Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5173 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית הבהרה: אין לי דבר וחצי דבר נגד חברת "קרוס קאונטרי". הם בסה"כ ממלאים ואקום שנוצר בעקבות חקיקה מסויימת ועוסקים בתחום לגיטימי. כל הטענות והתהיות בדבריי מופנות אל המחוקק.

תקציר קל לטובת מי שלא היה היום במפגש מועדון אלפא רומיאו בהרצליה: קיבלנו הרצאה מהדס, נציגת חברת קרוס קאונטרי. חברה זו קיבלה הכרה מהרשות לנהיגה ספורטיבית, לצד מספר חברות נוספות, להכשיר נהגים המעוניינים בכך לקבל רישיון נהיגה ספורטיבי. החברה מציעה את הקורס לחברי המועדון בעלות מוזלת.

כבר שנים שמדברים על כך שאין כאן ספורט מוטורי ושחובבי התחום נרדפים ע"י רשויות החוק. אז לפני כמה שנים נחקק חוק הספורט המוטורי, הוקמה הרשות לנהיגה ספורטיבית והחלו להנפיק רישיונות לנהיגה ספורטיבית. עד כאן הכל טוב ויפה.

מצד שני, נראה שהקערה התהפכה על פיה: אם עד עכשיו הספורט המוטורי העממי התנהל לו פחות או יותר בצורה נינוחה גם אם לעתים בהיחבא, הרי שעכשיו ניתן לעסוק בו בראש חוצות.

אלא מה, צריך לקבל רישיון - בין אם מדובר בדו"ג, במכונית, בקארטינג או טרקטורון. ולא שזה נעצר כאן: גם הרכב זקוק לרישוי. כל עניין הרישיונות, בניכוי מחיר ההכשרה ההתחלתי, עומד על כ-160 ש"ח בשנה. וכל זאת בעבור מה? בעבור שנוכל להמשיך ולקיים את הג'ימקאנות, ימי המסלול, הדרכות הנהיגה ואפילו תחרויות הקארטינג שהיו לנו עד כה מבלי שניחשב לעבריינים, שהרי עיסוק בפעילות מסוג זה מבלי ששולם הכופר השנתי תמורתו הינו עבירה פלילית שדינה עד 3 שנות מאסר. ספורט מוטורי עממי? הצחקתם אותי. זה יותר נראה כמו ניסיון התעשרות על חשבון התחביב שלנו.

מה יעשו אלה שעברו קורס נהיגת מירוצים בקארטינג, קיבלו רישיון מירוצים ולוקחים חלק בליגות פעילות? על פניו, נראה שבן-לילה המדינה הפכה אותם לעבריינים על לא עוול בכפם.

מדוע במסלולים בחו"ל כדוגמת הנורבורגרינג ניתן לשלם X כסף ולעלות עליו עם כל רכב וללא צורך ברישיון נהיגה מיוחד? מה מייחד את מדינת ישראל שדווקא בה צריך רישיון ספציפי לענף שמוגדר כעממי? הדבר מקומם במיוחד על רקע העובדה שלמעט ישראל, אף מדינה אחרת בעולם אינה מכירה ברישיון הזה. מה אנחנו יודעים כאן שבניכר טרם עלו עליו?

בראייתי, ואשמח אם מישהו יאיר את עיניי אם החמצתי כאן משהו, המדינה קלטה שיש כאן תחום אפור והחליטה להכשיר אותו תוך שהיא גוזרת ממנו קופון נחמד בדרך. ככל שאני הופך בסוגיה הזאת, אינני מצליח למצוא בה צדדים חיוביים: אם אני רוצה להמשיך לעסוק בתחביב שלי ולהשתתף מידי פעם בימי מסלול, ג'ימקאנות או סתם ללכת למסלול קארטינג עם חברים, יהיה עלי להחזיק בקביעות ברישיון נהיגה ספורטיבית ואגב כך גם לייצר תזרים מזומנים קבוע למדינה. אני מעריך שההתעסקות הזאת רק תרחיק מתעניינים פוטנציאליים מתחום הספורט המוטורי מחד, ותהפוך חלק לא מבוטל מהעוסקים בו לעבריינים מאידך. במקום שחובבי הנהיגה הספורטיבית יפרקו את האגרסיות שלהם במקום סטרילי, ההתעסקות המיותרת שהמחוקק יצר רק תגרום לכך שלפחות חלקנו ימצאו פורקן בכבישים ציבוריים - והרי דווקא את התופעה הזאת היה אמור הספורט המוטורי העממי למגר.

עד שמצב העניינים יתבהר, אני מעדיף לשבת על הגדר ולראות לאן נושבות הרוחות. בשלב זה אין לי כוונה לקחת חלק בקורס הזה ובטח שלא להוציא רישיון לנהיגת מירוצים. אם ג'ימקאנה או קארטינג הם ענפי ספורט מסוכנים שדורשים תשלום לא מבוטל לרגולטור כדי לעסוק בהם, אז שיכניסו להסדר הזה גם רכיבה על סוסים, אימוני כדורגל ושחייה אומנותית.

לסיכום, אני רואה עתיד מאוד פסימי. אינני נוהג לפתוח את אותו השרשור בפורומים שונים. הפעם חרגתי ממנהגי מהסיבה שלהבנתי מדובר כאן ביצירת מציאות חדשה ושונה מזאת שאנו מורגלים לה, והייתי שמח לשמוע את דעתכם בעניין.

קישור לאתר של קרוס קאונטרי: http://www.cross-country.co.il

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד ידידי

"כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים"

לדעתי אנחנו כבר אחרי זה יש חוק יש תקנות מי שמתעמק יראה כי לקחו את פקודת ותקנות התעבורה הלבישו עליהם עוד כמה שלייקס לכיסוי הישבן , ומנסים לצאת לדרך.

ככל שהדבר קשור לספורט העממי האגרות שוליות.

פעם אחת 108 לקבל רשיון לרכב חידוש אח"כ 58 ש"ח ורשיון נהיגה תחרותי לשנה 56 ש"ח .

לא משהו שצריך להפיל חלומות.

http://www.mcs.gov.il/about/AuthoritiesCouncilsCorporations/SportydrivingAuthority/Documents/AGROT/Fees.pdf

הבעייתיות היא בביטוח , במסלולים , וכו'

אבל ...

העסק קורם עור וגידים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לאף חברה אין הסמכה לתת רישיון נהיגת מירוצים עבור ג'ימקאנה או ספורט עממי. מי שטוען אחרת - שיציג אישור כתוב מהרשות לנהיגה ספורטיבית. כללי הספורט העממי לא נבדקו ולא אושרו. כללי נהיגה שהרשות אמורה להעביר לבקשתה ולהמלצתה להתאחדות הרלוונטית, לא הגיעו עד היום למיטב ידיעתי.

אלון

פורסם

אז אתה למעשה טוען שקרוס קאונטרי יוצרים מצג שווא? קיבלתי מהם חומר כתוב לפיו הם קיבלו הסמכה מהרשות לנהיגה ספורטיבית להעביר את ההכשרות הללו.

אולי אני תמים, אבל קשה לי להאמין שחברה שמכבדת את עצמה תעשה דבר כזה מבלי שעומד משהו ממשי מאחור.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

אשמח לשמוע תגובה רשמית מהם או מהרשות כמו גם לראות את האישור שניתן להם. באין כללים, איך מועברת השתלמות? אם יש כללים, מי כתב אותם ומדוע לא פורסמו כחוק? האם לקרוס קאנטרי בלעדיות ללא מכרז מהרשות? אני באמת אשמח לראות את החומר שפרסמו? אתה בטוח שזה בתחום הספורט העממי?

פורסם

לא יודע מה העניין עם קרוס-קאנטרי אבל בתור מתחרה בספורט מוטורי עממי מזה הרבה שנים, אני ממש לא אוהב את הסיפור הזה. מילא כשסתם לא נותנים לנו להתחרות, אבל כשגובים מאיתנו כסף - ועדיין לא נותנים לנו להתחרות?

רק מה, לצערי הצרות עמוקות הרבה יותר מ"סתם" מקלות שהמדינה שמה בגלגלים. הבעיה האמיתית היא מלחמות הנהגים - יש כל כך הרבה רפש, צרות עין וגועל נפש בין העוסקים בתחום, שאני לא רואה איך יוצאים מזה ולמי אפשר להאמין.

אנשים כמוני, שרוצים רק שיתנו להם את האפשרות להתחרות בכיף ובאופן בטוח, כמעט ולא יכולים לארגן אפילו ג'ימקאנה קטנה מבלי שיהיה איזה צר עין שיזמין את המשטרה. אירועים שלפני שנים בודדות עברו מתחת לראדאר של חורשי רע למיניהם, נסגרים היום בגלל אנשים תאבי בצע וחסרי מצפון. זה מאוד מאכזב. ככה לא בונים ספורט מוטורי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

העניין מאד פשוט. החוק והתקנות מחייבים כי רישיון נהיגה ספורטיבית בכל תחום יוצא ע"פ כללי הנהיגה הספורטיבית באותו ענף. קוראים לזה "השלמה ענפית" בת שעה אחת. את ההשלמה הענפית חובה לעשות ע"פ כללי נהיגה שאושרו ע"י הרשות לנהיגה ספורטיבית ופורסמו לרווחת כולם.

החוק והתקנות מחייבים כי החומר יהיה "פתוח לציבור". אם מישהו פועל בניגוד לזה - הוא צריך לספק הסברים.

אני חושב שרוני צודק - אבל הוא מרגיש בקושי את הקצה של מה שאני מרגיש....

בניתי רכב בעשרות אלפי שקלים, שילמתי כסף לרישיון נהיגה ספורטיבית, עשיתי קורס עזרה ראשונה מיותר, השקעתי עוד אלפי שקלים על דרישות שונות ומשונות בשביל שהרכב יהיה רשוי, מחייבים אותי להשקיע עוד אלפי שקלים כדיי שציוד הרכב יהיה בתוקף (כי עברו כבר 5 שנים מאז שבניתי את הרכב) - ועדיין אני לא יכול להתחרות.

בינתיים - מוכר הציוד יעשה כסף ממכירת הציוד, בית הספר "לרשיונות" יעשה כסף מהרישיונות - ואני מה? הרכב שלי נרקב במוסך.

הכעס שלך מוצדק רוני...

אני מחכה לתשובה - האם יש אישור לקרוס קאנטרי? ואם יש, כיצד זה לא מפורסמים הכללים שאושרו? בסמכות מי, אם בכלל, יש להם בלעדיות? אם יש?

רוני ואחרים, כשתפתרו את החידות הללו, תבינו שלא מלחמות נהגים הן הבעייה. כסף מסובב את העולם. חפשו את הכסף, תמצאו את התשובות. איך שאל מועמד חדש בפוליטיקה:

איפה הכסף???

:wink: - לילה טוב,

אלון

נ.ב.

קרוס קאנטרי זו לא החברה של מיקי יוחאי, הנווט של יובל מלמד לשעבר (אותו יובל שאמור לאשר את הכללים טרם פרסומם)? שניהם חברים בפורום - אולי יוכלו לענות לכם. אני לא יודע את התשובות בוודאות, רק יכול לנחש.

אלון

פורסם

אלעד, בכל הנוגע לקארטינג 4 פעימות אין כל צורך ברישיון שכזה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

צירפתי לעיונכם את החומר הכתוב שחולק אתמול לאחר שמחקתי ממנו את הפרט העסקי שאינו רלבנטי לדיון.

עיניכם הרואות שהחברה מצהירה בכתב שהיא קיבלה הכרה מהרשות הנוגעת בדבר להכשיר נהגים לקבלת רישיון נהיגה ספורטיבי.

כמו"כ, אין כל אבחנה בין קארט 4 פעימות ל-2 פעימות, בעל מנוע אחד או דו-מנועי.

מה דעתכם כעת?

אני מחכה לתשובה - האם יש אישור לקרוס קאנטרי? ואם יש, כיצד זה לא מפורסמים הכללים שאושרו? בסמכות מי, אם בכלל, יש להם בלעדיות? אם יש?

אין להם בלעדיות. הדס אף ציינה שהם אינם פועלים לבדם בתחום, אם כי לא נקבה בשמות העוסקים האחרים (וגם איש לא שאל מאידך).

דרך אגב, אם יש כללים מאושרים ויש מספר בתי ספר שאושרו לטובת הרישיון אפשר להתחרות כבר מחר. כי ביטוח לג'ימיקאנה בטוח אפשר למצוא. אז אין שום בעייה...

השאלה אם זה אכן המצב.

אלון

בהתייחס לסוגיה הביטוחית: לפי מה שהבנתי מההסבר שהדס נתנה אתמול, הסיבה היחידה לכך שכל הסיפור הזה טרם התחיל לפעול (קיום אירועים רק לנהגים בעלי רישיון מתאים והוצאתם של כל שאר האירועים אל מחוץ לחוק) הוא תשלום פרמיה ביטוחית שמשרדי הממשלה הנוגעים בדבר טרם העבירו אל הרשות לנהיגה ספורטיבית, או משהו בסגנון - אל תתפסו אותי במילה.

ושוב אני חוזר ומדגיש: חברת "קרוס קאונטרי" היא עסק לגיטימי והשרשור הזה נועד להתמקד בחוק ולא בעיסוקה של החברה.

Cross Country.jpg

פורסם

אלעד קרא גם כאן, ותנסה לקרוא רק את הרלבנטי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423061

ומכיוון שבתוך עמך אתה יושב , בקש את אישור הרשות לחברה שהיא אכן הוסמכה , ואל תסתמך על מה שהיא כותבת.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא הייתי ממהר לעשות קורסים במאות שקלים לפני שאני יודע שתחרויות אכן יתקיימו.

ואלון - לצערי כבר הבנתי שהשאלה שצריכה להישאל היא בדיוק זו ששואל יאיר לפיד: איפה הכסף?

כשמקימים אירוע ספורט מוטורי והוא נסגר בתחילתו או באמצעו על ידי המשטרה, כל שצריך לשאול הוא: מי היה יכול להרוויח כלכלית מכך שהאירוע הופסק. עצוב, אבל נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אף אחד לא מרוויח

אלא זה שלא הצליח להעמיד אירוע דומה מקלקל מקינאה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נכון ישה - יש כאן גם קנאה ואגו של אנשים...

אבל בעיקר כסף.

ואני מאמין שבעתיד דברים יתגלו. אני אישית מת להתרחק מכל זה - ולא נותנים לי. מנסים לגרור אותי פנימה פעם אחר פעם.

רוצה רק להתחרות. רוצה להשקיע את הכסף שלי ברכב המירוץ ולא בעתירות משפטיות.

תנו לי עונת ספרינט. בג"ץ אמר שמגיע לי. לפני שנים.

רוני צודק - חפשו את הכסף. חפשו מי היה אמור להרוויח מאילת (ואני לא מכוון ליזם). איך אושר אירוע בשבועות ספורים - כששאר הענפים לא מצליחים לקבל אישור במשך שנתיים. מי אישר את כללי הפורמולה 3? איזה יועץ היה חתום עליהם או לא?

מי קיבל פרסום באילת? איזה יבואן קידם מכירות באילת? למי שולמו כספים עבור עריכת כללים שלא אושרו ולמי מעוכבים כספים? מה הקשר האישי בין מקבלי כספים, בין מקימי עמותות, בין גופים כלכליים וכך הלאה וכך הלאה והלאה - האמינו לי - היריעה תקצר.

אבל כל זה לא ישנה - אם יתנו לנו להתחרות. אנשי העסקים יעשו עסקים, אנחנו נתחרה וזהו.

אני חושש שיש מי שרוצה לבסס אחיזת חנק בספורט המוטורי בישראל בטרם יאושרו מירוצים. רק אחרי שתבוסס האחיזה הזו - יהיו מירוצים.

בשם המלחמה בדבר הזה - IRDA מותקפת חדשות לבקרים. בשם המלחמה בדבר הזה - הפכו את דני לוי למוקצה מחמת מיאוס והוא משלם מחיר עד היום.

זו דעתי האישית בלבד - לא חייבים לקבלה.

אלון

פורסם

אלון

אתה מתאר מאפיה סיצליאנית "במיטבה"

במקורותינו נאמר

כסף יעוור עיני צדיקים -- קל וחומר כאלה שהם לא צדיקים

סוף גנב לתליה.

בשביל כולנו אני מקווה שאתה טועה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל