Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברווז, אני עם דמעות בעיניים בגללך! :lol:

אם רק היה לי שנקל על כל פעם שאמרת לי את זה.

היום היו לי 2 שנקל.:lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זן ואומנות אחזקת סיטרואן.

מסירת מפתחות הקסנטיה לקונה השאירו בי רגשות מעורבים, וכתם שמן בחניה. מצד אחד 5 דקות קודם הקסנטיה ניסתה לחנוק אותי תוך כדי תחרות של "מי יוציא יותר CO1" עם משאית. לפי הריח, משאית הפסידה. מצד שני, היה בה חלונות חשמל, כרית אוויר אחת (מצד הנוסע), ABS צרפתי אנטישמי שניסה להרוג אותך, קלסר ענקי עם קבלות ממוסכים, חימום ששטף לך את הרגליים במי רדיאטור חמים, מזגן שדאג להקפיא לך את הצורה ולרוקן לך את הארנק, מנוע שמפחד מתנועות חדות על דוושת גז, מחוג דלק דו-מצבי (או F או E), ותיבה אוטומטית מסוג "אני צוחפתי, ומעביר הילוכים מתי שבא לי". המערכת ההידראולית הייתה המצאה מאוד בטיחותית - כשהיה מתפוצץ צינור, הלכו לך גם הבולמים, גם ההגה, גם הברקסים. סטרטר - כנראה סובייטי, מאחר והיה צריך לדפוק בו פטיש כדי להתניע. גם למצוא חלקים לאוטו שהובא לארץ מהקצה השני של הים התיכון במזימה מרושעת של דוד לובינסקי הייתה כל פעם הרפתקה חדשה.

היו בה גם דברים טובים - וו גרירה (חיישן רוורס סטייל חדרה), דלתות כבדות (שאחרי מספיק זמן נסיעה עם מזגן היה צריך להשקיע כח כדי לפתוח אותן, כי מסתבר שאוויר קר מתכווץ), והכי חשוב - אפשר היה להחנות אותה בשכונת יוספטל (לא משנה באיזה עיר, גם אם תבנה שכונת וילות בסביון ותקרא לה "יוספטל", היא תהפוך לשכונת מצוקה) עם מפתח בסוויץ', אף אחד לא היה נוגע בה עם מקל. היה לה פח של טנק - נכנס בה פעם אחת טנדר ברוורס, וכל מה שקרה, זה שפסי קישוט עפו מהמקום. לא היה צורך באזעקה - ולכן, כשהאזעקה שבקה חיים, פשוט ניתקתי אותה, ונשארתי עם מפתח אחד שנכנס לצרור של המפתחות של הבית - חיסכון במקום בכיס. הגה קליל (זה כשלא ברח שמן הידראולי, כשכן ברח, היה כהגה של משאית סובייטית).

לסיכום - היה טוב, וטוב שהיה.

מיצובישי לנסר קלאסיק

שלי הגיעה בגימור "ערסוואת ליסינג". ז"א, מצד אחד עם מנוע 1.6 וגיר אוטומטי, מצד שני ג'נטים מגנזיום, חצאיות, סקאלות לבנות עם תאורה אדומה, הגה של איבו, ומערכת סטריאן מסוג "בום טראח". ז"א, מה שבן דוד מצוי משקיע בו אלפי שקלים כשהוא קונה את הסופר לנסר הראשונה שלו, אני קיבלתי מהחברה. קיבלתי גם מחוג הדלק שמאוד רגיש ללחיצות על הגז, 6 כריות אוויר (אבל אין נורה לחגורת בטיחות). בניגוד לסיטרואן, שבה תא הכפפות התאים בדיוק לכפפות, בלנסר אפשר להבריח בו פליטים.

מה שאני יכול להגיד עליה לטובה - פעם ראשונה שיש לי אוטו שבו שום דבר לא חורק ולא מקרקש. לוחצים על גז - הוא נוסע, לוחצים על ברקס - הוא עוצר. הוא גם פונה לכיוון שבו מסובבים את ההגה, וגם העברת הילוך לא מרגישה כמו ביקור בבית בושת טורקי. לא צריך להילחם עם השלט כדי לפתוח ולסגור את האוטו. השכנים כנראה יצטרכו להשקיע בשעון מעורר, מאחר וכשאני מתניע את האוטו בבוקר, הם ממשיכים לישון. אין צורך להיסחב עם ארגז כלים בבגאז'.

גם משחק "מצא אוטו דומה בכביש" הפסיק להיות רלוונטי - כי רואים כזה בערך כל שניה. אולי לא תמצא שתי קסנטיות זהות, אבל לנסר זהה לשלך תמצא בכמויות, כי כאלה ירדו, ועדיין יורדות מפסי ייצור נוטפי קרינה, בכמויות של מליונים.

לסיכום - אמרו לי "תקנה אוטו יפני, הכי אמין". קניתי. עכשיו אני מחכה שיגידו לי "תקנה צרפתי, הכי חסכוני".

פיאט פנדה. האם באמת הדוב מחרבן ביער?

החלפת את המזדה3 בפנדה? :screwy:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זן ואומנות אחזקת סיטרואן.

היו בה גם דברים טובים - וו גרירה (חיישן רוורס סטייל חדרה),

והכי חשוב - אפשר היה להחנות אותה בשכונת יוספטל (לא משנה באיזה עיר, גם אם תבנה שכונת וילות בסביון ותקרא לה "יוספטל", היא תהפוך לשכונת מצוקה) עם מפתח בסוויץ', אף אחד לא היה נוגע בה עם מקל.

כחדרתי (וגם כבוגר שכונת יוספטל) אני מאוד מזדהה עם הפוסט הזה :-D

בגללך עשיתי כתם בתחתונים מרוב צחוק.. :lol: :lol:

פורסם

פיאט אונו 1.0 45 e.s-מי אמר שרק הצרפתיות חמות?

אחרי פרישתה של הסיאט fura שלנו לגמלאות, נפל הפור על הפיאט שנרכשה חדשה.

הריח של הרכב החדש שננהג ע"י אמא שלי עוד מדגדג לי בנחיריים (שיט, זה בא מהרכב החדש של השכן ממול :oops: ).

אני חייב להתוודות-זו אחת מה masterpieces של האיטלקים (יחד עם מוניקה בלוצ'י).

הדבר הראשון שתופס את העין היו הפנסים האחוריים הגדולים שלה. השילוב המנצח עם פגוש פלסטיק שחור אימתני גרם לכל בן דוד שעבר לידנו למבטי פליאה ולשאלת "מוכרת" בכל עצירה ברמזור אדום. הפגוש האחורי היה חיישן רוורס מצויין שהתריע בתרועת שבר כל פעם שהרכב היה מבצע רוורס לא מחושב.

מבט זריז על הפלסטיקה ברכב הבהיר לך שנפלת על מודל מוקטן של צעצוע לילדים, ותא המטען היה גורם משמעותי לחסכנות מופלגת-רק 8 שקיות של קניות היו נכנסות בו.

אחד הפיצ'רים המנצחים שלה היה תיבת ההילוכים הידנית (או ליתר דיוק-הקלאץ'). הלחיצה על הקלאץ' היתה צריכה להתבצע בנחישות וברגישות, כדי לא לפגוע ברגשות האיטלקייה העדינה הזו.

החלונות החשמליים הקדמיים ברכב (היו רק שניים) גרמו לך ללכת להכין כוס קפה בזמן ההמתנה לירידת החלון אחרי לחיצת המתג.

אבל כפי שהכותרת מרמזת-לא רק הצרפתיות חמות. גם האיטלקיה הנהדרת הזו היתה מתחממת בנסיעה בכביש המהיר מחדרה לנתניה ואפילו בתוך העיר. לפעמים נדמה שמחוג הדלק וחום המנוע התחלפו בתפקידים-החום היה תמיד מילימטר לפני הקו האדום ,והדלק (אחרי שהמשאבה קפצה) היה קבוע בקו התחתון. ה"באג" המעניין הזה, בתוספת לצנרת הקירור+רדיאטור שהוחלפו (פעמיים, למיטב זכרוני) ולמסרק הגה שהוחלף גרם לרכב להיות אורח קבוע (בעמידה) בכבישי ארצנו.

הרכב נמכר תוך 5 שנים לקונה (המאושר?), והתנהג למופת (משום מה) במעמד העברת הבעלות והמפתחות והוחלף בפיאסטה 1.3 ששמרה על אמינות מופתית למשך 13 שנה. פעם שלישית גלידה? :lol:

פורסם

QUOTE=Fat Bastard;3126632]]

החלפת את המזדה3 בפנדה? :screwy:

ראשית-תתחדש!

שנית-לא.

שלישית- אם בלאנסר בתא הכפפות אפשר להבריח פליטים, במאזדיינת 3 בתא הכפפות אפשר להבריח אוניית נוסעים בינונית. פלוס הנוסעים. אה, ולשים שם רדיו נוסף. סתם, שיהיה, יש מקום. ואל תשכח את הגמל, הפיל, הקרנף והבת-יענה-עם-אוכף-למקרי-חירום, כמו גם אל תשכח להאכיל אותם. הפיל הגמל והקרנף-מילא, אבל הבת-יענה-לחירום דווקא שימושית.

מאזדה 3 ליסינג ממוצעת:

ostrich.htm&docid=XtQXvo_A-1I8-M&w=687&h=454&ei=32qLTpHGGYPIswbmsKGpAg&zoom=1

יום כיף עם המכוניות ליסינג בחברה, צולם בספארי,היעני-חירום שוחררו להתאוורר קצת ולהריח את הבית:

2937409-ostrichracing_l.jpg

ויענת חירום של מאזדיינת עם מנוע 2000:

Ostrich-Racing-Gone-Wild.jpg

אחלה רכב, הלאנסר קלאסיק, אני ממש מאוהב בזו שלי. מכוערת תחת, אבל אין צורך ביען :twisted:

קראתי לה "נוח". על שם המושבים המפנקים, אשר העור היחידי שיש עליהם הוא שלי.

על שם האור שיש לי מעל הראש, שנדלק גם, בכל אשר אחפוץ להאיר את דרכי בעולם הזה.

ועל שם המערכת ששמתי לה (אשכרה, ניתן להחליף את הרדיו ברכב הזה! איזה הוד והדר!!!!11!!!2 [2? מה 2?!]), שהיא גם דיבורית, וגם קוראת מ-USB.

ועל שם הרמקולים (המקוריים), שהם כל כך טובים (בהשוואה, אך לא רק- באופן מפתיע).

ועל שם המתלים הבריאים, שלא מתעטשים לי כל רגע, ועל כך שאני לא חושב שיש לי טורבו יותר, שאם יתקלקל יעלה לי הרבה לתקן, ולהחליף שבלול עם מנה אסקרגו לא יתפוס.

ועל שם תאורת לוח המכוונים, שהיא לא בצבע כתום-קיא-של-פועל-תאיילנדי-בתחנה-מרכזית-חדשה-בת"א (מבוסס על קיא אמיתי), אלא אדום-פרארי-מירוצים(שנינו מאד מייירוצים!)-שו, מאכר, שו? כזה.

פורסם

תצחק, תצחק, למה לא.

עד שלא תצטרך להשתמש באחת, לא תבין.

:-D

פורסם

ועל שם המערכת ששמתי לה (אשכרה, ניתן להחליף את הרדיו ברכב הזה! איזה הוד והדר!!!!11!!!2 [2? מה 2?!]), שהיא גם דיבורית, וגם קוראת מ-USB.

בהחלט אחד היתרונות של האוטו על מתחרות בקטגוריה (וגם בקטגוריות אחרות).

בדור היותר חדש כבר אין את זה (יש את הרדיו המובנה, שאם יתקלקל, תוציא ימבה כסף, ואם תעשה קומבינה עם מכסה פלסטיק, צפה להפתעות כמו אוטו שלא מניע, או מנסה להפוך לדלוריאן ולהשתגר בזמן לשנת 1955 או משהו).

באמת לא ברור לי הקטע הזה עם רדיו מובנה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מכל החסרונות של המאזדיינת, והיו הרבה, אם לא מחשיבים את הצורך ביען חירום למקרה של אי התנעה שבועית (אך ורק בקיץ! WTF!), היו רק 2 דברים שבאמת הפריעו לי.

הראשון היה חולשתו של המזגן. בלאנסר אני קופא ממנו, המנייאק. וזה כל כך נדיר עבורי, שקשה לי להסביר במילים את זה.

השני היה, אי היכולת לשמוע מוזיקה באיכות טובה (או סבירה) בזמן הנהיגה. אני לא אודיופיל, אבל אני אוהב מוזיקה באיכות טובה עד טובה מאד, בווליום סביר (נוח. לא מפוצץ בראש, לא מביא בכפתור, לא מפליץ בבאס, ווליום סביר עד גבול המעט גבוה).

הזונה הזו לא נתנה לי את זה. באסתי רבה היא, ועוגמת נפשי גדולה מלתאר.

ככתוב בספר "עופות הנחל", פרק ירבו"ע:

"ונעצב הברוז לעמקי נשמתו יען (להבדיל מיען חירום, אינני יודע לנקד, ד.ל) כי צלילי המוסקה עקומים המה, והם כגון יללתו מקפיאת הדם של חרדי באיטליז שרצים. להנות לא יכל, להגביר הגעילו, כי המכלול ארור היה, משוקץ מטבעו והיה כאבן שאין לה הופכין".

יש לי עוד רעיון.

כותרות הזויות למבחני רכב פוטנציאליים...

"פיאט פנדה. האם הדוב מחרבן ביער?"

"S)H(I)A(T איביזה. הכצעקתה?"

300C, זו לא רק מידת חזייה"

"פיז'ו 107, השכנה של בונד"

"יונדאי שונאוטה(סונאטה). מה הסיפור הגדול?"

וכולי.

פורסם
(להבדיל מיען חירום, אינני יודע לנקד, ד.ל)

תפעיל CAPS LOCK ותלחץ על SHIFT וכל אחד מהכפתורים שבשורה העליונה במקלדת (כל מה שנמצא בין ; ל-\).

ְֱֲֳִֵֶַָֹֻּׁׂ

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
יש בחור שפעם כתב בפורום הזה שפתח אתר רק בשביל סיקורים כאלה :roll:

מי יודע, אולי הוא משתמש בשרשור הזה כדי לצוד כשרונות חדשים.

הפרוייקט נפל בגלל שלא היו לי הרבה אנשים שרוצים לכתוב ולא היה לי זמן להתעסק עם זה.

אם יהיו אנשים שמוכנים לשים קצת כסף (עלות טוטאלית של 4000 ש"ח במערכת מצוינת!), אני מוכן להריץ את זה בכיף.

פורסם

למה השירשור ננטש?

)-:

• תוכן חדש...