Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום השתגעתי כבר אני לא יודע מה לעשות.

אני בן 21 וכיום אני בחופשת שיחרור מהצבא.

יש לי ניסיון עם רכבים, אני כבר עם הרכב החמישי שלי - יש לי רישיון סמי טריילר, ותיחזקתי כבר רכבים בעייתים ( פורד RS2000 ).

כיום אני נוסע על ראלי דור ראשון מושתלת 1.6. ככה שמבחינת תחזוקה חרא עברתי, רכב מתנהג עברתי.

עשיתי קורס נהיגה מתקדמת וכמובן כמו שציינתי יש לי רישיון לכלים כבדים ככה שאני מנוסה מאוד לגילי.

אגב עברתי גם קורס נהיגה מבצעית.

השאיפה שלי זה רכב גודש וגיר רגיל - לא מוכן לשמוע על שום דבר אחר.

סיננתי את כל האופציות שאני מוכן לשקול והגעתי עדיין למבוי סתום משום שעדיין יש כלכך הרבה אופציות!

התקציב שלי בסביבות 45-50 אלף, אני עובד עם אבא שלי והמשכורת החודשית שלי נעה בין 4-9 אלף בחודש.

אין לי בית, אין לי אישה וילדים ככה שאין לי בעיה לתחזק את הרכב ביותר מ 50% משכורת וכו'.

הרכבים שאני הגעתי אליהם הם:

פיאט קופה - גרסאת ה 4 צילינדר - הבנתי שהרכב בעייתי מבחינת תחזוקה - אבל הוא כבש אותי, חלום.

אימפרזה טורבו - יש התלבטות רבה בין ה GT טורבו לבין ה WRX, הבנתי שיותר קל למצוא WRX, הדבר שמפחיד אותי זה צריכת דלק הזוי שאנשים מדווחים עליה, משהו שעולה להם בחודש קרוב ל 3-4 אלף שקל רק דלק, בלי קשר לתחזוקה - האם יש אימות לנושא? אגב גם לגבי החלקים.

רכב מקונצרן VAG עם מנוע 20VT - זה מכניס לרשימה את הגולף GTI MK4 , את האיביזה טורבו עד 02, אודי A3 טורבו עד 02-03 בערך, אם אני ימצא לאון 20VT 4X4 שנכנסת בתקציב גם אופציה, ויש כמובן את התערובות למיניהן שכוללות את הקוראדו וכל השאר.

אני מצפה לרכב עם אמינות טובה יחסית - כלומר שחוץ מטיפולים שוטפים אני לא יבקש כל שני וחמישי במוסך, אבל גם רכב עם תמורה טובה, שלא יאכזב מבחינת אחיזה ויהיה לו פוטנציאל טוב.

מנועי ה 20VT ידועים בתור אופציות שיפורים מרחיקות לכת - הבעיה היא שאומרים שההגה מאוד גרוע וזה מסרס את האוטו ברמה מבאסת, האימפרזה הכי מהנה וחזקה אבל מדברים על עלויות חלפים שצריך למכור כליה בשבילם, והפיאט קופה נניח שמצאתי אחת במחיר שפוי ושלא פגשה קיר בטון או עמוד תחזוקה בעייתי אבל אפשרי להחזיק - והאם יש לה פוטנציאל

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

הייתי הולך על אחת מהוואגיות הגודשות - מנוע אמין עם מוניטין מעולה, ותחזוקה יותר זולה מהאימפרזה זה בטוח. בקשר לבחירה של אחת מהן, כבר ידאגו להמליץ לך.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

פיאט קופה מהנה ומיוחדת, אבל מאוד שונה מהראלי שלך. למצוא אחת טובה זה בעיה והאחזקה בהחלט עשויה להיות יקרה.

אימפרזה - עלויות דלק גבוהות זה נכון, אבל זה תלוי בכמות הנסועה שלך, כמובן. צפה ל-1:6 בממוצע, נניח. שים לב גם שההגה מחורבן, הבלמים גרועים וה-WRX רכה מדי.

רכב של הקונצרן - גולף MK4 היא סתמית לגמרי. איביזה 20VT חזקה אבל לא מתנהגת בגרוש, אודי A3 דומה לגולף. לאון עדיפה, אבל גם לה יש לא מעט חסרונות התנהגותיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הבנתי, כמו שחשבתי בעיקרון, אימפרזה שותה 1:6 בסטנדרט? משמע עם רגל כבדה אני יכול להגיע ל 1 ל 4?

ועם אוקטן 98 כנראה אני צפוי להגיע לכמה אלפים בחודש רק דלק, שמעתי שה WRX אכן מאכזבת לעומת ה GT טורבו, אבל ה GT טורבו זה רכב שהיה יותר מועד לפורענות ושל ילדים שלא בדיוק ידעו מה הם קונים.

בכל אופן אם GT טורבו יהיה לי מאוד קשה למצוא, וה WRX סוג של אכזבה אז הנושא יכול להיות יורד מהפרק?

אלא אם מישהו יאיר את עיניי לגבי יתרונות שגוברים על רכבים מקונצרן VAG למשל.

אגב לגבי האיביזה, יש את זו של יריב שהשקיע המון המון כסף על התנהגות, לפי מה שהוא טוען היא מתנהג אפילו יותר טוב מראלי, האם זה בא על הפרק השדרוגים שהוא כלל או שלא משנה מה יעשו לה, ההגה לא מתקשר?

אגב אם אפשר התייחסות גם לגבי הקוראדו כי בכל זאת אני מחפש רכב מעניין ולדעתי איביזה או גולף דיי משעממות בנוף הכבישים ואני מחפש קצת משהו שיעשה לי פרפרים כשאני עולה לכביש.

כמו לדוגמא ה RS2000 שהחזקתי.

אגב האם יש רכבים אחרים שאפשר לשקול? בעיקרון הכיוון שלי זה טורבו גיר רגיל, אשמח לשמוע אם יש הצעות נוספות

פורסם

ההגה לא יתקשר כמו של ראלי או אפילו קליאו ספורט, אבל הרכב עדיין יהיה מהנה.

בתור אחד שעבר מקליאו ספורט ללאון 4 אני יכול להגיד שלכל רכב היתרונות והחסרונות שלו.

מה שכן, הקליאו תמיד תצא עם ידה על העליונה בנושא ה"מכונת נהיגה" וכך גם הראלי, כל אופציה שפויה אחרת פשוט מתפשרת יותר.

תבדוק לאונים, נראה מעולה ועם פוטנציאל שיפורים אדיר.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אכן, אבל אם אני מסתכל לכיוון לאון אני מוכן לשקול רק את דגם ה 4X4.

כי אם אני מסתכל על לאון 20VT והנעה קידמית אז הכיוון לא בשבילי, משום שאפשר לרכוש בתקציב יותר נמוך רכב הרבה הרבה יותר קל וזריז - ההבדל בין הלאון לאיביזה לדוגמא מסתכם בכמה מאות קילו לא?

כנ"ל בין האיביזה לגולף ולכן אם אני מתפשר וקונה הנעה קידמית אני חושב שהאיביזה תהיה בסדר העדיפויות - אבל עניין ההגה מפחיד אותי.

ובנוסף אין לי חבר עם איביזה טורבו משודרגת אחיזה כדי שאוכל לבדוק אותה.

אני לא מצפה להתנהגות כמו של ראלי משום שלהגיע לרמה שלה מאוד קשה! אחד הרכבים היותר מהנים שיצא לי לנהוג עליהם - אבל בכל זאת משהו שיהיה חזק ומתקשר כמה שאפשר .

פשרה אכן תהיה אבל מצד שני מתווסף כוח- הרבה אבל!

אגב האם יש אופציות נוספות בתקציב הזה?

פורסם

ההבדל הגדול בין הלאון והאיביזה הוא לאו דווקא המשקל אלא השלדה, הלאון מבוססת שלדת הגולף והאיביזה על שלדת הפולו, הבדל משמעותי בהתנהגות הרכב.

בקשר לגולף gti, אם אתה חושב לכיוון אז רק מדור 5 דור 4 ממש מאכזב.

תוכל לראות מלא ביקורות עליו ביוטיוב מכל מיני תוכניות רכב וכדומה. 

פורסם

אני לא חושב שהתקציב שלי מאפשר פזילה לכיוון דור 5.

אגב האם התזוקה של אימפרזה GT/WRX תהיה הרבה יותר יקרה מתחזוקה של GTI או איביזה טורבו למשל?

פורסם

האמת ראיתי אותה, כי אני מאוד חובב אקזוטיות, הרכישה נראית אטרקטיבית מלבד בעיה אחת.

את הרכב הזה אני מכיר מיד 2 כבר בערך שנה שהוא מנסה למכור.

נעזוב את העניין הזה בצד - אלפא GTV קשה מבחינת תחזוקה - שילדה נוטה להרקב ולהחליד ואני תלוי במוסך בודד או 2 מוסכים גג שיוכלו לטפל ברכב הנ"ל.

זה אלפא GTV סטנדרטית. זאת מוגדשת משמע הבלאי יהיה הרבה יותר גבוה מה שמקשה על התחזוקה.

אני מחר אתייעץ עם בעל מקצוע לגבי הרכב הזה - בעיקרון אחלה דיל - רכב מאוד מיוחד, הנעה אחורית וטורבו על מנוע TS נשמע כמו מתכון לרכב מפחיד ביותר! הבעיה היא שבטח תוך כמה טיפולים אני יוציא את עלות הרכישה שלה.

אגב מי שיוכל להתייחס לעניין האימפרזה לפני שאני מוריד אותה לגמרי מהפרק - התחזוקה שלה בהרבה יותר גבוהה מקונצרן VAG הגודשות או אלטרנטיבה של גודשת אחרת?

כי במידה והתחזוקה דומה פחות או יותר מבחינת עלויות והדבר היחידי שבעייתי באחת שמורה יחסית זה הדלק אז אולי היא לא כזו אופציה רעה, בכל אופן הנעה כפולה, מנוע חזק מאוד ורכב שבנוי לתת הנאה.

פורסם
ההבדל הגדול בין הלאון והאיביזה הוא לאו דווקא המשקל אלא השלדה, הלאון מבוססת שלדת הגולף והאיביזה על שלדת הפולו, הבדל משמעותי בהתנהגות הרכב.

בקשר לגולף gti, אם אתה חושב לכיוון אז רק מדור 5 דור 4 ממש מאכזב.

תוכל לראות מלא ביקורות עליו ביוטיוב מכל מיני תוכניות רכב וכדומה. 

האיביזה מבוססת על שלדת גולף מרק 2 ולא על שלדה של פולו.

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

פיאט קופה נראית ונוסעת טוב יותר מכל הדוגמאות שנתת וגם כנראה תישמור על ערכה טוב יותר-אני קצת משוחד אבל מנסיון, קופה שטופלה כמו שצריך היא גם אמינה להפליא....אני יודע וגם מוכר כזו אבל לא 4 ציל אלא 5 וכמובן לא במחיר שציינת....

25378_346351394191_617139191_3284041_5915504_n.jpg

59247_431328540698_836025698_4931855_449540_n.jpg

198670_10150266861594192_617139191_7205316_8344405_n.jpg

פורסם

רובי הפיאט שלך מדהימה!

אם אני קונה פיאט זו השאיפה מבחינת רמה.

2 דברים מונעים ממני - 1) המנוע 5V כלומר אם ה 4 צילינדר יחסית קשה , אז על ה 5 צריך להשתעבד לאינטרנט, וכמובן כמו שציינת 2) המחיר.

אגב סתם לרקורד - כמה אתה דורש עליו? וכמה אתה חושב שפיאט 4V סטנדרטית צריכה לעלות?

פורסם

האימפרזה יקרה משמעותית לאחזקה, הסכומים מבהילים.

וזה בתור אחד שעד לפני חודש הייתה לו WRX ויש עוד איביזה 20VT כבר כמה שנים טובות שבא אני נוסע פעם-פעמיים בשבוע.

באימפרזה עם חמוצים 1-4 זה לא מילה גסה (אני עם TD05) באיביזה הממוצע שלי הוא 1-10 עד 11, ואני לא נוהג רגוע.

הגיר מאוד עדין בייחוד עם יוצאים חזק מהמקום, ההגה פחות טוב משל האיביזה (וזה לא שהאיביזה מתעלה בתחום הזה) והברקסים חרא עד כדי כך שחובה לשפר. מה שכן היא משמעותית מהנה מהאיביזה בייחוד אחרי החלפת מתלים כי המקוריים רכים מידי לטעמי

בסכום שלך הייתי הולך על משפחת הVAG בלי לחשוב פעמיים.

מבחינת תוצאות האיביזה מצויינת, אבל טיפה גז יותר ממה שצריך והתת היגוי חוגג (כמו בכל משפחת VAG מהשנים הנ"ל)

זה סיגנון נהיגה שונה מהראלי לטוב ולרע.

פורסם

איביזה משודרגת לאחיזה והתנהגות גם יודעת להתנהג טוב והגה הופך להיות הרבה יותר מתקשר .

אבל אנשים בדרך כלל משקיעים בשיפור כוח ומתעלמים מכל השאר.

• תוכן חדש...