Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לאחרונה התחלתי להתעניין בהיבט הטכני של מכוניות ובשלי בפרט, בין היתר מצאתי באינטרנט ספרות טכנית של היצרן עצמו שאותו הוא פרסם... מספיק לרפרף כ10 דקות בספר (בן כ1000 עמודים) כדי להבין את הירידה הפסיכית לפרטים, והחשיבות של כל פרט הכי קטן באיך מורכב הרכב, אני מדבר על סוגי ברגים על מרווחים ומידות של כל דבר, איזה כלים להשתמש, ואיך לעבוד נכון בצורה יעילה ובטוחה, פשוט ה-כל, תוך כדי שהיצרן מציין מרווח סטייה שמותר להישאר בתוכו.

למה אני מספר לכם את זה? כי הרושם שקיבלתי ממספר מוסכים שאצלם הייתי שכולם עובדים בצורה חפרית... אני לא יודע מה מנחה אותם בעבודה, אבל הם לא פועלים לפי הוראות היצרן, גורמים נזק עתידי, או לעבודה לא חלקה ונכונה של המרכיבים השונים, ותמיד פוטרים בתשוהות קבועות וחמקמקות: "זה מחלה של הרכב, אין מה לעשות"... מישהו פה למד מכונאות מקצועית? על כל שלביה... מה לעזאזל מלמדים אותכם שם? מלמדים שם מכונאות כללית, והמוסכניקים משליכים את הידע הכללי שלהם על עשרות, אולי מאות דגמים שונים של רכבים, שכל אחד מהם נבנה לפי מפרט יחודי משלו.

או אולי זה בכלל בא מעצלנות? לא לנסות לברר את המכניקה המדויקת של הדגם הספציפי שבו הוא מטפל, אלא רק לצאת ידי חובה?

הייתי אצל מספר לא קטן של מוסכים, חלק מהם (קטן) גם ממש נחמדים וישרים, אבל לאף אחד אין ידע טכני מספק, אני לא אומר שהם צריכים לדעת בע"פ הכל רכב ורכב, אבל הם כן צריכים להחזיק בספרות טכנית מקצועית של הדגמים השונים ולעבוד לפיה...

אם מישהו מכיר מוסך שעובד לפי הספר מוזמן להמליץ...

פורסם

המוסכים הרגילים מטפלים בכל סוגי המכוניות ולא תמיד יש להם את הידע הדרוש לסוג מסוים של מכונית והבעיות שלו .

מסיבה זו כדאי לטפל במוסך מורשה שם מטפלים בסוג מסוים והם מתמחים ברכב ובהתאם יש להם את הכלים הדרושים .

החסרון הוא כמובן המחיר הגבוה .

אם יש לך זמן , ידע , כלים וסבלנות אתה יכול לעשות בעצמך את רוב התיקונים .

במוסך הם ממהרים מן הסתם היות וזמן שווה כסף .

פורסם

הרושם שקיבלת הוא כמובן נכון.

אם יש לך ידיים טובות וכלים וקראת טוב את הדפים הרלוונטים רוב הסיכויים שתעשה עבודה טובה יותר ממוסך (גם מורשה).

פורסם

מלמדים בבי הספר המקצועיים הכרת מערכות, שיטות עבודה, שימוש בכלים, בטיחות, עבודה מעשית וכמובן איך לקרוא ספרות יצרן ולעבוד לפיה.

שום מוסך בעולם לא יכול לעבוד לפי הספר בכל עבודה ועבודה שהוא עושה, זה ממש לא ראלי, אחרת לא יהיה רווחי ורכבים יעמדו במוסך ימים על תיקונים פשוטים.

רוב העבודות הם משימות ברורות שחוזרות על עצמן ואין בעיה לבצען גם מבלי לבדוק כל רגע מה כתוב בספרות העבודה וברוב הספרות עבודה של היצרן יש יותר מידע ממה שבאמת נדרש לביצוע תיקון או תחזוקה.

פורסם

דניאל, אני מסכים איתך בעניים של הדברים הפשוטים, אבל יש דברים שהם גם פשוטים (או אולי פחות פשוטים לצורך העניין), שהמוסכים לא יודעים כיצד להתמודד איתם ומתרצים את החוסר מקצועיות שלהם בתואנות שונות כגון: "זה מחלה של הרכב, אין מה לעשות", ותכלס זה לצאת ידי חובה, כי שום יצרן שמכבד את עצמו לא ישחרר רכב בעיות מובהקות.

אני יתן לך דוגמא: דייהטסו שרייד 92 אוטו, כמעט כל מי שהיה בעלים של הרכב הזה מתלונן על ויברציות חזקות בעמידה, ותמיד לאחר שמפנים אוטו לשיפוץ קרבורטור והחלפת תושבות, במידה וזה לא עזר אומרים שזו מחלה של הרכב, וזה פשוט לא נכון, יש דרך לטפל בבעיה הזו פשוט אנשי מקצוע בארץ לא יודעים איך.

דוגמא נוספת: אותם בעלי דייהטסו הרבה פעמים מתלוננים על צריכת דלק מטורפת, ושיפוץ קרבורטור לא תמיד עוזר או עוזר חלקית, וגם זו לא מחלה של הרכב, פשוט לא הגיוני שמנוע כזה קטן על משקל נוצה של 800 ק"ג צורך 1:8, 1:9 בתוך העיר, פשוט לא הגיוני...

קבל קישור למבחן דרכים שעשו לרכב הזה בשנת 91, שים לב לצריכת דלק המפורטת שמדדו במהלך המבחן, ושים לב שאף אחד לא מציין שם ויברציות.

http://www.theaa.com/staticdocs/pdf/carreports/AA_REPORTS/DAIHATSU_CHARADE_1.3_AUTOMATIC_R9121A.PDF

פורסם

הדוגמאות שלך לא ממש רלוונטיות, כי מנועים כשהם מתיישנים ומתבלים נוטים לצורך יותר דלק וגם יותר רועדים מטבעם, כך שזה ממש לא קשור לספרות היצרן או מה שכתוב שם.

פורסם

למה מנוע ישן צריך לצרוך יותר דלק? במידה ומנוע תקין (לא צורך שמן, לא מעשן, וסוחב כמו שצריך), אין שום סיבה שיצרוך יותר דלק, אלא אם כן יש תקלה, כלומר משהו לא תקין, כמו שיפוץ קרבורטור וכיוון שלא נעשה ע"פ הוראות יצרן. אותו הדבר בקשר לרעידות.

פורסם

יונתן שלום רב !

מנוע ישן שחוק יותר ממנוע חדש, וההספק יורד בהתאם לגודל השחיקה, שנובעת מאובדן קומפרסיה, שמשפיע לרעה על יחס הדחיסה והבצועים, שגורמים ישירות לעליה בתצרוכת הדלק עקב האנרגיה הדרושה למאמץ הגדל והנדרש על מנת להסיע את הרכב.

קלאץ מחליק, מנוע לא מתואם, כוון שסתומים סגור, כוון הצתה לקוי , ותרמוסטט תפוס במנוע קר, הם סיבות נוספות לעליה בצריכת הדלק לרכב ישן.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
למה מנוע ישן צריך לצרוך יותר דלק? במידה ומנוע תקין (לא צורך שמן, לא מעשן, וסוחב כמו שצריך), אין שום סיבה שיצרוך יותר דלק, אלא אם כן יש תקלה, כלומר משהו לא תקין, כמו שיפוץ קרבורטור וכיוון שלא נעשה ע"פ הוראות יצרן. אותו הדבר בקשר לרעידות.

אתה יורד לפרטים נקודתיים מאוד ועבודות כלל לא שידרתיות למוסך הכללי, אני מסכים שאם מוסך היה משפץ מאייד לפי הספרות הוא היה מקבל תוצאות טובות, יחד עם זאת, איש מקצוע של מאיידים לא צריך יותר מידי להתעסק עם ספרות כדי להביא את הרכב למצב אופטימלי של תצרוכת דלק ועל הדרך לפתור בעיות של רעידות מנוע, ע"י ביצוע תאום מנוע וכוונים.

פורסם
הרושם שקיבלת הוא כמובן נכון.

אם יש לך ידיים טובות וכלים וקראת טוב את הדפים הרלוונטים רוב הסיכויים שתעשה עבודה טובה יותר ממוסך (גם מורשה).

קצת ענווה לא תזיק, אל תזלזל בנסיון המקצועי של מכונאי מנוסה.

כמו בכל מקצוע, המקצועיות נרכשת תוך כדי תרגול.

גם ההנחה שמוסך מורשה הוא מקצועי יותר ממוסך בלתי מורשה אינה נכונה. ראיתי הרבה מוסכים כלליים שלא "חותכים פינות" ומבצעים עבודה טובה ואחראית, ולצערי גם עבודה רשלנית במוסכים מורשים.

פורסם

לוותק של בעל המקצוע יש קשר רופף מאוד למצועיות שלו. להפך לפי דעתי רוב המכונאים הוותיקים כל כך שחוקים שממש לא מעניין אותם להתחיל לחקור ולנסות לעלות על הבעיה, הם מעדיפים לפתור אותה בדרכים עקיפות, או לחילופין דרכים יקרות. ובשורה התחתונה ה $ זה מה שמעניין אותם, מעטים הם האנשי מקצוע שעושים את עבודתם מתוך עניין, והם אלו גם שיש להם את המצועיות, אבל באמת שהם נדירים, דרך אגב, מי שהתרשמתי ממנו שהוא כזה זה לא אחר מאשר צביקה, שאולי זה ישמע מצחיק אבל יש לו באמת תשוקה במכונאות רכב וקרבורטורים בפרט.

כמו שאמרתי בהתחלה, יש מכונאים ממש נחמדים וישרים, אבל מקצועיות בסטנדרטים גבוהים- נדיר ביותר.

מה זה אומר 'מנוע לא מתואם', וכוון שסתומים סגור'?

וצביקה, בורג כוון סל"ד בקרבורטור לא עובד או עובד בקושי, מה יכולה להיות הבעיה?

פורסם

בכל ענף תמצא את האנשים שלא עובדים ע"פ ההנחיות, בענף הרכב יש לא מעט מוסכים שאין להם גישה למידע ולספרות הטכנית של הרכב כמו כן קח בחשבון גם שהשקעה הכספית להקמת מוסך שיפעל ע"פ כל הסטנדרטים הנדרשים היא מאוד גדולה ומוסכים צריכים להתמודד עם ההחזרה הכספית הזאת על חשבון הלקוח. כמו שאמרו אנשים לפני למי שיש את הכלים, הנסיון והידע הוא יעשה את העבודה הכי מקצועית והתשלום לרוב יהיה בהתאם (מוסך מורשה יבואן לדוג').

אל תשכח שאין חכם כבעל ניסיון ולא תמיד זה שידע את האנגלית והספרות ברמה גבוהה ידע לפתור לך בעיות פשוטות.

כיוון שסתומים הוא הפעולה שמבצעים לכיוונון המרווח בין מרים השסתום לפיקה מתחתיו אם המרווח לא יהיה נכון הוא עשוי לגרום לפתיחה מוקדמת או מאוחרת של השסתום או סגירה לא מלאה וזה יגרום לאיבוד כוח.

פורסם

כוון שתסומים היא פעולת תאום מנוע שכבר כמעט הלכה לה מהעולם המכונאות, לפחות כפעולת תחזוקה.

לגבי העניין שהמקצוע, בין אם יש או אין, בסופו של דבר מוסך הוא עסק וכמו כל עסק, השורה התחתונה היא להרוויח כסף.

פורסם

איזה מצחיק אתה. שום מוסכניק הוא לא מדען פיזיקה שמודד כל בורג לפי נוסחה מתמטית. היצרן ישב ומדד וחישב פיזיקלית ומתמטית כל חיבור וכל בורג כמה הוא יכול לעמוד בעומסים של לחץ + חום, ולכן כתב את כל הספרות המקצועית הזו.

(וגם, אני אגלה לך בסוד, כדי להתנער מאחריות במקרה הצורך ולהגן על עצמו משפטית. כלומר, אני כתבתי הוראות יצרן, אתה המוסכניק סגרת לא לפי הכללים אז אתה אשם.)

כשאתה מטגן חביתה את מודד טמפ' או זוית שפיכה למחבת? שטויות. גם בעלוני תרופות תמצא הררי מידע שאיש לא מסתעל עליהם.

הכי חשוב במוסכים זה אמינות, יושר, ומקצועיות. לא כמה מתמטיקה ופיזיקה הפועל בלע כדי להיות מוסכניק.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
  • תוכן חדש...