Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אורנג' הם חבורה של גנבים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבי, אין לך מה להתלונן על אורנג' אלא רק על עצמך, שכן כנראה לא התעמקת בתנאי החוזה שלך מול אורנג'.

כאשר רכשת את ה-5800 התחייבת לשלם 36 תשלומים (כנראה של 60 ש"ח כל אחד), ואורנג' זיכת אותך בסכום דומה כנגד השימוש בשירותיה. כאשר שדרגת את המכשיר הזיכויים תמורת ה-5800 הופסקו והתחלת לקבל זיכוי כנגד האייפון - שכן בכל קו אפשר לקבל זיכוי רק כנגד מכשיר אחד - האחרון שרכשת. לכן עליך להשלים את 36 התשלומים תמורת ה-5800, בדיוק כשם שעליך לשלם את כל הסכום תמורת המקרר, או המכונית, או הדירה שרכשת. החיוב תמורת ה-5800 יפסק לאחר שתשלים את מספר התשלומים שעליהם חתמת עם רכישתו (מן הסתם - 3 שנים).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אספר בקצרה את הבושה וחרפה שהיתה לי עם אורנג' כי אין לי סבלנות לחזור על זה

לפני שנה עשיתי סמארטפון ואמרתי שאני רוצה מכשיר עם החזר מלא בגין שימוש ושיהיה לו GPS, ושלא יהיה לי אינטרנט כי אני לא משתמש בזה. קיבלתי את ה C7 שאמור לענות על כל הדרישות שלי וחזרתי ושאלתי האם כל הדברים שביקשתי כלולים בו ונאמר לי שכן.

הכל היה טוב ויפה חצי שנה עד שפתאום קיבלתי חשבונית של 650 ש"ח. התקשרתי והייתי בטוח שזאת טעות בתום לב (כמו תמיד) ואמרו לי שבגלל שאין לי תכנית גלישה אני לא הייתי זכאי לקבל החזר על המכשיר בחודשים הקודמים. שאלתי אותה בצורה מתורבתת מה זה צריך להביע כי עשיתי את הפלאפון הזה מראש ללא תכנית גלישה ואם היו אומרים לי את זה מראש לא הייתי עושה את הפלאפון הזה/המסלול הזה בכלל. ענו לי בצורה מגעילה כאילו שהם עושים לי טובה וכאילו שגנבתי מהם כסף בחודשים האחרונים וש"נהניתי מהטבה שלא הייתי זכאי לה" ולאחר שאני מתווכח איתם היא "הסכימה" לוותר לי על חלק קטן מה"סכום שאני צריך לשלם להם". אחרי שאני מסביר לה את חוסר ההגיון המזוויע שלהם שהרי אני לא מעוניין בחבילת גלישה. אמרתי בעמדת הרכישה שאני לא מעוניין בחבילת גלישה. ואמרתי שאני מעוניין במכשיר עם החזר מלא בגין שימוש. וזה מה שקיבלתי! אז פתאום בגלל שלא היתה לי חבילת גלישה אני צריך לשלם עוד 100 ש"ח על כל חודש שעבר??

העבירו אותי מנציגה לנציגה שכל פעם הייתי צריך להסביר את זה מחדש ואמרו שיחזרו אלי

הייתי צריך להוציא את הנשמה שלי שעה וחצי בשיחה כדי שיבינו ש"נפלה טעות" ושזאת טעות של החברה מולי. וש"הנציגה" שמכרה לי את המכשיר "טעתה".

לפני חודש התחילו להופיע לי חיובים על הGPS שנאמר לי שאני לא אשלם עליו בגלל שנשאר לי לשלם עוד על המכשיר הקודם. התקשרתי לשאול למה אני משלם על ה GPS פתאום? ונאמר לי שבגלל שיש לי חבילת גלישה אני חייב לשלם עליו. אמרתי שאת החבילה הזאת בכלל לא רציתי כי אני לא גולש והם הכריחו אותי לשים חבילת גלישה ולשלם 25 שקל יותר כל חודש על חבילה שלא ממש מעניינת אותי כדי שאני אהיה "זכאי לקבל החזרים על המכשיר" ונאמר לי שאין מה לעשות בעניין. ביקשתי לבטל את ה GPS.

זוועה.

פורסם

עומר, מה שאני מתכוון לכתוב כאן עשוי להצטייר כהגנה על אורנג', אבל בעצם הכוונה היא להגן דוקא על אנשים כמוך בעתיד.

כוונתי היא כי היה עליך לקרוא בעיון את החוזה עליו חתמת!!!

גם אני רכשתי מספר מכשירי דור שלישי מאורנג', אבל זאת מתוך ידיעה שביטול חבילת הגלישה תחשב להפרת החוזה ותעלה לי בגבית סכום גדול תמורת המכשיר - זה מה שהיה מקובל באורנג' משך מספר שנים (מבחינה זו אורנג' היתה יותר טובה מסלקום, אשר חייבה ב"דמי מנוי בדור השלישי" גם לאחר סיום תקופת ההתחייבות על רכישת המכשיר, בעוד שבאורנג' היה אפשר לבטל את חבילת הגלישה כעבור 36 חודשים, ובהמשך, אם שינוי התקנות, לאחר 18 חודשים). הסעיף היה מודגש ומובלט מאוד בחוזה, ואם שמרת אותו תוכל למצוא אותו בצורת בלוק באמצע הדף, בצידו השמאלי, כאשר מימינו היה סעיף המותאם לרוכשי מכשירים בדור השני.

על כן, בעתיד, כאשר אתה חותם על חוזה, כלשהו (לא רק מול חברת הסלולר אלא כל עסקה שהיא) - הקפד לקרוא אותו קודם שאתה מביע את הסכמתך לתנאיו!

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אגב חוזה, באורנג' אין באמת דבר כזה. כלומר, אתה חותם להם על משהו, אבל הם לא נותנים לך אותו. אתה בעצם לא מקבל כלום ליד חוץ ממספר עסקה/פניה או איך שקוראים לזה. כן, גם אם אתה מגיע למרכז שירות ומבקש לקבל מסמך כלשהו חתום. פשוט אין דבר כזה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אתה מוזמן לבוא לראות את הקלסר שבו אפתי את החוזים שלי עם אורנג' (וגם סלקום ופלאפון) מאז 1999. החוזים היחידים שחסרים לי הם אלה מול פלאפון מהשנים 1996-1997, שאותם כנראה השמדתי מספר שנים לאחר ניתוק הקוים.

גם כאשר ביצעתי מולם מו"מ טלפוני קיבלתי בדואל טיוטות חוזה, וד"א - בסופו של דבר לא ביצעתי את העסקאות כיון שהתנאים בחוזה לא התאימו לסיכום בע"פ.

פורסם

אז כנראה שהם הפסיקו עם המנהג של שליחת חוזה מסודר. כשאני הייתי אצלם לפני חצי שנה לא הצלחתי להשיג מהם אפילו חתיכת נייר עם קצת דיו עליה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לפני כחודש ניידתי קו מסלקום לאורנג' (חוסך לי 50 ש"ח לחודש) וקיבלתי את החוזה ביד. אני חייב לציין שהחוזה הרבה יותר קצר מאשר בעבר, 3 עמודים סה"כ שבהם בעיקר פירוט התעריפים וחלק קטן מהתנאים. מרבית התנאים מופיעים בחוברת הקרויה "תנאי ההתקשרות" או משהו דומה המגיעה בתוך כל קופסא של מכשיר, אבל באמת לא קיבלתי אותה במסגרת זו של SIM only. אני מניח שאם תבקש יפה תקבל אותה בכל אחד מהדוכנים ונקודות השירות של אורנג'.

פורסם

זו נבלה וזו טרפה...

אבל אורנג' הם השיא בשלוש שנים האחרונות, גנבים מדרגה ראשונה.

מספיק רק לעבור בדפים הראשונים בפורום צרכנות...

8)
פורסם

אורנג' מוכנים לשלוח לך את החוזה רק במייל.

ובלי קשר יש לי ניסיון עם כל 3 החברות שדוברו כאן וגם עם מירס.

מירס ללא ספק הכי גרועים בחבורה.

פלאפון וסלקום גם כן על הפנים.

רמת השירות באורנג' שהייתה נהדרת פעם ירדה לשפל כמו האחרות היום, ככה שזה לא משנה.

אני עוד זוכר לה חסד נעוריה - כל זה עד היום שבו אוכל לברוח לאחת המתחרות החדשות שתקום.

באמת שירות ויחס מאוס.

פורסם

ובלי קשר יש לי ניסיון עם כל 3 החברות שדוברו כאן וגם עם מירס.

מירס ללא ספק הכי גרועים בחבורה.

פלאפון וסלקום גם כן על הפנים.

רמת השירות באורנג' שהייתה נהדרת פעם ירדה לשפל כמו האחרות היום, ככה שזה לא משנה.

אני עוד זוכר לה חסד נעוריה - כל זה עד היום שבו אוכל לברוח לאחת המתחרות החדשות שתקום.

באמת שירות ויחס מאוס.

זה לא משאיר לך הרבה ברירות, הרי "אחת החדשות" היא מירס, עם רשת חדשה. מה שמשאיר אותך לחסדיה של גולן טלקום שהיא החברה היחידה המוקמת מהיסוד. בתקווה שהם יתנו שירות כמו אורנג' ב-1999, ושהאדונים ניאל וגולן יביאו אתם את בשורת התמחיר הזול והפשוט מצרפת.

לגבי ה-MVNO's - עתידן הוא חידה גדולה. רמי לוי צובר לקוחות אבל גם תלונות, FT די נעלמה מהשטח כבר כמה חודשים לאחר שהמשקיע שלהם כנראה קיבל רגליים קרות וחבל, כיון שעד לפני כמה חודשים החברה נראתה מבטיחה מאוד עם שירות ה-VoC. אני תולה תקווה כלשהי ב-Five בעיקר בגלל ההבטחות הטכנולוגיות. לגבי Home - כאשר אני רואה את מחירי המכשירים בדוכנים בהום סנטר הציפיות שלי מהם די מצטמצמות, אבל אולי בכל זאת יביאו בשורה כלשהי.

פורסם

איך עושים את זה בבקשה? לאיפה פונים? תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
איך עושים את זה בבקשה? לאיפה פונים? תודה.

אני התקשרתי ל-*054 ששיניתי מסלול ושביקשתי לקרוא את החוזה היא הסכימה לשלוח לי אותו במייל.

פורסם

תודה!

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אחרי מעל לחצי שעה על הקו: הובטחו החזרים בגובה של 400 ש"ח, וזה רק ביחס לחשבונית האחרונה (!).

לפחות היה נציג נעים הליכות... (אלעד)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...