Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כיום אני עם Lenovo X220 ומרוצה עד הגג.

המחיר הוא בערך אותו הדבר, להערכתי (כ-2000 דולר).

אני עם ה X200 כבר שנתיים, למעשה הוא מהמשלוח הראשון שלהם שהגיע עם 7 לארץ, אני זוכר איך ישבתי להם על הראש שלא יתנו לי ויסטה עם אפשרות שדרוג אלה 7 מהיצרן...

גם אני מרוצה מאוד.

יש לו GPS, מודם סלולרי, דוקינג טוב והוא פשוט תענוג לטעמי.

יקר, אבל שווה לשימושים שלי.

מיקרוסופט השתפרה פלאים ב 7, היא יציבה ומהירה בצורה טובה, היא לא מזכירה בכלום את ויסטה שהיתה המערכת הגרוע EVER ש MS הוציאו ומי שיזכיר לי את חלונות מילניום יעשה טעות, ויסטה היא בראיה לאחור הזבל הכי גדול שיצא מרדמונד לטעמי מבחינת ביצועים.

אני מפרגן למי שאוהב את MAC OS אני כבר רגיל לשטויות של MS ולא בא לי לעבור מערכת הפעלה אם כבר הייתי עובר ללמוד את פדורה 15 אולי אפילו 16, נראה לי עדיף לי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שני הגרושים שלי.

אפל הייתה ותהיה חברה שמייצרת מוצרים טובים. העיצוב, איכות ההרכבה ותאימות החומרה/תוכנה שלהם הם ללא ספק בין המובילים בשוק. א-ב-ל, וזה אבל גדול, אי אפשר להשוות מקבוק פרו למחשב לPC "רגיל" (XPS, Ideapad, staellite וכיו"ב) ההשוואה הרלוונטית היא תחנות עבודה כגון hp elite/probook, lenevo thinkpad T, dell precsion ודומיהם. כשנכנסים לקטוגוריה הזו, מגלים שפערי המחיר יורדים פלאים, אבל עדיין החומרה בPC הרבה יותר "hardcore".

אפל יעדה מאז מועולם (קצת הכללה אבל...) לקהל טיפה אחר. כביוכול קהל שמעריך עיצוב, איכות ואמינות. נכון להיום, בהסתכלות מהתחום האקדמי/מקצועי שלי (עיצוב תעשייתי) לא מתצא מרצה אחד שימליץ על מק, מהסיבה שאף אחת מסביבות העבודה הגנריות שלנו כמו solidwork, alias ועוד תוכנות קאד שאנו לומדים לא קיבלו פורט למק מעולם. תחום הגרפיקה אצלנו, לעומת זאת נוטים להעדיף מק, למרות שמאז שהתחלתי לעבוד עם CS3 לא נתקלתי בבעיות. אני נתקל לא פעם באנשים שרכשו מק שאמור להיות טוב יותר ובסוף עשו בוטלואדרים לwin7.

חוצמזה, שבסופו של יום אי אפשר לשחק משחקים רציניים במקבוק :roll:

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

urban racer,

ה{גרפיקאים,מוזיקאים,יושבי בתי קפה בת"א} הגדולים בעולם לא צריכים משחקים, אתה סתם מוצא סיבות ללכלך. הרי זה ברור שתוספת של 1200 דולר עבור מארז טיטניום זה קריטי לאדם שמחזיק את הלפטופ בסטודיו ממוזג.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם
שני הגרושים שלי.

אפל הייתה ותהיה חברה שמייצרת מוצרים טובים. העיצוב, איכות ההרכבה ותאימות החומרה/תוכנה שלהם הם ללא ספק בין המובילים בשוק. א-ב-ל, וזה אבל גדול, אי אפשר להשוות מקבוק פרו למחשב לPC "רגיל" (XPS, Ideapad, staellite וכיו"ב) ההשוואה הרלוונטית היא תחנות עבודה כגון hp elite/probook, lenevo thinkpad T, dell precsion ודומיהם. כשנכנסים לקטוגוריה הזו, מגלים שפערי המחיר יורדים פלאים, אבל עדיין החומרה בPC הרבה יותר "hardcore".

אפל יעדה מאז מועולם (קצת הכללה אבל...) לקהל טיפה אחר. כביוכול קהל שמעריך עיצוב, איכות ואמינות. נכון להיום, בהסתכלות מהתחום האקדמי/מקצועי שלי (עיצוב תעשייתי) לא מתצא מרצה אחד שימליץ על מק, מהסיבה שאף אחת מסביבות העבודה הגנריות שלנו כמו solidwork, alias ועוד תוכנות קאד שאנו לומדים לא קיבלו פורט למק מעולם. תחום הגרפיקה אצלנו, לעומת זאת נוטים להעדיף מק, למרות שמאז שהתחלתי לעבוד עם CS3 לא נתקלתי בבעיות. אני נתקל לא פעם באנשים שרכשו מק שאמור להיות טוב יותר ובסוף עשו בוטלואדרים לwin7.

חוצמזה, שבסופו של יום אי אפשר לשחק משחקים רציניים במקבוק :roll:

אתה רוצה להשוות מק לפיסי ? תשווה iMac והוא לא רואה פיסי.

ההוכחה היא שרוב יוצרי המוזיקה בעולם או עובדים על iMac, או רכשו פיסי, התאכזבו מווינדוס, והתקינו OSX בשביל לדמות iMac.

פורסם
אתה רוצה להשוות מק לפיסי ? תשווה iMac והוא לא רואה פיסי.

לא כל כך הבנתי מה רצית להגיד במשפט הזה

מה זה לא רואה?

מי לא רואה?

מה יש לו לראות?

שים לו WEBCAM ואת התוכנה של אויוקס אז אולי הוא יראה משהו.

ההוכחה היא שרוב יוצרי המוזיקה בעולם או עובדים על iMac, או רכשו פיסי, התאכזבו מווינדוס, והתקינו OSX בשביל לדמות iMac.

אם הם קנו PC והתקינו MAC OS אז אתה רק תומך בכל מה שאני אומר, שלא החומרה שמשנה אלה התוכנות והממשק והחומרה זה רק שופוני אחד גדול.

תהנה לך עם המק שלך ויש ממה, הוא יפה מאוד, יש אנשים שמתים על הממשק שלו ו/או על התוכנות שאפשר להתקין עליו אני אישית לא חושב שהוא מתאים לכל אחד ויש גם דברים טובים מאוד בשוק חוץ ממנו שיכולים להתאים.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

טרנספורטר,אני לא בקי בעולם ההפקה המוסיקלית ויצירת המוסיקה. היית שמח לקבל סימוכין להצהרות שלך.

כמה יפושים שעשיתי בגוגל טרנדס אכן מצדיקים את הקביעה שלך, חלקם לא.

חיפוש של traktor pc, traktor mac

music mac, music pc

pro dj mac, pro dj pc

music software pc, music software mac

כאשר המק לא מוביל, הפיסי והמק שווים. אם תשים לב זה קורה כאשר עושים שואלים שאילתא גנרית ולא ספציפית לתוכנה. חיפוש מעמיק יותר בפורומים מקצועיים יענה לך דבר פשוט. תבחר פלטפורמת תוכנה ואח"כ פלטפורמת חומרה, הווה אומר, אין העדפה ספציפית אלא לממשק המשתמש והתוכנה שנוחה לך.

urban racer,

ה{גרפיקאים,מוזיקאים,יושבי בתי קפה בת"א} הגדולים בעולם לא צריכים משחקים, אתה סתם מוצא סיבות ללכלך. הרי זה ברור שתוספת של 1200 דולר עבור מארז טיטניום זה קריטי לאדם שמחזיק את הלפטופ בסטודיו ממוזג.

תראה. מעצב שפוי לא יושב ומעצב על לפטופ, ובטח שלא יושב בבית קפה ומעצב. מעצב יושב על דסקטופ במשרד ואם אין משרד אז בבית. אין לי מושג מה איפה העלית את עניין ה1200. ואני כמעצב, סטודנט וגם גיימר על הדרך אוהב שהמחשב שלי יודע לעשות הכל, גם אם זה 10% ואפילו 20% פחות טוב. נגיד והייתי מתעסק בתחום הגרפי גרידא, הייתי שוקל לעבוד עם מק. אבל, אני משחק, אני מתנייד, אני מרנדר, אני מעצב, אמי מרטש תמונות, אני עושה עימוד. אני צריך למצוא את עמק השווה. מק הוא תמיד היה ותמיד יהיה בעייתי מבחינתי.

בקשר לIמק מול PC, קצת קשה למצוא בנצ'מארקינג שמשווה ראש בראש מק ופיסי. אבל אני לא ממש מבין איך Iמק יותר מפיסי. בלי הוכחות אל תקבע עובדות. מה שנקרא אצלנו במשחקי און-ליין proof or it didnt happen (הנמכתי טיפה את הטון מproof or STFU :lol: ).

לסיכום, מק לא היה ולא יהיה יותר טוב מפיסי, זה שלהרבה אפליסטים נוח וכיף להגיד את זה כדי לטפוח לעצמם על השכם שזה הכי טוב כדי לכפר על חסרונות אחרים? שיבושם. מק טוב לX, פיסי טוב לY. מה שבטוח שאין הכי טוב. הכי טוב לא נמצא בכלל בפירת החשיבה שלכם כי לשפוך 10K דולר וצפונה על מכונה מושלמת זה לא ריאלי ל99.9% מהמשתמשים.

Stay tuned

פורסם

הקייס משנה הרבה מאוד

סדרת EDGE של לנובו עשויה מפלסטיק קקמיקה מול מארז מאסיבי ועמיד של סדרת ה trhinkpad למשל

ולכן חומרה נתונה במארז שונה תשנה את המחיר.

מעבד וזכרון ודיסק קשיח זה לא הכל, לדחוס אותם במארז 15 זה זול יותר מלארוז אותם במארז 12 למשל, עוד סיבה לשינוי מחיר

וכן, גם מיתוג יכול להיות קריטריון, יצרן X רוצה למכור דגם אחד בהמונים וימכור אותו ב 7% רווח בעוד הוא רוצה למתג מחשב אחד שלו כמוצר פרימיום וימכור אותו ברווח 20% למרות שהחומרה מתחת זהה לשניהם.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

להגיד לך ברצינות?

רק מהמחשבים שיש לי נסיון ממשי איתם- לחבר שלי יש לנובו ת'ינקפד E220 חדש שעולה 5000 שקל, ובנוסף יש לי גם נסיון עם אסוס מהסדרה של ה-U.

לא רק שהאסוס עולה ב-1500 פחות, מגיע עם כרטיס מסך עדיף, ועל הנייר זמן הסוללה שלו גבוה יותר, הוא גם רובו מאלומיניום ומשדר איכות גבוהה יותר מאותו לנובו שעשוי פלסטיק.

לא יצא לי להסתכל על הווסטרו החדשים, אבל אני מניח שגם הם לא נופלים באיכות בניה ממחשבים אחרים הנחשבים יוקרתיים יותר.

דרך אגב, גם המקבוק פרו לא היה עדיף במיוחד בקשר לאיכות בניה, מה שכן המסך שלו פשוט נהדר(פנל IPS?)

פורסם
אותו חבר של בנך - יכול להתקין חלונות על המק שלו (ויש דרייברים של אפל מסופקים אפילו לחומרה לחלונות)

בנך - לא יכול להתקין מק על הPC שלו (וגם אם יכול עם איזה קומבינה - זה עובד כמו תחת).

למה לשלם גם פרמיום תמורת מק, וגם עוד כמה מאות ש"ח רשיון ל"חלונות" כדי להריץ אותה על המק - כאשר מדובר בחומרה שניתן להשיג דומה לה במחיר נמוך יותר בלי ה-OSX? אילו היו לו שימושים שבהם עדיפות ברורה למק - אתה צודק, אבל אין לו שימושים כאלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

א. אין לו שימושים כאלו שאתה יודע

ב. זה קצת כמו למה אאודי A4 עולה יותר מפסאט.

לגבי iMac - יש סיבה אחת חשובה למה iMac עולה את המחיר שלו (ולדעתי הוא לא שווה את המחיר כן?) - המסך שלו.

זה לא איזה מסך אסוס ב1500 ש"ח וגם לא דל ב2000 ש"ח.

המסך די מקביל לסדרות מסוימות של Eizo (מסכים שמגיעים ל4-5 אלף ש"ח למסך בקלות) - ועל זה תוסיף את החומרה.

(וזו סיבה ד"א שהוא עדיין משמש לגרפיקה בהרבה מאוד מקרים - כי כשמחשבים עלות חומרה + מסך שמציג צבעים מספיק טובים כדי להשתמש גם לפרינט - ההפרש כבר לא כזה גדול)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
א. אין לו שימושים כאלו שאתה יודע

ב. זה קצת כמו למה אאודי A4 עולה יותר מפסאט.

לגבי iMac - יש סיבה אחת חשובה למה iMac עולה את המחיר שלו (ולדעתי הוא לא שווה את המחיר כן?) - המסך שלו.

זה לא איזה מסך אסוס ב1500 ש"ח וגם לא דל ב2000 ש"ח.

המסך די מקביל לסדרות מסוימות של Eizo (מסכים שמגיעים ל4-5 אלף ש"ח למסך בקלות) - ועל זה תוסיף את החומרה.

(וזו סיבה ד"א שהוא עדיין משמש לגרפיקה בהרבה מאוד מקרים - כי כשמחשבים עלות חומרה + מסך שמציג צבעים מספיק טובים כדי להשתמש גם לפרינט - ההפרש כבר לא כזה גדול)

ליביו

כל מילה בסלע. כל תמונה, רינדור ושאר ירקות עוברים במק אצלנו לפני דפוס. התמזל מזלי ואני גם יכול לעבוד אצל חברים שעוסקים בגרפיקה (מסכי EIZO במקרה הזה)

Stay tuned

פורסם

אם נחזור לנושא המקורי.. Windows 7 הנוכחית נותנת פייט טוב ל Mac גם אם היא בהרבה מקרים חיקוי שלה..

ממש כמו עם האנדרויד, הגרסא הבאה של Windows תנצח את ה OSX בנוק אאוט ואפל תצטרך להמציא את מערכת ההפעלה שלה מחדש כדי ליצור בידול משמעותי. אחרי הכל, עם כל הכבוד לאפל, רוב הפיתוחים היום הם לסביבת PC והם עשו לדעתי טעות גדולה מאוד כשהחלו להשתמש בחומרה של אינטל (שוב, לצורך הבידול מעולם ה PC הסטנדרטי - היום כל אחד יכול להשתמש ב BootLoader)

מבחינת המחשבים הניידים עצמם, גם שם אפל בדרך לקבל נוק אאוט מאינטל שהחלה לחייב את יצרני הניידים בייצור של מחשבי Ultra Book עם דרישות חומרה גבוהות, גודל פיזי מוגדר, זמן סוללה גבוה ומחיר סביר. ראו את הניצנים הראשונים:

asus ux31 וה acer s3. ניתן להשיגם ב EBAY עם משלוח לארץ ב 1300 דולר. יש עוד כמה בדרך..

לדעתי ההשוואה ל X220 היא בכלל לא נכונה. אני בעצמי משתמש באחד אבל זהו מחשב עסקי, סוס עבודה עם המון יתרונות בנושאי איכות, עמידות וזמן סוללה אבל גם עם המון חסרונות בדמות עיצוב מרובע ומכוער, מסך באיכות בינונית - ומחיר יקר ביחס לתמורה ולמתחרים הישירים שלו. מחשב עסקי במלוא מובן המילה.

ועם עלה פה נושא המסכים, אז נכון לאפל יש מסכים מדהימים, אבל מסכי Dell UltraSharp נותנים להם פייט טוב בהרבה מאוד ביקורות בחו"ל ובמחיר טוב יותר משמעותית. כל זה יהיה חסר משמעות עם כניסת הפאנלים מסוג AMOLED של סמסונג בשנה הבאה (ממש כמו בגלקסי S2, שלמרות רזולוציה נמוכה יותר הוא נראה משמעותית טוב יותר ממסך ה Retina של האייפון.

...CASKA for life

פורסם

אתה מבלבל הרבה דברים שלא קשורים.

אבל אחד אחד - Winיותר ותיקה מOsx ועדיין עם כל גירסא המערכת בצמיחה היא osx , אז לא נוקאאוט ולא נעליים.

לגבי המעבר לחומרה אינטלית - זה הוביל בעיקר לדברים טובים ולהוזלה משמעותית ואיפשר הרצת חלונות.

זה אחד הצעדים החכמים שאפל עשו ומאז העיפו את המכירות לשמיים.

אינטל לא תיתן שום נוקאאוט לאפל שהיא אחת הצרכניות העיקריות שלה.

למעשה ה2 עובדות בשיתוף פעולה גדול ואפילו אינטל מייצרת לאפל כל מני שבבים מיוחדים (ראה ערך האייר הקודמים)

לגבי ההשוואה לx220 - זה בהחלט רלוונטי.

המקבוקים פרו הם מחשבי עבודה עמידים , מאוד איכותיים עם חיי סוללה ארוכים מאוד (בין 8 ל10 שעות סוללה).

בנוסף לזה יש להם גם איכות יצור מעולה , עיצוב מעולה , מסך באיכות פנומנאלית.

מחשב עסקי לכל דבר.

אפילו האייר תופס ישירות כמחשב עסקי.

לגבי הדל ultrasharp - הם נותנים פייט מצוין. מי שאומר שאחד יותר טוב מהשני - מוכיח שהפסיכולוגיה השיווקית עובדת - כי זה אותו פאנל! כמו איימק.

המחיר שלו בארה"ב - לרוב צפונה מ1000 דולר.

כשאתה מצוות לזה חומרה - אתה מקבל מחיר של iMac , או קצת יותר.

לגבי שנה הבאה - עד אז ... כולם יתקדמו ונדבר אז (ומה הקשר מסכי אמולד מול רטינה?)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...