Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5191 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תחום העבודה הוא בניית אולפני טלויזיה.

לא הברזתי ביום הטיסה ולא הברזתי בכלל כשביקשתי מידע על הטיסה והתנאים אמרו שעוד לא יודעים כלום כי מעגל סגירת התקציבים עם הלקוח בחול עוד לא הושלם ובזמן הזה הם כבר דאגו לקחת דרכון ולעשות את הפרוצדורה מסביב ,מה שאומר שלקחו אותי כמובן מאליו לכל אורך הדרך,מהתחלה ידעתי את ארץ הטיסה אבל מעבר לזה לא ידעתי מאומה עד לרגע זה[ביום הפיטורים]

מעבר לכך עוד קטע מסריח ששבר את הכל התרחש היום כאשר בבוקר באתי לאסוף את מכתב הפיטורים ואמנם ראיתי שרשום בו בין היתר שישולם לי כל זמן ההודעה המוקדמת.

עד לפה הכל היה יפה ,קראו לי לחדר להשלים את חתימתי האחרונה בטופס השימוע לצערי ממערבולת של בילבול אישי מכל הפרוצדורה המהירה והלא נעימה של אופן פיטורי בקלות הדעת של המעסיק ,חתמתי מבלי לקרוא בין השורות.

יותר מאוחר התברר לי מקריאה מעמיקה בטופס השימוע כי זימברו אותי ,אסביר:

מועד השימוע והפיטורין התרחשו באותו היום ,ה19.4 יום חמישי האחרון.

סעיף מאוחר יותר בטופס הנ"ל תחת הנושא:"תאריך מתן ההודעה המוקדמת"רשמו 12.4 שזה אומר חמישי שבוע קודם לחמישי ה19.4 מה שזה אומר שבעצם תקופת השימוע היא בת 7 ימים בעצם אותם ימים בהם עבדתי רגיל ללא שום איזכור או רמיזה לפיטורים מצד המעסיק שזה כבר עבריה על החוק,לצערי כבר חתמתי בתמימותי.

מה שכן כולנו יודעים שיום חמישי ה12.4 היה בעצם חול המועד פסח יום שלא עבדתי בעבודה יתרה מזו ,כל אותו שבוע הייתי בחופש הדממה מאולץ מצד המעסיק,אז אני שואל אתכם חברים:איך זה יתכן שהודעה רישמית אכן קיבלתי ביום חמישי ה12.4 חול המועד פסח או הייתי בכלל בנופש בטבריה ולא בעבודה שגם ככה אף אחד לא היה שם והעסק היה סגור באותו היום?

מה שאני עכשיו עושה הוא להוציא מהמעסיק דוח שעון חודשי של חודש אפריל הנוכחי מתחילתו ועד היום הזה. מה שיעזור לי להוכיח את חפותי ואת הקומבינה המסריחה שתפרו לי כנגד החוק.

ברגע שיהיה לי [אני מאמין עד מחר] את דוח השעון המראה שב12.4 לא הייתי נוכח +טופס השימוע שדאגתי היום לצלם.

אפנה למעסיק ואספר לו את ממצאי ,על עוגמת הנפש ועיקום ברור של החוק כנגד העובד.וכמובן את ההוכחות שבידיי-אתן לא אופציה לפעול איתי בצמוד לחוק הודעה מוקדמת ובמידה והוא יתנער אני חושב שכל הראיות שבידיי יניבו תוצאות בהיסתדרות העובדים ובבית דין לעבודה,וזאת למרות שלצערי חתמתי על הנייר ההוא,רשלנות שלי אבל אין זו סיבה שהמעסיק ינצל את תמימותי העובד הקטן ויפעל נגדי והכי חשוב נגד החוק.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

זהו ,דוח השעון של אפריל אצלי ביד ,כמו שאמרתי גם הדוח מוכיח את עמדתי ,ב12.4 חול המועד לא הייתי נוכח אין הדפסה אי לכך ובהתאם לזאת אין שום אפשרות רישמית שאכן הובא לידיעתי הודעה מוקדמת,בטח לא בחוף גיא בטבריה בו הייתי נוכח ב12.4.נוסף לכך דוח השעון מראה שכל שבוע שעבר הגעתי רגיל לעבודה והחתמתי כרטיס עוד ראיה לטובתי המצביעה לכך שבאתי כל יום בשבוע האחרון לעבוד רגיל ללא שום ידיעה לפיטוריי שבאו במפתיע ביום חמישי האחרון.

אם היית מכיר את העבודה שלי והמנגנון מאחורי הקלעים היית סבור כמוני שבטח לבטח לא מדובר בטעות אינוש תמימה .לא אחרת מכוונה זדונית להרע לי בתנאי במחשבה שרירותית שבטח "אוכל" את זה בתמימות מושלמת.

מחר אני מתכוון לגשת למעסיק וליידע אותו על הנושא ווהממצאים בידיי ,הוציא ממנו איזכור לכך שאת ההודעה המוקדמת השימוע והפיטורים הוא ערך לי כולם בהפרשי שניות קטנים באותו פרק זמן ביום ההוא.ואדאג להזכיר שביום חמישי בחול המועד 12.4 לא הייתי נוכח כמו יתר העובדים והמנהלים בעבודה לכן אין שום אסמכתא ממשית לתאריך הודעה מוקדמת הלא מציאותי שהוצג בדוח השימוע.

אתן לו אפשרות לנהוג איתי על פי חוק ולתקן את מעשיו השגויים בכך שהוא ישלם לי כחוק 9 יום המגיעים לי החל ממועד השימוע שבעצם שימש גם כהודעה מוקדמת ופיטורים באותה משוואה בתאריך הנ"ל.כמובן שכל השיחה מחר תוקלט לראיה.

אם הוא יבחר עדין לעבור על החוק ולהיצמד לגירסתו השיקרית על גבי.

אפנה הלאה .אין לי מה להפסיד .זה אני המצפון הנקי שלי הצדק ואלוהים מול אותו מעסיק שבוחר לשחק משחק מלוכלך מול העובד ומול החוק הבא להגן על העובד.

פורסם

תסלח אם אני אהיה קצת בוטה.

מה זה משנה מתי היה השימוע ומתי היו הפיטורים.

במכתב הפיטורים כתוב שיתנו לך את דמי ההודעה המוקדמת מיום הפיטורין. מגיע לך X ימים אותם תקבל מגיע לך פדיון חופש עבור Y ימים אותם תקבל.

לא תקבל אותם נדבר אז.

נכנסת לישיבה בה אף אחד לא חשב לפטר אותך. סירבת לנסוע , אתה חושב שעמדתך צודקת המעביד חושב אחרת.

המעביד אמר לך אם אתה לא רוצה לנסוע אתה מפוטר. אמרת לו לא רוצה.

אמר לך קח את הדברים שלך ולהתראות .

אז ב X דקות היה לנו ישיבת עבודה , בעקבותיה שימוע ומיד לאחריה החלטה של המעביד הודעת פיטורים.

ואיך כתב מישהו כאן , חשבת שתפסת את המעביד בביצים ( הוא היה עדין , כתב בפינה )

כאב לו והוא הגיב.

זו התמונה דרך אגב שתוצג גם לשופט אם תתבע.

ועצה ידידותית

לא מכיר את השוק בו אתה עובד ולכמה זמן אתה מתכוון לשהות בשוק הזה אם בכלל , אבל הוא לא נראה לי שוק גדול, לכן התנהלות שלך כאן יכולה להזיק לך גם במקומות אחרים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

סלח לי ישה אבל נראה שאתה לא כל כך מבין בתחום (בניגוד לתחומים אחרים)

א. יש להזמין את העובד לשימוע מסודר, תוך יידוע על כך שזכותו להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד חבר או כלאדם אחר.

ב. יש להודיע לעובד מראש את סיבת השימוע.

ג. יש להחליט על פיטורים רק לאור תוצאת השימוע, המקובל להוציא מכתב לפחות ביום שלמחרת אם לא יותר זמן

ד. את ימי ההודעה המוקדמת ניתן להתחיל לספור רק ממסירת המכתב.

ה. בית המשפט בהחלט יהיה קשוב אליך, ולא ישה, אל תבקש ממני פסקי דין כי אין לי מושג מאיפה מוציאים אותם.

ו. את כל שאני כותב אני כותב מעשרות ימי עיון והשתלמויות של דיני עבודה, וכמו כן ניהול בנושא דיני עבודה של 400 עובדים.

צביקי

פורסם

צביקי בוא אני אזרום איתך

על מה שימוע? לא מדובר בעובד שכל הזמן מעירים לו על טיב העבודה איחורים בלה בלה בלה.

כאן מדובר בפגישה בנושא מסויים העובד מחליט שלא בא לו לנסוע מסיבות טובות שלו , שלא מקובלות על המעביד.

קרא את הודעה מספר 10 ותבין את המעמד בו העובד אומר למנהל איך לנהל .

אומר לו המעביד , או שתבצע את המוטל עליך או שאני מפטר אותך. אומר העובד לא מוכן. מה עו"ד יעזור כאן או חבר .

יגיד לו שמע סע אחרת יפטרו אותך.

המעביד שמע את השגותיו של העובד בנפש חפצה ובלב פתוח לא הסכים עם עמדת העובד ונתן לו החלטה בבמקום.

איפוא כתוב שהמעביד צריך לישון על החלטתו יום /שבוע חודש?

והמעביד כל כך חם על העובד עד שהוא מוכן לשלם את ימי ההודעה המוקדמת תוך שהוא יושב בבית.

פיטורים או התפטרות בעידנא דריתחא אפשר לבטל , על ידי הצד שפעל.

לא העובד ביקש לחזור לעבודה , - מסכים לבצע את הנסיעה ולא המעביד אחרי "שנרגע" חושב כי פעל שלא כשורה.

ולא נראה לי כי מדובר במקום עבודה של מאות עובדים שיש בו הסכם עבודה קיבוצי שקובע דרכי שימוע .

לכן גם אם אתה צודק בכל מה שכתבת , אני לא רואה כיצד זה משנה את המצב גם אם יגיע לבית הדין לעבודה.

אני כמעבידו אם הייתי נתבע תובע תביעת נגד עבור הנזקים שנגרמו , אם נגרמו , מכך שעובד אחר יצטרך לנסוע במקומו.

ודרך אגב לכל חודש מעל 6 חודשים מגיע 2.5 ימי עבודה לכל חודש.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
סלח לי ישה אבל נראה שאתה לא כל כך מבין בתחום (בניגוד לתחומים אחרים)

א. יש להזמין את העובד לשימוע מסודר, תוך יידוע על כך שזכותו להיות מיוצג בשימוע ע"י עו"ד חבר או כלאדם אחר.

ב. יש להודיע לעובד מראש את סיבת השימוע.

ג. יש להחליט על פיטורים רק לאור תוצאת השימוע, המקובל להוציא מכתב לפחות ביום שלמחרת אם לא יותר זמן

ד. את ימי ההודעה המוקדמת ניתן להתחיל לספור רק ממסירת המכתב.

ה. בית המשפט בהחלט יהיה קשוב אליך, ולא ישה, אל תבקש ממני פסקי דין כי אין לי מושג מאיפה מוציאים אותם.

ו. את כל שאני כותב אני כותב מעשרות ימי עיון והשתלמויות של דיני עבודה, וכמו כן ניהול בנושא דיני עבודה של 400 עובדים.

צביקי

צביקי, לאור מה שכתבת על ניסיונך אתה אמור לדעת שעוד שמתנהג כפי שהשואל התנהג לא זכאי לפיצויי פיטורין ושהמעביד זכאי לתבוע ממנו נזקים. הוא למעשה עובד שהתפטר ולא פוטר על כך המשתמע מכך ואם הנסיעה קרובה מספיק זו נטישה של העבודה על כל המשתמע מכך (זכות של המעביד לנכות ממה שמגיע לו ימי הודעה מוקדמת).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יאשה אני לא מבין מה לא ברור.נצא מנקודת הנחה שאני לא בסדר [למרות שאני לא מסכים על זה כי לא אני זה שדאג לעדכן אותי על פרטי העבודה בדקה ה90 ולקוות שאוכל את התנאים בכל מצב לחשוב רק לטובת העבודה ורווח המעסיק ולא לטובתי,סליחה באמת]

הבעיה שאני מצביע עליה היא אחרת.

בטופס השימוע ניכתב שהודעה מוקדמת לפיטורים קיבלתי ב12.4 שוב תאריך חול המועד שבכלל לא עבדתי ביום הזה ובטח שאף אחד מהמנהלים לא עבד.

זאת אומרת שיש פה מרמא מצד המעסיק לגבי ימי ההודעה המוקדמת כי בעצם לא קיבלתי שום הודעה כזו ב12.4 ואחרי חול המועד באתי לעבוד באופן שוטף ורגיל ללא כל ידיעה לפיטורים המתבשלים,הפיטורים באו ברגע שלא הסכמתי לטוס ואין לי בעיה עם זה ,יש לי בעיה עם העניין שהמעסיק לא פועל לפי החוק הקיים שמבחנתי ההודעה המוקדמת הייתה בכלל ב19.4 לפני התאריך הנ"ל לא דובים ולא יער.מה שהמעסיק תיכנן הוא להפיל לי את ימי ההודעה המוקדמת באותו שבוע אחרון בו עבדתי באופן רגיל ללא יום הודעה מ וקדמת בדבר פיטורי הספונטני וכתוצאה מכך נימנע לשלם לי ימי הודעה מוקדמת צמוד לחוק המחוקק בנושא הזה.

אז מה אתה מייעץ לי לבלוע את זה?

זה שפיטרו אותי זכותם שלהם אין לי משהו לומר על זה ולהתלונן.

אבל זה שתפרו לי בקומבינה ימי הודעה מוקדמת שבעצם בפועל לא אמרו לי כלום בתאריך 12.4 ויתרה מזו אף אחד מ2 הצדדים לא היה נוכח בעבודה.זה מה שמרתיח אותי!

למה לעזעזל אני אמור לבלוע את זה ? השכל הישר שלך וההגיון לא מראים לך שהייתה פה התנהלות שגויה וחמורה שבאה לנצל את תמימותו וובורותו של העובד הפשוט אל מול המחוקק בחוק וכיפוף בוטה ושל המעסיק כנגד אותו חוק?

אני אלך איתם עד הסוף כל אדם נורמטיבי יפסוק שהצדק פה איתי אז בטח שופט בבית דין לעבודה עם הגיון מחודד .

פורסם

אתה רותם את העגלה לפני הסוסים.

כאשר תקבל את תלוש השכר לחודש אפריל תראה כמה ימי הודעה מוקדמת נתנו לך . אם נתנו לך מחושב לפי יום חמישי האחרון / אתמול , בסדר, אם לפי יום 12.4 תרים אותם בנקודה זאת על טיל בליסטי צפון קוריאני ואני לצידך.

יש מבין.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

אני באמת רוצה לנסות לסוסים להרתם מרצונם לעגלה :

היום אלך למעסיק ואקליט את השיחה בנינו בשיחה אוציא ממנו בכללי הודעה שההודעה הראשונה לפיטורים השימוע והפיטורים היו כולם באותו היום ,יום חמישי 19.4 וששום הודעה מוקדמת לא ניתנה לי ביום בו המשרד היה סגור וכולנו נפשנו בשמורות הטבע דיינו יום חמישי 12.4

כמו כן אזכיר מולו שנעשה פה מעשה לא חוקי והוא מוזמן לתקן את המעוות או שאמשיך עם זה הלאה .

זהו

הקלטה שלו+דוח שעון של החודש הזה+מכתב השימוע עם התאריכים השיקריים.

אני חושב שאני מכוסה ולא צריך לרדת לי נביא מהשמיים לומר לי שאנ י צודק וטענותיי צודקות.גם אם החלטתם לפטר מסיבות שלכם .אני מקבל אבל את המגיע לי בחוק לא אחמיץ,סה"כ לא באתי פה לומר שמגיע לי פיצויים חלקיים או הבראה.

סה"כ ימי הודעה מוקדמת כמו כל בנאדם נורמטיבי שניקלע לסיטואציה כזו בה המעסיק מנסה לנצל את כוחו ותרגיליו המלוכלכים על עובד שניראה תמים .

פורסם
צביקי בוא אני אזרום איתך

על מה שימוע? לא מדובר בעובד שכל הזמן מעירים לו על טיב העבודה איחורים בלה בלה בלה.

כאן מדובר בפגישה בנושא מסויים העובד מחליט שלא בא לו לנסוע מסיבות טובות שלו , שלא מקובלות על המעביד.

קרא את הודעה מספר 10 ותבין את המעמד בו העובד אומר למנהל איך לנהל .

אומר לו המעביד , או שתבצע את המוטל עליך או שאני מפטר אותך. אומר העובד לא מוכן. מה עו"ד יעזור כאן או חבר .

יגיד לו שמע סע אחרת יפטרו אותך.

המעביד שמע את השגותיו של העובד בנפש חפצה ובלב פתוח לא הסכים עם עמדת העובד ונתן לו החלטה בבמקום.

איפוא כתוב שהמעביד צריך לישון על החלטתו יום /שבוע חודש?

והמעביד כל כך חם על העובד עד שהוא מוכן לשלם את ימי ההודעה המוקדמת תוך שהוא יושב בבית.

פיטורים או התפטרות בעידנא דריתחא אפשר לבטל , על ידי הצד שפעל.

לא העובד ביקש לחזור לעבודה , - מסכים לבצע את הנסיעה ולא המעביד אחרי "שנרגע" חושב כי פעל שלא כשורה.

ולא נראה לי כי מדובר במקום עבודה של מאות עובדים שיש בו הסכם עבודה קיבוצי שקובע דרכי שימוע .

לכן גם אם אתה צודק בכל מה שכתבת , אני לא רואה כיצד זה משנה את המצב גם אם יגיע לבית הדין לעבודה.

אני כמעבידו אם הייתי נתבע תובע תביעת נגד עבור הנזקים שנגרמו , אם נגרמו , מכך שעובד אחר יצטרך לנסוע במקומו.

ודרך אגב לכל חודש מעל 6 חודשים מגיע 2.5 ימי עבודה לכל חודש.

ישה גם אחרי כל מה שכתבת, זה לא משנה.

אתה מתייחס לצדק ואני מדבר על משפט.

גם אם עובד הוא גרוע - הוא זכאי לשימוע מסודר. על שימוע מסודר מודיעים מראש. 2.5 ימים זה לעובד במשכורת ולא לעובד שעתי.

צביקי, לאור מה שכתבת על ניסיונך אתה אמור לדעת שעוד שמתנהג כפי שהשואל התנהג לא זכאי לפיצויי פיטורין ושהמעביד זכאי לתבוע ממנו נזקים. הוא למעשה עובד שהתפטר ולא פוטר על כך המשתמע מכך ואם הנסיעה קרובה מספיק זו נטישה של העבודה על כל המשתמע מכך (זכות של המעביד לנכות ממה שמגיע לו ימי הודעה מוקדמת).

המעביד זכאי לתבוע כל מה שהוא רוצה . אני בספק גדול אם יזכה בתביעתו. העובד לא יהיה זכאי לפיצויים שכן לא השלים שנה. הוא ממש לא עובד שהתפטר, אלא המעסיק משנה את תנאי העבודה.

פורסם

צביקי

איפוא כתוב שהעובד שעתי? לדעתי הוא חודשי

בבתי משפט אין צדק בדרך כלל , ולכן לשאלתי

בוא נניח שלא היה שימוע אז?

לפי מה שפותח השרשור כתב, הרי דובר איתו בראיון העבודה על כי צרכי העבודה מחייבים גם נסיעות לחו"ל.

ולגבי זכות התביעה של המעביד , קיימת לו זכות שכזו , ואם יוכיח כי אכן נגרם לו נזק השופט ייעתר לתביעתו.

asafay1

למרות שאתה חושב אחרת לדעתי מי שכתב את המכתב עם תאריך 12.4 טעה.

אבל... כיוון שאתה מחומם עליו אתה חושב אחרת.

לו אני במקומך לא הולך בכלל לפגישה עם המעביד ולא מקליט כלום.

לא ישלם כמו שהוא אמור לשלם , שולח לו מכתב דרישה בו נאמר החישוב צריך להיעשות מיום X ולא מיום Y.

לא ישלם תובע אותו , ורק בחקירה של המעביד שולף לו את נתוני כרטיס השעון שמראה כי בזמן הזה לא אתה עבדת ולא אף אחד אחר.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

המעביד זכאי לתבוע כל מה שהוא רוצה . אני בספק גדול אם יזכה בתביעתו. העובד לא יהיה זכאי לפיצויים שכן לא השלים שנה. הוא ממש לא עובד שהתפטר, אלא המעסיק משנה את תנאי העבודה.

אם לא מוותרים ולא מוכנים להתפשר זוכים. לרוב מדובר בסכומים שניהול התביעה עולה יותר ולכן לא תראה כמעט מעסיקים שהולכים בדרך הזו פרט למקרים קיצוניים למען יראו וייראו.

בית הדין נוטה לטובת העובד באופן אוטומטי (וזה בסדר גמור. העובד לרוב אדם חלש יותר והוא לא שווה כוחות מול מעסיק עם סוללת עורכי דין מהשורה הראשונה) אבל אם לא מוותרים, מגישים ערעור וגם צודקים אז מקבלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם תהיה עילה לתביעה, אפשר לקבל סיוע משפטי במימון המדינה.

אם לא תקבל ימי הודעה מוקדמת, פנה אלי ואתן לך שם של עו"ד מתחום דיני העבודה שפועל כך. אולי הוא יוכל לעזור לך גם בפיצוי לגבי הודעה מראש על שימוע (שהיית צריך לקבל).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...