Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון - ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא בא להתנבא, אני מבין את אשר נאמר פה אבל ידוע שיש רכבים שיותר שומרים על שווי (ראה דוגמת הונדה אקורד) ורכבים

שהמחירון שלהם והערך שלהם יורד חזק יחסית כמו דוגמת פורד, מכאן הגיעה השאלה.

ברור שאני אהנה מהרכב ואהיה איתו בתקווה פרק של לפחות 4-5 שנים אני מאמין, רק רציתי לשאול קצת לגבי העתיד...אבל הבנתי את הכיוון, תודה אנשים.

הדבר הכי טוב שאפשר להמליץ לך עליו הוא לשמור היטב על הרכב כמו שאני עושה. אם אפילו רק תהיה קרוב לרמה הזאת אני בטוח שתצליח למכור במחיר סביר+(בהתאם למצב השוק). לדעתי רכב במצב טוב תמיד ימכר, בייחוד הלאון שהרבה משפרים וקורעים להם את הצורה(לכן קשה למצוא אחת שמורה).

זה ממש לא דבר פשוט לשמור על רכב בצורה טובה עם התרבות בישראל. יש לי גם יתרון ענק שהרכב שלי עומד רק בחניות מקורות גם בבית וגם בעבודה.

מאחל לך שתהנה מהרכב ותשמור עליו היטב.

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בפעם המיליון - קנית רכב זאת לא השקעה ולא תוכנית חיסכון עם תשואה מניבה אלא הוצאה. לא קונים רכב (אלא אם כן זה אספנות) כדי להרוויח עליו במכירה. קונים רכב כי זה כלי עבודה או תחבורה חיוני להתנהלות הנכרחית של כל אדם ומשפחה. זה כבר מזמן לא מותרות. לכל רכב יש ירידת ערך, גם אם תקנה ותמכור אותו שניה אחרי שיצאת מהסוכנות כשהנילונים עוד עליו.

שנית, המחירון של הלאון ממילא היה יורד בגלל שמתחלף הדגם בקרוב.

שלוש - המחיר עכשיו פשוט מטורף ללאון. אין מילה אחרת. בינינו, גם ב-150 הוא היה עדין נמוך מחווית הנהיגה שהאוטו מציע.

1. מסכים איתך לגבי מה שאמרת, רכב זאת לא השקעה ולא התכוונתי להרוויח, סתם התעניינתי לגבי קצב ירידת הערך שלו...בוא נגיד שעוד 4-5 שנים הוא יהיה מאוד נמוך כנראה אבל כל אוטו יספוג ירידה...השאלה כמה.

2. נכון, הדגם החדש יוריד את המחירון של הנוכחית.

3. וזאת הסיבה שרכשתי את הלאון במחיר שלה. אני חושב שאני לא אמצא שום אוטו במחיר כזה שמציע לי נתונים כאלו של מנוע + גיר וחוויה כזו...פלוס העובדה שאני חייב להעיף את ההונדה רובוטית שלי בגלל שהיא היום ממש אבל ממש נמוכה במחירון ולא אוכל לחכות שנה ללאון החדשה....לא יהיה לי את הכסף להוסיף....לפי מה ששמעתי על הלאון אני מקווה כי זו עסקה משתלמת....

תודה לכולם!

פורסם
הדבר הכי טוב שאפשר להמליץ לך עליו הוא לשמור היטב על הרכב כמו שאני עושה. אם אפילו רק תהיה קרוב לרמה הזאת אני בטוח שתצליח למכור במחיר סביר+(בהתאם למצב השוק). לדעתי רכב במצב טוב תמיד ימכר, בייחוד הלאון שהרבה משפרים וקורעים להם את הצורה(לכן קשה למצוא אחת שמורה).

זה ממש לא דבר פשוט לשמור על רכב בצורה טובה עם התרבות בישראל. יש לי גם יתרון ענק שהרכב שלי עומד רק בחניות מקורות גם בבית וגם בעבודה.

מאחל לך שתהנה מהרכב ותשמור עליו היטב.

תודה רבה דניאל ידידי!

אני מסוג האנשים שכן שומר על האוטו, לצערי המכות שאני מקבל הן בחנייה ושריטות למינהן של אנשים אחרים...לא באשמתי...אבל אמרת נכון, לשמור עליו, להנות ממנו, מקסימום עוד כמה שנים אם לא אוכל למכור אותו או לא יהיה לי כסף להחליף אז אפשר לשפר אותו כבר....מסכים?

תודה,

נ.ב.

לדעתך עשיתי עסקה משתלמת? המעבר ללאון במחיר שלה עכשיו מההונדה 2008 גיר רובוטי שלי (5 דלתות)?

פורסם
תודה רבה דניאל ידידי!

אני מסוג האנשים שכן שומר על האוטו, לצערי המכות שאני מקבל הן בחנייה ושריטות למינהן של אנשים אחרים...לא באשמתי...אבל אמרת נכון, לשמור עליו, להנות ממנו, מקסימום עוד כמה שנים אם לא אוכל למכור אותו או לא יהיה לי כסף להחליף אז אפשר לשפר אותו כבר....מסכים?

מסכים. שיפור בעלות של 2-3K והרבה מרגיש לך שונה בהרבה.

מקסימום תעשה טרייד על הלאון החדשה:lol:

למזלי אף אחד לא מחנה ליידי. יש לי חניות פרטיות:-D

תודה,

נ.ב.

לדעתך עשיתי עסקה משתלמת? המעבר ללאון במחיר שלה עכשיו מההונדה 2008 גיר רובוטי שלי (5 דלתות)?

לא שאני קובע משהו, אבל לטעמי כן. קיבלת רכב חדש מהניילון עם ביצועים מצויינים במחיר משתלם, לא חושב שניתן לבקש הרבה יותר.

פורסם

בשנה שעברה (וזה בדוק) הלאון הנ"ל נמכרה ב-130K ב"מבצע" כלומר הירידה "על הנייר" 10%.

בפועל אני בספק אם בעלים כלשהו של לאון כזאת יצליח למכרה ביותר מ-100K וגם זה בספק רב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בגלל מיבצעי היבואן לא שווה ליקנות סיאט בלי מבצע . ועוד לשלם מחיר מחירון.

מה גם שהמיבצעים לא ניגמרים ויש יותר מאחד בשנה .

זה יבואן שדופק באופן קבוע את הקונים שלו הכי הרבה.

והורס את שוק המשומשות שלו באופן קבוע.

פורסם
בשנה שעברה (וזה בדוק) הלאון הנ"ל נמכרה ב-130K ב"מבצע" כלומר הירידה "על הנייר" 10%.

בפועל אני בספק אם בעלים כלשהו של לאון כזאת יצליח למכרה ביותר מ-100K וגם זה בספק רב.

ברור שלא יקבל מעל 100K. מלכתחילה הרעיון להחזיק ברכב שנה בלבד ולמכור אותו הוא לא כלכלי.

אם מחזיקים ברכב 3 שנים ומעלה המחיר שלו כבר צונח ויש פער משמעותי למחירון שלו אל מול רכב חדש ואז הרבה יותר קל למכור אותו.

פורסם

דווקא יכול להיות שכן.

הלאון כרגע אחרי תוספת צבע, רישוי ומיגון עולה 125K (בלי לדבר על גלאי רוורס או איזו דיבורית).

אם יש למישהו רכב כזה בן שנה והוא שמור כמו שצריך, הייתי מעדיף לחסוך 25K ולקנות אותו.

פורסם

כל רכב חדש מאבד אחוז יפה מאוד מערכו עוד לפני שיצא את שערי החברה - כלומר בעת רישום הרכב ע"ש הקונה...

לא מדובר רק על לאון -

קח גולף 160 בת שנה לדוגמא - עלתה (מחיר מחירון) 167k כשהייתה חדשה (2011),

מחירון יד שנייה ע"פי לוי יצחק 135k...

וככל שהרכב היה יקר יותר כחדש - כך תהיה ירידת ערכו גדולה יותר...

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

בסיאט אתה קונה בזול ומוכר בעוד יותר זול. במיוחד כאשר הם יוצאים מפעם לפעם במבצעי רצח שפוגעים קשות בשווי במחירון ובביקוש לרכב.

אני מציע לבדוק את מחירון הרכב ביום שבו רוצים למכור אותו, כי סתם לדעת שנפל המחירון שלך בלי שאתה מעוניין למכור לא תורם לך תכלס כלום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדבר הכי קרוב לניבוי עתידות שאתה יכול לעשות זה לחשוב על מחיר רצפה לקטגוריה עצמה.

לדוגמא - הגיוני לחשוב ששום סופרמיני חדשה לא תעלה פחות מ70K בעוד שנה~שנתיים

או משפחית-קומפקטית, זו קטגוריה שלא יורדת מ110K, אין סיבה שבעוד שנתיים יבואן כלשהו ימכור חדש ב90K.

לדעתי הלאון 1.8TSI-DSG שנמכרת היום ב120K תהיה שווה כ90K בעוד שנתיים ביד2.

(נחיה ונראה?)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
בסיאט אתה קונה בזול ומוכר בעוד יותר זול. במיוחד כאשר הם יוצאים מפעם לפעם במבצעי רצח שפוגעים קשות בשווי במחירון ובביקוש לרכב.

+ 1

אני מציע לבדוק את מחירון הרכב ביום שבו רוצים למכור אותו, כי סתם לדעת שנפל המחירון שלך בלי שאתה מעוניין למכור לא תורם לך תכלס כלום.

למה לא תורם? תורם מאוד - להחסרת פעימה בלב....

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

רוב האנשים ששילמו 150,000 או קרוב לזה עבור הלאון 1.8 טורבו ככל הנראה נפגעו קשות מבחינת המחירון (אלו שניסו/מנסים למכור). יחד עם זאת, אני לא חושב שסיאט יציעו את הלאון 1.8 בעתיד במחיר נמוך עוד יותר מהמחיר הנוכחי, לא בפער משמעותי בכל אופן. לכן, מי שקונה את הלאון 1.8 היום, מעבר לביצוע עסקה בעלת מקדם מחיר/תמורה טוב מאוד, ככל הנראה לא יפסיד יותר מהממוצע בשוק בשונה מאנשים אשר קנו במחירים גבוהים יותר בעבר.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
בפעם המיליון - קנית רכב זאת לא השקעה ולא תוכנית חיסכון עם תשואה מניבה אלא הוצאה. לא קונים רכב (אלא אם כן זה אספנות) כדי להרוויח עליו במכירה. קונים רכב כי זה כלי עבודה או תחבורה חיוני להתנהלות הנכרחית של כל אדם ומשפחה.

באמת?!

קונים ליאון 1.8TSI כי זה "כלי תחבורה"?

את אותה תחבורה אפשר לקבל מ-1.2TSI.

אם רכב היה רק "תחבורה", כמו שמקרר הוא רק קופסא לקירור, אז היו לך גם MekarerForum לא רק Carsforum" נכון?!

וזה נכון שרכב זו לא השקעה, אבל גם במוצר צריכה, כזה שיש לו שווי כמשומש, יש משמעות לירידת הערך והיא חלק חשוב מתכנון העלות הכוללת שלו. בסופו של דבר, אפילו אם רכב הוא רק כלי תחבורה, קניית הרכב הבא מתחילה לרב במכירת הקיים ויש לה השלכה מכרעת על היכולת לקנות רכב בעתיד.

דווקא יכול להיות שכן.

הלאון כרגע אחרי תוספת צבע, רישוי ומיגון עולה 125K (בלי לדבר על גלאי רוורס או איזו דיבורית).

אם יש למישהו רכב כזה בן שנה והוא שמור כמו שצריך, הייתי מעדיף לחסוך 25K ולקנות אותו.

תראה, למכור רכב שנקנה חדש אחרי שנה, זה הדבר הכי לא כלכלי שאפשר לעשות בקניית רכב, ולקנות אחד כזה זו עסקה מצויינת. אבל כמה כאלו (שמורים) יש?

אני מכיר כמה אנשים עשירים שקונים את רכבי היוקרה שלהם ככה (ככה זה אנשים עשירים, אוהבים עסקאות טובות).

לקנות רכב חדש ולהחזיק אותה שנה-שנתיים זה טפשי (כלכלית). ביננו, אני לא מבין מה אנשים ממהרים להחליף רכב בחדש. רכב מודרני יכול לשרת נהג עם נסועה ממוצעת חמש שנים, בכיייף (וגם למעלה מזה). לא מבין את האובססיה של אנשים לרוץ להחליף את האלפששטומת שלהם בחדשה, כל שנתיים שלוש.

חובב רכב שמחפש חוויות חדשות, אני מבין. זה תחביב וזו הוצאה על תחביב. אבל לנהג שבשבילו רכב זו תחבורה... נראה לי הוצאה מיותרת לחלוטין להחליף רכב כל שלוש שנים.

אין ספק שלקנות סיאט במחיר מלא זה לא כלכלי. אבל תחשוב מה דלק מוטורס עשתה לשוק ה-BMW, שלא לדבר על המיני...

בסופו של דבר, מחירון מעניין כשבאים למכור, ואז (כפי שכבר הודגם בשרשור) אם הרכב שלך במצב טוב, אז תמכור במחיר יותר גבוה (בטח ברכבי "מתלהבים" למיניהם).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בקיצור....

קניתי את הרכב, המטרה שישרת אותי לפחות 4-5 שנים, לא מתכוון למכור אותו אחרי שנה או שנתיים, כמובן שכאשר ארצה להחליף אותו אצטרך להוסיף המון כסף כדי לקנות רכב שלא נופל מ-1.8 TSI ואם לא אצליח לגייס לחדש תמיד אוכל לשפר את הלאון הנוכחית...

בסופו של יום, כל רכב ערכו יורד אחרי 4-5 שנים, מאמין שעשיתי עסקה משתלמת כי לא מאמין שבמחיר של 120,000 ש"ח (קצת יותר על הכביש) אמצא רכב עם כזה מנוע ונתונים, ואני בטוח שיסכימו איתי פה אנשים, אז בסופו של יום זה מה שחשוב...

תודה לכולם!

• תוכן חדש...