Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דווקא במקרה של עובדה הנהג היה 100% אשם זה היה ממש רצח,הוא גם התפרע על הכביש וגם ברח.

דיברתי על מקרים בהם הנהג נוסע לפי החוק אבל מופתע מכל מינידברים,וכשקורה משהו הוא נלחץ ולא יודע מה בדיוק צריך לעשות(אני לא מדבר על פוגעים ובורחים,אותם יש להעניש)אני דיברתי על נהגים שנקלעים למצב בעיתי כמו תאונה ולא תמיד יודעים איך לפעול בצורה הכי טובה

אני מת על כאלו שזורקים לאוויר "זה רצח, זה רצח", אין כל קשר בין המקרה הזה לבין רצח.אתה מוזמן לפתוח את חוק העונשין, אם אני זוכר נכון "רצח" נמצא תחת סעיף 300, ואז תראה מה מהתנאים מתקיים במקרה הנ"ל. (רמז: זה לא רצח, היסוד הנפשי לא מתקיים.)

ובכל זאת, אני חייב לציין שהצעד שעשה אותו בחור בהחלט מכוער ולא חכם במיוחד, אבל ההבדל בין זה לבין רצח הוא גדול.

פורסם
אני מת על כאלו שזורקים לאוויר "זה רצח, זה רצח", אין כל קשר בין המקרה הזה לבין רצח.אתה מוזמן לפתוח את חוק העונשין, אם אני זוכר נכון "רצח" נמצא תחת סעיף 300, ואז תראה מה מהתנאים מתקיים במקרה הנ"ל. (רמז: זה לא רצח, היסוד הנפשי לא מתקיים.)

ובכל זאת, אני חייב לציין שהצעד שעשה אותו בחור בהחלט מכוער ולא חכם במיוחד, אבל ההבדל בין זה לבין רצח הוא גדול.

נכון שזה לא מוגדר רצח לפי החוק,אבל זו בהחלט רשלנות פושעת כי יש עדויות שאותו בחור התפרע על הכביש וגם אחרי המקרה כמעט גרם לתאונות נוספות.

פורסם

לי יש ניסיון רב....

פעם רכבתי על האופנוע ורץ לי חתול לכביש, חתכתי ימינה לתוך משאית חונה :)

פגעתי במכוניות ומכוניות פגעו בי, מעולם לא ברחתי מזירת תאונה.

ופעם אחת דרסתי דביבון או שועל, לא עצרתי, הייתי על מהירות גבוהה מאוד בכביש חשוך מאוד ללא שוליים, מה עשיתי? בכיתי! ברצינות, אני זוכר את המבט שלו ברגע שהוא הבין שזהו הדבר הענקי הזה עולה עליו, גררתי אותו איתי כמה ק"מ לפני שהוא התנתק מהחלק הקדמי ועליתי עליו עם הגלגל האחורי.

haters will hate

פורסם

החלקתי עם הרכב שלי ביום רטוב לפני כ6 שנים.

אני מניח שבמהירות של 15-20 קמ"ש בערך, מייד רצתי לבדוק שהנהגת של הרכב בו פגעתי בסדר, היא לא נפצעה והנזק לרכב שלה היא מינימאלי.

החלפנו פרטים, התקשרתי אליה למחרת לשאול שהכל בסדר ולהתנצל שוב.

לא נעים בכלל, אבל גם לא סוף העולם

פורסם
לי יש ניסיון רב....

ופעם אחת דרסתי דביבון או שועל, לא עצרתי, הייתי על מהירות גבוהה מאוד בכביש חשוך מאוד ללא שוליים, מה עשיתי? בכיתי! ברצינות, אני זוכר את המבט שלו ברגע שהוא הבין שזהו הדבר הענקי הזה עולה עליו, גררתי אותו איתי כמה ק"מ לפני שהוא התנתק מהחלק הקדמי ועליתי עליו עם הגלגל האחורי.

זה באמת עצוב.אבל לא ראית אותו.היה קשה מאוד להימנע מזה.

פורסם

אני מעולם לא פגעתי בבנאדם (למרות שהיו כמה שעם איך שהם חוצים דווקא היה מגיע להם)

גם בחיות אף פעם לא פגעתי. חוץ מפעם אחת שבכביש מהיר,בערך על 100, עפה לי יונה לאמצע השמשה הקדמית.

השמשה נותרה ללא פגע (חוץ מכתם אבק בצורת יונה), לעומת זאת היונה כבר לא איתנו. :?

V5

פורסם
אני מעולם לא פגעתי בבנאדם (למרות שהיו כמה שעם איך שהם חוצים דווקא היה מגיע להם)

גם בחיות אף פעם לא פגעתי. חוץ מפעם אחת שבכביש מהיר,בערך על 100, עפה לי יונה לאמצע השמשה הקדמית.

השמשה נותרה ללא פגע (חוץ מכתם אבק בצורת יונה), לעומת זאת היונה כבר לא איתנו. :?

העיקר שהיא לא גרמה נזק ונתקעה שם,זה היה יכול לעשות בעיות לרכב.

פורסם

חברים לא לשכוח שהרחקה מגורם מסכן היא קודמת לכל! חס וחלילה פגעת ברוכב אופנוע והוא שוכב על דרך נמיר עכשיו? גרור אותו למקום בטוח, מיד טלפון לכוחות ההצלה, ומתן עזרה ראשונה במידת האפשר.

פורסם
חברים לא לשכוח שהרחקה מגורם מסכן היא קודמת לכל! חס וחלילה פגעת ברוכב אופנוע והוא שוכב על דרך נמיר עכשיו? גרור אותו למקום בטוח, מיד טלפון לכוחות ההצלה, ומתן עזרה ראשונה במידת האפשר.

אתה לא גורר אף אחד לשום מקום!

אלא אם בא לך להסתכן בלהרוג אותו או להפוך אותו למשותק, או סתם להחמיר את פציעותיו.

ממתי אדם לא מוסמך מזיז פצוע?

עד להגעת כוחות ההצלה יש לאבטח את המקום ככל שניתן.

פצועים שמסוגלים ללכת יש לפנות לצד הדרך בזהירות וכמה שפחות תזוזה.

יש להשתמש ברכבים של אנשים שעצרו כדי לסגור את הנתיבים בהם לא ניתן לעבור בבטחה (רכבים פגועים, פצועים שלא ניתן להזיז, חלקי רכב מפוזרים). להציב את הרכבים בצורה ברורה, עם אורות אזהרה פונים לאחור, משולשים על הגג וכל אמצעי סימון אחר שיש).

ללבוש אפודים זוהרים, גם אם לא מדובר בכביש בינעירוני, עוד סימון לא מזיק.

למעט להסתובב על הכביש ככל שניתן.

ואני אדגיש שוב לגבי פצועים:

מי שלא יכול לזוז בעצמו לא מזיזים אם אין סכנת חיים (שריפה למשל)

למי שבהכרה, לא נותנים לשתות או לאכול. מזיזים כמה שפחות, מרגיעים ככל שניתן.

לא מורידים קסדה לאופנוען שוכב (בהכרה או לא)

פורסם

מי שלא יכול לזוז בעצמו לא מזיזים אם אין סכנת חיים (שריפה למשל)

למי שבהכרה, לא נותנים לשתות או לאכול. מזיזים כמה שפחות, מרגיעים ככל שניתן.

לא מורידים קסדה לאופנוען שוכב (בהכרה או לא)

מדגיש, אין להזיז פצוע אם אין סכנה להחמרת המצב.

לדוגמה שריפה, כביש חשוך ואין אמצעים לחסום את הכביש אז בלית ברירה מזיזים את הפצוע למקום בטיחותי(מדרכה/שוליים).

הסכנה בהזזת פצוע היא החמרת הפציעה עד כדי סיכון חייו של הפצוע.

לאחר ביצוע הפעולה הזו הדבר הראשון הוא להזמין כוחות הצלה, מד"א, כיבוי אש (במידה ויש לכודים או יש צורך בחילוץ מכל סוג שהוא), ומשטרה. בסדר הזה.

אם יש לחץ ואין זמן לבצע 3 שיחות לכוחות ההצלה, ניתן לבקש ממד"א להזמין את שאר הכוחות לפי הצורך.

פורסם

בכל סכמת טיפול הדבר הראשון הוא s-safety ! לא יודע מה לימדו אתכם, אבל אם יש סכנה שאדם שרוע על הכביש ידרס על ידי מכוניות חולפות שנוסעות במהירות של כמאה קמ״ש, אתם גוררים אותו מהאוזן אם צריך למקום מבטחים! אני רוצה לראותך אותך חוסם את איילון או נמיר עם וסט זוהר או עם רכבך.

פורסם

קרה לי שדרסתי חתול בנסיעה ברחוב.

הכביש היה ריק לגמרי (שעת לילה מאוחרת), זיהיתי אותו בנתיב מולי ואפילו סטיתי שמאלה כדי לא לפגוע בו, אבל הטמבל (זצ"ל) פשוט קפץ לי מתחת לגלגלים.

לא היה עוד משהו שיכולתי לעשות חוץ מלהסתכל ולהיות מתוסכל.

פורסם
קרה לי שדרסתי חתול בנסיעה ברחוב.

הכביש היה ריק לגמרי (שעת לילה מאוחרת), זיהיתי אותו בנתיב מולי ואפילו סטיתי שמאלה כדי לא לפגוע בו, אבל הטמבל (זצ"ל) פשוט קפץ לי מתחת לגלגלים.

לא היה עוד משהו שיכולתי לעשות חוץ מלהסתכל ולהיות מתוסכל.

עצוב,אבל אתה לא אשם,עשית מה שיכולת כדי להימנע מפגיעה.

פורסם

לי קרה.

עצרתי ליד הינומה מוטורס, ראיתי לראשונה את האינפיניטי בארץ.

אחרי דקה התחלתי לסוע לאט ופתאום שמעתי חבטה מאחור.

עצרתי וגיליתי שהגלגל עומד על אופניים, של בחור שתוי שהתנגש בי מאחור.

הזמנתי משטרה ואמבולנס וזהו לא שמעתי על זה יותר.

אפילו לא נקראתי לחקירה.

• תוכן חדש...