Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 206+ .בכל פעם שאני מתדלק אני מחשב את צריכת הדלק והתוצאה פחות או יותר זהה.

בין 10.5-11.5 ק"מ לליטר וזה אבסורד כי המכונית אמורה לעשות 16 לליטר.

אולי משהו בנהיגה שלי לא בסדר ?

אני משתדל להעלות הילוך בסביבות ה3000 סל"ד ובד"כ לפני זה וכך גם להוריד הילוך שאני מאט.

מה אני לא עושה נכון ?

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

אם אתה נוהג לרוב בעיר, פשוט תסתכל יותר רחוק קדימה .

לפני הרמזור אל תאיץ, ביציאה מהרמזור תאיץ באופן מתון, תשמור יותר מרחק מהרכבים.

בקיצור, כמה שפחות גז-ברקס .

זאת נהיגה חסכונית.

מחוץ לעיר תשתדל לנסוע במהירות 90 קמ"ש ואותו הדבר - להאיץ באופן מתון ולשמור מרחק + מבט קדימה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יש לי פיג'ו 206+ .בכל פעם שאני מתדלק אני מחשב את צריכת הדלק והתוצאה פחות או יותר זהה.

בין 10.5-11.5 ק"מ לליטר וזה אבסורד כי המכונית אמורה לעשות 16 לליטר.

אולי משהו בנהיגה שלי לא בסדר ?

אני משתדל להעלות הילוך בסביבות ה3000 סל"ד ובד"כ לפני זה וכך גם להוריד הילוך שאני מאט.

מה אני לא עושה נכון ?

אולי אתה נוסע בעיקר בעיר? אולי אתה עומד הרבה בפקקים? אולי אתה לא מטפל ברכב?

אם זה גיר רגיל בנסיעה בין עירונית נטו במצב שהרכב תקין ולא עמוס במהירות ממוצעת של 110-100 קמ"ש הרכב הז עושה 16 ק"מ לליטר בלי בעיה.

פורסם

על איזה סוג נהיגה אתה מדבר- עירוני, בינעירוני, משולב?

אם הרוב המוחלט של הנסיעות שלך הן בינעירוניות אז אכן נראה שיש צריכה מעט גבוהה והייתי ממליץ לך לבדוק את העניין במוסך.

במידה ואתה נוסע בעיקר בעיר אז צר לי לאכזב אותך אבל הצריכה שלך היא סבירה בהחלט לרכב הנל בנסיעה עירונית וגם משולבת,

בטח כשלוקחים בחשבון מזגן, משקל מיותר ברכב במידה ויש, בלאי טבעי וכו'.

אגב ביצעת החלפת ג'אנטים\צמיגים מתישהו? גם אם לא תבדוק שמידת הצמיגים הנוכחית היא המומלצת לפי הוראות יצרן ושהצמיגים במצב טוב- צמיגים רחבים יותר או שאינם מומלצים לרכב יבזבזו יותר דלק.

פורסם

תשתדל להחליף הילוך בסל"ד כמה שיותר מינימאלי,

שהיה לי JEEP CJ החלפתי הילוך ב1,700 סל"ד בערך

והוא חסך די יפה בדלק ביחס לגילו ונפח המנוע שלו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
תשתדל להחליף הילוך בסל"ד כמה שיותר מינימאלי,

שהיה לי JEEP CJ החלפתי הילוך ב1,700 סל"ד בערך

אל תשווה מנוע 4300 עם 6 צילינדר בעל מומנט על טורים נמוכים עם מנוע שיש ברכב של פותח שרשור.

אם הוא יחליף על טורים נמוכים כל כך הוא יחנוק את המנוע וילחץ הרבה גז כדי שהרכב בכל זאת יזוז. זה לא יחסוך כלום - להיפך וגם יוסיף פיח מיותר למנוע.

כדי לחסוך דלק פותח השרשור צריך ללמוד לתכנן נהיגה, לגלוש כשאפשר, יותר לתכנן מהלכים קדימה. בנוסף לבדוק לחץ אויר בצמיגים, להוציא מתא המטען דברים שלא צריך, לעשות כיוון פרונט (זוית נכונה של גלגלים), לוודא שהוא מחליף פילטרים בזמן ומשתמש בחלפים מקוריים ושמן מומלץ על ידי היצרן. מזגן גם מוסיף צריכת דלק (אצלי למשל 1.5 ליטר לכל 100 קמ).  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אצלי יש פיז'ו 206 שנת 2001, מנוע 1400 גיר ידני.

הנסיעות שלי מתחלקות 50\50 עירוני בנעירוני, עם מזגן, והרגל דיי כבדה על הגז, הצריכה אצלי נעה סביב ה16 - נ.ב - אני גר בעיר עם עליות וירידות כך שהרכב תמיד מתאמץ.

אתה רוצה לחסוך בדלק, תתחיל מהדברים הבאים: תוודא לחץ אויר בצמיגים, כמה שפחות משקל ברכב (תרוקן את תא המטען מכל דבר שלא נחוץ לך),אל תמשוך הילוך מעבר ל3000 סל"ד, האצות מתונות, דאג לנהל את הנסיעה בזרימה (לא לבלום להאיץ לבלום להאיץ), מעל 90 קמ"ש הפעל מזגן וסגור חלונות, בדוק חום מנוע תקין, ובנסיעה בנעירונית לכל היותר סע 110 - ובהתאם לחוק כמובן!

פורסם

היי

המכונית חדשה בת שנה וזה היה מהחודש הראשון שנהגתי בה.אין עדיין צורך בטיפולים כאלה או אחרים.

אני נוהג בד"כ נהיגה משולבת ולא רק בעיר.

אני בודק לעיתים קרובות את לחץ האוויר בצמיגים ואין בעיה איתם.

אני אקח את הטיפים שנתתם לי ואעדכן

תודה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
אם אתה נוהג לרוב בעיר, פשוט תסתכל יותר רחוק קדימה .

לפני הרמזור אל תאיץ, ביציאה מהרמזור תאיץ באופן מתון, תשמור יותר מרחק מהרכבים.

בקיצור, כמה שפחות גז-ברקס .

זאת נהיגה חסכונית.

מחוץ לעיר תשתדל לנסוע במהירות 90 קמ"ש ואותו הדבר - להאיץ באופן מתון ולשמור מרחק + מבט קדימה.

בדיוק... בנהיגת "הסבתא" הזאת אני מצליח לחלץ מהפולו 16.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

פורסם
מנוע 2.2 הוריקן עם ארבע צילינדרים

גם מנוע הוריקן בנוי אחרת. זה מנוע עם הספק מקסימלי על כ4400 סלד, הוא מתנהג כימעט כמו דיזל אטמוספרי. מנוע של 206 עובד על טורים כמו כל מנוע בנזין מעשרים שנה האחרונות. כבר לא מייצרים את המנועים של פעם. :wink:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כבר לא מייצרים את המנועים של פעם. :wink:

לצערי לא - המנועים הכי אמינים :-)

לפותח האשכל - עוד דבר שצץ לי בראש,

שים לב איפה אתה מתדלק, ושהדלק לא "מזוהם" בכל מיני עירבובים וקומבינות - מה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר,

אם מחיר הדלק בתחנה מסויימת זול בצורה מחשידה, זה כנראה דלק מזוהם שגורם לרכב לצרוך יותר במקרה הטוב,

ובמקרה הרע הורס מכלולים שלמים ויקרים,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
היי

המכונית חדשה בת שנה וזה היה מהחודש הראשון שנהגתי בה.אין עדיין צורך בטיפולים כאלה או אחרים.

שמנים ופילטרים צריך להחליף גם במכונית חדשה.

מתי עשית טיפול 10/15 אלף? חוסר טיפול יכול גם להעלות את צריכת הדלק לשמים.

(לשם הדגמה, פגשתי פעם מיצובישי גלאנט שהבעלים התלונן על צריכה של 1 ל3!!, לשאלתי מתי הוא החליף שמנים ופילטרים הוא ענה שהוא חוסך והוא מחליף כל 30 או 50 אלף. אמרתי לו שאני לא צריך לענות לו למה האוטו שלו כל כך צמא. אגב, אחרי הטיפול הסטנדרטי האוטו חזר לצריכה נורמלית לדגם, 1ל 10.)

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם
לצערי לא - המנועים הכי אמינים :-)

לפותח האשכל - עוד דבר שצץ לי בראש,

שים לב איפה אתה מתדלק, ושהדלק לא "מזוהם" בכל מיני עירבובים וקומבינות - מה שעולה בזול בסוף עולה ביוקר,

אם מחיר הדלק בתחנה מסויימת זול בצורה מחשידה, זה כנראה דלק מזוהם שגורם לרכב לצרוך יותר במקרה הטוב,

ובמקרה הרע הורס מכלולים שלמים ויקרים,

היי , אני תמיד משתדל לתדלק בדלק איכותי (יחסית לארץ) של החברות הגדולות ולא במוזלים למינהם ,מבלי להזכיר שמות.

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

עדכון לאחר חצי טנק. עשיתי מעל 300 ק"מ לעומת בקושי 250 לחצי טנק בימים טובים.

לא נהגתי יותר מהרגיל בכבישים בין עירוניים

אני מקוןה שזה עוד ישתפר בהמשך.תודה

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf GTI 2021

• תוכן חדש...