Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אשכרה הכט. דברים כאלו מפרסמים - ואת הסרט עם הכוכבנית ושני משגליה אוסרים לפרסם.

איפה ההגיון? תהרגו אותי - א י פ ה ה ה ג י ו ן???

עוד הוכחה לכך שישראל היא מדינה החיה תחת שלטון צבאי . חונטת גנרלים , הגיון נעצר בש"ג , כולם מתלבשים/מדברים/נוהגים אותו דבר , פותרים דברים רק בכח.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

RadarJedi

אז אם ככה - זה יהיה ממש נחמד אם תוכל למצוא\להשיג את המצע שלהם. נראה לע מה הם דיברו ומה נוכל לקחת משם.

לגבי כל שאר דבריך - אני מסכים, זה באמת צריך להיות המפץ הראשון, מין הצהרה קולנית, כניסה לבמה בסערה, אנחנו צריכים למקם את עצמנו על המפה, שתקנו יותר מדיי זמן.

אבל יחד אם זאת - צריך לעשות את זה מתוכנן ואם ראש קר.

ishpuz

א. מה עניינים, מזמן לא ראיתי אותך :wink:

ב. מבין לכעסך, אני בעצמי כעסתי לא פחות ממך.

אבל תכיר - אלה היריבים שלנו ודעות שלהם (סטיגמות, יותר נכון) הם אלה שאנחנו נצתרך לשבור ולשנות את דעת הקהל. כי זה כבר עובר כל גבול, כל ההכטולוגיה הזאת. :evil:

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
הכירו את היריבים שלנו:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2945568,00.html

עוד אוסף חובבנים המתבססים על סתיגמות ישנות.

אני חושב שאתה, אישפוז וכל שאר המתרגזים קופצים טיפה מהר מדי. יש בדברים שלה מידה רבה של צדק. אף אחד לא יכול להכחיש שתוצאות של תאונה יהיו חמורות יותר במהירות גבוהה יותר, אף אחד לא יכול להכחיש שמרחק התגובה הולך ועולה ככל שהמהירות עולה, ושאם אתה הולך רגל עדיף לך שמר כהן ייכנס בך עם המאזדה 323 שלו ב-30 קמ"ש ולא ב-50 קמ"ש.

יש לה עוד כמה טיעונים שגם אם הם לא נכונים אבסולוטית, אני חושב שהם נכונים - למשל התופעה של "זליגת המהירות". אני יודע שיש כביש מסויים שאני נוסע בו לפעמים ביציאה מהעיר ולפעמים בכיוון ההפוך אחרי ירידה מכביש מהיר. אני תמיד הרבה יותר מהיר בקטע הזה אחרי שאני יורד מהכביש המהיר. זה שהתופעה הזו קיימת אצלי לא אומר שזה קיים אצל כולם, אבל אני לא אופתע אם יראו לי מחקרים שמוכיחים את זה. ואני בטוח שהם קיימים, זה משהו שקל מאוד לבדוק.

אכיפה לא תעזור לדעתי, ובזה אני חושב שיש לנו קונצנזוס בפורום הזה.

הדברים שלה לגבי "תשתיות מאיטות מהירות" מקובלים עליי ברובם! מעגלי תנועה הם דבר מצויין, ברוב המקרים הם גם משפרים את זרימת התנועה וגם הופכים את הצומת לבטוח יותר מפני שנהגים מחוייבים להאט לפניהם. אי אפשר "לגנוב אדום" ב-20 קמ"ש מעל המהירות המותרת במעגל תנועה. זה הופך את הסיכוי לתאונה קטלנית בכיכר לקלוש. פסי האטה במקומות מסויימים, כמו ליד בתי ספר, הם משהו שאין לי שום בעייה אתו, כמו גם הגבלת מהירות ל-30 קמ"ש באיזורים מסויימים בעיר. מעקות? אין לי מושג על מה היא מדברת, ותמרורי אזהרה הם בעיניי לא חלק מהתשתית, כי הנהג יכול להתעלם מהם.

שימו לב שההצעות לגבי תשתיות מאיטות מהירות רלוונטיות רק לגבי התחום העירוני. אם למישהו מכם יש בעייה עם זה, מה אני יכול להבין מזה על מידת האחריות שהוא מראה כשהוא נוהג בעיר?

הבעייה של העמותה הזו היא שלפי הכתבה הזו חבריה לא יודעים שום דבר מעבר למהירות, ויש הרבה מה לדעת. אבל מכאן עד להגדרת הכותבת כטיפשה והעמותה כ"קיקיונית" המרחק גדול. הם אמנם חובבנים, קרוב לוודאי, אבל מה לגבינו? זה שאנחנו יודעים איך לתקן היגוי יתר במכונית הנעה קדמית אומר שאנחנו יודעים הכל על בטיחות בדרכים? גם אנחנו חובבנים!

יכול להיות שאני לא מבין בדיוק את המטרות של האנשים שמתארגנים כאן, אני אמשיך לקרוא ולעקוב כי הנושא חשוב אבל ייתכן שיהיו כאן דברים שאני אתנגד להם.

אני רוצה להבהיר שאין כאן נסיון לתקוף אישית את אישפוז ואלפאמאטיקס, שניים מחברי הפורום שאני מאוד מחבב. אני רק רוצה להביע דיעה קצת שונה, פחות לוחמנית ובעיני בעלת סיכוי טוב יותר להצליח. העמותה הזו היא לא האויב בעיניי, היא חבורה של אנשים שלדעתי נופלים בדיוק לקטגוריה שדיברתי עליה קודם, של אנשים שלא היו נוהגים אם היתה להם אלטרנטיבה תחבורתית אחרת. ותאמינו לי שכולכם הייתם שמחים אם הם היו נוסעים ברכבת :D

פורסם

אני תוקף ומתלהם נגד אנשים שמחליטים להקים עוד עמותה, שכל מה שעושה זה להשמע כמו דובר מתנ"א. המהירות הורגת - ולכן צריך להשקיע באכיפה בכבישים עוקפים שבגלל שטות מונציפלית מוגדרת בהם מהירות של 50. ולתפארת קופת המדינה.

מישהו אוכף מהירות בכבישים שבהם המהירות מסוכנת באמת? בסיבובים ברמה"ג בהם נהרג חבר בפורום האופנועים, לדוגמא?

בנסיעה האחרונה שלי לצפון, את מארב הממל"ז היחיד שראיתי, ראיתי בסיומה של ירידה ארוכה מאוד בישורת עם שדה ראיה מצויין (חוץ מהשיח שמאחוריו החביא השוטר את הניידת).

אז נכון - יש מקומות בהן מהירות מופרזת כשלעצמה יכולה להרוג. אבל אלו לא המקומות בהם אוכפים. ואכן. אני מעדיף שפופטיץ הנהג החרא יפגע בי ב- 30 ולא ב- 130. אז נוריד את המהירות המותרת למהירות שבה אפילו סבתי הפיסחת יכולה לנהוג בבטחה? זה לא פתרון.

יש הרבה עמותות כאלו, ואפילו רשות ממלכתית - ולא ראיתי שמישהו מהם תורם במשהו, למעט בגיבוי ותמיכה למתנ"א. חבל על הזמן, הכסף, ובעיקר על שטיפת המוח הציבורית.

פורסם

אין ספק שמדיניות האכיפה של משטרת ישראל שגויה, מטופשת אפילו, ונראה כאילו היא משרתת מטרות כלכליות יותר מאשר מטרות בטיחותיות, אבל אנחנו מדברים כאן על העמותה ההיא ולא על משטרת ישראל. שים לב שגם היא לא מרוצה ממדיניות האכיפה של המשטרה. היא היתה רוצה

אכיפה אינטנסיבית ברמה כזו, שכאשר נהג נכנס לרכבו, לא יהיה לו ספק שאם יעבור על החוק, ייתפס וייענש בחומרה.

ועל זה נאמר: :roll:

אף אחד גם לא דיבר על הורדת המהירות המותרת בכל מקום. בכביש 6 אחרי הזריחה כשאתה לבד על הכביש מבחינתי תסע 190 קמ"ש אם אתה בטוח שזה לא מסוכן. ליד ביה"ס היסודי כצנלסון בעשרה לשמונה בבוקר אני ממש רוצה שתהיה הגבלה ל-30 קמ"ש, פסי האטה, וכל דבר אחר שימנע מסבתך הפיסחת ומפופטיץ הדביל לדרוס ילדים.

אני מסכים איתך שהעמותה ההיא מיותרת, שהיא נשמעת כמו אותו תקליט שרוט שאנחנו שומעים כבר 20 שנה (וזה לא מפתיע - הם באמת הקלטה שלו, עושה רושם שהם לא ניסו לחפש שום דבר אחר). אבל זה לא אומר שכל מה שהם אומרים זה שטויות.

פורסם

תתחילו להתוכח, לפני שהתחלתם לעבוד, תגידו לאלה שפועלים בתחום (טועים או לא) בשם "דבילים" לפני שאתם בודקים אפשרות לחבור או לשתף פעולה איתם.

בהתיחסות לעמותות עם מטרות דומות אתם מזכירים לי את חסידי בובה שהאויב הכי גדול שלהם שה חסידי מעישה ולא אני, החילוני (מי שמבין יידיש יבין גם את העוקץ בשמות האלה).

כדי לפעול צריך כמה דברים:

ראשית, משוגעים לדבר שיתמידו, וזה כן יש במתונות למיניהן.

שנית, מסגרת אירגונית כגון עמותה עם מטרות ברורות ויעדים מסודרים (עם כל הכבוד, הפגנה זה לא יעד).

שלישית, גישה לתקשורת וגישה תיקשורתית כי בלי זה שום דבר לא יזוז ולכן צריך לגרור לעניין אישיות ציבורית שתשתף פעולה כ"יו"ר כבוד" או משהו כזה.

רביעית, פועל יוצא של הנ"ל, כסף..הרבה כסף.

אנ"י (איגוד נהגי ישראל) שהוזכר כאן הוא דוגמא למה שניסו לעשות ולא הצליחו בגלל חוסר ההתמדה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בני, תסלח לי - אבל אני לא רואה שום אפשרות לשיתוף פעולה בין חובבי ספורט מוטורי ומוטוריקה לבין עמותות זועמות שמונעות משנאת רכב ולא מאהבתו. אני מאמין בכל ליבי שגם הצד השני לא יראה את מאמצינו בעין יפה. ולדעתי חסידי לופט פועלים למען פתרונות שאינם מקובלים עלינו, חסידי גשעפט - ולהיפך.

מלבד זאת - אני בהחלט מסכים ותומך בדעה שקיום הפגנה או כנס הוא לא יעד, הוא משימה בדרך ליעד.

ותסלחו לי על הציניות לרגע - אבל אם נסתכל מסביב על הדרך היחידה לדחוף ולשנות משהו בדמוקרטיה שלנו, המסקנה היחידה היא שכאוסף גופים המאחד כמה אלפים טובים של חברים, אנחנו יכולים לדאוג לבחירת חברי מרכז ליכוד מטעמנו. זה יזיז דברים בהרבה יותר אפקטיביות מאשר הפגנה, שהכיסוי התקשורתי היחיד לה תזכה יהיה רק אם באותו יום יהיו מספר תאונות דרכים קטלניות בארץ, או שיוקרן בה סרט משגלים של כוכבנית זו או אחרת.

ולמרות הציניות - אני מוכן ומזומן להשתתף ולתרום בכל כנס מודעות או כל מעשה דומה.

ואגב - מי אירגן את האירוע המוטורי בכנסת לפני כחודש, זה שבו ח"כים עשו סיבובים על אימפרזות? זה נראה לי כן כמו פעילות נקודתית אפקטיבית ביותר.

פורסם

מהירות - היא דבר יחסי. לכן "מהירות מופרזת" הינו מושג מורכב ממספר גדול (מאוד) של גורמים, כמו למשל (על קצה המזלג) - תנאי כביש, תנאי מזג אויר, סוג רכב, מצב רכב, נהג, מצב רוחו ובריאותו של הנהג, סוג אספלט, נהגים מסביב וכו וכו'. זה א'.

ב' - מהנדסים בכל העולם עובדים קשה ע"מ לאפשר לנו לנוע מנקודה A לנקודה B במהירות מקסימלית אפשרית ותוך כדי בטיחות מרבית. זה מאפשר לאמא להיות בבית מוקדם ולהיות עם משפחה, לסטודנט להגיע לעבודה מהר אחרי יום לימודים וכו'. לאף אחד מאיתנו אין זמן מיותר בחיים. אנחנו כמובן יכולים לבלות כל החיים בפקקים ובנסיעה של 80 קמ"ש בכביש לגמריי פתוח בנתיב שמאלי, אבל למה, למה לעזעזל אני שואל ? מהירות מרבית בארץ נקבעה עוד בשנות ה 60, אתם לא חושבים שמשהו בכל זאת השתנה מאז ?

ג' - אף אחד מאיתנו לא יוצא לכביש במטרה להרוג, אז תנו לנו: כלים, ידע, הבנה ואחריות ע"מ לחבר את הגורמים האלה ולהחליט לבד באיזה מהירות לנסוע +/- במסגרת הגיונית כמובן. אני אומר - תנו לנו חופש ולא פחד מניידות. פחד - אינו חבר טוב ביותר של הנהג.

לא נראה לי שבלימה עצבנית של רכב כאשר הוא פתאום מזהה ניידת סמויה בצידי הכביש תעשה טוב למכוניות מאחרוה...

עכשיו ברשותכם הייתי רוצה לחזור לנושא המקורי. או...שאנחנו נגיע למצע העיקרונות ונפרסמה כאן לאישור סופי.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

1.ראשית אני מברך על כל יוזמה, אשר תקדם את התרבות המוטורית הישראלית.

2.כידוע לחלקכם בסוף שנת 2003 תחילת 2004, ניסיתי להרים מפגש ראווה

ענק שיכלול את כל מועדוני הרכב בישראל, בו תיקח חלק פעיל התיקשורת

קריא:עיתונות/עיתונות רכב/ T.V, וכן ח"כים.

רציתי שזה יהיה מסודר ומאורגן מהתחלה ועד הסוף עם אישורים מתאימים.

חיפשתי מקום מפגש שיכיל את הרכבים, היו כמה אפשרויות מתחם איקאה

(נתניה), ביג(ק.אתא), מרכז הקונגרסים(חיפה). ניגשתי למישטרה, במטרה

לקבל אישורים מתאימים, ולדון בפרוטרוט על המפגש /תנאים ובסופו של דבר

קבלת אישור מתאים ממשטרת ישראל, וכמובן מבעל המתחם/ו/או עירייה.

יש לציין כי המשטרה ראתה באור חיובי את ההתכנסות על אף שהיה

בכוונתי להזמין תיקשורת וח"כים, הם ראו את זה כמטרה לעזרה

בתאונות הדרכים.

3.אני התבקשתי למלא : בקשת רשיון לעריכת אסיפה/תהלוכה

(ראו קובץ מצורף).

4.עליה וקוץ בה, משטרת ישראל סרבה "להעלים עין" מהמכוניות המשופרות

והספורטיביות הנבחרות שהיו בגדר מכוניות "תצוגה", כמובן שהכנתי תוכנית

מפורטת עד פרטי פרטים של ההתכנסות, אבטחה, ניתוב המכוניות, סדרנים

הגבלת רכבי "תצוגה" הגברה/רמקולים, נשיאת דברים של ח"כ, וראשי

מועדונים.

5. בו בעת שמשטרת ישראל היתה מתחילה לפשוט על המשופרות לעיניי המצלמות והח"כים , ולהפוך את (קרקס)הכערה על פיה, חששתי כי:

א.כתוצאה מזה אאבד מכבודי ,ואקבל כתם שחור ענק בעיניי בעלי הספורטיביות

למרות כי כוונותיי טובות.

ב.ישנם רבים וטובים אשר פחדו לבוא מחשש לתרגיל"עוקץ".

ג. כולם רצו אישור משטרתי והצגת כל האישורים המתאימים

ד.כן התחלתי את זה לגמרי לבדי והיה עליי להתרוצץ, ממשטרה/עיריה/בעליי השטח, יצירת קשר עם כתבים/ יו"ר של מועדונים ועוד, הכל על חשבון הזמן שלי

כספי ומירצי, ובכל זאת ניסיתי.

6.אשמח לתת כתף למאמץ ולעזור ככל שאדרש.

בכבוד רב

אילן פ.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם

אילן

ענק !!! אנחנו מאוד נשמח אם תהיה איתנו בדבר הזה. וגם נשמח אם תאפשר לנו ללמוד על ניסיון/טעויות שלך ע"מ שלא נתקל בהם גם הפעם.

תודה על התגובה !

נ.ב. אנחנו כנראה נקים גוף נפרד למטרה זאת, המורכב מנציגי/ראשי פורומים/מועדונים מוטוריים. יהיה נחמד אם גם אתה תצתרף.

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם

לדעתי אחד הגורמים לתאונות הדרכים זה הנהגים שמחזיקים רכבים בעלי מהירויות והספקים שהם אינם מספיק מוכשרים לשלוט בהם.

צריך לקחת דוגמא מהדו-גלגליים,רמות הרשיון ברכב דו-גלגלי מחולקות לפי נפח מנוע.

צריך לעשות משהו דומה ברכבים רגילים הרי זה אבסורד מה שקורה עכשיו ,כל אחד עושה טסט ותאוריה שוב ושוב עד שעוברים את המבחן, ובסופו של דבר מקבלים את הרשיון למרות שהם לא מספיק מוכשרים לכך.

לדעתי צריך לעשות הגבלת נפח מנוע ו/או כוחות סוס ,על ידי קביעת דרגת רישיון לכל דגם של רכב מסויים לפי ההספק שהוא מייצר,ומי שירצה רשיון להספקים גבוהים יצטרך לעבור הכשרה נוספת (כגון נהיגה מתקדמת)ואיבחון מתקדם ,ולעלות לדרגות רשיון יותר גבוהות צעד אחר צעד רק אם הוא מתאים לכך ,ואם הוא לא מתאים בכלל לנהיגה זה לא בושה לומר לו שהוא אינו מתאים כלל לנהוג ולהפסיק עם המדיניות "רשיון בכל מחיר" .

נכון זה יצור בלאגן, אבל בסופו של יום רק אלה המוכשרים באמת יחזיקו רכבים עם הספקים גבוהים.

ואם למישהו יש הצטברות של עבירות תנועה קשות ,שיורידו לו את דרגת הרשיון או שיורידו אותו בכלל מהכביש.

איציק.

פורסם

איציק

זה מאוד בעייתי. זה אפילו גובל בהפליה מסויימת. לא הייתי רוצה שזה יקרה, אלה אם כן בעלי רישיון עם דרגה גבוהה יותר יהיו מורשים גם לנסוע יותר מהר, אבל זה לא מציאותי, אז...

מתי - אלפא 90 3.0 V6

פורסם
מתי , חלילה לגנוב/להעתיק.

המפלגה הנ"ל התאיידה כלא הייתה (האמת עוד לפני הבחירות).

המצע , לפחות בענייני תחבורה , היה מצויין והוא דומה מאוד לעקרונות שעליהם כתבת.

אם צריך , נדמה לי שניתן ליצור קשר עם יוצר הפרק התחבורתי במצע ולקבל את ברכת הדרך ממנו.

שמר.

אני זוכר את המצע שלהם בענייני תחבורה.

אכן זה היה מסמך שלם וממצה ותאם מאוד את מה שאנחנו "יודעים" שצריך לעשות.

בהחלט כדאי לעבור על המצע ולשלוף משם דברים.

לפני הבחירות מישהו שהיה מעורב בכתיבת המצע הזה היה איתי בקשר, אבל זה היה דרך תיבת מייל שכבר לא קיימת ואני לא זוכר את שמו של הבחור. גם לא מצאתי קבצים רלוונטים על המחשב שלי. אם אמצא - אגיב.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אם צריך , נדמה לי שניתן ליצור קשר עם יוצר הפרק התחבורתי במצע ולקבל את ברכת הדרך ממנו.

שמר.

אני זוכר את המצע שלהם בענייני תחבורה.

אכן זה היה מסמך שלם וממצה ותאם מאוד את מה שאנחנו "יודעים" שצריך לעשות.

בהחלט כדאי לעבור על המצע ולשלוף משם דברים.

לפני הבחירות מישהו שהיה מעורב בכתיבת המצע הזה היה איתי בקשר, אבל זה היה דרך תיבת מייל שכבר לא קיימת ואני לא זוכר את שמו של הבחור. גם לא מצאתי קבצים רלוונטים על המחשב שלי. אם אמצא - אגיב.

ג'רמי - שמו הפרטי אסף.

אני עדיין מחפש עקבות (ה-DOMAIN שלהם באינטרנט לא פעיל...)

פורסם

לגבי בחירות פרוצדורות וכו' - לצערי , מנסיון רב שנים (ראה מקרה מריבות באנ"י , מועדון ה-5 , מירוצים באשקלון , עיתוני רכב , מירוצי מוטוקרוס בעבר) - תמיד יגיעו אלה שיתנגדו ,יפריעו , יריבו וכו'.

חייב לבוא מישהו שינהיג את כל חובבי הרכב , גם אם בצורה שתזכיר דיקטטורה בתחילה (אני יודע שזה נשמע רע , אבל לצערי זו השיטה היחידה שתעבוד. ברבות הימים והתבססות הגוף ,אינשאללה בימינו , ניתן לשלב דמוקרטיה ללא בעייה , אבל לא בהתחלה) , וימשוך אחריו את כל הגופים.

לצערי , לא כולם מבינים שבסופו של דבר המטרה המשותפת של כולנו היא לקדם את הנושא המוטורי בארץ , ורבים וטובים עסוקים בהתחשבנויות אישיות ובקטנוניות.

אני מציע שתדחוף לכיוון הפגנה שתהווה מעין "המפץ הגדול" להקמת גוף גדול ומאוחד.

שיירה? רק אם יש לך 100 מתנדבים או יותר שאתה סומך בעיניים עצומות על יכולתם להיות מעין "שוטרים" של השיירה ,כולל להטיס לקיבינימאט כל מי שיחרוג במילימטר מכללי השיירה.

אחרת נירה לעצמנו ברגליים.

דבר איתי אם תרצה עזרה/רעיונות נוספים. הנושא נטחן בעבר לא פעם.

שמר.

מה רע באחד מנהגי המרוצים הטובים שיש לנו פה(נהגים לא מרוצים טובים) לא משנה מה יציעו תמיד יהיו מתנגדים השאלה אם הולכים לדבר כזה מה כה יהיו יתרונותיו כל עוד אין פה כלום?

צביקה

• תוכן חדש...