Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם אשמח אם תוכלי לעוץ לי עיצה

אני גר בבנין משותף של 30 דירות. בבניין קיים מחסן המיועד למנקה/ גנן וכד'. לפני מספר שנים, השתלט אחד הדיירים על המחסן והפך אותו למחסן פרטי שלו. רוב הדיירים בבניין או שלא אכפת להם מההשתלטות או שלא מודעים בכלל לקיומו של המחסן הזה. חשוב לציין שהשכן הנ"ל ומשפחתו הם אנשים חסרי תרבות דיור ותרבות בכלל - דוחפים בכל חור אפשרי בניין חפצים שלהם - חדרי מדרגות, ארונות חשמל, חדרי דוודים, מקלט וכד' בנוסף מעשנים בחדר המדרגות וזורקים בדלי סיגריות על הרצפה.

שגיליתי על השתלטות על המחסן זה זה מאוד הרגיז אותי, כי אני בטוח שרבים היו שמחים להשתמש בשטח האכסון הזה, הרי לרוב האנשים חסר מקום אכסון בבית.

לפני מספר חודשים הלכתי לאותו שכן וביקשתי ממנו בנימוס לאכסן שם גם כן דברים. כמו כן ביקשתי לשכפל את המפתח אך הוא טען שזה יהיה בלתי אפשרי כי "יש לי שם דברים יקרים".

לבסוף ונתן לי (בכוונה) מפתח שלא מתאים. ברור שאין לו כוונה לשתף מישהו בשטח האכסון היקר הזה.

כל הסיפור הזה מרתיח לי את הדם! שכן משתלט בלי בושה על שטח ציבורי והופך אותו לפרטי - עוד בלי לשלם עליו ארנונה. בקיצור הרוויח מכל הכוונים.

שקלתי לפנות לערייה ולשלוח לו פיקוח עירוני אבל נמנעתי מזה, מכיוון שיהיה לשכן הזה ברור שאני הוא שדיווחתי לערייה (הרי אני פניתי אליו לא מזמן לגבי המחסן) וזה יכול לגרום לו לרצות להתנקם בי. הוא לא עבריין, אבל הוא מסוג האנשים שהתנהלות חוקית לא תמיד היא הדרך שלו, לכן אני לא מוציא מכלל אפשרות שיפגע לי ברכב או ברכוש אחר שלי.

יש לכם רעיון איך לפעול כדי לפנות את המחסן מבלי שהשכן ינסה להתנקם בי? לא אכפת לי שהמחסן יעמוד ריק, כל עוד הצדק מבחינתי יצא לאור.

אודה מראש על העיצות.

פורסם

זמן ישיבת וועד במסגרתה תצא הנחיה שאין לאחסן ציוד אישי בשטח הרכוש המשותף.

או לחילופין, שכל דייר יוכל לקבל מפתח לחדר הנ"ל לפי דרישתו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אם יש מי שמוכן לפעול בלי לפחד יש מה לעשות.

הועד מוציא הודעה כי יש לפנות רכוש פרטי מכל המקוות שאינם מיועדים לאחסון, וכי הוא מתכוון להחליף את המנעול במחסן ולחלק לכל הדיירים העתק של המפתח

ההודעה כוללת חודש התראה לפני הזמנת הפורץ, ולפני שכל החפצים שהושארו בארונות יפונו.

לגבי תגובה של השכן, הוא בהחלט עלול לפעול נגד מי שהוא חושב שפועל נגדו (אתה, הודע, סתם שכן שהוא החליט שאחראי לעניין), כך שזה הכל עניין של מי מוכן לפעול כנגד בריון.

פורסם
הוא טען שזה יהיה בלתי אפשרי כי "יש לי שם דברים יקרים".

סופר גלו במנעול.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

שלום,

אצלי הסיפור דומה אבל שונה.

אני מתגורר שנה בבניין של שלושה דיירים כולל אותי, כל קומה דייר.

את הבית רכשתי שנה שעברה.

כפי שציינתי אין לי יותר מידיי שכנים אבל השכנים מהקומה הראשונה אמצו להם את המקלט מאחר ולפי מה שהם אומרים אין להם מקום במחסן לאיחסון הדברים, בנוסף הם השתלטו על רצפה מבוטנת ומהקומה הראשונה שלהם הם עשו סוג של מיני קוטג'.

אין לי חשק לריב איתם, לא כי אני מפחד או משהו אלא אני חושב ששכנים צריכים להיות טובים אחד לשני גם אם אין קשר יומי.

מה עליי לעשות?

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

מה עליי לעשות?

אפילו אל תכתוב דברים כאלו. יש מצבים שבהם הנסיון להיות נחמד ושכן טוב, פוגע בזכויותיך החוקיות, ולא מקדם אותך מילימטר לשימוש ברכוש שהוא בבעלותך. השטחים הציבוריים בבניין משתוף שייכים על-פי-רוב לדיירים בחלקים שווים. הוא רוצה להשתמש בשטח הציבורי - שישלם עבורו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בבניין שבו אני גר היה שכן שהזיז את דלת הכינסה שלו והשתלט על קטע מחדר המדרגות, מעין פרוזדור שמוביל רק לדירה שלו. טיפול זריז של הועד, כנראה פניה לפיקוח העירוני, גרם לו להחזיר את הדלת למקומה המקורי תוך 48 שעות. מדובר בחיפה, לפני כ-14 שנה.

לגבי מקלט - אאל"ט יש חוק המחייב שמיה על מקלט פנוי, כך שפניה לרשויות עשויה לגרום לשכן לפנותו, אבל מאידך יש רשיויות שיחזירו ריבאונד בטענה שמדובר בשטח פרטי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial העלה באמת נקודה מעניינת. הרי אותו פרוזדור לא משמש את יתר דיירי הבניין בניגוד למחסן.

מה מניעים לפעול נגד שכן כזה?

פורסם
sperial העלה באמת נקודה מעניינת. הרי אותו פרוזדור לא משמש את יתר דיירי הבניין בניגוד למחסן.

מה מניעים לפעול נגד שכן כזה?

השתלטות על שטח ציבורי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
וזה יכול לגרום לו לרצות להתנקם בי. הוא לא עבריין, אבל הוא מסוג האנשים שהתנהלות חוקית לא תמיד היא הדרך שלו, לכן אני לא מוציא מכלל אפשרות שיפגע לי ברכב או ברכוש אחר שלי.

יש לכם רעיון איך לפעול כדי לפנות את המחסן מבלי שהשכן ינסה להתנקם בי?

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה!

או שאתה "אריה" ואז אתה מטפל בעניין בצורה חד משמעית וישירה בלי לוותר ובלי לפחד מהשכן

או שאתה "עכבר" ואז תמשיך להתחבא ולצייץ בחושך בלי מחסן.

אי אפשר להיות "העכבר ששאג".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
השתלטות על שטח ציבורי

אבל הוא לא ציבורי באמת. זאת הנקודה. הרי אתה לא משתמש במסדרון שמוביל לדירה שלו ואין לך מה לחפש שם.

יש לי שכן ששם במסדרון סורגים ועשה מהמסדרון מחסן. כל מי שביקש קיבל מפתח. אבל מה זה עזר לו?

פורסם

שטח הבניין הוא שטח ציבורי, מה יצא לך מהשטח הציבורי בקומה אחרת זה לא העניין. השטח הוא ציבורי נקודה ואסור לו להשתמש בשטח הזה סתם ככה (או שגם באישור אסור לו?).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
יש לי שכן ששם במסדרון סורגים ועשה מהמסדרון מחסן. כל מי שביקש קיבל מפתח. אבל מה זה עזר לו?

ולמה כל מי שעובר אצלו בקומה צריך לקבל תחושה של כלא?

לא חושב שמותר לו לשים סתם ככה סורגים בשטח ציבורי (לפחות בלי שקיבל הסכמה של כל הדיירים).

בחלק מהבניינים גם אסור לך להתקין יחידה חיצונית של מזגן על החלון שלך כי זה פוגע במראה הבניין.

הכול שאלה של למי מספיק אכפת והאם זה שווה סכסוך שכנים.

מי שירצה להתעסק עם זה, החוק לצידו.

פורסם
אבל הוא לא ציבורי באמת. זאת הנקודה. הרי אתה לא משתמש במסדרון שמוביל לדירה שלו ואין לך מה לחפש שם.

אז על אותו משקל אצלי בבניין יש חצר שאף אחד לא משתמש בה אז אני יכול לגדר אותה ולעשות בריכה ? :shock:

זה שאף אחד לא משתמש בשטח לא מוריד מעצם העובדה שמדובר בהשתלטות על שטח שלא שייך לו.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

כמובן שאתה יכול לגדר אותו על חשבונך. כל עוד אתה מחלק מפתח לכל בעל עניין וחזקה בנכס זה חוקי. השאלה מה תעשה עם המפתח. בחור בדק את העניין מבחינה משפטית. מה גם שלא כל כך איכפת לי.

אני מתכוון לעשות אותו דבר עם פרוזדור שמוביל למחסן שלי אצלי בקומה.

יש לי אופניים יקרות מדי כדי לשים אותן במחסן משותף בלובי. מי שגם ירצה לשים אופניים שלו אצלי בקומה מוזמן בכיף.

• תוכן חדש...