1300 שהיא אמינה מאוד וזולה לאחזקה.

היה לי במוו סדרה 7 ישנה - רכב מדהים וקניתי אותה שמורה מאוד יחסית לגילה. יחד עם זה היו כל מיני דברים שהיה צריך לסדר. זה עלה לי באחזקה קרוב ל20,000ש"ח בשנה. אם הייתי רוכש דגם הבא, סביר להניח שהעלויות היו מתקרבות לכפולות מזה. זה בתור חומר למחשבה בשבילך האם אתה וכן להחזיק רכב מיוחד. על הוולוו 940 שהייתה לי השקעתי מנוע כ10,000ש"ח (והיה קשה מאוד למצוא מנוע מתאים). אז לפני שאתה רץ לקנות רכב יחסית זול ומיוחד, תבדוק אם יש לך יכולת כלכלית לתחזק אותו כדי לא ליפול חזק. והכי חשוב: אל תסתמך על "יהיה בסדר", כלומר קנית רכב שכרגע נוסע ולחשוב שכך הוא ימשיך לשרת אותך במיוחד שאתה רוצה לגרום לו לעבוד קשה מאוד על מהירויות גבוהות.

פורסם

כן אני מבין את העליות הגבוהות של הוולוו אבל מרצדס וסדרה 5 יותר מדי קורץ לעיין כזה .

מהירות גבוהות לא כמו שאתה מדבר ,וכן יודע איפה יש מצלמות וכו ,כביש מהיר לא יוצא לי לסוע הרבה ,בדרך כלל רק בלילה אני עושה נסיעות קצת מהירות לא משהו שמתקרב למה שאמרתה (סוויפט כן חח) .

40 אלף שח אתה מביא מרצדס שנת 2010 בארופה אז ממש לא שווה להשקיע בכזה רכב בארץ ,אבל זו דעתי (פשוט ביזיון מחירי הרכבים והדירות !!!)

אבל זה לא קשור ,הוולוו לדעתי הכי סולידית רכב נוח ומפנק -כמובן יקבל את הטיפול המסור ביותר (שמנים איכותייים ברקסים צמיגים משולשים וכל השאר כמובן ).צריך למצוא אקזמפלר יחסית במצב טוב !הבעיה שכולנו יודעים מה היחס למכוניות בארץ וכמובן ברוב המוסכים בארץ (כמובן לא כולל את חברי הפורום שהם משקיעים מכל הלב )

פורסם

עדיין לא רשמת מה התקציב, אבל וולבו 850 עולות כ5-15K וS70 כ15-20K, בסביבות 20K עולות S80 עם או בלי טורבו.

בערך מחיר כזה אפשר לקנות למשל אלפא 147 שנת 2002.

אני חושב שאלפא 147 ידנית עם מנוע 1.6 תענה על הצרכים שלך, במיוחד שאתה אומר אתה לא נוסע 200. בשביל 140 כל רכב משפחתי יעשה את העבודה ואלפא הזאת קצת יותר מזה וגם היא מאוד יפה. מעבר לזה, יש כאלה אלפות באותו מחיר עם גיר רובוטי (סלספיד) ומנוע 2000.

ב30-35K אפשר לקנות מזדה 6 שנת 2003 ועם מיקוח אני מאמין אפשר להוריד 5K במחיר. היא אמינה הרחק מעבר לוולבו שרשמת, מנוע 2000, מרווחת למדי.

ב20K אפשר לקנות יונדאי סונטה עם מנוע 2000. לא הכי חסכונית, אבל אמינה.ב35K אפשר לקנות אחת עם מנוע 2.7 V6.

למה אני מציע לך רכבים כאלה? כי כרגע יש לך רכב עם אחזקה נמוכה מאוד ומי שקונה רכבים בתקציב מוגבל לא בטוח שיכול לתחזק רכב שכל שנה הוא יצטרך להכניס בו עוד פעם מחיר שהשקיע בקנייה לצורך אחזקה (ותאמין לי שאני מבין אותך טוב מאוד, כי גם אני הייתי קונה רכבים בצורה כזאת כמו שאתה רוצה).

אם אתה בכל זאת הולך על הוולבו, אני מקווה מאוד שאתה יודע מה אתה עושה והרכב לא מסנוור אותך עם מה שהוא היה פעם לפני 10-15 שנה.

פורסם

התקציב הוא עד 20 ,המאזדה 6 ממש נראית לי סבבה אבל קצת יקר אבל אפשרי לגרד עוד 10 ...

איך היא מבחינת אמינות ?צריכת דלק ?חסר כח נגיד ביחדה של ה 2 ליטר ?

הוולוו כמובן קורץ יותר אבל כל הבעיות שיכולות להיות !!!יכולות זה בעיה

פורסם

בתור אחד שנוסע ב-S70 כבר 13 וחצי שנים (יד ראשונה עדיין...)

התקלות המצויות:

1) מחשב ABS + כריות אוויר (ABS תיקנתי וכריות אוויר קניתי מפירוק - כל הסיפור 3000 ש"ח)

2) בולמי זעועים של מכסה תא מטעו מתקלקלים הרבה.

3) הגימור הפנימי מתחיל להראות סימני התפרקות.

4) אמינות מכאנית כמעט מוחלטת עד כה (לפני חודשיים התפוצץ צינור של הרדיאטור הפנימי והרכב נדרש לראשונה בחייו לגרר אחרי 13 שנים ו-210K)

5) הוא אוכל קילו שמן ל-3000 ק"מ בערך.

הדגם שלי הוא SE 20 סשתומים 140 כ"ס עם זמינות כח טובה יותר בסל"ד נמוך ממנוע ה-GLT.

מומלץ להמנע מדגמי שנת 2000 הבאים כבר עם גיר 5 הילוכים והחלפים שלהם לא תואמים לכלום (זה כבר לא S70 אבל גם לא S60 אלא משהו באמצע)

אני דווקא חושב שדגם ה-SE הוא הדגם העדיף לקניה כמשומש. (ולא בגלל שיש לי כזאת - ולא, היא לא למכירה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם איני טועה, המנוע של ה- s70 GLT, בגירסת ה- 2.4-2.5L הוא כפי המנוע ב- s80 2.4L .

כלומר 2435cc, 5 צילינדר, non-turbo.

רכבי שנת 2003, מטופל במוסך יבואן/מורשה עד עצם יום זה, ויעידו הקבלות, שלמעט בעיית מזגן חד-פעמית לפני כשנתיים, הרכב עבר רק את הטיפולים הנדרשים לפי הוראות היצרן ותו לאו.

כך שבעניין סוגיית אמינות מיכנית יש כאן אקזמפלר אחד החף מסטיגמת תקלות כפי המשודכת לעיתים לוולוו..

לעניין צריכת דלק, הדבר כמובן תלוי מאפייני-נהיגה. אני נהג מתון באופיי, בד"כ "נועל" את ה- cruise-control על 105-115

קמש, ולרוב איני חורג מ- 10קמש מעל המהירות המותרת לכ איזור ואיזור ספיציפית.

אם-כך גם אתה, צפה ל- 8-9קמ לליטר בנסיעה בינעירונית, ול- 13-14קמ בנסיעה בינ-עירונית.

• תוכן חדש...