Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5355 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהחלטתי לרכוש מקבוק פרו 15" בארץ, מסתבר שאי אפשר להשיג בכלל את הדגמים שירדו מהמדפים בשבוע שעבר.

באחד הפורומים קבלתי ממשתמש מסוים המלצה לקנות את המחשב אצל דילר שנתן לו שירות טוב.

דברתי עם אותו דילר ושאלתי אם יש סיכוי שיש לו את אותו דגם שירד מהמדפים, והוא אמר שבדיוק היום הוא מכר אחד כזה, שהיה בשימוש 4 חודשים.. ושהוא ממליץ לי לקנות את הדגם החדש (שהגיע במקום אותו דגם)

אחרי חצי שעה הדילר הזה שלח לי אסמס "הלקוח התחרט, אם אתה רוצה המחשב שחפשת זמין ב-6000 ש"ח עם 8 חודשי אחריות"

6000 ש"ח זה מחיר סבבה, כי חדש כזה, אחרי מבצע סטודנטים עלה 7500, ובלי המבצע עלה 8500 בערך.

הוא טוען שהמחשב הגיע אליו דרך לקוח שקנה אותו, ולאחר כמה חודשים קנה מחשב שולחני במקום.

לאחר מכן הוא מכר את המחשב ללקוח שהתחרט, ולכן המחשב אצלו כרגע.

הסיפור נשמע אמין ?

או שיש שם קאץ'?

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדגמים החדשים של הפרו 15" חזקים משמעותית מהקודמים.

בעיקר בגיזרת הכרטיס מסך - הקפיצה היא משמעותית (במיוחד בדגם הזול).

לא הייתי הולך על קומבינה כזו או אחרת בזה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
הדגמים החדשים של הפרו 15" חזקים משמעותית מהקודמים.

בעיקר בגיזרת הכרטיס מסך - הקפיצה היא משמעותית (במיוחד בדגם הזול).

לא הייתי הולך על קומבינה כזו או אחרת בזה.

ליביו

בעקרון הכרטיס מסך לא כל כך משנה.

אני עובד עם המחשב לצרכי מוזיקה וכרגע עובד עם המקבוק פרו של יולי 2010 - Core2Duo 2.4GHz

אני מחפש לרכוש מקבוק פרו חדש בשביל שיהיה גיבוי במידה והמחשב קורס.

בגלל שנראה לי טיפשי לקנות איזה דגם ישן ב2000 ש"ח אמרתי שנקנה כבר אחד חדש והוא ישמש אותי ל 3-4 שנים.

8400 על מעבד i7 2.2ghz נראה לי מופרז קצת.

אם אני לוקח את אותו יד שניה לבדיקה באיידיגיטל בשביל לוודא שלא נשפכו שם מים או משהו והכל תקין, זה לא משתלם ?

סוחרי רכב מכיר?

זה אותו הזן.

זה לא אותו דבר.

יש דילרים מוכרים בסצינת המקבוק פרו.

כמו שיש פורום רכב שממליצים על מתקינים מסוימים, ככה יש פורומים של משתמשי מק שיש להם נסיון עם דילרים מסוימים.

לא יודע מה לגבי יד שניה, זה באמת מלחיץ, למרות שנותנים לך 8 חודשים אחריות.

פורסם

איידיגיטל לא יבדקו לך כלום , אולי חיצונית :)

תעשה מה שאתה מוצא לנכון. אני הייתי מעדיף חדש בכל מצב ופשוט מחכה להזדמנות להביא מחו"ל.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

סתם מעוניין לדעת.

מה היתרון של המקבוק פרו על לפטופים של דל/אסוס/thinkpad.

כי במחיר של 6000 שקלים, אפשר לרכוש בארץ לפטופ עם נתונים הרבה יותר טובים מהמקבוק וגם 3 שנות אחריות בינלאומיות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הסמל של התפוח מוסיף לו עוד ליבה נוספת... :)

מצטרף לשאלה, במה המחשב הזה יותר טוב ממחשבים שגם עם מעבד מהיר יותר, עם כרטיס גרפי חזק יותר, 3 שנים אחריות ובסביבות ה-1500 שקל פחות?

פורסם
הסמל של התפוח מוסיף לו עוד ליבה נוספת... :)

מצטרף לשאלה, במה המחשב הזה יותר טוב ממחשבים שגם עם מעבד מהיר יותר, עם כרטיס גרפי חזק יותר, 3 שנים אחריות ובסביבות ה-1500 שקל פחות?

מערכת ההפעלה של אפל משתמשת בחומרה בצורה הרבה יותר יעילה מווינדוס.

מעבר לזה, תחשוב שהחברה שמייצרת את המחשב (אפל) ייצרה גם את מערכת ההפעלה, והתאימה את החומרה למערכת ההפעלה שתעבוד בצורה מושלמת.

לעומתם, hp לא יצרו את ווינדוס, והם לא יכולים לשלוט על זה שגירסא x של המערכת הפעלה תתאים למחשב y שhp השיקה.

אני רכשתי את המחשבים הנ"ל בגלל שאני מאמין שהם האמינים והחזקים ביותר, וגם בעבודה תחת לחץ עומדים בלי בעיה.

פורסם
"מערכת ההפעלה של אפל משתמשת בחומרה בצורה הרבה יותר יעילה מווינדוס."

:roll:

אתה יכול לצטט את זה כמה שתרצה, זה לא ישנה את העובדה שמיקרוסופט עדיין לא הצליחו לפתח מערכת מושלמת כמו OS X.

לא סתם מק זה המחשב הנמכר ביותר בארה"ב.

פורסם

אכן - ברגע שיש לך פחות חומרות לתמוך בהן - הביצועים היציבות וההתאמה יותר גבוהים בOSX.

לגבי המחיר - אם תשווה את זה לסדרות הגבוהות אצל כל חברה (נגיד XPS וVaio אצל דל וסוני בהתאמה) ולא לווסטרו או לאסוס זול - ההבדלים במחירים די נמוכים.

מה אתה מקבל?

מסך מעולה , מארז אלומיניום מעולה , עיצוב ארגונומי מעולה שמנסים לחקות אותו בכל חברה בדגמים הגבוהים , מיקלדת וטראקפד לא פחות ממדהימים , סוללה של 7-8 שעות אמיתיות , משקל קל ומערכת הפעלה OSX כלולה עם הרבה תוכנות מובנות (לדוגמא - חבילת פיתוח שהיא המקבילה המקית של Visual Studio)

במקרה של ה15"ים - אתה מקבל גם תחנת עבודה רצינית ביותר קוואד חזק + 6770 שזה כבר חתיכת כרטיס מסך.

במקרה של האייר אתה מקבל SSD מעולה ומחיר של לפטופ לא רחוק מבסיסי (תבדוק כמה עולה ואיו z של סוני)

בקיצר כשאתה משווה תפוחים לתפוחים (או אפילו לתפוזים - אבל באותה רמה) - העניין קצת שונה.

כמו שנאמר - לא סתם אלו המחשבים הכי נמכרים בארה"ב , ולא סתם הרבה אנשים שעבדו איתם אפילו מעט - עברו להשתמש בהם בקביעות.

אם אתה מחפש מקסימום מחשב לשקל (כמו מכוניות - מקסימום פח לשקל :)) אז זו לא הכתובת.

אבל בניגוד למחשב ביתי - בלפטופ זו ממש טעות לעשות את זה.

Then dying is forgetting

פורסם
אכן - ברגע שיש לך פחות חומרות לתמוך בהן - הביצועים היציבות וההתאמה יותר גבוהים בOSX.

לגבי המחיר - אם תשווה את זה לסדרות הגבוהות אצל כל חברה (נגיד XPS וVaio אצל דל וסוני בהתאמה) ולא לווסטרו או לאסוס זול - ההבדלים במחירים די נמוכים.

מה אתה מקבל?

מסך מעולה , מארז אלומיניום מעולה , עיצוב ארגונומי מעולה שמנסים לחקות אותו בכל חברה בדגמים הגבוהים , מיקלדת וטראקפד לא פחות ממדהימים , סוללה של 7-8 שעות אמיתיות , משקל קל ומערכת הפעלה OSX כלולה עם הרבה תוכנות מובנות (לדוגמא - חבילת פיתוח שהיא המקבילה המקית של Visual Studio)

במקרה של ה15"ים - אתה מקבל גם תחנת עבודה רצינית ביותר קוואד חזק + 6770 שזה כבר חתיכת כרטיס מסך.

במקרה של האייר אתה מקבל SSD מעולה ומחיר של לפטופ לא רחוק מבסיסי (תבדוק כמה עולה ואיו z של סוני)

בקיצר כשאתה משווה תפוחים לתפוחים (או אפילו לתפוזים - אבל באותה רמה) - העניין קצת שונה.

כמו שנאמר - לא סתם אלו המחשבים הכי נמכרים בארה"ב , ולא סתם הרבה אנשים שעבדו איתם אפילו מעט - עברו להשתמש בהם בקביעות.

אם אתה מחפש מקסימום מחשב לשקל (כמו מכוניות - מקסימום פח לשקל :)) אז זו לא הכתובת.

אז יש צדיק אחד בסדום.

זה מצחיק לראות אנשים שבגלל חוסר בתקציב (או חוסר רצון לשחרר תקציב) משכנעים את עצמם שמק זה סך לוגו של תפוח, וכל השאר זהה ל HP \ DELL \ LENOVO (וזה לאו דווקא אנשים כאן. נתקלתי בהרבה מקרים כאלה)

בעולם המוזיקה וגראפיקה הרוב הגדול של האנשים יודע שאם הוא רוצה מפלצת הוא צריך ללכת על מק.

אני לא יכול לדמיין את עצמי עובד עם מחשב נייד רגיל (גם לא כאלה שעולים 6000-7000) זה תמיד ירגיש לי שאני צריך להתפלל שמאיזשהי סיבה ווינדוס לא תחטוף קריזה ותקרוס לי באמצע הערב.

פורסם

מה אתה מקבל?

אבל למה לא להשוות את זה לסדרות הזולות יותר? אם כול הפרמטרים זהים מבחינת חומרה, אז מה זה משנה?

ואני באמת שואל מתוך עניין, לא היה לי בחיים מחשב מהסדרות הרציניות ככה שאני לא יכול להשוות

פורסם

הנייד שלי הוא ממש לא מסדרה זולה, מדובר ב-xps 15z שאפילו על זה שהוא דק יותר מה-xps 15 שילמתי יותר.

מעבד i7 החדש, 8 ג'יגה זכרון, כרטיס מסך של אנוידיה 525GT עם 2 ג'יגה זכרון ואופטימוס וסוללה של 8 תאים.

המחשב עלה כולל אחריות בינלאומית ל-3 שנים 1170$ (את האחריות ל-3 שנים הרחבתי בארץ).

מק עם אותם נתונים היה עולה הרבה יותר יקר.

"מערכת ההפעלה של אפל משתמשת בחומרה בצורה הרבה יותר יעילה מווינדוס." - לא יודע מאיפה הקשקוש הזה, להזכיר לך שאפל מביאה את המעבדים שלהם מאינטל, את הכרטיס הגרפי מאינטל או מאנוידיה, ההארד דיסק הוא גם לא של אפל, ככה שהלפטופ של אפל הוא ממש לא אפל מושלם.

חוץ מזה כל חברה מייצרת את המחשב שלה כדי שיעבוד עם ווינדוס.

חוץ מזה שאני די שונא את התנאים של קניית מק, איידיגיטל ושים טובה שהם נותנים שירות למחשב הזה (בעוד בדל יש לי אחריות בינלאומית), אם חרטת על המחשב עברית במקלדת - איבדת את האחריות, רק במעבדות של אפל אפשר לפתוח אותו (ואתה תשלם על הביקור).

בקיצר, אפל כובלת אות אליהם ועל הדרך נותנת לך מחירי "שחיטה".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני מריח כי פותח השרשור הוא עיוור אפל ?

אתה יכול להגיד שאתה אוהב יותר את מערכת ההפעלה OSX

שאתה מכיר אותה ונוח לך איתה

שאתה אוהב את העיצוב של המק שלך

ועוד כל מיני דברים, ואני אכבד את זה מאוד.

הסטורית (נגיד ב G4) פוטושופ היה רץ מהר יותר על מק ולכן היה בחירת הגרפיקאים, זה כבר לא נכון היום.

אני לא זוכר מבחן היום שיוציא את המק עם ביצועים טובים יותר מול HP+7 במחיר מקביל.

אני גם לא זוכר שום נתון שאומר שמק הוא המחשב הנמכר ביותר בארהב, יותר לכיוון 15% מהמכירות של מחשבים.

אני טועה ?

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...