Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכירת סלולר באופן פרטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך זה עובד בעצם?

מלבד לפרמט את המכשיר, מה עוד צריך לעשות לפני שמוכרים?

מישהו כתב פעם משהו שנקרא "ביטול זיקה" ...מה זה?

אשמח לדעת מאנשים שכבר מכרו סלולרים אישיים שלהם.

תודה .

פורסם

אתה צריך לדאוג למחוק מהמכשיר כל מידע אישי - להוצא כרטיס זכרון ולפרמט את המכשיר. אם המכשיר נעול SIM רצוי לשחררו (אצ הספק הסלולרי שמכר לך את המכשיר) - על מנת שהמכשיר יתאים לרוכשים פוטנציאליים הקשורי לכל חברות הסלולר.

"ניתוק זיקה" הוא הליך ברכישת מכשיר, לא במכירתו. מדובר במנגנון לקבלת זיכויים תלויי שימוש בדומה לזיכוים כאשר רוכשים מכשיר מהספק הסלולרי.

במכירת המכשיר רוצוי לחתום על זכון דברים כלשהו, אם כי הדבר יותר חשוב לרוכש - כדי שלא יפול בפח של רכישת מכשיר המוכרז כגנוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השאלה אם חנויות שמוכרות סלולרים נותנות זיכרון דברים או איזושהי אסמכתא שהמוצר לא גנוב.

מול מי הזיכוי מתבצע בעצם? מול הספקית שלי? (פלאפון לצורך העניין)

פורסם

לא הבנתי אם אתה קונה או מוכר מכשיר.

ניתוק זיקה מתבצע מול ספק הסלולר שלך כאשר אתה קונה מכשיר, ומותנה בהצגת חשבונית רכישה (שיכולה להיות מהארץ או מחו"ל). בקניה מאדם פרטי אינך מקבל חשבונית ולכן לא תוכל לבצע ניתוק זיקה.

איני יודע איזה התחייבויות נותנות חנויות הסוחרות במכירים מיד שניה, אבל אם יתברר כי מכשיר שמכרו הינו גנוב הן מסתכנות בעבירה של סחר ברכוש גנוב, לא טוב לביזנס.

בקניה מאדם פרטי רצוי לבצע העברת בעלות בחברת הסלולר. הבעיה היא שהחברות מאוד לא אוהבות להעביר בעלות על מכשיר בלי הקו, ויש קושי גדול לבצע פעולה כזו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שהוא מתכוון בביטול זיקה, זה לנתק כל קשר בין המכשיר לחברת הסלולר, כולל אישור שמבחינתם הוא לא שייך לאף אחד/שייך למוכר אבל לא משוייך אליו בחברה.

פורסם

אני אבהיר את עצמי:

נאלצתי לבצע UPGRADE מאחר ולא מצאתי סוללה עבור מכשיר ישן שהיה לי.

ככל שעבר הזמן שמתי לב שזה לא משתלם לי וחשבתי למכור את המכשיר שברשותי על מנת לקנות מכשיר

פשוט הרבה יותר.

את המכשיר שאני חושב לקנות אני אקנה מחנות,לא מבן אדם פרטי.

פורסם
השאלה אם חנויות שמוכרות סלולרים נותנות זיכרון דברים או איזושהי אסמכתא שהמוצר לא גנוב.

מול מי הזיכוי מתבצע בעצם? מול הספקית שלי? (פלאפון לצורך העניין)

תגיד, שאתה קונה טלוויזיה בחנות אתה מקבל זכרון דברים כתוב על זה שהיא לא גנובה?

זה בסה"כ מוצר חשמלי, כמו כל מוצר אחר.

כדי לקבל זיכוי על המכשיר שלך מספיק להביא חשבונית שמפורטים בה תאריך הקנייה, וסכום הקנייה ורצוי, למרות שלא חובה,להציג את המכשיר עצמו.

גילוי נאות, אני עובד בחברת פלאפון.

פורסם

משום מה מקובל לרכוש טלפונים ניידים מיד שניה, ולכן יש סיכון שמדובר ברכוש גנוב. טלויזיות בד"כ נרכשות חדשות. יתרה מזאת - גם אם תרכוש טלויזיה ממקור לא כשר יהיה קשה לגלות זאת. בטלפון ה-IMEI יזוהה כשייך לרשימה השחורה והמכשיר יהופך לבריק. בטלויזיות זה לא מקובל.

פורסם

כדי לקבל זיכוי על המכשיר שלך מספיק להביא חשבונית שמפורטים בה תאריך הקנייה, וסכום הקנייה ורצוי, למרות שלא חובה,להציג את המכשיר עצמו.

גילוי נאות, אני עובד בחברת פלאפון.

איך זה מתבצע פיזית? בדוכנים של פלאפון או במרכזי שירות?

ומאיפה אני מביא חשבונית ששידרגתי בפלאפון למכשיר חדש? אני פשוט מבקש מהם או איך ?

• תוכן חדש...