Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קירור מנוע לאחרי כיבוי הרכב

Charde 88
שימו לב! השרשור הזה בן 7464 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

שמתי לב שברוב המכוניות פועל הקירור (וונטות וכו') גם לאחר שמכבים את הרכב , מדוע זה טוב ?

בכל יום שהאוטו נוסע יורדת ההסתברות שהוא ייסע מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לKדעתי כדי שהמנוע לא יקבל הלם טרמי חזק מדי. כלומר בנסיע יש קירור אוויר + רדיאטור. כאשר הרכב נעצר כל המערכות מפסיקות לעבוד בגלל זה הוונטה נכנסת לפעולה המקררת את המנוע. הפחד הכי גדול שלי שבקצב הזה בקיץ הוונטה תגמור לי את המצבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מערכות הקירור מפסיקות לעבוד, אבל חום ממשיך לצאת הרבה זמן... למעשה יכול להגרם נזק...

לכן חובה להמשיך ולקרר את המנוע גם לאחר הדממתו!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הוונטה עובדת בערך כ 2 דקות אז אין מצב שהיא תגמור לך את המצבר

הוונטה עובדת עד שהתרמוסטט סוגר אותה.

זה לא פרק זמן קבוע ותלוי במידת החום של המנוע.

Volvo V40 T5 R-Design

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK5 - SOLD

GTI MK4 - SOLD

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מערכות הקירור מפסיקות לעבוד, אבל חום ממשיך לצאת הרבה זמן... למעשה יכול להגרם נזק...

לכן חובה להמשיך ולקרר את המנוע גם לאחר הדממתו!

בברכה נדב

זו היתה יכולה להיות תיאוריה טובה, למעט העובדה הפשוטה שברגע שמדוממים, משאבת

המים מפסיקה לעבוד, ולכן קירור הרדיאטור לא ממש יכול לעזור לקירור המנוע.

כמו כן, חום המנוע מתקבל מבעירת הדלק ומחיכוך - ואלו נפסקים בדימום, ולכן טמפ'

המנוע היא בירידה מהרגע שמדוממים.

כידוע, ההסבר הפשוט ביותר הוא גם הנכון. הוונטה מחוברת לרוב שלא דרך הסוויץ - גם

כי אין ממש צורך, וגם ע"מ לא לפגוע בסוויץ (צורכת זרם גבוה) וע"מ להגדיל את אמינותה.

מן הסתם גם לא בכל המנועים זה ככה. ב- CBR600 שלי הוונטה דוקא כן כובתה עם

סגירת הסוויץ.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מדוממים מנוע חם, טמפ' נוזל הקרור עולה דרמתית(!) כוון שמערכת הקרור מפסיקה לעבוד, משאבת המים מפסיקה לעבוד. המתכת עדיין משחררת חום לנוזל קרור, והוא נשאר במקומו ולא מתפנה לרדיאטור להתקרר.

הטרמוסוויץ בחלק מהמכוניות נמצא בראש המנוע, חש את עליית הטמפ' ומפעיל את המאוורר שעל הרדיאטור שמקרר את הנוזל קרור בתוכו.

הבעיה היא שאנו רוצים לקרר את הנוזל קרור במנוע. אך אל דאגה:

עקרונות טרמודינמיים נכנסים לפעולה.

מערכת הקרור מתחילה לעבוד באופן טרמוסיפוני (עקרון שנוזל חם שואף לעלות ונוזל קר לרדת) כך שמתחילה זרימה, אומנם איטית, במערכת הקרור שמקררת את המנוע.

קרור המנוע לאחר כיבוי חשוב ומונע את תופעת התאדות הדלק בצנרת אשר גורמת לסתימות אדים.

תופעה שברכבים עם קרובורטורים מורגשת יותר , שהמנוע מתחמם יתר על מידה קשה מאוד להניע אותו עקב סתימות אדי דלק...!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שבגלל שבאופנוע המנוע די חשוף לאוויר אין צרוך בהפעלת ונטה כאשר מדוממים את המנוע... אך עדיין! כאשר מדוממים הטמפ' עולה!!! המאוורר כזכור מכניס אוויר לתוך תא המנוע ועוזר לקירורו מעבר למעבר המים הנובע מהבדלי טמפ'. אל לנו לשכוח את צלעות הקירור על ראש המנוע!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מדוממים מנוע חם, טמפ' נוזל הקרור עולה דרמית(!) כוון שמערכת הקרור מפסיקה לעבוד, משאבת המים מפסיקה לעבוד. המתכת עדיין משחררת חום לנוזל קרור, והוא נשאר במקומו ולא מתפנה לרדיאטור להתקרר.

הטרמוסוויץ בחלק מהמכוניות נמצא בראש המנוע, חש את עליית הטמפ' ומפעיל את המאוורר שעל הרדיאטור שמקרר את הנוזל קרור בתוכו.

אין לי כח להכנס לויכוח, אז תגובה אחרונה מצידי ודי.

מה שכתבת נכון אבל לא סותר את מה שאני כתבתי. לאחר הדימום טמפ' נוזל הקירור

אומנם עולה, אך טמפ' המנוע רק יורדת (ואם היא לא היתה גבוהה מדי לפני הדימום, ברור

שאחריו היא גם לא). תחשוב גם על מנועים שבהם אין מאוורר חשמלי, או מנועים שבהם המאוורר כן מנוטרל על ידי הסוויץ. ההסבר הנכון הוא עדיין ההסבר הפשוט ביותר (ושאיננו

מצריך מלים כמו טרמוסיפוני :lol: )...

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר מדוממים מנוע חם, טמפ' נוזל הקרור עולה דרמית(!) כוון שמערכת הקרור מפסיקה לעבוד, משאבת המים מפסיקה לעבוד. המתכת עדיין משחררת חום לנוזל קרור, והוא נשאר במקומו ולא מתפנה לרדיאטור להתקרר.

אין לי כח להכנס לויכוח, אז תגובה אחרונה מצידי ודי.

מה שכתבת נכון אבל לא סותר את מה שאני כתבתי. לאחר הדימום טמפ' נוזל הקירור

אומנם עולה, אך טמפ' המנוע רק יורדת (ואם היא לא היתה גבוהה מדי לפני הדימום, ברור

שאחריו היא גם לא). תחשוב גם על מנועים שבהם אין מאוורר חשמלי, או מנועים שבהם המאוורר כן מנוטרל על ידי הסוויץ. ההסבר הנכון הוא עדיין ההסבר הפשוט ביותר (ושאיננו

מצריך מלים כמו טרמוסיפוני :lol: )...

הבחור שאל "מדוע זה טוב ?"

ועניתי.

להבא, אשתדל להמעיט במילים"כבדות" כמו תרמוסימפוניה וכו' :wink:

נ.ב. כיום, בחלק מהרכבים המודרניים, מחשב ניהול המנוע מפעיל את המאוורר/ים של המנוע אחרי דימום המנוע (גם אחרי מספר דקות) עם טמפ' נוזל הקרור עוברת את ה100 מעלות סלזיוס, כדי למנוע את תופעת "סתימת אדי דלק".

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המידע שסיפקתם מאוד עזר לי

השאלה היא האם בכל זאת כדי לי לכוון את הוונטה שתמשיך לעבוד גם עם כיבוי הרכב ? (הרכב שברשותי הוא דייהטסו שרייד שנת 88 )

בכל יום שהאוטו נוסע יורדת ההסתברות שהוא ייסע מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש להשאיר את הרכב במצבו המקורי , ולא לחשוב על "קומבינות".

כל יצרן רכב (ומנוע) קובע את אופן הקירור על פי מפרט המנוע ,מערכת הקירור וכו'.

כמובן שישנם חריגים ,אך כמדומני שכל המכוניות המיובאות לארץ היום מצויידות במערכת קירור המתאימה לארץ (נקראת גם "טרופית" , ע"ש האקלים, לא שקית השתייה).

במידה שהיצרן חושש שאחרי הכיבוי תהיה התפשטות חום ומאמץ מכני גדול מדי על המנוע ומערכת הקירור -הוא ידאג להמשך פעולת הוונטה גם אחרי כיבוי הסוויץ'.

אם על פי חישוביו אין צורך בכך , הרי שהוונטה תפסיק לעבוד עם כיבוי הסוויץ'.

אם אין המשך פעולת הוונטה באופן מקורי לאחר כיבוי הסוויץ' ,אל תנסו "לשפר" את אופן פעולת המערכת.

דאגו לכך שהמערכת המקורית תפעל כהלכה.

כמובן שאם המנוע עבר שינויים/שיפורים אז יש צורך בבדיקה מחודשת של התאמת מע' הקירור לתצורת המנוע החדשה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבעיה היא שאנו רוצים לקרר את הנוזל קרור במנוע. אך אל דאגה:

עקרונות טרמודינמיים נכנסים לפעולה.

מערכת הקרור מתחילה לעבוד באופן טרמוסיפוני (עקרון שנוזל חם שואף לעלות ונוזל קר לרדת) כך שמתחילה זרימה, אומנם איטית, במערכת הקרור שמקררת את המנוע.

קרור המנוע לאחר כיבוי חשוב ומונע את תופעת התאדות הדלק בצנרת שגורמת לסתימות אדים.

תופעה שברכבים עם קרובורטורים מורגשת יותר , שהמנוע מתחמם יתר על מידה קשה מאוד להניע אותו עקב סתימות אדי דלק...!

שלום.

מוכרח אני לציין את תשובתך הנכונה מלאה וממצה.

לאחר שקראתי כל כך הרבה שטויות וחוסר ידע נהנתי מתשובתך

ישר כח.

רק פרט שולי אחד אני מוסיף, יש הרבה חשמלאים מאפנים שמשנים את מערכת החשמל ברכב ועוקפים את הסוויץ וזה פסול.

כמו כן יותר גרוע החכמולוגים שמחברים את המאוורר החשמלי קבוע (שיקרר יותר טוב טימטום) גם זה פסול.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישר כח.

רק פרט שולי אחד אני מוסיף, יש הרבה חשמלאים מאפנים שמשנים את מערכת החשמל ברכב ועוקפים את הסוויץ וזה פסול.

כמו כן יותר גרוע החכמולוגים שמחברים את המאוורר החשמלי קבוע (שיקרר יותר טוב טימטום) גם זה פסול.

אם זה כך אז מה קורה ברכבים שהמאוורר לא עובד לאחר כיבוי הסוויץ' (פונטו ספייס לדוגמה) ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ישר כח.

אם זה כך אז מה קורה ברכבים שהמאוורר לא עובד לאחר כיבוי הסוויץ' (פונטו ספייס לדוגמה) ?

שלום.

ברוב כלי הרכב לאחר דימום המנוע מפסיק המאורר לעבוד,

כלומר סגירת מתג ההצתה מנתקת את הזרם למאורר.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 7464 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...