Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרמנית או צרפתיה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וערב טוב,

בדקתי ובדקתי בפורום על כמה רכבים, כמו פיג'ו 206 1.6 XS, פולסקווגן גולף 2.0, סיאט איביזה 1.4 Sport

ולא הצלחתי למצוא כיוון על איזה רכב ללכת, מישהו יכול לשפוך לי מידע על הרכבים הנ"ל במחינת נוחות נסיעה, איכות ואמינות.

תודה.

פורסם

הכותרת שלך יכולה להצית פה ויכוח מאוד גדול. בפורום הזה יש המון חובבים ואוהדים של המותגים הצרפתיים, מנגד יש את אלה של קונצרן ואג (גילוי נאות אני חובב מושבע של המותג הגרמני),ולכן זה עניין של טעם בלבד.

המכוניות הצרפתיות מצויינות (בדרכן), אם אתה מתלבט כדיי שתכוון מה דרישותך מהרכב אותו אתה מעוניין לרכוש.

והייתי ממליץ לך לנהוג כמובן על רכב כזה לפני קניה.

פורסם

אני גם תמיד חיבבתי את הגרמניות אבל ואבל גדול שזה עיקר הדילמה שלי הצרפתיות בשנתונים מאוחרים יותר נמכרים בסכום של גרמניות בשנותנים מוקדמים יותר.

ממבט קטן ביד 2 יש ל206 פוטנציאל טוב יותר למוצא מציאה לעומת גולפים למינהן. אבל איכות הנסיעה, הנהיגה ומבנה הרכב הוא שונה לגמרי.

וכמו כן יש את נושא האמינות, זה ברור שלמצוא רכב בסכום כזה(35K) בלי תקלות ובלי בלאי טבעי זה לא אפשרי אבל בכל זאת מי מהן אמינה יותר?

פורסם

אם החלטת להשוות בין צרפתיות לגרמיות, תשווה אותם סגמנטים.

הכי קורב לגולף מתוצרת צרפת זו ה 307.

נסה למצוא ידנית מנוע 2 ליטר (דגם XSI) שמורה ומטופלת.

מנועים אמינים מאד, (מנסיון עם 3 רכבים של הקונצרן עם אותו מנוע)

חוץ מזה שהרכב מהנה לנהיגה הוא בין המאובזרים בשנתון 2002 (תחילת הייצור שעוד איכשהו ייכנס לך בתקציב).

רדיו דיסק נשלט מההגה עם צ'ינג'ר, בקרת אקלים, קירור בתא כפפות (נח לנסיעות ארוכות אם אתה אוהב את הקולה קרה),

חיישני גשם ותאורה,מחשב דרך, ואם זה חשוב לך אז גם חישוקים 17.

הבעייה עם הרכבים שאתה מחפש שרובם נשחטו ע"י צעירים. צריך המון סבלנות למצוא רכב שלא עבר התעללות וטופל כהלכה.

אין לך מה להעלות פה את נושא האמינות. רכב בן 9 זה בעיקר פונקציה של איך טיפלו בו.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם
שלום לכולם וערב טוב,

בדקתי ובדקתי בפורום על כמה רכבים, כמו פיג'ו 206 1.6 XS, פולסקווגן גולף 2.0, סיאט איביזה 1.4 Sport

ולא הצלחתי למצוא כיוון על איזה רכב ללכת, מישהו יכול לשפוך לי מידע על הרכבים הנ"ל במחינת נוחות נסיעה, איכות ואמינות.

תודה.

תשמע,

אני כרגע לקראת סגירה של עסקה על רכב צרפתי - משום מה כולם בטוחים כאן שרכב צרפתי מגיע עם באגט :-P

אני רק מקווה שאני לא הולך לאכול אחד :?

אבל אתה צריך לקחת כל מקרה לגופו - יש המון סיבות למה לשלול רכבים בצורה תיאורתית

רכב גרמני - מנוע TSI? מנוע מגודש מראש מזמין צפי ליותר תקלות - דוגמה הכי קלאסית היא אם הולכת לך שם משאבת מים - תגיד יפה שלום לכמה אלפים.

רכב צרפתי - בעיות חשמל בהרבה דגמים ובעיות גיר - עד כמה זה נכון? תלוי איזה דגם, איזה שנתון, איך תוחזק.

הסיאט שאתה חושב עליה - רוצה להתקין מערכת? אתה לא יודע מה הולך שם בדלתות ועד כמה זה קשה להתקין שם רמקולים כמו שצריך - סתם דוגמא - תוסיף לזה מנוע TSI מהקונצרן והנה אנחנו מתחילים שוב.

איטלקי - לא מזמן אמרו פה שיש איזו אלפא 159 שהלך לה גיר והיא שוכבת במוסך כי רוצים משהו כמו 70 אלף שקלים לתיקון שלו - נשמע הזוי משהו.

ורכבים יפנים קוראנים לדעתי אתה לא מעוניין בכלל אם אתה סוחב לכוון אירופה.

כמו שאתה רואה אפשר לשלול בלי סוף - בסופו של דבר, יהיה הכי נכון לעשות את הדברים הבאים:

1. תיגש ותעשה נסיעות מבחן ברכבים שמעניינים אותך - תראה לאיזה רכב הכי התחברת.

2. תיגש למוסכים מורשים או מוסכים מומלצים שמטפלים ברכב הזה ותברר עלויות טיפולים.

3. תרים טלפון לחברות ביטוח לקבל הצעת מחיר ותבין איפה אתה עומד.

4. תיכנס לאתרים שמוכרים חלפים לרכב ותראה מה המחירים.

יהיה לך הרבה יותר קל להחליט.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין לי בעיה עם היפניות להפך אלו רכבים מעולים, לאחי יש טויוטה קורלה RUN-X ואין לי שום מילה רעה להגיד עליה רכב מעולה.

אבל אני מחפש הצב'ק ידנית רצוי 3 דל' ולא יצא לי לראות משהו כזה בעולם היפני.

170K ק"מ לשנת 2003 זה סביר?

על איזה רכב אתה סוגר עסקה?

פורסם

מישהו בקשה אני לחוץ לקנות. ואני לא מוצא משהו נורמלי ביד 2 בתקציב שלי.

ראיתי ככה מהאוטובוס כמה רכבים שנראים טוב לעין במגרשי רכב (מחוץ לעיר שלי) כדאי לבדוק את העיניין או שעדיף לא להתחיל עם זה?

פורסם

אז תרד בשנתון להונדה האצ'בק, מכוניות מצוינות, אל תפחד מהשנתון -עד 95 יש לו מתלים מאד מתוחכמים.

אם אתה לא מחפש אמינות אתה יכול לחפש אירופיות, אבל גולף תהיה יקרה משמעותית לאחזקה מרכב מקביל יפני, ו307 תשגע אותך עם בעיות חשמל. (יום אחד האזעקה נעלה לי את האוטו לחצי שעה, ו:roll: נשארתי בחוץ) רק שתדע למה אתה נכנס.

יש גם מיצובישי קולט.

פורסם

יש לי 206 XS 2004 מזה שנה וחצי, נקנתה עם 118 א' ק"מ והיום עומדת על 141 א' ק"מ.

אני יד שניה, קניתי את הרכב על אף שלא היה נראה מלוקק במיוחד היו לו קבלות על כל הטיפולים במוסך מורשה פיז'ו, ראיתי לפי ההיסטוריה שהרכב לא סבל מתקלות, נלקח לבדיקה במכון+מוסך ויצא בסדר סה"כ.

במהלך השנה וחצי הללו הדברים היחדים שהוחלפו פרט לבלאי נורמאלי (טיפולים שוטפים+ברקסים) הם כדלקמן:

-רדיאטור מזגן דולף (יחידה חיצונית) כ1400 ש"ח.

-החלפת מים+טרמוסטט לקראת הקיץ כ500 ש"ח- פעולת מנע.

ולאחרונה ידית האיתות התחילה לזייף טיפה, הבנתי שמדובר בסדר גודל של כ1000-1200 ש"ח.

לי ההוצאות האלה נראות סבירות.

הרכב תמיד מניע, עובד חלק, מזגן עובד מצויין, לא מקרקש, מאיץ יפה, אחיזת כביש מצויינת, הגה מהמם , רכב זריז בעיר וכייפי מחוצה לה.

הרכב קצת קשיח, מושב הנהג לא להיט ותנוחת הישיבה לא משהו (הגה שאינו מתכוונן למרחק). אני נוסע איתו נסיעות ארוכות על בסיס שבועי וזה לא מפריע לי, אם זה היה על בסיס יומי כנראה שהמצב היה חמור יותר.

צריכת הדלק המשולבת (לרוב 2/3 בינעירוני ו1/3 עירוני כבד) נעה בין 12-15 ק"מ לליטר בהתאם למצב הרוח ותנאי מזג האויר.

כמו כן יש לאבי הרבה מאוד ניסיון עם מכוניות מתוצרת רנו (רנו 19, וכמה מגאנים) ושביעות הרצון גבוהה.

170 אלף ק"מ לרכב 2003 זה לא אסון, קח בחשבון שהרכב כבר כמעט בן 9, אתה עדיין יכול למצוא עם הרבה פחות ק"מ. אם הרכב בכל זאת מוצא חן בעיניך ותוחזק היטב אז אולי שווה לקנות אך יש (לדעתי) להוריד במחיר.

לעומת זאת אם אספר לך את היסטוריית המשפחה שלי עם פולקסווגנים שהשיא שלה היה בצורת בורה 2002 שהייתה אצלי במשפחה מהניילונים, והייתה מכונית עלובה לנהיגה מרגע עלייתה הכביש ולאורך כל מסכת הצרות היקרה שהייתה מנת חלקה של משפחתי (קולר גיר+גיר שהלכו לפני שהרכב עבר 70 א' ק"מ, בעלות תיקון של כ10000 ש"ח ותוסיף על זה מספר לא מבוטל של חיישנים בעוד כמה אלפי שקלים) אז אולי תשנה את דעתך הקדומה בנוגע למוצאן של מכוניות.

לא שאני מבטל אופציות, אבל ללכת שנים אחורה כדי לנהוג בסיויק או לשלם 30 אחוז יותר בשביל לנהוג ביאריס רק בגלל שהן יפניות נשמע לי קצת מטופש.

ווגולף זה בכלל קונספט דבילי של לשלם ממש המון בשביל רכב עם סטטוס יוקרתי, דש בורד יפה וכל השאר בינוני במקרה הטוב.

האיביזה כבר נראית אופציה יותר סבירה, אני לא מכיר אותה טוב אבל נראה לי שהיא חלשה משמעותית מהXS.

• תוכן חדש...