Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת רפלקס ניקון D5100

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

החלטתי להתקדם בחיי למצלמה אמיתית. הדגם הנ"ל הומלץ לי ע"י אחד שמבין...

יש למישהו? מכיר מישהו שיש לו?

איך המצלמה? מה היתרונות/חסרונות?

האם היית קונה אחת כזאת גם היום?

תודה מראש!

נ.ב. התקציב שלי לא גדול במיוחד, עד 2500-3000 לבודי בלבד. (עדשה נחפש אח"כ)

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

היי,

יש לי אחת מאז יוני, מצלמה מעולה.

החסרונות העיקריים שלה:

• היעדר מסך עליון לפרמטרים של הצילום, אבל המסך הגדול מפצה על זה
  • אין מנוע, מה שאומר שחייבים לקנות עדשות עם מנוע פנימי (שהן מהירות יותר, אז אפשר להסתכל על זה כיתרון) והן יקרות יותר
  • גלגלת אחת במקום שתיים. צריך ללחוץ על כפתור ולהשתמש בגלגלת במקום השימוש בגלגלת השניה

יתרונות:

• קלה וקומפקטית
  • מסך גדול ובהיר
  • מבחינת האלקטרוניקה היא כמעט ומקבילה לD7000
  • וידאו Full HD עם פוקוס רציף

לא ברור לי איך אתה מתכוון לצלם ללא עדשה. קח בחשבון שעדשות יכולות לעלות כמו המצלמה והרבה יותר לפעמים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

תודה!

ברור שאני הולך לקנות גם עדשה, אני פשוט עדיין מתלבט. ובגלל זה אני מתמקד כרגע רק במצלמה.

בסוף אני יחליט האם ללכת על קיט רגיל כמו 18-55 מ"מ שמסופקת עם המצלמה, או לקנות ישר אחת טובה 18-200 מ"מ...

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

18-55 זה קקי מוגבל.

18-200 עולה הון, כבדה מאוד, הפוקוס שלה קצת איטי לטעמי ואמרו לי שהתמונות יוצאות קצת רכות בקצוות.

18-105 היא הפשרה שהלכתי עליה, ועד כה אני די מרוצה.

אם ה18-200 לא הייתה כל כך יקרה יתכן שהייתי קונה אותה, אבל צריך לזכור שהיא לא מושלמת.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המצלמה מעולה במסגרת התקציב הזה (עבור גוף בלבד).

יש לי אותה גם עם עדשה 18-105 מ"מ.

אם התקציב שלך מאפשר, אז העדשה הנ"ל עדיפה מעדשת הקיט הרגילה (18-55 מ"מ).

חוץ מזה, מה ש-nitch כתב נכון. ורק תקח בחשבון שאתה צריך לקנו תכרטיס זיכרון class 10 על מנת לצלם ב-HD בלי delay.

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

ה 5100 היא לא 7000.

לא במחיר ולא בביצועים.

וזה לא שה 5100 גרועה. היא טובה וטובה מאוד ה 7000 מעולה.

תשקול אופציה לקנון?

D600 או D550 גם מצויינות!

המחיר דומה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אם תקנה בסופו של דבר עדשה 18-55 (כמו רובם, הכי זול) ותרצה עדשה משלימה 55-200 - יש לי אחת חדשה בקופסה, מכרתי את ה-D3100 שהייתה לי לפני שאפילו הספקתי להוציא את העדשה הנוספת מהקופסה.

קניתי באמאזון ואמכור במחיר עלות בארה"ב.

פורסם

ה-18-55 היא ממש לא קקי מוגבל, מי שלא יודע לנצל את הציוד שיש בבעלותו הוא הקקי המוגבל (מצטער אל השימוש בשפה לא יפה והפנייתה כלפי אנשים).

עדשה זו היא אולי לא ה-24-70 של ניקון (שאגב בבעלותי) אבל היא נותנת תמורה מעולה למחיר שלה ובשימוש נכון היא נותנת תוצאות מעולות בהתאם למה שהיא מתיימרת לספק ובהתאם לנתונים היבשים שלה.

ה-18-105 לעומת זאת נותנת טווח גדול יותר אבל לא הייתי אומר שהוא מתעלה עליה יותר מדי או שהיא כוכב בפורמט ה-DX של ניקון.

העדשה הזו יחסית חדה ובשימוש נכון תתן תוצאות טובות וכמובן על זה במחיר די זול (גם עדשה זו הייתה בבעלותי).

ה-18-200 של ניקון היא עדשת כללית טובה שנותנת מענה לטווח מאוד גדול וזה נוח מכיוון שטכנית את יכול לסחוב איתך פחות עדשות כל עוד אתה מוכן להתפשר על האיכות.

מבחינת איכות תמונה ב-200 מ"מ לא הייתי אומר שהיא טובה מדי אבל בסגירת צמצם ל-8 בערך היא מתחילה להיות חדה טיפה יותר אבל לא משהו כמו ה-70-200 או ה70-300 אפילו, דרך אגב סגירת צמצם לא תמיד מתאפשרת כל כך וזה תלוי בהתאם לתנאי הצילום והאם אתה יכול או רוצה להשתמש בפלאש.

מבחינת משקל היא לא כבדה מדי אבל זה נורא סובייקטיבי, אני רגיל לסחוב גוף גדול ועדשות גדולות יחסית ולכן גוף קטן יותר ועדשה זו מבחינתי זה סט-אפ קל ונוח, אני אומר את זה מניסיון מכיוון שלא מזמן חזרתי מפראג ולקחתי איתי לשם D-90 עם גריפ ועדשות 18-200.

אם אתה רוצה עדשה מעולה באמת לפורמט DX הייתי הולך על ה-16-85 או 17-55 שהיא מאוד יקרה.

מבחינת איכות תמונה ה-16-85 מנצחת את כולן חוץ מה-17-55 שהיא עדשת f/2.8 קבוע ונחשבת לעדשה מהליין המקצועי ולכן גם המחיר הגבוה.

אני משתמש ב-16-85 ואני יכול להבטיח לך שאם אתה יכול להרשות לעצמך תקציבית עדשה זו לא תצטער עליה בכלל, היא מעולה מבחינת איכות תמונה וכמו כן מציעה טווח זום מכובד ביותר שיכול להספיק לרוב הטיולים או הצילום ביום יום.

מבחינת מצלמה ה-D5100 טובה מאוד ונותנת תוצאות זהות ל-D90 שהיא מתבססת עליה טכנולוגית אבל "בקופסה קטנה יותר".

לא הייתי משווה אותה בשום מצב ל-D7000 מכיוון שהן פשוט לא ברות השוואה בשום פרמטר.

מקווה שעזרתי.

• תוכן חדש...