Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

B4 2.5 >יש לי את הרכב כמה חודשים בודדים ,ניסיתי להיתעלם מהתופעה הזו אבל זה לא נראה לי הגיוני שרכב מודל 2008 יש לו השהייה וקפיצה קטנה כזו בגיר(הרכב עבר סך הכל 57000 אלף קילומטר) לפעמים גם בעצירות קורה שאני עוצר ויש מין תחושה שהרכב נותן קפיצה ממש קטנה בסיום העצירה. הרכב היה במוסך מרכזי ועבר היתחול גיר מחדש, ובדיקה ,ולא נפתרה הבעיה .במוסך אמרו לי שזה ככה בסובארו.יש לציין שרק שהרכב במצב עבודה מתחילה התופעה הזו.רציתי לשמוע את דעתכם מה אתם אומרים

פורסם

התופעה מוכרת, וישנה בכל הדגמים עד הדגם האחרון עם הגיר השונה.

יש מכוניות שיש להם אתזה יותר מורגש ויש פחות, יש גם אנשים יותר רגישים ויש פחות.

הבעיה קוראת כשאתה עוזב את הברקס מעמידה ועוד לפני שאתה לוחץ על הגז אתה מרגיש דחיפה קלה של חיבור כלשהו.

יש לי כבר את ה B4 השניה ובשתיהן היתה את התופעה, נסעתי על מכוניות של חברין ויש שם גם את התופעה.

התופעה תהיה יותר מורגשת כשהבלאי של הגיר עולה.

קראתי מסמך באנגלית של סובארו על הגיר המדובר שהם כתבו שאנשים חושבים שיש בעיה עם הגיר אבל זאת פעולה תקינה, זאת אחת התופעות שהייתה רשומה גם.

עוד תופעה שקיימת ברוב המכוניות עם הגיר הזה היא נקישה קלה במעבר בין 2-3, ולפעמים גם בהורדה, יש רעש כאילו שעלית על פחית קולה, רעש מתכתי של "קלאנק", וגם התופעה הזאת תקינה לפי מסמכי החברה וגם אני ראיתי אותה קורת לפחות ב 3 מכוניות שבדקתי.

יום טוב.

פורסם

ישנם גירים אוטומטיים שקיים בהם מנגנון מכאני ולעיתים אלקטרו-מכאני (בשילוב פיקוד מדוושת הברקס) שתפקידו, בגדול, לצמצם את החיכוך בממיר מומנט בזמן עמידה. מצב זה מונע רעידות חזקות כאשר הרכב ב D והרגל על הברקס - וגם כמובן תורם במקצת לשיפור בפליטת המזהמים של הרכב (המנוע נמצא במצב נמוך יותר של עומס, אפילו שמדובר בסל"ד סרק).

התחושה היא שהאוטו נמצא כאילו ב"חצי הילוך" והוא לא מתקדם מייד עם עזיבת הברקס אלא קצת לאחר עזיבת הדוושה מרגישים כאילו הכנסת ל D ואז הרכב מגיב טוב יותר.

אני לא מכיר את הגיר הזה בסובארו אבל אם קיבלת תגובות גם מבעלי B4 אחרים, כנראה שאתה לא היחידי ששמת לב לזה וכנראה גם לא היחידי שאולי התלונן על זה. למיטב ידיעתי אין את המנגנון הזה באימפרזות ישנות (אם בכלל באימפרזות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא נתקלתי אף פעם ב'קליק' אבל ייתכן שניתקלתי בקפיצה. כנראה שאצלי העניין פחות מורגש.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

חברים אם הייתם קוראים את ספר הרכב הייתם מבינים למה!

בעמידה הגיר באופן אוטומטי עובד למצב N לחסוך ברעידות ודלק ובעזיבת הברקס יש השהייה קטנה שהוא מחזיר חזרה לD.

מי שזה מפריע לו יכול לעבור למצב טריפטרוניק.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

באמת עובר למצב N ?

כי אצלי באימפרזה 2006 מנוע 2.0R אני מרגיש לפעמים אותו דבר אבל אם אני עומד בעצירה מוחלטת לכמה זמן אז אני מתחיל להרגיש רעידות אז אני מעביר ל N ומייד נפסקות הרעידות,

כי למיטב ידיעתי בסובארו הגיר לא עובר לבד לN, אולי ב B4 ככה זה אבל לפחות אצלי באימפרזה הוא לא עובר לבד.

ובכללי הגירים האוטומתים של סובארו נחשבים לגירים ישנים יחסית 4 הילוכים, אבל הם אמינים וטובים, רק מה צריך להתרגל אליהם לאט לאט ואז תתחיל להבין איך עובד הגיר הזה ואז תוכל גם לנצל אותו ותראה שהוא לא מאכזב.

אני גם כשקניתי את האימפרזה הזאת לא היתי רגיל לגירים של סובארו אבל מאז למדתי את הגיר לאט לאט והבנתי שיש לו הרבה קפיצות והרבה קליקים וגם הוא לא הכי חלק ובקיצור צריך להתרגל לזה, אבל אין שום בעיה בגירים האלה.

ושאלה לפותח השרשור, איך מרגישה ה B4 מנוע 2.5? יש לה כוח יותר מה 2.0?

כי אני עכשיו מחפש B4 שנתון 2007-2009 ואני מטלבת אם לקחת מנוע 2.0 או 2.5 או לקפוץ על מנוע 3.0?

מה דעתכם על מנוע 3.0?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
התופעה מוכרת, וישנה בכל הדגמים עד הדגם האחרון עם הגיר השונה.

יש מכוניות שיש להם אתזה יותר מורגש ויש פחות, יש גם אנשים יותר רגישים ויש פחות.

הבעיה קוראת כשאתה עוזב את הברקס מעמידה ועוד לפני שאתה לוחץ על הגז אתה מרגיש דחיפה קלה של חיבור כלשהו.

יש לי כבר את ה B4 השניה ובשתיהן היתה את התופעה, נסעתי על מכוניות של חברין ויש שם גם את התופעה.

התופעה תהיה יותר מורגשת כשהבלאי של הגיר עולה.

קראתי מסמך באנגלית של סובארו על הגיר המדובר שהם כתבו שאנשים חושבים שיש בעיה עם הגיר אבל זאת פעולה תקינה, זאת אחת התופעות שהייתה רשומה גם.

עוד תופעה שקיימת ברוב המכוניות עם הגיר הזה היא נקישה קלה במעבר בין 2-3, ולפעמים גם בהורדה, יש רעש כאילו שעלית על פחית קולה, רעש מתכתי של "קלאנק", וגם התופעה הזאת תקינה לפי מסמכי החברה וגם אני ראיתי אותה קורת לפחות ב 3 מכוניות שבדקתי.

יום טוב.

תארת בדיוק את התופעה של הרכב .אז אני מבין שאין לי ברירה אלה לחיות עם זה לבינתיים .תודה על התגובה החכמתי כמו שאומרים .החיים בית ספר, הרכב הבא שלי בטוח לא יהיה סובארו

פורסם
חברים אם הייתם קוראים את ספר הרכב הייתם מבינים למה!

בעמידה הגיר באופן אוטומטי עובד למצב N לחסוך ברעידות ודלק ובעזיבת הברקס יש השהייה קטנה שהוא מחזיר חזרה לD.

מי שזה מפריע לו יכול לעבור למצב טריפטרוניק.

יש משהו במה שאתה אומר ,כי במצב של טיפטרוניק אני לא חושב שהרגשתי את הבעיה הזו .איפה זה מופיע בספר ?

פורסם
באמת עובר למצב N ?

כי אצלי באימפרזה 2006 מנוע 2.0R אני מרגיש לפעמים אותו דבר אבל אם אני עומד בעצירה מוחלטת לכמה זמן אז אני מתחיל להרגיש רעידות אז אני מעביר ל N ומייד נפסקות הרעידות,

כי למיטב ידיעתי בסובארו הגיר לא עובר לבד לN, אולי ב B4 ככה זה אבל לפחות אצלי באימפרזה הוא לא עובר לבד.

ובכללי הגירים האוטומתים של סובארו נחשבים לגירים ישנים יחסית 4 הילוכים, אבל הם אמינים וטובים, רק מה צריך להתרגל אליהם לאט לאט ואז תתחיל להבין איך עובד הגיר הזה ואז תוכל גם לנצל אותו ותראה שהוא לא מאכזב.

אני גם כשקניתי את האימפרזה הזאת לא היתי רגיל לגירים של סובארו אבל מאז למדתי את הגיר לאט לאט והבנתי שיש לו הרבה קפיצות והרבה קליקים וגם הוא לא הכי חלק ובקיצור צריך להתרגל לזה, אבל אין שום בעיה בגירים האלה.

ושאלה לפותח השרשור, איך מרגישה ה B4 מנוע 2.5? יש לה כוח יותר מה 2.0?

כי אני עכשיו מחפש B4 שנתון 2007-2009 ואני מטלבת אם לקחת מנוע 2.0 או 2.5 או לקפוץ על מנוע 3.0?

מה דעתכם על מנוע 3.0?

אין לי אינדיקציה כי לא יצא לי לנהוג במנוע 2000 .אבל אני יכול להגיד לך שהפתיחה מעט כבדה .אם מעבירים למצב ספורט הרכב הרבה יותר חזק אבל קורע בדלק ,לא שבמצב רגיל האוטו לא קורע
פורסם

הרכב לא נכנס אוטומטית ישר לניוטרל בעמידה אלא אחרי פרק זמן שהרכב עומד בלי תזוזה.

פעם היה בוולוו s80 קטע כזה בין שנים 1999-2002 שהרכב היה נכנס לניוטרל ישר אחרי שהרכב היה נעמד, ה "פונקציה" הזאת שחקה גירים אחרי 30-40 אלף וזה בוטל עלידי עידכון תוכנה כשהם ראו שהגירים מתחילים להשחק מהר ולחזור לחברה לשיפוץ.

• תוכן חדש...