Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת למבדה ב-306

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 306XN שנת 95'.

שמתי לב שכאשר האוטו עומד בניוטרל כמה דקות נדלקת נורת check engine.

בבדיקה במוסך התברר שהבעיה נובעת מחיישן למבדה לא תקין. עלות החיישן בלבד הוא סביב ה-800ש"ח.

באיביי חיישן של BOSCH עולה פחות מחצי מחיר.

במוסך נאמר לי שכל עוד אין בעיה עם פעולת המנוע, וצריכת הדלק סבירה אין טעם *כרגע* להשקיע בחיישן חדש (מאחר והשקעתי דיי הרבה ברכיבים אחרים ביישור הקו שעשיתי).

השאלה שלי, האם יכולה להיות בעיה במכס לייבא את החיישן לארץ, ועד כמה מסובך הוא תהליך ההחלפה?

האם יש טעם בכלל לנסות להביא אותו מחו"ל או לא?

האם כדאי לנסות לקנות את החיישן ולהחליף בעצמי או שעדיף שההחלפה תתבצע במוסך?

פורסם

אין בעית מכס עם הרכיב הנ"ל

החלפתו די פשוטה מדובר בחיישן עם הברגה שנמצא מתחת לרכב + צמה קצרה המתחברת לתא המנוע

מיצובישי אאוטלנדר פרימיום שנת 2017 - היהלום היפני 

יונדאי אלנטרה I35 שנת 2012

פורסם

תזמין באיביי חיישן של בוש שמתאים לדגם ולמנוע שלך.

כשאני הזמנתי דרך איביי ממוכר אנגלי החבילה הגיעה לדואר בלי שאשלם מכס.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לדעתי בדגם זה אין באמת הצדקה לרכוש את החיישני חמצן החדשים של בוש (למרות שהם מהירים יותר ומדיוקים יותר מהישנים) שעלותם באמת כ 750 ש"ח.

אתה יכול בהחלט להסתפק בחיישן אניוורסאלי מדגם ישן יותר של בוש במק"ט המתאים לרכבך ,או כל חיישן של חברה מכובדת אחרת ובמחיר של כ 400 שח בעל מקצוע גם יתקין לך אותו וגם יבדוק את פעולתו (אם זו התקלה האמיתית) .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

תודה על התגובות, וחיים תודה על ההסבר הנוסף.

הבדיקה בוצעה במוסך גבע. הם חיברו מחשב לרכב והמתח שהחיישן הוציא היה קבוע על 0.456V, הוסבר לי שהמתח היוצא אמור לעלות ולרדת כמו גל סינוס.

הם בדקו גם את החיישן עצמו כדי לוודא שהבעיה באמת בו.

יש אולי המלצה על חיישן מאיביי? אם ההחלפה היא תהליך פשוט, אני לא רואה סיבה למה לא לחסוך ולקנות אותו ולהחליף בעצמי.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

ע"פ הנתון שרשמת( 450ml\v) החיישן מנותק מיחידת הבקרה.

אני ממליץ לבדוק חיווטית האם אין נתק (לא קצר) בצמה ביינו ליחידת הבקרה - גם את הסיגנאל וגם את חוט המינוס לנתקים לפני שאתה רוכש חיישן שלא תהיה בעייה חיווטית לבסוף .

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אני זוכר במפורש שנעשתה בדיקה עם רב מודד כדי לוודא שיש קצר. אני לא זוכר כרגע אם הבדיקה היתה על החיווט או על החיישן עצמו, אבל רק אחריה הם אמרו בוודאות שהחיישן לא תקין.

מעבר לזה החיישן לא מקורי בכלל ומתחבר לצמה (המקורית לשמחתי) של הרכב עם מתאם מקומבן כלשהו.

פורסם

אני זוכר את אותה תופעה שהייתה לי ב306 95 הישנה והטובה, בנסיעה רגילה לא הייתה בעיה מעבר למנורת האזהרה אבל נכשלתי בטסט בשל זיהום אויר.

קניתי חיישן חליפי כזה בסכום של כ 500 ש" באחד ממוסכי לובינסקי בחיפה.

הבעייה הייתה להוציא את החלק הישן מתוך האגזוז, זה צריך להעשות בזהירות רבה שלא לגרום נזק לסעפת.

אגב, ממרומי גילי אני מודה שלא הייתה לי מכונית מהנה יותר מאותה 306 ידנית חבוטה וישנה

• תוכן חדש...