Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

B.D.B לא הבנת את תהליך הבדיקה.

כאשר לפני ביצוע הבדיקה מנטרלים את הצתה או ההזרקה של המנוע, כדי שלא יניע.
(אבל יש לי איזה חצי רעיון כיצד לרמות בבדיקה)
  • תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מר ברזילי היקר

אנא תעסקו גם בחידוש מספרי רכב במכוני הרישוי ,חידוש וצביעה מיותרים בחלק לא מבוטל של הרכבים .

75 שקל פעמיים בשנה על מנת להכנס לטסט ועוד 2 מספרים ,100 שקל ,זה כבר 259 שקל

נראה לא הוגן כל כך .

פורסם
תאורטית אני יכול לבדוק דחיסה עם שעון ולזייף את הבדיקה אם אני רוצה.

אולי תסביר לאן אתה חותר?

לך אין אינטרנס לזייף את התוצאות, לזה שמנסה למכור את רכב יש...

זה לא הנקודה, הנקודה שאין בהכרח קשר ישיר בין המצב של המנוע לזרם התנעה.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

דניאל, תודה על ההסבר.

B.D.B לא הבנת את תהליך הבדיקה. (אבל יש לי איזה חצי רעיון כיצד לרמות בבדיקה)

חיים, הכוונה שלך זה לשחרר קצת את הפלאג כדי שיברח ממנו קומפרסייה?

לא נראה לי שהרכב יצליח להגיע למכון במצב כזה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם
לך אין אינטרנס לזייף את התוצאות, לזה שמנסה למכור את רכב יש...

זה לא הנקודה, הנקודה שאין בהכרח קשר ישיר בין המצב של המנוע לזרם התנעה.

ולמי בדיוק יש אינטרס לגרום לבדיקה שגויה, לבעל הרכב שרוצה פחות כסף על הרכב שלו?

בכל מקרה בעל הרכב לא יצליח בכך, שחרור מצת יניב רעשי בריחת דחיסה ברורים וכל מכון בדיקה יעלה על זה תוך דקה.

הבדיקה הזו היא טובה בהתחשב שזו לא הבדיקה היחידה שעושים. לבצע בדיקת דחיסה עם שעון, בזמן בדיקת רכב לקניה, זה לא מעשי.

פורסם
כי אם מתח ההתנעה זהה בכל הצילנדרים זה אומר או שהמנוע מושלם או שיש בריחת קומפרסיה זהה בכל הצילינדרים ואין לך דרך לדעת מה מהם זה המצב.[/quo

אמת ויציב , אם כל הצילנדרים במנוע שחוק בעלי דחיסה נמוכה מתחת לרצוי אבל על אותו ערך אז מכשיר הדחיסה היחסית יצביע על מנוע תקין והבדיקה הופכת לחסרת משמעות , אז נשאלת השאלה מה עושים ?, בעל מקצוע שמכיר טוב את המכשיר ישים לב לסל"ד המתנע הגבוה המופיע בטופס הבדיקה סל"ד מעל ל-350 יצביע על חולשה של מנוע , על התנגדות נמוכה לסיבובו , כי המתנע מסתובב בקלות יחסית את הקראנק לכן הסל"ד המתנע הוא גבוה , גם מספר האמפרים שצורך המתנע יהייה נמוך, זה אומר שהדחיסה נמוכה למרות שקבלנו דיפרנס (deff) נמוך וכביכול מנוע תקין מבחינת הדחיסה . במצב כזה יש לבדוק דחיסה ידנית. מניסיון כאשר המנוע יש לו שסתום דולף אפילו באחוזים נמוכים ועדיין לא חשים זיופי מנוע מכשיר הדחיסה היחסית יגלה זאת מייד.

מיותר לומר שאסור לקבוע מצב מנוע רק על הדחיסה היחסית , יש לבדוק לחץ עוקה , עישון בעומס , גוון העשן , סחיבת המנוע בנסיעה במדרון (בעליה) , רעשים ונקישות , נזילות שמן ועוד, הדחיס היחסית היא פרמטר אחד בלבד.

הבעייה שלנו במכוני הבדיקה שכל בוחן קובע מהי משמעות גבוהה ומהי משמעות נמוכה , הוא קובע מתי לרשום הרכב עבר תאונה ומתי לא ועוד ממצאים שכל אחד מפרש אותם איך שבא לו . זו הסיבה שאני דורש כינוס דחוף !.

הנהלים של משרד התחבורה שנרשמו ב-1998\1999 גרועים ביותר ולצערי ערכו אותם אנשי מקצוע בענף שלנו השמאי יצחק לוי , שמעון אברהם מאגף הרכב ויו"ר איגוד מכוני הבדיקה מר אבי גלנצר. הנהלים מלאים בסתירות וגם נכתבו דברים לא מקובלים על מכוני הבדיקה. לדוגמא : בנהלים כתוב כי החלפת כנף קדמית מולחמת (כמו בפורד פייסטה) היא בעלת משמעות גבוהה אבל תיקון או החלפה של קורות שלדה קדימה או אחורה שלא עובר את קו ריתום המתלה הקדמי או האחורי הוא בעל משמעות נמוכה !!!!.

אין מכון בדיקה שיסכים לרשום משמעות נמוכה על תיקון קורות שלדה. לפעמים נדמה לי שמי שכתבו את הנהלים היו שיכורים ממש בזמן הכתיבה של הנהלים "המחייבים" האלה !!.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם
תאורתית, אם מישהו רוצה לרמות את הבדיקה, הוא לא יכול פשוט לשחרר את המצתים מספיק בשביל להשוות מתח התנעה לצלינדר הכי חלש?

זו שטות גמורה.

פורסם
מר ברזילי היקר

אנא תעסקו גם בחידוש מספרי רכב במכוני הרישוי ,חידוש וצביעה מיותרים בחלק לא מבוטל של הרכבים .

75 שקל פעמיים בשנה על מנת להכנס לטסט ועוד 2 מספרים ,100 שקל ,זה כבר 259 שקל

נראה לא הוגן כל כך .

המכון שלי עושה רק בדיקות לפני קנייה\ איבחון תקלות ובדיקות על פי תקנות 309\308 .

פורסם

מעניין מאוד!

חייב להודות שלא הכרתי את המכשיר הנ"ל למדידת קומפרסיה יחסית...

על מנת למדוד זרם צריך להתחבר בטור לקו שאותו רוצים למדוד.

איך עושים את זה? מנתקים את ה+ של הסטרטר ומתחברים שם?

שבוע טוב,

אלעד.

פורסם

לא מנתקים שום דבר, מחברים מכשיר מדידה (כמו מין צבת) סביב הכבל חשמל שרוצים למדוד את הזרם דרכו, וזה מחשב את השדה שנוצר.

אני חושב שקוראים למכשיר הזה CLAMP METER

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
לא מנתקים שום דבר, מחברים מכשיר מדידה (כמו מין צבת) סביב הכבל חשמל שרוצים למדוד את הזרם דרכו, וזה מחשב את השדה שנוצר.

אני חושב שקוראים למכשיר הזה CLAMP METER

אתה מוזמן לראות את המכשיר.

תודה לך דניאל היקר על ההסברים המקצועיים. אין כמוך.

פורסם

לדוד

אני כבר רואה חברות גדולות לוקחות את ענף הבדיקות ומנשלות את אותם מכוני בדיקה בדיוק באותה אמתלה שבה זימנת את כל בעלי מכוני הבדיקה

be careful of what you wish for !

פורסם

לפי המידע שזורם ברשת אכן יש לעשות משהו בנידון,

בנוסף יש לי שאלה, כבר רכב שני שקניתי מטרייד ולקחתי לבדיקה בקומפיוטסט מזרח ראשון,גרנדה פונטו 07 עם 22KKM כמו חדש וספייס דינמיק 06 38KKM שגם כמו חדש, ובשניהם לא היה לי שום הערה בסעיף מנוע ומ.הפליטה, ושלדה כלומר אין כסת"ח.(אני בודק ב8 עיניים על כל הרכב שעה לפני שלוקח ביכלל לבדיקה) והאדם שבדק לי מבוגר ואדיב מאוד. אז לפחות אצלו לא קיבלתי אף פעם בדיקות עם כסת"ח ואם היה ויתגלה משהו אז יש לי אחריות תקפה לא?

אז לדעתי הבעיה דיי נימצאת במכונים עצמם ספציפית- יש שמחפפים ומחסים עצמם מכל וכל ויש כאלה שבאמת בודקים ונותנים חוות דעת מקצועית כמה שאפשר. (הספייס למרות שטופלה כמו שעון ע"י אדם מבוגר במורשה כניראה עבדו עליו ושמו פילטר מנוע לא תואם שנתן לאוויר לא מסונן להיכנס למנוע וכנ"ל לפילטר מזגן וגם מצתים לא סגורים!!!) כל זה ניתגלה במוסך לאחר הקנייה ליישור קו (שמשון) למזלי הרכב בקושי נסע והכל היה כמו חדש גם המנוע ומערכת הקירור וקיבלתי חוות דעת חיובית מהמוסך.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...