Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בחיפה במכולת ליד ואדי ניסנס, על הדרך תאכל כבר מנה אצל אמיל :lol: השווארמה הכי טובה בארץ

או לחילופין פלאפל הזקנים, הפלאפל המושלם עם הטחינה המושלמת.

זה בטח לא מתאים לי מבחינת כשרות, כולל הסחלב עם הכיתוב בערבית, אבל חבר'ה, למה לעשות חצי עבודה? תנו גם כתובות כדי שמי שלא מכיר יוכל גם להנות.

פורסם

נמצאת ברחוב אל חרירי בצד שקרוב לכרמל ולא לים.. מספר מדוייק אני ממש לא יודע.. 100 מטר קדימה בפינה שווארמה אמיל.

ממול יש אחלה כנאפה אגב :)

2001 Opel Astra 1.6

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ כדי לדווח שסוף סוף יצא לי להכין לפי המתכון של מיכאל, התוצאה חבל"ז.

רק שאני המתחכם, טעמתי את הכפית של התמצית ורדים... מאז אני עושה גרעפסים דליקים בניחוח ורדים :twisted:

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

היום לקחתי את הרעיון לכיוון קצת שונה - דייסת קוואקר.

אתחיל מהסוף - כבד בבטן. שלב אחד קודם - טעים!

ליטר חלב על אש בינונית (-).

מוסיפים חצי כפית מלח לחלב הקר, ו6 כפיות סוכר (תמיד אפשר להוסיף תו"כ, אז אפשר להתחיל עם פחות).

כשהחלב נהיה חמים, מוסיפים בערך 600 מ"ל קוואקר גס (שלמים, לא טחונים).

לכל זה נוספו שלושה מקלות קינמון, קמצוץ הל טחון ומוסקט.

בתאבון :)

מה חתימה? תתפשטי!

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
אתה עושה צחוק????? לקנות אבקה עם טעמי לוואי???

תכין יא עצלן,לוקח 5 דקות על השעון.

קבל מתכון שלי :

בוחר כוס שאתה מתכוון לאכול ממנה,מוזג שלוש רבעים ממנה חלב ושופך לסיר,מחמם לרתיחה ותוך כדי מכניס (כל אחד לפי טעמו) כף סוכר,2 כפות מי ורדים(אם יש תמצית אז כמה טיפות),בזמן ההמתנה לרתיחה אתה בוחש בכוס נפרדת כף עם בטן קטנה של קורנפלור(נותן סמיכות בינונית,אם רוצים דליל יותר אז כף שטוחה ואם רוצים סמיך יותר אז כף מלאה) עם עוד קצת חלב,כאשר החלב רותח מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים עוד טיפה עד שזה הומוגני.

מוזגים לכוס,מפנקים עם קינמון קוקוס ובוטנים קצוצים ובתיאבון.

נ.ב

בזמן ההמתנה לרתיחה יש לערבב כמעט כל הזמן את החלב כדי שהסוכר ומי הורדים יימסו ויתערבבו בצורה טובה בחלב.

מזג האוויר כבר מתקרר , אשתי ביקשה פינוק של כוס סחלב טעים וישר עלה לי השרשור הזה לראש.

אני מקפיץ לטובת החברים ששכחו או לא ראו ואוהבים את הקינוח הטעים הזה.

בתאבון.

פורסם

אם כבר במי ורדים עסקינן. איפה אפשר לקנות כאלה איכותיים שהם לא של "אלסקה" בבקבוק הוורוד? בפעם האחרונה שטעמתי את אלה היה להם טעם של סבון

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מצטער, מי וורדים דופקים לי את העסק. לא טעים לי, מגעיל לי. אם אני לא טועה, יש גם סוג מסויים של עוגיות מזרחיות שאני לא אוהב בגלל מי הוורדים.

בסחלב במפגש השייח בירושלים ו/או בעיר העתיקה, אין זכר למי וורדים.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
אתה עושה צחוק????? לקנות אבקה עם טעמי לוואי???

תכין יא עצלן,לוקח 5 דקות על השעון.

קבל מתכון שלי :

בוחר כוס שאתה מתכוון לאכול ממנה,מוזג שלוש רבעים ממנה חלב ושופך לסיר,מחמם לרתיחה ותוך כדי מכניס (כל אחד לפי טעמו) כף סוכר,2 כפות מי ורדים(אם יש תמצית אז כמה טיפות),בזמן ההמתנה לרתיחה אתה בוחש בכוס נפרדת כף עם בטן קטנה של קורנפלור(נותן סמיכות בינונית,אם רוצים דליל יותר אז כף שטוחה ואם רוצים סמיך יותר אז כף מלאה) עם עוד קצת חלב,כאשר החלב רותח מוסיפים את החלב עם הקורנפלור ומערבבים עוד טיפה עד שזה הומוגני.

מוזגים לכוס,מפנקים עם קינמון קוקוס ובוטנים קצוצים ובתיאבון.

נ.ב

בזמן ההמתנה לרתיחה יש לערבב כמעט כל הזמן את החלב כדי שהסוכר ומי הורדים יימסו ויתערבבו בצורה טובה בחלב.

מקפיץ מן האוב לרגל ניסוי מוצלח שעשיתי אתמול ורציתי לשתף :

הכנתי קינוח על אותו בסיס של הסחלב אך בוורסיה קרה בסגנון מלבי, אני קראתי לו " מלבי על בסיס חלב קוקוס ורוטב עוגיות לוטוס" :-D

מוזג פחית של חלב קוקוס עם 1 כף סוכר (אפשר יותר ,ניתן לטעום בזמן החימום ולחוש בחוסר סוכר) לקלחת .

בזמן ההמתנה לרתיחה בוחשים בכוס נפרדת כף עם בטן בינונית של קורנפלור עם מים קרים ,כאשר החלב קוקוס רותח מוסיפים את המים עם הקורנפלור ומערבבים עוד טיפה עד שזה הומוגני,מכבים את האש, מעבירים לכלי הגשה(אני שמתי בכוס חד פעמית לשתיה, יצא כ4-5 חצאי כוסות כאלו), מומלץ לשים ניילון מעל התערובת למניעת קרום קשה.

קונים צנצנת של ממרח עוגיות לוטוס, שמים כף גדושה בקערה , מוסיפים חלב קוקוס חם (אני הוספתי מהקלחת שמתחממת על הגז) ומערבבים עד ליצירת קרם נוזלי אך לא דליל מדי.

את המלבי שבכוסות שמים במקרר ל24 שעות לקרור, ההגשה היא המלבי קוקוס , מעל רוטב הלוטוס וקוקוס לקישוט.

מקווה שתעשו ותהנו, אני באופן אישי התענגתי על זה, דרך אגב, הקינוח הזה פרווה לשומרי הכשרות.

בתאבון.

עריכה אחרונה על ידי michaelbe6
פורסם

די חבל לקנות 'אבקה', זאת כולה אבקת קורנפלור בתוספת טעמים :

מי הוורדים הזכירו לי עוגה מזרחית רטובה שאני לא אוהב, שזה כנראה אחד המרכיבים שלה.

למי ורדים [גם הכי טובים] יש קצת ניחוח של ספריי שירותים בעיני חלק מהאנשים

[במיוחד כל מי שאי פעם השתמש בספריי שירותים] והם אלו שידפקו את התוצאה לרוב.

ניתן לוותר עליהם לחלוטין או להחליף אותם ב'מי' אחר כלשהו, לא חייב 'מי' מרוכז

אלא כל דבר-טעם נוזלי, שקדים [רוזטה], קוקוס, וניל וכד' :

טיפ נחמד - במקום חלב רגיל להשתמש בחלב בננה\וניל וכד' ואז בכלל לא צריך 'מי',

וניתן לשלב גם שמנת מתוקה [בכל דרגת שומן] כדי להעשיר את ההשמנה, אם כבר.

טיפ חשוב - כדי להמיס טוב את הקורנפלור חשוב שהנוזל יהיה קר.

The first one to get angry loses

• תוכן חדש...