Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בפיאט קופה 16VT

יש לי שעון גדישה ברכב שחצי סקאלה שלו היא וואקום.

יש לי שם 30 / 20 / 10 / 0 ואז מתחיל הסקאלה של הבוסט.

איך צריך להיות וואקום תקין? נניח בלחיצה? או בנסיעה רגילה?

בנוסף איך בודקים אם יש בריחת וואקום - דרך השעון? או שאני צריך לעבור בצינור צינור.

פשוט הרכב "חותך" לי כשאני נכנס לפוול בוסט, הוא כאילו נותן, מפסיק, נותן עוד קצת ואז מתחיל להעיף את הרכב.

זה השעון שיש לי ברכב :

autogauge boost.jpg

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

אגב שכחתי לציין, שאם חוסר וואקום או אי אטימה בצנרות וואקום יכול לגרום לחיתוך כמו שציינתי.

פורסם

תבדוק את הצינורית וואקום שמובילה לוויסטגייט לכל אורכה. כשל בצינורית הזו יגרום ברוב המקרים לגדישת יתר וחיתוך בגדישה (הגנה).

פורסם

והתופעה שציינתי יכולה גם לקרות?

כלומר אני נותן גז, אני שומע את הטורבו מתחיל להכנס, ואז פתאום יש תקיעה קטנה, בעיטה, תקיעה ואז נכנס חזק.

בנסיעה רגועה אין את זה - רק בגדישה.

אגב הסדר שציינתי לא תמיד ככה, לפעמים הוא יכול פתאום להתקע ואז להכנס חזק וכבר נתקלתי במצב שהוא ישר נותן בלי תקיעה.

כאילו משחק כזה

פורסם

כן, זה יכול לגרום בדיוק לתופעה הזו. ד"א הצינורית הזו בד"כ מתחילה בצנרת הגדישה, ומסתיימת בוויסטגייט עצמו, ויתכן שבדרך יהיה ברז גדישה לוויסות הלחץ. תבדוק אותה לכל אורכה לסדקים/קרעים. אם זו לא הצינורית אז ייתכן שיש תקלה בברז גדישה במידה וקיים.

הסדקים בצינורית בד"כ מופיעים בקרבת איזור חם מאוד (ספעת/צנרת פליטה/טורבו).

פורסם

אין לי ברז גדישה.

בעיקרון זה צינור מהצנרת גדישה לכיוון הווסטגייט?

אם זה לא הוא - איפה עוד לחפש?

אגב אני אשמח גם להייתחסות לגבי השעון.

אולי בעצם זה יפתור לי את התעלומה ואני אדע וודאי.

איך אני יודע להסתכל עליו? איזה התנהגות תקינה צריכה להיות לו - בלחיצה, נסיעה רגועה וכו'.

פורסם

אם יש למנוע בעיה בזמן גדישה מה אתה בדיוק מחפש בזמן ואקום?

לדליפות אויר רצוי לעבור על כל הצנרת ועל כל חיבור. ואקום תקין בסרק אמור לעמוד על 20 אינטצ' כספית ובזמן האטה על 25 אינטצ' כספית.

פורסם

לא הבנתי כלכך את השאלה.

העניין עם הגדישה לא תמיד ככה זה באזור ה 40% האצות אני נתקלת פתאום במעין לאג כזה, כאילו הרכב רוצה לתת, נתקע שניה ואז נותן.

וחשבתי אולי זה קשור לוואקום בצינורות שאם יש בריחה קשה לרכב לייצר גדישה נקייה.

בעיקרון שאני בסרק השעון צריך להראות 20, בהאטה הוא צריך להגיע לאזור ה 25 ומה קורה בזמן האצה?

במידה ולפעמים אני רואה את השעון מראה לי 30 בוואקום, על מה זה מעיד?

לפי השעון אי אפשר לדעת אם יש בריחת וואקום? אז למה יש שעון ואקום?!

• ספונסר פורום
פורסם

במידה ואין גדישת יתר,הבעיה שלך היא בקצה גל ארכובה זורק שגורם לחוסר קריאה רגעי של חיישן סיבובי המנוע.

אורן

פורסם

אשמח לתשובה יותר מפורטת בה"פ אם אפשר אורן.

המנוע שלי באחריות ובמידה ויש תקלה - צריך להכניס את האוטו לסדר את הבעיה

• תוכן חדש...