Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את מסנן השמן ומסנן האוויר קניתי במוסך טויוטה מורשה יבואן פה בארצנו הקטנטונת.

לטיפול הבא אני הולך כבר להזמין מארה"ב מסנן OEM מקורי. אם מסנן שמן במוסך יבואן עולה 88 שקל לפני מע"מ ובארה"ב הוא עולה 7$ אז שווה לי להזמין 4 יחידות שיספיקו לי לשנתיים ולשלם את דמי המשלוח בסך 10$. סה"כ יוצא לי להזמין מארה"ב 136 ש"ח-במחיר של מסנן אחד אני קונה ארבעה.

חמותי לעתיד הביאה לי מחו"ל מסננים איכותיים של mann בעלות של מחצית מעלותם בארץ. במחיר של מסנן אחד קניתי שניים ונשאר עוד עודף :lol:

אני הייתי באותה דעה שלך עד אשר מצאתי מישהו שמוכר לי מסנן שמן מקורי של טיוטה במחיר 50 ש"ח. עם כזה מחיר זה לא שווה את הטירחה של להתעסק עם חו"ל.

האם המסנן באמת באמת מקורי? היום כבר אי אפשר להיות בטוח בשום דבר. המסנן מגיע בקופסה מקורית עם המדבקה שמעידה על מקוריות. אם גם זה מזוייף זה כבר מעל ומעבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
האם אני יכול להניח שפילטר מזגן של סיריון 2006 נמצא באותו מקום? זה פשוט לא מופיע בשרשור היעודי של מיקומי הפילטר.

2. האם גיר רובוטי בכלל משלב לרברס כשהאוטו כבוי? או שבעצם הסתמכת רק על ההנדברקס והאבן?

3. ההמלצה לשמן 0W20 שכתובה באנגלית, מיועדת לארץ בכלל? מה ההמלצה של טויוטה בארץ?

1. מאוד יכול להיות שהוא באותו המקום או בסביבה. לרוב פילטרי מזגן נמצאים שם או באיזור רגלי הנוסע.

2. לא זכור לי שבכלל שילבנו ל R, בכל מקרה אבטחנו את הרכב גם באבן והגישה לפילטר לא הצריכה זחילה מסוכנת תחתיו.

3. כן, גם בספר הנהג בעברית מומלץ 0W20.

מוזר דווקא בספר של טויוטה בעברית ובאנגלית הם אומרים שמומלץ בשביל הרכב 5W30 בשביל נצילות דלק הכי טובה.

לא בספר של היאריס. שמן 5W30 ידוע כשמן "חוסך אנרגיה" (Energy conserving) אבל במקרה הזה המנוע כבר מתוכנן לעבוד עם שמנים דקים אף יותר כמו 5 ו 0W20 והם יהיו חסכוניים אף יותר.

יש לזכור כי שמן סינטטי עולה לא מעט(ואי אפשר להזמין מאיביי כי המשלוח יעלה הון), וצריך לקנות את הORING ואת המסננים מראש, שכן לא תמיד יש ORING עמיד לשמן/דלק בגודל הנכון.

היכן מצאת את הגודל הנחוץ?

כמה עלו כל החלפים מאיביי?

להזמין שמן מחו"ל זה אכן יקר אבל לא בלתי אפשרי. חבר שלי ואני ביצענו הזמנה ושני המשלוחים נמצאים כרגע בדרכם לארץ.

לגבי ה O RING, הם מגיעים יחד עם המסנן המקורי וגם לא היה קורה שום דבר אם הם לא היו מוחלפים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אני הייתי באותה דעה שלך עד אשר מצאתי מישהו שמוכר לי מסנן שמן מקורי של טיוטה במחיר 50 ש"ח. עם כזה מחיר זה לא שווה את הטירחה של להתעסק עם חו"ל.

האם המסנן באמת באמת מקורי? היום כבר אי אפשר להיות בטוח בשום דבר. המסנן מגיע בקופסה מקורית עם המדבקה שמעידה על מקוריות. אם גם זה מזוייף זה כבר מעל ומעבר.

לאיזה רכב הפילטר שמן מתאים .

אני מחפש פילטר שמן להיילקס טורבו דיזל.

פורסם

שאלה רצינית- למה אתם קונים מסנן שמן מקורי של טויוטה?

רק אני רואה עליו את הכיתוב - תוצרת סין?

לא מעדיפים לשים פילטר אחר?

קובי

פורסם

9. לאחר שכל השמן התנקז החלפנו את שייבת בורג הניקוז של אגן השמן והרכבנו את בית הפילטר מחדש. מתן בחר להשתמש ברוייאל פרפל 10W30 בניגוד להמלצתי (5W30, יאללה, מי רוצה עוד שרשורפלצת בנושא שמנים? :twisted:) ומשפך סופר מתוחכם תוצרת פריגת שלמרבה ההפתעה מתברג לתוך המנוע ומונע אפשרות של נזילת שמן מהמשפך בזמן המילוי. אימצתי את הסטארט-אפ.

תתפלא אבל אני לא חושב שמישהו יחלוק עליך בכל הקשור לצמיגות השמן - 5W30 זה סביר לחלוטין, אלא אם כן מדובר במנוע ישן ובלוי (ואני מבין שלא בכך מדובר).

לגבי פילטר האוויר אני לא לגמרי משוכנע (תסכים איתי שעבור התרשמות מספיק טובה צריך יותר מכמה תמונות) אבל עקב חשיבותו הגדולה לפעולתו הנכונה של המנוע גם אני הייתי מעדיף במקרה של ספק להחליף אותו לאחר כל הקילומטרים שעבר (כמעט 30 אלף - לא קצת בכלל).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תתפלא אבל אני לא חושב שמישהו יחלוק עליך בכל הקשור לצמיגות השמן - 5W30

תתפלא! מתן חולק עלי, לא עזרו כל נסיונותי לשכנע אותו ש 5W30 טוב יותר מ 10W30, מה גם שרשום בספר הרכב שחור על גבי לבן שבמידה ולא ניתן להשיג 0W20 אז 5W30 הוא הבחירה הבאה בתור.

לגבי הפילטר אוויר, מתן לא רכש פילטר אוויר במעמד הטיפול אבל אני בטוח שהוא הוחלף מאז.

לגבי ה O RING של אגן השמן, לא מדובר ב O RING כי אם בדיסקית אטימה נמעכת. היא הוחלפה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

המסנן הוא לטיוטה קורולה 2006

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

היילקס דיזל שנת 94-2002 , לאנד קרוזר דיזל 1999-2005

זה אותו פילטר, יכול ליות גם של עוד דגמים ושנתונים אך זה מה שאני מכיר, מק"ט : 90915-30002.

מחיר מקורי 150-180 ש"ח.

הפילטר גדול יחסית.

פילטר סולר כדי לבדוק הגיעה בשני צורות, צר ורחב.

גם הפילטר אוויר עבר שינויים בין הדגמים.

פורסם
תתפלא! מתן חולק עלי, לא עזרו כל נסיונותי לשכנע אותו ש 5W30 טוב יותר מ 10W30, מה גם שרשום בספר הרכב שחור על גבי לבן שבמידה ולא ניתן להשיג 0W20 אז 5W30 הוא הבחירה הבאה בתור.

לגבי הפילטר אוויר, מתן לא רכש פילטר אוויר במעמד הטיפול אבל אני בטוח שהוא הוחלף מאז.

לגבי ה O RING של אגן השמן, לא מדובר ב O RING כי אם בדיסקית אטימה נמעכת. היא הוחלפה.

איתמר.

מאיפה קונים את הדיסקית?

פורסם

הדיסקית מגיעה עם הפילטר ביחד, זהו קיט שלם שמורכב מהפילטר עצמו, דיסקית גומי ותופסן להוצאת דיסקית הגומי הישנה.

שנית, אני לא חולק על איתמר ואני מודע לכך ש 5W30 יותר טוב מ10W30 בהתנעות קרות. הבעיה כאן היא שספר הרכב מאשר להשתמש בו באופן מוגבל ולא קבוע:

If SAE 0W-20 oil is not availble, SAE 5W-30 oil may be used. However,it should be replaced with SAE 0W-20 oil at the next oil change.

שנית, פילטר האוויר הוחלף מאז במסנן מקורי שרכשתי במוסך היבואן בעלות של כמעט 200 שקל. יש לי מסנן אוויר למנוע של MANN שוכב בבית שהובא מאוקראינה (במחיר נמוך הרבה יותר ממה שמוכרים בארץ) אך אני מתלבט האם להשתמש בו לאור מה שנכתב כאן על איכות מסנן לא OEM.

פורסם

מתן, הוא מדבר על הדיסקית השטוחה כחולה שיושבת על בורג הניקוז של השמן, לא שני ה O RING שהגיעו כחלק מהקיט. את הדיסקית הזו מקבלים (אם אתה נחמד) או רוכשים בעלות של כמה שקלים בכל מוסך.

ההמלצה לשמן נובעת מתוך ידיעה שבשנת 2009 שמני 0W20 לא היו נפוצים (וגם היום המצב לא השתנה בהרבה). טויוטה מדועים לכך ואומרים לך שאם לא תצליח למצוא שמן 0W20 אז תשתמש ב 5W30. ועדיין אני לא מבין למה אתה מתעקש על 10W30.

איתמר.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

אימצתי את הרעיון היפה להשתמש במיכל פלסטיק לחתוך את הדופן שלו ולאסוף לתוכו את השמן מהמנוע. אבל מה אתה עושה עם זה אחר כך ? , איך אתה מעביר את השמן הישן למיכל אטום בצורה נקייה,כדי להוביל אותו למוסך ולהפטר ממנו ?

• תוכן חדש...