Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים ,

אתמול ,יום חמישי -פוטרתי מעבודתי וזו לאחר כ9 חודשי עבודה באותה חברה.

מהיום הראשון הייתי עובד חברה .

אתמול נערך לי שימוע ללא הודעה מוקדמת הוצב לי אולטימטום [שעליו ארחיב בהמשך]ומיד לאחריו הודיעו לי שאני מפוטר הכל באותו היום בזמן של 5 דקות מהתחלת השימוע ועד לפיטורין.

בקצרה:

הוצב לי שאני נוסע לחול לעבודה למשך שבועיים נילקח דרכון הוציאו ויזה ורק בסוף נאמרו לי תנאי הטיסה מהמשכורת.

אני לא הסכמתי לתנאי המשכורת.ואז הציבו לי אולטימטום או שאני טס או שאני מפוטר ,לא הסכמתי לשכר ופיטרו אותי ואמרו לי מיום ראשון לא להגיע לעבוד.

השאלה שלי היא כזו:

האם מותר להם כמעסיקים בפרק זמן של כלום פשוט לקרוא לי לשימוע בלי הודעה מוקדמת ובאותו יום של השימוע לפטר אותי וזאת מבלי לתת לי ימי הודעה מוקדמת לפני הפיטורין?

ברפרוף קצר ברשת באתר זכויות עובדים מצאתי סעיף שאומר שעובד בחברה עד לתקופה של שנה ,על כל חודש מששת החודשים הראשונים מגיע לו יום אחד של הודעה מוקדמת+יומיים על החודשים הבאים החל מחודש שביעי לעבודה ועד לשנת עבודה מלאה.

הגיון פשוט אומר לי שבמקרה שלי המעסיק לו דאג לפעול לפי סעיף זה ,לא טרח לתת לי הודעה מוקדמת,ויותר מזה ערך לי במפתיע את השימוע וקינח בפיטורים שלי וכל זה מבאותו היום?

האם יש פה צדק או פגיעה בזכויות שלי ?

מה עליי לעשות?

ובהנחה והצדק איתי מה ההליך נגד המעסיק ומה בעצם אוכל להוציא ממנו בעבור חפותי למעשיו?

תודה מראש.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול

מעביד פרטי לא ממש מחוייב בשימוע למרות שרצוי, ולא חייב להעסיק אותך גם נגד רצונו.

לא נתן לך הודעה מוקדמת כחוק ישלם לך אותה בכסף. זו זכותו., וכן חופש שנתי אם לא ניצלת את המגיע לך.

לכן סביר להניח כי בתלוש המשכורת של חודש אפריל תקבל את המשכורת עד חיום בו פורטת דמי הודעה מוקדמת ואת יתרת החופש.

צריך לבדוק לגבי רכיב הבראה אם בפיטורים אחרי 9 חודשים כבר מגיע החלק היחסי.

לא תקבל תכתוב לו מכתב רשום ובו תדרוש את המגיע לך.

לא תקבל תגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

אני מניח אבל כי תקבל את כל המגיע לך.

לא ברור לי מה היה רע בשכר שהוצע לך לתקופה של השבועיים ימים שהחלטת כי אתה מסרב לכך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בגדול

מעביד פרטי לא ממש מחוייב בשימוע למרות שרצוי, ולא חייב להעסיק אותך גם נגד רצונו.

לא נתן לך הודעה מוקדמת כחוק ישלם לך אותה בכסף. זו זכותו., וכן חופש שנתי אם לא ניצלת את המגיע לך.

לכן סביר להניח כי בתלוש המשכורת של חודש אפריל תקבל את המשכורת עד חיום בו פורטת דמי הודעה מוקדמת ואת יתרת החופש.

צריך לבדוק לגבי רכיב הבראה אם בפיטורים אחרי 9 חודשים כבר מגיע החלק היחסי.

לא תקבל תכתוב לו מכתב רשום ובו תדרוש את המגיע לך.

לא תקבל תגיש תביעה לבית הדין לעבודה.

אני מניח אבל כי תקבל את כל המגיע לך.

לא ברור לי מה היה רע בשכר שהוצע לך לתקופה של השבועיים ימים שהחלטת כי אתה מסרב לכך.

גם מעביד פרטימחוייב בשימוע אבל רובם לא עושים זאת. שימוע זה אומר שהוא צריך לשמוע אותך, לשקול את הדברים ורק אז להודיע על החלטתו. מה שנעשה פה לא תקין אבל לא הייתי נלחם על זה.

אני לא יודע מה הסכם העבודה שלך ולמה התחייבת מבחינת תנאי עבודה ונסיעות לחול אבל אם אתה צודק וזה נוגד את מה שסוכם איתך מגיעים לך 9ימי הודעה מראש (שבוע וחצי) בשכר כולל כל התנאים הסוציאליים.

אתה זכאי לחופש אבל לא להבראה או פיצויים. בדור שהופרשו לך כספים לקרן פנסיה כדין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הניסוח לא בהיר. מה שאני הבנתי הוא שדרשו מהבחור לממן את כרטיס הטיסה משכרו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מאמין :-o

נאמרו לי מה תנאי הטיסה והמשכורת רצה לכתוב

"נאמרו לי תנאי הטיסה מהמשכורת " כתב

ואח"כ הוסיף " אני לא הסכמתי לתנאי המשכורת"

עוד לא שמעתי שעובד ישלם על טיסה מטעם העבודה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
לא מאמין :-o

נאמרו לי מה תנאי הטיסה והמשכורת רצה לכתוב

"נאמרו לי תנאי הטיסה מהמשכורת " כתב

ואח"כ הוסיף " אני לא הסכמתי לתנאי המשכורת"

עוד לא שמעתי שעובד ישלם על טיסה מטעם העבודה

ללא ספק משהו מוזר - אבל, כאמור, הניסוח לא ברור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ממה שאני הבנתי, אני חושב שמותר לך להיות קיצוני יותר, בניגוד למה שנאמר, גם מעביד פרטי מחוייב בשימוע, מעבידים ניקנסו על כך, ע"י בתי דין לעבודה בסכומים לא מבוטלים. אתה זכאי להודעה מוקדמת וייתכן אף לפיצויים למרות שלא מלאה שנת עבודה, בנסיבות מסויימות, סמוך (שזה נתון לפרשנות) לשנת עבודה, ניתן לראות בפיטורים לפני תום שנת עבודה, כפיטורים שבאו להמנע מתשלום פיצויים.

כמובן שהכל בכפוף לחוזה עבודה שנחתם איתך, אם ידעת שעבודתך מחייבת גם טיסות לחול עם תנאים כאלה ואחרים ועכשיו אתה לא מסכים, יש לך בעיה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

vik014

פסק דין אחד שבו מעביד פרטי נקנס על אי ביצוע שימוע לא מצאתי.

גם על מעביד ציבורי או דו מהותי מצאתי פסק דין אחד בלבד בו מעביד שילם על אי ביצוע שימוע.

סמוך הוגדר כ 11 חודש, ונדרש תנאי נוסף כי הפיטורים מבוצעים כדי להימנע מתשלום פיצויים ואילו כאן אנו עוסקים בסירוב של עובד לבצע משימה .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

על חוזה בתחילת העבודה לא חתמתי וכמו כן לא קיבלתי שום עותק לחוזה גם כשדרשתי בהתחלה נאמר שאקבל יותר מאוחר.

אכן השמיעו באוזניי ברעיון עבודה בראשית דרכי שם שאכן ישנן נסיעות עבודה לחול לעיתים נדירות.

הנסיעה הזו היא לניגריה מבחינתי מאד מסוכן שם מה גם שמה שנידרש ממני לבצע שם מבחינת עבודה לטעמי האישי לא תואם את רמת השכר שמשלמים לי עבור נסיעה הזו וכמו בכל מדינה דמוקרטית הבעתי דיעה ואמרתי שבסכום הנ"ל איני מעוניין לצאת לחול ,זו זכותי,לא חתמתי על שום איזכור בנוגע לטיסה האחרונה שלהם שבו אני מאשר את הישתתפותי.

מבחינתי באותה מידה היו יכולים או לשבת איתי לדיון על השכר או לחילופין להוציא אדם אחר לטיסה הזו אבל להציב לי אולטימטום באותו היום או טטוס או תפוטר זה מגעיל והכל באותו היום?

איפה הזמן ההגיוני של השימוע שאמור לתת לי לעכל ולחשוב על דברים ולהערך בהתאם מולם?מבחינתי עשו לי מעשה לינץ והביאו אותי לסף.

כאמור אני עובד בחברה 9 חודשים אז כבר אני מבין ממכם שברמה הכללית המעסיק פעל בצורה לא ישרה בחוק מולי ואכן מגיע לי 6 ימים על 6 החודשים הראשונים ובנוסף עוד 6 ימים על שלושת החודשים האחרונים[חודש 7 עד 9 לעבודתי]

ומבחינת דמי הבראה חלקיים-איך אני יכול לברר האם מגיע לי הפרשה חלקית?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אני חושב שיש אשמה לשני הצדדים

לפני כשבועיים מבקשים ממך את הדרכון לקראת נסיעה לאותה מדינה שאתה יודע שהיא מסוכנת. ואתה לא שואל ולא אומר חבר'ה אני נוסע לשם רק בהתקיים תנאים אלה או אחרים.

השיחה שהתקיימה ביניכם הייתה צריכה להתקיים אז.

לפתע אתה מודיע , לא מתאים לי אחרי שהמעביד כבר "השקיע" בהכנות ליציאה שלך ולא של עובד אחר.

שמת את המעביד בפינה.

כמובן שגם מעביד חכם היה מקיים עימך את השיחה לפני שמחליט לשלוח אותך לשם.

האם נסיעות עובדים לשם הם הליך מקובל בחברה הזו , ואם כן האם בתנאים שונים ממה שהוצע לך?

בכל מקרה אני לא רואה דרך שישיבו אותך לעבודה .

לגבי דמי הבראה - אכן לא מגיע לך כי לא עבדת שנה מלאה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, ביחס לשימוע, ראה כאן - תעא (ת"א) 07-9347 . בתי הדין גם פסקו ב 10 חודשים פיצויי פיטורין, המגמה הכללית, הינה הענקת פיצויי פיטורין. עקרונית, תסכים שלעובד לרוב כמעט אין מה להפסיד מהליכה לבית דין לעבודה. משהו יתנו לו...:lol:

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לאור מה שאתה כותב הפיטורין מוצדקים מאוד.

אם חשבת שתתפוס את.המעביד בפינה ברגע האחרון והוא יכנע לדרישותיך אז אתה טועה בגדול.

לגבי ללכת לבית דין לעבודה, נכון שגם אם לא מגיע לך כלום אתה תקבל כמה גרושים אבל אל תצפה אחר כך לעבוד בחברה.דומה או שמכירה את החברה הנוכחית כי מידע כזה עובר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על ההפניה וקראתי

שוב גם שם הדגש היה על ביצוע אקט של פיטורין בשיחה שמטרתה הייתה פיטורין.

כאן השיחה ככל שהבנתי נכון את הסיטואציה לא הייתה בכלל רצון לפטר אלא הפיטורים נבעו כתוצאה של סירוב העובד להסכים לנסיעה.

ראה את הכשל בהודעה הקודמת שלי.

שוב במקרה של פיצויים לפני סיום שנה ראשונה העובד צריך להראות כי הסיבה לפיטורים לפני תום השנה היא הרצון להימנע מתשלום פיצויים ושוב כאן לא זו הסיבה.

בגדול בית הדין לעבודה הוא מבצרו של העובד , והנטיה היא ללכת לקראת העובד אבל...

במידה , ובמקרה שבו העובד תובע סתם גם משלם הוצאות למעביד , שוב בסכומים לא גבוהים.

אני לא הייתי תובע במקרה הזה אלא אם המעביד לא ירצה לשלם את המגיע לעובד כמו דמי הודעה מוקדמת , ואם כבר תובע , אז הנייר סובל הכל ומאשים את המעביד גם ברצח ארלוזרוב.:-D

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יכול להיות שאני מפספס פה משהו אבל מה הכוונה במשכורת לנסיעה?

בדרך כלל בחברות שנהוג לעשות בהן נסיעות עבודה הכל מגולם בשכר החודשי וכמובן במהלך הנסיעה עצמה משלמים לך מלונות נסיעות וארוחות.

מעבר לזה, בהנחה ומסרת את הדרכון שלך מראש להוצאת ויזה וידעת מראש לאיזו מדינה אתה אמור לטוס אכן הכנסת את המעסיק שלך לפינה אם ביטלת לו נסיעה בדקה ה-90.

לי היה מקרה כזה לפני כ-4 חודשים שדיברתי עם עובד שלי והכנתי אותו לקראת נסיעת עבודה, יזמנו פגישות, סגרתי ואישרתם טיסות ומלון וביום הטיסה הדביל מתקשר אלי ואומר לי שהוא מצטער אבל אין לו ויזה (אחרי ש-80 פעם וידאתי את זה איתו).

מיותר לציין שמאוד מאוד כעסתי, הקפצתי עובד אחר שעלה על טיסה במקומו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...