Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכולם,

מאז השחרור אני נוסע על דו גלגלי, אבל לאחרונה המחשבות שלי נודדות לכיוון המכוניות, במיוחד לאחר שקיבלתי רכב מהעבודה באופן זמני. למרבה הצער (או השמחה, תלוי בפרספקטיבה), אני לא מוכן להניח את רגלי בשום מזדה 3 כזאת או אחרת, או במילים אחרות - אני מחפש משהו מיוחד.

כמובן שאין לי אפשרות להרשות לעצמי לקנות איזה מרצדס קבריולט, ואם הברירה היא בין מאזדה כולשהי לבין להשאר על דו גלגלי - אני אשאר על דו גלגלי.

אבל אחרי שראיתי בחור צעיר (אני חושב) נוסע בתוך מוסטנג אספנות משנת 69 (אאל"ט) באיילון מספר פעמים כשחזרתי מהעבודה, צץ במוחי רעיון - לרכוש רכב אספנות. העדיפות היא כמובן למכונית אמריקאית קלאסית כגון מוסטאנג, קורבט, צ'ארג'ר ועוד (טעם יקר!).

חקרתי ממש על קצה המזלג את הנושא וראיתי שישנה בארץ בשנים האחרונות אפשרות לייבא רכבי אספנות ואף יש מספר חברות שממש עוסקות בזה באופן מלא. השאלות שלי הן...

• בהתחשב בעובדה שברשותי תקציב של כ-60 אלף שקלים לכלי רכב (לפני ביטוח), האם זה ריאלי לרכוש רכב אספנות בסגנון שאני רוצה, במצב חדש, בתקציב שכזה?
  • האם רכבי אספנות דורשים תחזוקה שוטפת שהיא יקרה משמעותית ממכונית סטנדרטים שאינה אספנות? לאן יכולים להערים מחירי טיפולים לרכב אספנות ? באיזה טווח טיפולים מדובר?
  • שווה לי בכלל להחזיק רכב אספנות על מנת להשתמש בו בכול יום בנסיעה מנתניה לנס ציונה וחזרה (בין 98 ל120 ק"מ ביום, בדרך כלל בפקקים, וזה לפני שימושים אישיים)
  • עלויות של ביטוח לרכבי אספנות ?
  • באיזה סוג תחזוקה שוטפת באופן כללי מדובר ? האם יש בארץ מקומות אשר מטפלים באופן ייעודי ברכבי אספנות אמריקאיים ?
  • האם חברות אשר מייבאות רכבי אספנות הינן אמינות מספיק על מנת שניתן יהיה להפקיד בידיהן את כספי ?

ושאלת העל - מה היא צריכת הדלק הממוצעת של הכלי אספנות? עם האופנוע שלי אני עומד על ממוצע של ליטר ל24 ק"מ ומתדלק פעם ביומיים בסכום של כ75-85 שח, ברור לי שהולך להיות פער גדול אבל האם הוא מטורף ?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי שכן, אני בנאדם שברגע שמחליט שהוא רוצה משהו - הוא הולך על זה. אז אשמח אם תעזרו לי להחליט האם שווה לי או לא. :)

פורסם

שלום רב לכולם,

מאז השחרור אני נוסע על דו גלגלי, אבל לאחרונה המחשבות שלי נודדות לכיוון המכוניות, במיוחד לאחר שקיבלתי רכב מהעבודה באופן זמני. למרבה הצער (או השמחה, תלוי בפרספקטיבה), אני לא מוכן להניח את רגלי בשום מזדה 3 כזאת או אחרת, או במילים אחרות - אני מחפש משהו מיוחד.

כמובן שאין לי אפשרות להרשות לעצמי לקנות איזה מרצדס קבריולט, ואם הברירה היא בין מאזדה כולשהי לבין להשאר על דו גלגלי - אני אשאר על דו גלגלי.

אבל אחרי שראיתי בחור צעיר (אני חושב) נוסע בתוך מוסטנג אספנות משנת 69 (אאל"ט) באיילון מספר פעמים כשחזרתי מהעבודה, צץ במוחי רעיון - לרכוש רכב אספנות. העדיפות היא כמובן למכונית אמריקאית קלאסית כגון מוסטאנג, קורבט, צ'ארג'ר ועוד (טעם יקר!).

חקרתי ממש על קצה המזלג את הנושא וראיתי שישנה בארץ בשנים האחרונות אפשרות לייבא רכבי אספנות ואף יש מספר חברות שממש עוסקות בזה באופן מלא. השאלות שלי הן...

• בהתחשב בעובדה שברשותי תקציב של כ-60 אלף שקלים לכלי רכב (לפני ביטוח), האם זה ריאלי לרכוש רכב אספנות בסגנון שאני רוצה, במצב חדש, בתקציב שכזה?
  • האם רכבי אספנות דורשים תחזוקה שוטפת שהיא יקרה משמעותית ממכונית סטנדרטים שאינה אספנות? לאן יכולים להערים מחירי טיפולים לרכב אספנות ? באיזה טווח טיפולים מדובר?
  • שווה לי בכלל להחזיק רכב אספנות על מנת להשתמש בו בכול יום בנסיעה מנתניה לנס ציונה וחזרה (בין 98 ל120 ק"מ ביום, בדרך כלל בפקקים, וזה לפני שימושים אישיים)
  • עלויות של ביטוח לרכבי אספנות ?
  • באיזה סוג תחזוקה שוטפת באופן כללי מדובר ? האם יש בארץ מקומות אשר מטפלים באופן ייעודי ברכבי אספנות אמריקאיים ?
  • האם חברות אשר מייבאות רכבי אספנות הינן אמינות מספיק על מנת שניתן יהיה להפקיד בידיהן את כספי ?

ושאלת העל - מה היא צריכת הדלק הממוצעת של הכלי אספנות? עם האופנוע שלי אני עומד על ממוצע של ליטר ל24 ק"מ ומתדלק פעם ביומיים בסכום של כ75-85 שח, ברור לי שהולך להיות פער גדול אבל האם הוא מטורף ?

אשמח לקבל תשובות לשאלותיי שכן, אני בנאדם שברגע שמחליט שהוא רוצה משהו - הוא הולך על זה. אז אשמח אם תעזרו לי להחליט האם שווה לי או לא. :)

שלום עידן

מה שאתה מבקש, וזה נושא חשוב ביותר, תשובה ממצה, בכתב בפורום, תהיה ארוכה ומיגעת.

אם אתה יכול להגיע ביום ששי (אם לא ירד גשם) למפגש נוקיה ביד אליהו, אשמח לעזור לך. תשאל עלי בשער.

אם לא אתה יכול לטלפן אלי. כתוב לי בה"פ.

אילן

פורסם

שלום עידן

מה שאתה מבקש, וזה נושא חשוב ביותר, תשובה ממצה, בכתב בפורום, תהיה ארוכה ומיגעת.

אם אתה יכול להגיע ביום ששי (אם לא ירד גשם) למפגש נוקיה ביד אליהו, אשמח לעזור לך. תשאל עלי בשער.

אם לא אתה יכול לטלפן אלי. כתוב לי בה"פ.

אילן

היי אילן

מדובר על יום שישי הבא?

ובמידה וכן באיזה שעות ?

אני עובד בעבודה טיפהלה טובענית ולא תמיד יש לי זמן לצערי...

פורסם

בסכום שאתה מדבר אתה יכול לקנות אחלה רכב אספנות.

אולי לא מוסטאנג או צ'ארג אבל רכב נחמד מאוד.

יש כמה אמריקאיות נחמדות מאוד (רכבים) בסכומים טובים בלוחות.

יש גם אלקמינו אחת מושקעת במחיר סביר ביותר עם נתונים טובים מאוד.

כמו בכל רכב האחזקה תלויה בנקודת הפתיחה של הרכב.

אחזקה של רכב אמריקאי ו GM במיוחד אינה מצריכה תוכנית חיסכון.

יש מכונאים מצויינים וחלקים בשפע.

צריכת הדלק שלך נשמעת גבוהה עם הקטנוע אני לא יודע כמה ק"מ אתה גומע ביום.

קח בחשבון צריכת דלק 6-8 ק"מ לליטר ואם הרכב קצת שתיין עקב ביצועים קח בחשבון 4-5 ק"מ לליטר.

פורסם

כולי תקווה שאתה מודע לעובדה שלרכב אספנות ישנן מגבלות שימוש בחוק. ההגבלות בין היתר לאי שימוש למטרת עיסוקו של הבעלים ו-איסור תנועה בין השעות 7-9 בבוקר בימי חול.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

היי לכולם תודה רבה על התשובות.

מבחינת עבודה -למעשה אני מתחיל לעבוד בסביבות 10-10.30 בבוקר ולכן נושא השימוש לא בעיה. אני מחפש רכב שישמש אותי לנסיעות יומיומיות לעבודה ולמעשה כרכב פרטי שלי לצרכי האישיים. העניין הוא שהדעות שאני מקבל חלוקות- וזה מבלבל במיוחד לאור העובדה שאת כולן אני מקבל מחבר׳ה עם ניסיון!

למעשה, גם בחישוב ממש פסימי יוצא לי עלות של אחזקה שנתית לרכב אספנות פחות או יותר מאוד קרובה לשנה לעלות של האופנוע שלי. (שאומנם האופנוע חסכוני בדלק אבל העלויות שלו מסביב שהן בעיקר ביטוח חובה ומקיף וטיפולים גבוהות מאוד, וייתרה מזאת-אני כרגע על אופנוע 250 ולכן זה חסכוני יחסית-אני כן מתכנן בסופו של דבר לעבור לאופנוע גדול יותר)

האם שווה אולי להחזיק רכב אספנות כרכב שני?

פורסם

אם אין לך חוש טכני וידע כללי במכונאות ואין לך קצת כלי עבודה , אל תכנס לזה ,

זה יעלה לך הרבה כסף

המכוניות שדיברת עליהן האמריקאיות שותות דלק יותר מטוארג בנזין חדש, נס ציונה - נתניה אתה תשים את כל המשכורת שלך על דלק ותכנס לחובות על תיקונים וחלפים

רכב אספנות לדעתי לא מיועד ליום יום , רכב אספנות זה בשביל הפאנאן

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

שווה לי בכלל להחזיק רכב אספנות על מנת להשתמש בו בכול יום בנסיעה מנתניה לנס ציונה וחזרה (בין 98 ל120 ק"מ ביום, בדרך כלל בפקקים, וזה לפני שימושים אישיים)

בדקתי ויש לך שתי טעויות קטנטנות.

המרחק בין נתניה לנס ציונה הלוך ושוב במידה ואתה מחשב את הדרך ממרכז העיר ומרכז או מפאתי נס ציונה ליציאה הדרומית מנתניה ובהתחשב בשלושה צירי תנועה עיקרייה שתוכל לבחור בהם אז אתה נוסע 99 - 125 , או 102- 117 , או 95 עד 121 ק"מ ביום.

לעניין צריכת הדלק תלוי מתי אתה ממלא. ביום או בלילה? בעמדת תדלוק עצמי או בעזרת מתדלק... אם היו לנו את הפרטים האלו יכולתי לעזור לך לחשב.. בכל מקרה נראה כי תוכל למלא דלק בסכום של 7.22 ש"ח לליטר עד לעליה הבאה במחירים.

פורסם

עכשיו שמתי לב לאותיות הקטנות.:oops:

אם אתה צריך לנסוע כל יום נס ציונה - נתניה, רד מעיניין רכב עיקרי.

תישאר על הקטנוע וקח לך רכב מעניין בתור רכב שני.

פורסם
בדקתי ויש לך שתי טעויות קטנטנות.

המרחק בין נתניה לנס ציונה הלוך ושוב במידה ואתה מחשב את הדרך ממרכז העיר ומרכז או מפאתי נס ציונה ליציאה הדרומית מנתניה ובהתחשב בשלושה צירי תנועה עיקרייה שתוכל לבחור בהם אז אתה נוסע 99 - 125 , או 102- 117 , או 95 עד 121 ק"מ ביום.

לעניין צריכת הדלק תלוי מתי אתה ממלא. ביום או בלילה? בעמדת תדלוק עצמי או בעזרת מתדלק... אם היו לנו את הפרטים האלו יכולתי לעזור לך לחשב.. בכל מקרה נראה כי תוכל למלא דלק בסכום של 7.22 ש"ח לליטר עד לעליה הבאה במחירים.

אני ממלא תמיד בלילה ותמיד בעמדת תדלוק עצמי.

אני יכול לומר לך גם שהדרך הקצרה ביותר מביתי ועד למקום עבודתי בנס ציונה היא בדיוק 48.9 ק״מ (באופנוע בלי להתחשב בפקקים), ברכב -זה יכול לגדול גם ל57, בהתאם להמנעות מפקקים.

חוש טכני יש לי אבל כלים ויותר מידי זמן אין לי.

שאלה קצת דבילית אולי:

האם מכוניות שכאלו ניתנות, בהנחה שמייבאים אותן, עם איזה שהוא סוג של אחריות?

ובאמת אני שוקל לקחת משהו כזה כרכב שני, סידורים בסופשים או בחופשים, טיולים וכדומה... אבל כמו שאמרתי, השאלות להלן :)

עריכה-

האדון הנחמד ששלח לי הודעה פרטית, קובי, אין לי אפשרות לענות לך כי אין לי מספיק הודעות, אם יש לי דרך ליצור איתך קשר אני אשמח !

פורסם

שלום,

כסף חוסכים בבנק ולא ברכבי אספנות.

קח בחשבון שאם אתה מתכוון ליסוע כ 2000 ק"מ בחודש ברכב אספנות הבלאי יהיה גדול.

איכות ואמינות שיש במזדה לא תמצא ברכב אספנות ולכן צפה לביקורים במוסך $$$$ :cry:.

קשה גם למצוא מוסך שירצה לטפל ברכב וידע להתמודד איתו.

רכב אספנות יכול לעמוד שבועות בגלל העדר חלקים. :evil:

תצורכת הדלק הצפויה ברכב אמריקאי היא בין 2000 ל 3000 ש"ח לחודש וזה (בהנחה שאתה עובד 24 ימים ונוסע 100 ק"מ ביום לפי 6-8 ק"מ לליטר שזו צריכה טובה לרכב אמריקאי עם מנוע "קטן").

בטיחות ברכבי אספנות =0

מכל זה נראה לי כי אתה מבין שרכב אספנות הוא לכייף :lol: ולא מיועד לעמוד בקצב של המאה ה- 21.

בהצלחה.

שלמה דן גדרון

פורסם

שתי הערות יש לי בעניין:

1. רכב אספנות כשמו כן הוא, הוא נועד לצורך תחביב ולא להחליף רכב לשימוש יומיומי.

2. הזכרת "חברות שממש עוסקות בזה באופן מלא" - המקור החוקי שמסדיר את היבוא האישי של רכב (כולל רכב אספנות) קובע כי הרכב ייובא ע"י יחיד ולא באמצעות עוסק, לא לצורכי אספקה או מתן שירותים ונועד לשימושו האישי או המשפחתי של אותו יחיד - כלומר אתה צריך להביא את הרכב לעצמך. מישהו אחר שייבא את הרכב עברוך זה לא יבוא אישי אלא יבוא מסחרי ואסור לייבא רכב משומש ביבוא מסחרי.

לידיעתך ...

פורסם

VivaItalia

רק לאחרונה פסק בית המשפט כי שימוש באנשי מקצוע ליבוא רכב ביבוא אישי אינו אסור .

פסק הדין כאן

http://www.nevo.co.il/search/Highlighter.aspx?type=0#1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אוקיי אז כרכב במשרה מלאה זה לא שווה, האם כרכב נוסף זה כדאי? יחד עם האופנוע?

או שרכב אספנותמשמע רכב לפנאי בלבד, לנסוע למכולת וחזרה נגיד?

ואגב אדון oldcar, היום גם בבנק כבר לא ממש ניתן לחסוך באמת כסף :)

פורסם

לענין חסכונות בבנק יש לפנות לפורום אחר.

הכוונה שלי היתה שתבין שאין באספנות רכבים חסכון או רווח.

כן, הרכב משמש בד"כ לנסיעות קצרות פעם בכמה ימים. לפעמים יוצאים לטיולים עם המועדון. מי שנוסע 3000 ק"מ בשנה נחשב כמי שנוסע הרבה.

אגב, היום הסתכלתי ביד 2 וראיתי שישנם כמה רכבי אספנות "חדשים" יותר ןמגיניבים לא פחות, לדוגמא פולקסווגן טרנספוטר דבאל קבינה, שהוא רכב אמין וזמינות החלפים אולי טובה יותר מהרגיל ברכבי אספנות.

סביר שתוציא ממנו בנסיעה רגוע כ 8-10 ק"מ לליטר.

שתהיה לך שנה טובה ושנת בחירה טובה.

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...