Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת וולוו S70 \850

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שני מנועים 2435 ללא טורבו האחד המותקן ב-S70 GLT והא עם 170 כ"ס

והשני עם 140 כ"ס המותקן ב-S70 SE\GLE

נמכרו גם מעט מכוניות GLT עם אותו מנוע וטורבו בלחץ נמוך המפיק 193 כ"ס.

ויש את ה-T5 עם מנוע 2319 סמ"ק.

שניהם אגב בניגוד למה שמקובל לחשוב עם 20 שסתומים (4 שסתומים לצילינדרים) ולכן במקרה שהולך ראש מנוע מחליפים את כל המנוע כי לעשות ראש יוצא יותר יקר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לכה אז אקזמפלר ממש שמור ,כל הכבוד !

תגיד אמרתה שאם הולך ראש ישר מחליפים את כל המנוע ?באיזה דגמים זה ?רק במודגשים ?

פורסם

rgod54, לא נעים לי להגיד לך אבל אתה ממש מרחף. עם 20 אש"ח הייתי שוקל לקנות מכונית מיני או מקסימום משפחתית ובת פחות מ 10 שנים.

שים לב למה שכתב בפירוט tzvipper, העלות הגבוה היא בתחזוקה ולא ברכישה. בתור אחד בעל ניסיון (שני מרצדסים בני 14) אני מזהיר אותך מעלויות התחזוקה, אע"פ שהרכב שלי מתוחזק להפליא עם הוצאות התיקונים מגוכחות ואע"פ שהוא חסכוני בצורה מפתיעה (דומה למאזדה 1.6 ליטר ישנה) התחזוקה השוטפת של חלקים מתבלים גבוהה ממשפחתית במחיר דומה.

תביא בחשבון את הנתונים הבאים:

-טסט.

-מקיף (כדאי מאוד, תאונה קלה תעלה לך יותר מערך הרכב בתיקונים)

-צמיגים רחבים ואיכותיים (כדי לנצל בכלל את כוח המנוע)

-מצבר (גדול, אני החלפתי מצבר של 100 אמפר וזה עלה לי כמעט אלפייה)

-רשימה ארוכה של דברים המהווים את ההבדל בין רכב חזק שניתן לנסוע איתו מהר לבין גורטאה ישנה שחוץ מ"פתיחות" ברמזור (ואל תשכח את הצמיגים) תתפקד ותהנה פחות ממישפחתית ישנה.

פורסם
יש לכה אז אקזמפלר ממש שמור ,כל הכבוד !

תגיד אמרתה שאם הולך ראש ישר מחליפים את כל המנוע ?באיזה דגמים זה ?רק במוגדשים ?

בכל הדגמים בגלל שיש הרבה שסתומים עלות השיפוץ גבוהה מאד ושווה לקנות מנוע מייבוא במחיר דומה (המנועים של S60 תואמים תוך ביצוע שינויים קלים)

rgod54

תביא בחשבון את הנתונים הבאים:

-טסט.

מי שקונה רכב קבוצה 6 לא יכול לצפות לטסט זול

-מקיף (כדאי מאוד, תאונה קלה תעלה לך יותר מערך הרכב בתיקונים)

השנה היה קשה מאוד למצוא חברה שתסכים לבטח את הוולוו שלי ביטוח מקיף - ולאחר לבטים נשארתי רק עם צד ג' - ואני ישן בשקט (יכול לסבול הפסד של 15K במקרה הגרוע)

-צמיגים רחבים ואיכותיים (כדי לנצל בכלל את כוח המנוע)

לא מזמן קניתי רביעיית קלבר ב-1200 ש"ח הרוחב של הצמיגים הוא 195 לא משהו חריג במשפחתיות מודרניות

-מצבר (גדול, אני החלפתי מצבר של 100 אמפר וזה עלה לי כמעט אלפייה)

המצבר של ה-S70 הוא 72 אמפר ועלה לי 500 ש"ח לפני חודשים מספר.

-רשימה ארוכה של דברים המהווים את ההבדל בין רכב חזק שניתן לנסוע איתו מהר לבין גורטאה ישנה שחוץ מ"פתיחות" ברמזור (ואל תשכח את הצמיגים) תתפקד ותהנה פחות ממישפחתית ישנה.

בסה"כ היוקר של התחזוקה מתקזז הערך המגוחך של הרכב בשוק המשומשות ב"ספרים" שלי ערכו של הרכב הזה רשום כ-"0" כבר מס' שנים. זאת מכיוון שבסגמנט הזה ובשנתונים האלה המחירון הוא תאורטי בלבד - ואין שום קשר בין המחירים בפועל למחירים בספרים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כן מן הסתם שיש עליות אחזקה של הרכב ,לא סיפור זול בכלל

חיים איזה דגם של מרצדס יש לך ?שנה ?

פורסם

שתי מכוניות. שתיהן C240 משנתון 98 (שילדה W202 מנוע M112 V6 של 2.4 ליטר).

zvit, אתה לא צריך לשכנע אותי, אני הוא זה שבדרך כלל ממליץ על רכישת רכב יוקרה משומש במקום משפחטומטית חדשה. אבל תרשה לי לתקן אותך במספר דברים.

-ביטוח מקיף הוא חשוב מאוד, אע"פ שערך הרכב שלי כיום הוא 20 אש"ח אעדיף לתקן אותו מאשר לזרוק אותו כי לא ניתן להשיג רכב אחר בסכום כזה עם היתרונות של הרכב שלי.

-אני לא יודע כמה כוח צמיגים בחתך 195 יכולים להעביר אך מניסיוני עם מנוע ה 170 כ"ס שלי וצמיגי דנלופ בחתך זה בעבר כל לחיצה חזקה מדיי על המצערת בכבישי מע"צ המדהימים הדליקה לי את נורת ה ASR. היום, עם צמיגי טויו בחתך 225 (שממש לא היו זולים) אני מצליח להעביר את כוח המנוע לכביש הרבה יותר טוב.

כל שאר הדברים הם "יותר" ממשפחטומטית ממוצעת, יש לי 12 מצתים, יש לי 6 יחידות הצתה נפרדות, יש לי צלחות בלימה גדולות יותר, מצבר גדול יותר וכן הלאה והלאה. שוב, מבחינת תיקונים אני ממש לא מתלונן. ב 4 שנים שילמתי פחות מ 4 אש"ח על תיקונים, ובינינו על חלק מהם היה ניתן לוותר ללא היסוס (כגון כפתור החלון מאחורה או מנגנון דלת אחורית שאני לא זוכר מתי אי פעם השתמשו בהם). אבל כל תקלה קצת יותר רצינית עולה הרבה כסף. סתם לדוגמה, יחידת הצתה ב 2000 ש"ח או מצמד טרמו-וויסקוזי למאוורר ראדיוטור באלפייה, כך שחובה להחזיק סכום מכובד בצד כדי לא להיתקע.

פורסם

אחלה מכונית :)

יש מקום מומלץ בצפון לטיפול ב וולוו?שאני לא יצתרך לסוע כל פעם למוסך .

לדעתי אם כבר אני יקנה אותה אז זה יהיה את הדגם המודגש (יודע שהכל עולה יותר אין מה לעשות צריך להנות גם לא ).

פורסם

בהצלחה בקנייה, חזור לעדכן אותנו (מקווה שאתה יודע מה אתה עושה כאשר לוקח וולבו טורבו :)). לצערי לא מכיר מוסך מקצועי של וולבו בצפון.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ה850 T5 היא רכב נהדר, היה לי אחד כזה כשנתיים, נכון שהוא שותה הרבה דלק.

ה850 בעלת מנוע עדיף משום מה הן בטיפול והן במחיר, למרות שהמנוע ככה מאד לס70.

850 היא בעלת ההתנהגות הטובה ביותר בין כל הוולווים המודרניות.

שים לב הפלסטיקה נוטע לקרוס תחת התנאים בישראל, גם אצלי מחשב הabs דרש החלפה ומחשב הדרך השתגעה.

הגירים אחרי 100000 קלומטר נתונים לחסדו של הבורא ויכול לקראות להם כל דבר.

אבל הT5 נוסע באופן שערוריתי בסטנדרט, מעלים גדישה מחליפים צינורות לעמידים יותר ומקבלים רכב אוטומטי שיתן לאימפרזה פייט וסיוטים בלילה לנוהג בה.

לדעתי חסר לרכב הזה בולמים רציניים יותר ומערכת בלימה יותר מתאימה לכוח.

לדעתי אילו אתה מכיר אדם שיטפל לך ברכב שהוא גם מומחה, יש לך תקציב וסבלנות, אז מומלץ ביותר.

אני בזמנו גם חשבתי להסב לגיר רגיל, מה שפותר ברכב הזה הרבה בעיות וגם נוסע כמו שצריך.

פורסם

אם אתה מחפש רכב מפנק עם כח ואתה מודע לכך שאתה הולך להשקיע כסף בתחזוקה שלו על שום הגיל, למה ללכת על וולבו ולא על לנצ'יה או אלפא?

תחפש איזו 166 V6 עם כל פינוק אפשרי. או 156, או קאפה\ תמה טורבו.

אם כבר מכניסים ראש בריא למיטה חולה, לפחות שתהיה שם משהי סקסית...

פורסם
אם אתה מחפש רכב מפנק עם כח ואתה מודע לכך שאתה הולך להשקיע כסף בתחזוקה שלו על שום הגיל, למה ללכת על וולבו ולא על לנצ'יה או אלפא?

תחפש איזו 166 V6 עם כל פינוק אפשרי. או 156, או קאפה\ תמה טורבו.

אם כבר מכניסים ראש בריא למיטה חולה, לפחות שתהיה שם משהי סקסית...

ה850 סופר סקסית, הגרגור של הT5 זה משהו, בגדישה על טורבו מקורי פיק 1.4 ההילוך הרביעי באוטומט נכנס בערך ב170.

אני אומר אחת כזאת ידנית עם בלמים ובולמים קפיצים משופרים, וגדישה 1.4 באר על טורבו של V70 קנת 2003 עם ציפ ויש לך רכב שלא תרצה להפרד ממנו, טוב נו אולי זה חלום מציאותי שלי כרגע.

אין מה להשוות, למרות שטחנה לי את הכיס הייתי חולה על אחת כזאת מטופלת.

פורסם

ה850 גם כן אין ספק סקסית ,אבל לדעתי גם ה S70 ,אתה אומר שה 850 יותר זולה בטיפול לעומת ה S70 ?

איך מבחינת האמינות ?איזה דגם יותר אמין מהם (מהמודגשות כמובן )?

בעיית הABS ידוע ללא ספק ,בעיות גיר גם כן ,היה לך בעיות בגיר ?

פורסם
ה850 גם כן אין ספק סקסית ,אבל לדעתי גם ה S70 ,אתה אומר שה 850 יותר זולה בטיפול לעומת ה S70 ?

איך מבחינת האמינות ?איזה דגם יותר אמין מהם (מהמודגשות כמובן )?

בעיית הABS ידוע ללא ספק ,בעיות גיר גם כן ,היה לך בעיות בגיר ?

בתור רכב לנהיגה (והוא לא רכב נהיגה טהור) בגלל ההיגוי עדיף 850, בגלל המנוע היותר קל למציא ולתחזוקה ולטיפול עדיף 850. הs70 בעיני רבים יותר פוזה, אבל גם יותר בעיות חשמל.

הגיר האוטומטי בוולוו טורבו נקודת תורפה ידוע.

תחשוב שאני הייתי יד 10 של הרכב, אחרי שבועים מהקניה החלפתי מנוע לאחת מיבוא, מאז לא ידעתי בעיות מכאניות, רק בעיות חשמל. גם בגלל מצב הרכב, וגם בגלל הקומבינות בצמת החשמל, חלקים יקרים.

אבל התענוג בנסיעה ובלחיצה.

אני רשמתי מלמעלה אך אני רואה את ה850 המושלמת, עם גיר ידני טורבו של V70, טיפול במיתלים וברקסים וגדישה 1.4.

במקור ברכב מגיע עם גדישה 0.7 אצלי הייתי גודש 0.85.

פורסם

לפני 5 שנים הייתה במשפחתנו וולבו 850 הדגם הרגיל, מנוע 2.5 עם 170 כ"ס רמת גימור GLT.

הרכב היה מפנק וכיף לנסיעה, למרות שהיה קצת כבד לטעמי אך נהניתי ממנו.

לקראת 170K ק"מ התחילו בעיות גיר ברכב, היה מעביר לניוטרל באמצע הנסיעה בעיקר במעבר בין 2 ל3.

הפיתרון היה החלפת מוח גיר, קנס של 6500 שקל.

כמובן גם היו בעיות נוספות כגון מחשב ABS ומחשב כריות אוויר שהוחלפו, לא זוכר עלויות במדויק.. אבל אני זוכר שזה לא היה זול.

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

• תוכן חדש...