Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור הברדק בכתיבת הממצאים ומשמעותם בכל מכוני הבדיקה בארץ ולאור אדישות משרד התחבורה לנעשה בשטח , כתבתי מכתב לאגף הרכב שיכנסו את כל בעלי מכוני הבדיקה לפני קניה לכחינוס חירום....די הגיעו מיים עד נפש !!.

לכבוד משרד התחבורה-אגף הרכב ‏

29/02/2012

הנדון : פניה בנושא כנס חירום לבעלי מכוני הבדיקה לפני קניה.

כתובת דואר אלקטרוני

כנס חירום למנהלי מכוני בדיקות רכב מכירה וקנייה

תוכן הפניה

שלום רב,

בדצמבר 1999 הוציא משרד התחבורה חוברת נהלים מחייבים לבדיקות רכב לפני קניה ומאז לא נעשה דבר . [/font]

כיום כל מכון בדיקה רושם את מה שבא לו , מערבב את המשמעויות מעלה או מטה , יש תביעות של לקוחות נגד מכון א' שרשם ממצאים שונים ממכון ב' וכדומה . הטכנולוגיה של כלי הרכב התפתחה ועל כך אין מענה מבחינת הנוהלים , כמו כן יש מה לתקן ולשפר בנהלים הישנים.

לכן חובה לכנס את כל בעלי מכוני הבדיקה יחד , נדון יחד נציע יחד איך כיצד ולמה לרשום ממצאים על פי קרטריונים חדשים ומוסכמים על כולם כולל על משרד התחבורה , לדעתי יש לזמן גם את היועץ המשפטי של משרד התחבורה לכנס הזה.

בבקשה קחו את הצעתי זו ברצינות כי המצב בשטח גרוע ביותר.

בברכה,

[דוד ברזילאי

מנהל מכון בדיקה ב- באר שבע

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הלואי שיהיו בתחום הרכב, ובכלל, הרבה אנשים מקצועים והגונים כמוך, דוד.

רק שאני סקפטי אם הבקשה תצליח להזיז משהו: אם לרוב בעלי המכונים נוח עם המצב הנוכחי - למה להם להשקיע בשינויים?

נסה לעניין את ד"ר סובארו שמנסה לגלגל פעילות רשמית בנושאי רכב, אולי יהיו לו רעיונות בנשוא.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מהנסיון שנצבר אצלנו במוסך מבדיקה של רכבים שנבדקו במכונים וקיבלו רשימת מכולת כמעט זהה של תקלות שנרשמו בכדאי לכסות על כל תביעה אפשרית נגד המכון,אני כבר מזמן הפסקתי להמליץ ללקוחות שלי לבדוק רכבים במכוני בדיקה כי זה פשוט גזל לאור היום.

אין לדעתי הצדקה לקיום המכונים במתכונת הנ"ל ואין שום תחליף לבדיקה במוסך שמתמחה בדגם ויודע לזהות תקלות אמת שיעלו ביוקר ללקוח.

פורסם

אני בהחלט מסכים שעדיף לבדוק את המצב המכני של הרכב במוסך המורשה לאותו הדגם , כי יש להם הרבה ניסיון וידע בסוג הרכב המסויים. ונותר לבדוק במכון בדיקה רק אם הרכב עבר תאונות. בדיקת תיקוני מרכב והשתלות חלקי מרכב דורש ניסיון וידע יחודי כולל עין חדה וחודרת , פחחים לא יודעים לבדוק מרכב ושלדה !!! ,אני מצהיר שזה המצב . אין להן עין חדה לבדוק אם יש תיקוני פח או לא , וזאת מניסיוני מול פחחי רכב רבים.

לדוגמא : יש פחח ידוע ומקצועי מאוד בבאר שבע בשם מושיטו , הוא פעם חתך מכונית אודי ושתל את כל החלק האחורי , עברו מספר שנים הרכב התגלגל מיד ליד , יום אחד הגיע אליו חבר וביקש ממנו שיבדוק לו את המרכב של אודי שהוא חפץ לקנות , מושיטו בדק , חפר, פתח והעלה את הרכב על ליפט ולא מצא כלום , "תקנה" אמר מושיטו לחברו , הבחור קנה נסע שנה וחצי והחליט למכור , הרכב הגיע אלי ומצאתי שהרכב חתוך מאחורה. החבר פנה למושיטו וזה בדק בחשבוניות שלו ומצא שבאמת הרכב הזה נחתך אצלו בפחחיה.

מקרה נוסף כבר ספרתי לכם ....שמוסכניק מוערך בדק לאחינו רכב והמליץ לו לרכוש וכאשר האחיין רצה למכור מצאנו שהרכב חתוך באמצע המרכב.

לכן מקובל עלי שמכוני בדיקה יבדקו רק אם הרכב עבר תאונה או לו. מובן לי שהקולגות שלי יחלקו על דעתי זו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא הכי קשור לנושא, אבל לאיפה נעלמו להן בדיקות הקומפרסיה? החרטא הזה של זרם בהתנעה לא שווה כלום אם יש בריחת קומפרסיה זהה מכל הצלינדרים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

למה לא שווה כלום? אם יש בריחה זהה זה אומר מנוע בלוי מאוד ואז יהיו תופעות בוררות אחרות כמו תצרוכת שמן גבוהה, חוסר סחיבה, הנעה ארוכה, נזילות שמן וכו'.

פורסם

כי אם מתח ההתנעה זהה בכל הצילנדרים זה אומר או שהמנוע מושלם או שיש בריחת קומפרסיה זהה בכל הצילינדרים ואין לך דרך לדעת מה מהם זה המצב.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אז אני מסביר לך כי מצב כזה מאוד נדיר ואם בכל זאת קיים , יהיו סמפטומים ברורים לכך ולכן הבדיקה של זרם לצילינדרים מאוד אמינה.

פורסם

הבדיקה מאוד פשוטה. אנלייזר ממחושב דוגם את זרם מתנע או את מתח מצבר בזמן הפעלת המתנע, כאשר לפני ביצוע הבדיקה מנטרלים את הצתה או ההזרקה של המנוע, כדי שלא יניע.

כל בוכנה בפעולה הדחיסה מעמיסה על המתנע ולכן הזרם אותו צורך המתנע בזמן זה יעלה וביחס ישיר המתח של המצבר ירד.

מופק גרף פשוט של עלייה וירידה של מתח או זרם שאמור להציג שיני מסור באותה מידה. מידה שונה של שיני מסור מעידה על צילינדר או יותר שאין בהם דחיסה שווה.

הבדיקה היא יחסית בלבד מול הצילינדר הכי טוב (זה שצרך הכי הרבה זרם) והוא מוצגת לרוב באחוזים.

אם מתגלה חריגה השלב הבא הוא לבצע בדיקה יותר מדויייקת על ידי מד דחיסה מנומטר ו-או לחץ הפוך (ליקאג').

הבדיקה מתבצעת תוך שניות ולכן כשלב איבחון ראשוני היא נחשבת לאמינה וזולה.

פורסם

האם לפני הבדיקה מביאים את הבוכנה הראשונה לנמ"ע? כדי לדעת לקשר את הגרף למספר הבוכנה?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

גילוי מספר בוכנה אפשרי בחלק מהמכשירים, המכשיר נותן למנוע כמעט להניע לשנייה ואז "תופס" את צילינדר מספר אחד, מנתק התנעה כליל ואז מתחילה הבדיקה.

פורסם

תאורתית, אם מישהו רוצה לרמות את הבדיקה, הוא לא יכול פשוט לשחרר את המצתים מספיק בשביל להשוות מתח התנעה לצלינדר הכי חלש?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
האם לפני הבדיקה מביאים את הבוכנה הראשונה לנמ"ע? כדי לדעת לקשר את הגרף למספר

הבוכנה?

במכשירים הפשוטים יותר אין קשר בין התוצאות למספר הבוכנה בפועל.

בסוף הבדיקה מופיעה הערה NO CILINDER ALLOCATION, וזה אומר, שאם הבדיקה הראתה צריכת זרם נמוכה בצילינדר מספר 3, לא בהכרח צילינדר מס' 3 הוא החלש, זה יכול להיות כל צילינדר אחר.

• תוכן חדש...