Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי חודשים של מחשבות וחקירה אינטרנטית בנושא, ניצלנו את החופש להניע את התהליך, ונסענו למגרשי המכוניות באזורינו (חיפה/קריות). הדרישות: רכב בן 4-5 שנים, יד ראשונה, מרווח פנים, תא מטען נדיב (בעדיפות לסטיישן), התנהגות כביש סבירה, חסכוני ולא חורג בהרבה מהתקציב הנ"ל.

 

דרישות נוספות: מתאים לנהג גבוה (1.86)

 

האפשרויות שעלו היום, כולן עם מנוע בנזין 1600, יד ראשונה מליסינג:

 

i30cw - מתאים אך לא בתקציב.

 

ניסאן טידה - אופציה מעניינת. לא סטיישן, אבל התרשמנו שמרווח יחסית. למרות שזה לא סטיישן, תא מטען ענק (500 ל') ומרווח בספסל האחורי (לקחתי את כיסא הנהג עד הסוף אחורה, כמו שנוח לי, ועדיין היה מקום לשבת מאחורי ולשים כיסא לתינוק). יש 2009 ב64K ו2008 ב53K, לפני משא ומתן. לא לקחנו לנסיעת מבחן, כי הרכבים הרלוונטיים נמצאים בסניף אחר.

 

סקודה רומסטר - האופציה המועדפת עלי מהבית. התנהגות נוקשה לטוב ולרע. לקחנו לנסיעת מבחן, והיא זריזה ומגיבה יפה יחסית לנפח. הבעיות שלה הן נוחות הישיבה (אשתי התלוננה על הישיבה הזקופה מאחורה) ותא המטען. כן, תא המטען. למרות הנפח המרשים, מבחינת שטח הטענה, הוא פחות מהסדאניות הרלוונטיות. אומנם יש הרבה גובה, אבל זה לא בהכרח נוח. מרווח מאוד בספסל האחורי, וזה אחד היתרונות הגדולים. אפשר לקחת את כיסא הנהג עד הסוף אחורה, ועדיין מבוגר יוכל לשבת מאחורי. זה שווה את הישיבה הזקופה? יתרון נוסף הן הדלתות הגבוהות והגדולות - נוחות להטענת הילדים. 2008 בסביבות 50K לעומת 2009 בסביבות 55K.

 

פורד פוקוס סטיישן - מבחינת הגימור, הכי נוחה שישבנו בה היום. מערכת מקורית, עם דיבורית, שליטה מההגה, תפריטי נסיעה... תא מטען גדול מאוד יחסית לדרישות (480 ל'). לקחנו לנסיעת מבחן. התנהגות הכביש היתה מאוד רכה ונוחה (פניות, ישיבה על הכביש, בלימת זעזועים). 2 בעיות עקריות - מדובר בעגלה. "תלחץ על הגז! אל תפחד! תלחץ!" אמר המלווה שלי לנסיעה, כשהדוושה היתה לחוצה ממזמן עד הסוף. הכל רך במכונית הזאת. גם הכח. הבעיה העקרית - המרווח בספסל האחורי. כשאני לוקח את הכסא עד הסוף אחורה, עדיין חסר לי עוד קצת, ומאחורה נגמר המקום. שמנו כיסא תינוק, וקצה הכסא נגע בגב מושב הנהג. לא בא לי לנהוג כשעוד שנה הרגליים של הילד יהיו לי על הראש. זה ממש אכזב אותנו. המחירים הם 60-65K ל2009.

 

רנו לוגאן / רנו מגאן - שתי אופציות שונות, בתקציב, שהרבה מזהירים אותנו מפניהן.

 

מה דעתכם? הצעות נוספות? ברור לנו שבתקציב הזה תהיה פשרה, אבל השאלה היא מה הכי מתאים לנו. איך הניסאן טידה? שווה לשלם מקדמה שיביאו אותה מסניף אחר? יש מקבילה לפוקוס סטיישן, רק עם מקום גם בספסל האחורי?

 

תודה על כל תגובה :)

 

חג שמח

פורסם

לא אמור להיות הבדל משמעותי במחירים בין I30 לפוקוס, בדקתם בכמה מקומות לגבי I30 CW 2009?

אני חושב שהטידה תהיה לכם קצת צפופה, המושב האחורי שלה לא מתאים ל-3 משום שהיא מאוד צרה, איך אתם מסדרים את הכיסאות בטיחות בתוך הרכב?

אני הייתי מוסיף לרשימה שלכם את קיה פורטה שמבוססת עם I30 אבל הרגילה ולא הסטיישן שלה בסיס גלגלים גדול יותר שמשפיע ישירות על המושב האחורי המאוד מרווח שלה, עדיין הפורטה לא רעה בכלל והיא גם נוחה ושקטה ומציעה תא מטען גדול. המחיר לאחת טובה מ-2009 יהיה קצת מעל 60 אלף שקלים בחברות הליסינג.

עוד אפשרות היא מיצובישי לאנסר, הדגם החדש ולא הקלאסיק, אחת מ-2009 מליסינג אמורה להיסחר בסביבות ה-60 אלף שקלים. מדובר ברכב מרווח ודיי נוח אם כי מעט פלסטיקי בתא הנוסעים, הביצועים ממוצעים ולא עגלתיים כפי שהציגו אותה בפורום במספר מקרים והכי חשוב מדובר ברכב עם 5 כוכבי בטיחות ו-7 כריות אויר וזה לדעתי יותר חשוב מביצועים.

אחרונה ולאו דווקא חביבה, שברולט קרוז, רכב מרווח ונוח ועם ציון בטיחות טוב, איבזור בסדר ועיצוב לא רע. הכי חשוב מבחינתך שמירת ערך לא מצטיינת ששוב מאפשרת לרכוש רכב כזה יוצא ליסינג מ-2009 באיזור ה-60 אלף שקלים.

 

אני יודע שהכותרת מכוונת ל-50 אלף שקלים אבל ראיתי ברכבים שהתלבטת שעיגלת קצת את המחיר כלפי מעלה ואכן 60 אלף שקלים זה המינימום לרכישת משפחתית יוצאת ליסינג, היתרון שלהם הוא אפשרות לפריסת תשלומים או מימון כלשהו ומדיניות הנחות לא רעה לדגמים לא מבוקשים או כאלה שנמצאים בכמויות במגרשים. נסה לתפוס את אחד ממבצעי החג.

 

בהצלחה וחג שמח.

פורסם

עוד אפשרות היא מיצובישי לאנסר, הדגם החדש ולא הקלאסיק, אחת מ-2009 מליסינג אמורה להיסחר בסביבות ה-60 אלף שקלים. מדובר ברכב מרווח ודיי נוח אם כי מעט פלסטיקי בתא הנוסעים, הביצועים ממוצעים ולא עגלתיים כפי שהציגו אותה בפורום במספר מקרים והכי חשוב מדובר ברכב עם 5 כוכבי בטיחות ו-7 כריות אויר וזה לדעתי יותר חשוב מביצועים.

בהצלחה וחג שמח.

 

מצטרף לכל הנאמר לעיל. רכשתי לאחרונה את הלאנסר (שנת 2009) מליסינג תמורת 66 אלף (אפשר למצוא גם בפחות, תלוי בקילומטרז'). כל מה שנאמר בציטוט הוא נכון, ובפרט אין שום בעיה להושיב מאחור מבוגר + שני מושבי תינוקות.

פורסם

אופטרה זה סתם רכב נחות. מדהים שעדיין משווקים אותו במגרשים. יתרונו הגדול הוא מחיר נמוך.

 

 

תבדוק אפשרות לסקודה פאביה ספייס, זו גירסת הסטיישן של פאביה.

 

אני לא בטוח שהיא בתקציב שלך אבל תבדוק אם יש את איביזה פלואו במגרשים - זו גירסת הסטיישן של סיאט איביזה. גם אופציה נחמדה עבורך.

 

רנו לוגאן זה אוטו רומני בשם דאצ'יה שמשווק כאן תחת השם רנו ומפגין אמינות טובה, אך לצערך הוא מקושר ליבואן שהוא אחד מהגרועים בשוק, שמו קרסו והוא אוהב לתמחר את החלפים שלו ביוקר ולגזול שעות עבודה רבות ויקרות במוסכים המורשים.

אני אישית לעולם לא אקנה רכב שמקבל מהם שירות, רק בגלל זה.

פורסם
שאלת בזק: איך האופטרה? מתאימה לנו? 2008.

 

אני חושב שהאופציות שהיו לכם ומה שהוספתי לא רעות בכלל וכדאי להתמקד בהן, האופטרה רכב מיושן, פלסטיקי, לא בטיחותי במיוחד, לא מאובזר ובעל ביצועים גרועים. גם האמינות, לא משהו.

פורסם

תודה על כל העזרה עד כה.

 

חשבתי על הפאביה ספייס, אבל אחת הבעיות העקריות שעלו היא המרווח מאחורי הנהג. אני לוקח ת'כסא עד הסוף אחורה (רגליים ארוכות), והנחתי שאם בפוקוס לא נשאר מקום, אז בפאביה אין מה לנסות.

 

לא כתבתם את דעתכם על הרומסטר. אשתי לא מטה על הנוקשות שלה, אבל היום גילינו שאפשר להטות את המושבים בספסל האחורי אחורה. הם עדיין פחות נוחים, אבל כבר לא מדובר בישיבה זקופה.

 

אופציה מעניינת שעלתה היא מזדה 6 (!) 2008 2 ל'. הצריכה שלה דומה לזו של ה3 (וממילא מדובר בלא יותר מ15000 בשנה), והיא מאוד נוחה ומאוד מרווחת בספסל האחורי ובתא המטען הענק. הציעו לנו אחת מהשכרה (החסרון הגדול) עם 94000 ק"מ ב60000 ש"ח. זה רכב שבכלל לא היה בתוכניות כמובן, אבל אנחנו צריכים להתפשר על משהו, ואולי שווה להתפשר על הבעלות הקודמת?

 

ושוב תודה על כל העזרה :)

פורסם

החשיבה על צריכת דלק כמשנית בתלות בכמות הנסועה היא נכונה, אבל אם הנסיעה היא ברובה עירונית אז הפער יכול להיות דיי גדול.

מקוריות ההשכרה תשפיע כמובן על הסחירות והמחירון אבל זה תלוי גם לכמה זמן תחזיקו את האוטו, בעוד 5 שנים כשיתקרב לגיל 10 המשמעות תהיה דיי שולית ואמנם המחיר יהיה נמוך יותר אבל גם אתם קניתם בהנחה גדולה. רצוי רכב שאתם תהיו היד השניה ולא כזה שכבר עבר כמה ידיים.

פורסם

המזדה 6 היא אכן יד ראשונה מהשכרה. מה שמוזר לי זה הקילומטראז' והשנה. רוב ברכבים שראיתי מהשכרה נמכרו מקסימום שנתיים בשנתון (2010) ועם קילומטראז' נמוך בהרבה. אני מנחש שזאת היתה השכרה תפעולית, ואז זה בעצם סוג של ליסינג במחיר של השכרה (לא שזה ישפיע על ערכה כשאמכור). פשוט ההזדמנות לרכב טוב בהרבה מרוב הבחינות החשובות לגבי קורצת לי.

 

רוב הנסיעות תהינה בעיר (חיפה) אבל רוב הקילומטרים יהיו בבינ-עירוני.

 

אני חושב שהגעתי לשלב של להתחיל לקחת רכבים לבדיקה, ומתלבט עם איזה להתחיל.

פורסם

איזה עוד רכבים ספיציפיים ראית ואתה חושב לקחת לבדיקה ומה הנתונים שלהם?

בנוסף מה המחירים שהגעת אליהם והאם זה כולל אחריות, מימון, אבזור, תיקון ליקויים?

פורסם

אני בדרך הביתה לסכם את כל הנתונים. עד מחר בצהריים אמקד את ההודעה לכמה מועמדות. :)

×
×
  • תוכן חדש...