Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי התנסחתי לא נכון, כוונתי הייתה שמן הסתם צריך להעביר את הרגל מדוושת הבלם לדוושת לגז במהירות (כמו שעשיתי ברכבים עם גיר פלנטרי, לצורך העניין). אני נוהג בג'טה כמו שנהגתי בכל רכב אחר ומעולם לא הדרדרתי.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
(כמו שעשיתי ברכבים עם גיר פלנטרי, לצורך העניין)

רכב עם גיר פלנטרי (או כל רכב עם ממיר מומנט, פחות משנה אם הגיר פלנטרי או לא) לרוב אפילו בעלייה נוסע לאט לאט קדימה אם עוזבים ברקס או לפחות עומד במקום ולא מתדרדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

"נתקלתי בעליה קיצונית של סיבובי מנוע בירידה מירושלים" - לגיר של הרכב הזה יש 7 הילוכים, הוא בנוי בצורה כזו שהוא שואף להגיע להילוך הגבוהה ביותר. בנסיעה בירידה, אם אתה לא משתמש בבלמים, הוא על הילוך שביעי, בשט מופתי. אם משתמשים בבלמים, הגיר יורד להילוך שמתאים למהירות הנסיעה כדי לבלום את הרכב. אם תחזיר את הרגל לדוושת הגז, הרכב יעלה הילוך/ים בהתאמה.

לנו יש את דגם ה- 1.8T.

זהו אחד הדברים שאכן השאירו גם אותי פעור פה - בירידות לירושלים לחצתי על הבלמים כי התקרבתי למכונית שלפני. הסטתי את המבט לחלקיק שניה לכיוון לוח השעונים וראיתי שהרכב ירד להילוך רביעי (!) ונשאר שם (אם אינני טועה גם כאשר חזרתי ללחוץ בעדינות על דוושת התאוצה). רק שהגעתי למישור הרכב החל בהעלאת ההילוכים חזרה (כאילו הרגיש שאנו בירידה....)

בכל מכונית אחרת שנהגתי עד כה (שלא בעלת גיר DSG) ההילוך הגבוה היה נשאר ונאלצתי ללחוץ בחוזקה על הבלמים או לחילופין לעבור למצב ידני ואז להוריד לשלישי (למשל במאזדה 3).

תופעה שאותי קצת מעצבנת היא דווקא בזינוק רגיל ואפילו במישור. ממש ניתן להרגיש את החיבור של המצמד (מופיעות רעידות קלות) וכאשר הרכב מגיע לאזור ה- 10-15 קמ"ש הוא ממהר להעלות להילוך שני.

מכיוון שהרכב בעל מומנט גבוה זה קצת פחות מפריע אבל הייתי שמח שהיה מושך את ההילוך קצת יותר.

פורסם

מילא אם היתה דוושת קלאץ', הייתם יכולים להגיד "אנשים שוכחים לנהוג". אבל ברכב אוטומטי כמו באוטומטי, אנשים לא מצפים שהרכב ידרדר אחורה תוך שניה וחצי שניה. אז מה, אני צריך להגיב כלכך מהר מברקס לגז? :roll:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

היום בחנתי את המערכת ביציאה מחניה התת-קרקעית בבניין שלי (שיפוע של משהו כמו 20 מעלות), הHill Holder מנע הדרדרות בצורה מאוד אפקטיבית.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

כיום אני עם tsi שנת 2010, לפני כן היה לי את ה-tsi 2008 (דור V עם 140 כ"ס). מעולם לא נדרשתי לתת תשומת לב לנושא הדרדור בתחילת נסיעה.

מה, אתם שולחים מסרונים בין עזיבת הבלמים לבין הלחיצה על הגז? התחלת נסיעה זה התחלת נסיעה, לא?

פורסם

זה גיר שאמור להיות אוטומטי אז שיתחיל להתנהג כמו כזה.

אז זהו, שלא. הגיר הזה לא נחשב לאוטומטי, הוא רובוטי. מעין גיר ידני שנשלט ע"י מחשב (מכטרוניק). ובגלל שהוא כזה, קיים מנגנון כזה בחלק מרכבי VW.

ומבין הרובוטים הקיימים, הוא עדיין נחשב להכי טוב.

פורסם

האם המנגנון HILL HOLDER קיים גם באוקטביה 1.4 ?

אני משתדל להגיב מהר, לפעמים ההדרדרות מורגשת יותר ולפעמים פחות, אף פעם לא הצלחתי להגיע למצב שהרכב לא הדרדר כלל

כנראה שאצתרך להשלים עם המצב .

פורסם

תגובות בסגנון זה גיר אוטומטי שיתנהג כאוטומטי הן פשוט מטופשות, פשוט כי זה לא גיר אוטומטי (פלאנטרי). הזחילה קדימה בגירים פלאנטריים הינה תוצאת לוואי של הממיר ממומנט. בקטנועים אוטומטיים הגיר לא משולב אם לא נותנים גז ואף אחד לא מתלונן על כך, כי ככה התיבה עובדת.

ככה DSG או כל גיר רובוטי אחר עובד תתרגלו לזה. ביננו, זה כזה סיפור להחזיק בלם יד בהתחלת נסיעה בשיפוע?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

זה כן גיר אוטומטי. אם הוא פלאנטרי, רובוטי, רציף או עם גמד שמחליף את ההילוכים זה לא משנה. איך שלא תסובב את זה עדיין גיר שמחליף לבד הילוכים הוא גיר אוטומטי. טוב שלא אמרת שלדרוש מגיר רובוטי להחליף הילוכים בצורה חלקה זו שטות כי הוא עוד חדש ולא מיומן.

צריך להבחין בין תופעת הזחילה שהיא תוצאה של ממיר מומנט (ודווקא קיימת ב DSG ובגיר של הפוקוס) לבין הידרדרות בשיפוע. רכב אוטומטי לא צריך להידרדר יותר מידי ולא צריך לזנק בפראות כשלוחצים על הגד כדי לעצור את ההידרדרות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אז זהו, שלא. הגיר הזה לא נחשב לאוטומטי, הוא רובוטי. מעין גיר ידני שנשלט ע"י מחשב (מכטרוניק). ובגלל שהוא כזה, קיים מנגנון כזה בחלק מרכבי VW.

ומבין הרובוטים הקיימים, הוא עדיין נחשב להכי טוב.

אתה מזבר על המבנה הפנימי שמעניין את האשך השמאלי של מי שקנה את האוטו. אדם קונה רכב אוטומטי כדי שהגיר יהיה שקוף לנהג. אם הוא רובוטי או לפנטרי לא משנה את העניין (ולידע כללי, אין בעייה לייצר גיר רובוטי עם ממיר מומנט שלא יסבול ממחלות הרובוטיים של היום אבל גם לא יהנה מיתרונותיהם). המנגנון הזה בא רק כדי לנסות למחוק חלק מחסרונות הגיר.

פורסם

בסה"כ מדובר על נהג לא מיומן במיוחד (עולה מהודעתו) שנבהל במקום להגיב ולא יכול להבין את הרכב שבו הוא נוסע. הדיון על ה-DSG פשוט מיותר. כל מה שצריך זה לחשוב טיפה ולנהוג כמו שצריך, זה הכל. כשמזנקים צריך להעביר את הרגל מהבלם לגז ולא לעשות סימפוזיון בנושא אופי פעולת גיר כפול-מצמדים. קצת קואורדינציה והרכב לא מידרדר וגם לא מזנק בפראות. לא סרט. כשהמנוע עולה בסל"ד גם כן אין צורך להיבהל ואם אתה נבהל - אל תעלה בסל"ד או אל תעלה על הכביש. די פשוט למען האמת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
(ולידע כללי, אין בעייה לייצר גיר רובוטי עם ממיר מומנט שלא יסבול ממחלות הרובוטיים של היום אבל גם לא יהנה מיתרונותיהם)

אתה תצטרך גם ממיר מומנט וגם קלאץ, אלא אם יש לך רעיון אחר איך להעביר הילוכים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בעידן המחשבים לא בעייה לסנכרן את מהירות הגיר לצורך החלפה ע"י שליטה במהירות המנוע. כשמדובר על ממיר מומנט הבדל קטן במהירויות הוא לא בעייתי. מה גם שע"י שליטה בלחץ השמן בממיר אתה יכול להביא אותו לידי כמעט ניתוק מוחלט לזמן קצר בלי לגרום לו נזק.

• תוכן חדש...