Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני הרבה זמן לא הייתי פה וחזרתי, הייתה לי בעייה בגיר ולצערי נאלצתי להחליף אותו בגיר משומש. כקיבלתי את הרכב חזרה הייתי מאוד לא מרוצה והמוסכניק אמר כי ברגע שמחליפים את המקורי זה לא אותו הדבר כמו פעם, ההילוכים לא עוברים בזמן והאוטו לא נוסע כמו שהיה פעם. האם יש אפשרות לעשות כיוון ? או בכלל לעשות משהו שההילוכים יעברו בזמן ? האם כדאי להחליף שוב גיר ? מדובר בפג'ו 206 אוטומט שנת 2001. אשמח לתשובה

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

לעשות כוון - אין אפשרות פרט לעדכון תוכנת גיר במידה ויצא עדכונים, וזה במוסך מורשה. א מכיר האם יצאו עדכונים לדגם זה.

להחליף שוב גיר - אפשר, השאלה האם כדאי - אני לא הייתי עושה זאת. תקבל שוב AL4 מפירוק ואתה לא יודע מה המצב שלו. הרי גם את הגיר הזה קיבלת מפירוק.

אם מחליפים גיר - אז כבר לחדש - וזה לא שווה תכסף בדגם שלך.

אתה לא היחיד שעסק בצרה הזאת..... אם זה מהווה סוג של נחמה כלשהי

פורסם

אני מנסה למכור, אנשים לא ממהרים לקנות ולא רוצים כלכך...השאלה אם כדאי לי למכור אותו לאיזה מגרש וזהו או אולי לחלקים ? אני אתייעץ עם המוסכניק שלי ובכל זאת תודה על העצות :)

ד"א אם מישהו פה מכיר סוחר או משהו שיכול לקנות ממני את הרכב אני אשמח לשמוע :)

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם

זהו פשוט רעיון לא מוצלח להחליף גיר מפרוק לרכב הזה. אנחנו יודעים שהגיר בעיתי ולכן כשמרכיבים גיר מפרוק הסיכוי שמצבו יהיה זהה לזה שפרקת מהרכב הוא גבוהה.

את הגירים האלה ניתן לתקן, לא תמיד יש צורך לשפץ שיפוץ מלא, מי שמכיר יודע איך לזהות תקלות בעזרת סורק תקלות במוסך ולתקן את הגיר אם ע"י החלפת חיישן לקוי או טיפול חלקי בלי להוריד את הגיר מהרכב , נתקלנו בלא מעט מקרים שרק עידכון תכנה פתר את כל הבעיות .

בברכת הנותן מקבל

פורסם

כמעט ב80% מהמקרים, זה טעות להחליף את הגיר, במיוחד לאחד אחר.

צריך ללכת למוסך נורמאלי ומבין שיאבחן אותו בנסיעה, ולא ע"י מחשב.

אם אתה מעוניין למוסך בב"ש שעשה לי שיפוץ לגיר AL4, אני שילמתי 3.5K, כבר 3 חודשים הגיר מגיב מצויין, כמו חדש, אני יצלם לך איך הוא מגיב אם באלך.

(לא מתחייב למחיר, אני מטפל אצלו הרבה, אני רק ממליץ).

הוא החליף לי בו כמעט הכל, יש קיט שקונים ומחליפים כמעט הכל בגיר.

תזער כי הרבה מאוד מוסכים לא יודעים להתעסק עם הגיר הזה, ופשוט הורסים אותו מפעם לפעם.

ישנה אפשרות לכוון את הגיר, כמו כל מכלול מכאני, 700 ק"מ אחרי השיפוץ הוא כיוון לי אותו לכיוון של היצרן (אני הרגשתי שהוא הרפה קצת את הקלאץ'\דסקיות של הגיר, כתוצאה מכך העברות לא מורגשות בכלל).

בעיר הגיר מתפקד טוב מאוד, מחוץ לעיר נדלקו לי כמה פעמים המנורות, אבל כיבוי ונעה פתרו את זה והרכב כמו חדש. (כל מחשב נתקע לפעמים).

תראה, צריך להזער מאוד עם הגיר הזה, הרבה מוסכים גוזרים קופון שמן מאוד, כמו במוסך המרכזי שרצה 10K טבין ותקילין לגיר חדש, שזה לדעתי בזבוז של 6.5K לפח, אני כבר התייאשתי מהרכב, עד שהגעתי למוסך שאני הזכרתי.

מה גם, כאיש עם חוש טכני חד, אני אומר שצריך ללמוד לנהוג עם הגיר, פשוט ללמוד לשמור עליו.

באופן כללי, תינהג כמו סבא בן 80.

תגובות איטיות, הכל לאט, בלימה איטית ורחוקה, האצה לא חדה.

אני יכול לתת לסתם בנאדם לנהוג בפיג'ו שלי, הגיר תוך 10 דקות יתחיל לגמגם ולקפוץ לו, לעומת זאת אני יכול לנהוג איתו שעתיים רצוף בעיר מתוכם שעה באופן ספורטיבי\אגרסיבי, והגיר לא יצייץ.

אגב, המוסך שטיפלתי אצלו, גם כיוון לי גיר של שברולט 95', מאז כל קיקדאון אני מברך אותו.

(הרכב ברצינות מגיב כמו רכב חדש, כל דחיפה של הגז מקבלים את המכה והמחוג פשוט קופץ.)

פורסם

מכור אותו לכל מי שיסכים לקנות, מכור לראשון שמתעניין.

רכב כזה מאד קשה למכור !

אתה לא יכול להורד יותר מידי במחיר כי זה מחשיד ומרחיק, ובמחיר נורמאלי אףחד לא מתקרב לAL4 מהשנים האלו.

מגרש נשמע כמו משהו חיובי

פורסם

בגירים ממשפחת ה AL4 או ה DPO (של רנו), וגם דרך אגב אצל הרבה יצרנים אחרים כמו קונצרן VW, יונדאי, קאיה וכו', ישנם מיספרים "קטלוגיים" לגירים. חוץ מההתאמה הפיזית של הגיר למנוע, לציריות ולתושבות, המספר מצייין גם כמה משתנים כמו יחסי העברה, חיישנים ומספרי קלאצ'ים בדרמים. כשאתה מרכיב גיר עם יחסי העברה שאינם מתאימים למקורי, החלפות ההילוכים לא יתבצעו בזמן, והמחשב יכנס למוד-חירום. הדרך הכמעט יחידה להתגבר על התקלות האלו היא לחזור ליחס ההעברה המקורי.

אין בגיר הזה אפשרות לכיוון זמני החלפות ההילוכים. את תיזמון ההחלפה קובע מחשב הגיר, וזאת ב"התייעצות" עם מחשב המנוע והתייחסות לחיישניו.

דוגמא פשוטה על יחס העברה לא מתאים או החלקה בגיר: המחשב יודע שהוא בהילוך שני (לדוגמא) והממיר מומנט נעול. יחס ההעברה שהוא מצפה לראות הוא נניח 1.5 (כלומר על כל שלושה סיבובים בכניסה לגיר - שני סיבובים ביציאה מהגיר). נניח שיש לנו מצב של החלקה, והוא רואה שם פיקשוש קל (לדוגמא, על שלושה סיבובים הוא רואה 1.8 סיבובים) הוא מכניס את עצמו למוד חירום ומוציא קוד תקלה incorect ratio. לעומת זאת, אם מורכב ברכב גיר במצב מעולה, אך עם יחס העברה ארוך יותר, הוא יראה על כל שלושה סיבובים נניח 2.2 סיבובים, הוא עדיין יראה את זה כבעיה ויוציא את אותו הקוד.

• תוכן חדש...