Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5407 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב הנ"ל שהוא גיר ידני יש לי קרבורטור הבעיה היא שהאוטו לא מניע לי בלי ללחוץ על דוושת הגז ובמידה שאני עוזב אותה האוטו נכבה (לא נשאר על טורים בכלל) גם שאני על טור נמוך עם גז יש רעשים קצת מפחידים מהמערכת ושהאוטו נכבה בגלל שאני עוזב את הגז יוצא כמו להבה קטנה ..

מקווה שהפעם העניין בסדר אחרי שקראתי את הכללים והכל מתחנן לפניכם אנשים עזרה דחופה.

פורסם

או מצתים או ניקוי קרבורטור.

כמובן שדרך האינטרנט לא ניתן לאבחן תקלות(ואלי יש משהו שלישי בכלל)

אבל אם המצתים גמורים או שהדיזה סתומה בקרבורטור אלו התופעות.

תחליף מצתים אם הם ישנים-לא עזר? מכון לניקוי קרבורטורים.

(קשה למצוא כאלה-כל הרכבים מוזרקים מ94).

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

הייתי ממליץ לך ללכת למוסך ושיבדקו מהתחלה ועד הסוף.

יכולה להיות בעיה גם במערכת הדלק וגם במערכת הצתה,שניהם יחד או כל אחד לחוד,ובשניהם התקלות די זהות,יתכן וסתם צינור וואקום השתחרר אצלך,או לחילופין מערכת ההצתה השתבשה,הכל יכול להיות.

בהצלחה.

פורסם

יום לפני שבאה הבעיה הזאת עשיתי איתו נסיעה והוא טס מצתים הוחלפו לפני חודש בטיפול 10 אלף. אני חושב אולי לכיוון הדיזות של המערכת. השאלה אם אני מביא לאוטו מערכת הזרקה במקום הקרבורטור של אותו סוג רכב רק צריך לעשות שינוי כלשהו בסעפת שהמערכת יושבת עליו?. ובמידה אני הולך על החלפת הדיזות זה ששווה את השקעה ?

פורסם

רון שלום רב, וברוך בואך לפורום!

ראשית ברכות על כך שהפנמת שאתה נמצא בפורום רציני, ולא בצט של ילדים מכיתה ב.

ולכן שינית את הכותרות הדרמטיוות של השרשור , וניסחת את הבעיות ברכבך באופן בוגר.

אלא מה , ניתן בקלות להבחין שאתה בחור צעיר, עם הרבה הורמונים מרץ, ורצון לקפוץ מעל הפופיק.

הסבת רכבך למוזרק, לא כדאית , לא כלכלית, ולא מעשית, רד ממחשבות על כך ובווגדאי מביצוע.

בעייתך קשורה קרוב לוודאי לקרבורטור הזקוק לנקוי/ כוון טיפול ומבט מקצועי של מכון קרבורטורים אמין ומקצועי, ושל בדיקת מערכת ההצתה.

ערוך על כך חיפוש בפורום זה ותמצא שלל המלצות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עכשיו שהייתי באוטו בניסיון לבדוק את הקרבורטור ולסדר אותו גיליתי משו שיעזור לכם לתת לי הצעות לגביו. יש לי backfire במערכת למי שיודע מזה אומר ....ועד כמה שאני יודע בתור חשמאלי מוסמך זה קשור לכיווני הצתה או משו בסיגנון!! השאלה שלי לאן ברחו כיווני ההצתה?

פורסם

אם לאחרונה(מאז שהופיעה הבעיה) לא שיחקו עם הכיוון של המפלג והוא מחוזק למקומו ולא זז אז הכיוון לא ישתנה כך סתם ביום בהיר אחד.

לדעתי יש לך בעיה בכיוון הקרבורטור שדווקא בו הכיוון כן יכול להשתנות לו ביום בהיר אחד כתוצאה משחיקה ובלאי שנוצר בקרבורטור, צביקה זה שהגיב קודם לפניי הוא אחד המומחים הגדולים בארץ לקרבורטורים, אם תבצע חיפוש תגלה עליו המון המלצות מאנשים שביקרו אצלו, אם אתה מאיזור נתניה כדאי לך מאוד להגיע אליו, למרות שאיני מכיר אותו אישית אני יכול להבטיח לך שתצא ממנו מרוצה עם הכיוון המדוייק לקרבורטור וצריכת דלק הכי טובה שאפשר לרכבך.

פורסם

כן אבל כל העניין של הרכב זה רק כיוון??? האוטו לא נישאר מונע בלי נגיעה בדוושת הגז ואני מקרית שמונה קצת בעייתי להגיע לנתניה ככה. צביקה תגיד לי פחות או יותר מה יש לעשות אולי פשוט עדיף להחליף אותו לאחד במצב טוב? נ.ב הוא מוציא back fire ואני חושב שבטעות שיחקתי עם הבורג של האוויר שיונק הקרבורטור אצלי הוא היה סגור כמעט עד הסוף ופתחתי אותו בערך חצי

פורסם

נו אז אם שיחקת בכיוון ברור שהקרבורטור לא יהיה מכוון.

יש בורג אוויר שמחזיק את גלגל הפרפרית סגור אותו כחצי סיבוב זה יעלה את הסל"ד סרק מעט, אבל שוב לקרבורטור יש כיוונים מאוד מאוד עדינים וכל נגיעה היא רגישה מאוד ומשנה מקצה לקצה את הכיוונים לכן רק אדם מקצועי יכול בשניות לכוון אותו בתנאי שהוא לא זקוק לניקוי ושיפוץ.

אם תצלם את הברגי כיוון של הקרבורטור נוכל פחות או יותר לכוון אותך לברגים כמה כל אחד לסגור ולפתוח זה יהיה כיוון גס אבל משם תוכל לנסות להילחם לכוון אותו בעצמך.

כעקרון ישנו בורג תערובת זה בורג אם ראש שטוח ומסביבו קפיץ, את הבורג הזה תסובב לכיוון הסגירה ותספור בדיוק כמה סיבובים הבורג עשה כדי שתדע איך להחזיר, לאחר שסגרת אותו עד הסוף (לא לסגור חזק!, אלא רק עד שמפסיק להסתובב) ולאחר מכן םתח אותו סיבוב שלם ועוד שלושת רבעי סיבוב, תניע את המנוע, יש לך על גלגל המצערת (היכן שמתחבר הכבל) בורג שמכוון את סגירת המצערת לבורג הזה תוסיף סגירה של חצי סיבוב, מהבורג הזה מכוונים סל"ד סרק תכוון עד שהסרק יהיה על 750-800סל"ד.

אם תצליח להבין ולבצע מה טוב, אם לא אין ברירה רק לפנות לבעל מקצע כי אני יודע בוודאות שאם תיגע בכיוונים הצריכת דלק עלולה להיות בשמיים והרכב לא יסחב טוב, בעיות הנעה ועוד צרות צרורות, כי קרבורטור זה כיוון מאוד רגיש כפי שאמרתי ובנוסף לכיוונים אלו ישנם עוד כיוונים פנימיים כמו החלפת מידות לדיזות וכו, וזה רק בעל מקצוע כמו צביקה יכול לכוון בדיוק כמו שהרכב יצא מהמפעל, אם אתה מהצפון אז תחכה להמלצות לבעל מקצוע, עדיף שתפנה לבעל מקצוע לקרבורטורים ולא סתם מוסך שישחק לך עם הברגים ימינה ושמאלה ועדיין יהיו בעיות.

פורסם

שלום רב !

רון יצר קשר טלפוני איתי היום, ולאחר שנודע לי שהוא מקריית שמונה, המלצתי לו לגשת לאחד מהמוסכים באזור גליל עליון, ולא להגיע אלי לנתניה, ולו רק מכיוון שהבנתי מהמידע שקיבלתי ממנו, שהבעיה החלה באופן פתאומי , ללא סימני לוואי מוקדמים.

לאחר שרון ניתק את השיחה, התבהר לי יותר המצב, ולדעתי הבלתי מחייבת, הבעייה קשורה בחגורת טיימינג שכנראה קפצה בכשני שינים, גרמה לאיחור בהצתה, ומכאן הבק פיירים, ושגם גורמת לירידה בסלד וכבוי המנוע.

המלצתי לגשת למוסך המתמחה במזדה בקריית שמונה/ גליל עליון ולא למכון קרבורטורים, ולא את החשד שלי.

במקרה ואני צודק, מומלץ כמובן להחליף רצועת טיימינג פלוס מותחנים ומחזירי שמן.

רון אשמח לשמוע ממך עדכון בנושא.

מיותר לציין שהמשחק בכווני הקרבורטור היה מיותר ורק מסב נזק.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה שלום לך!

סלח לי על החוצפה אולי אבל נראה לי שאתה טועה כי אם היה קורה מצב שרצועת הטיימינג קפצה 2 שיניים האוטו לא היה מניע ולמרות הכל גם נוסע וסוחב עליות. כך שאין בזה שום הגיון לדעתי בכל מיקרה מחר אני נוסע איתו למוסך שמתמחה קרבורטורים שהמליצו לי עליו בכרמיאל עם תום הבעיה אני אכתוב פה בדיוק מה היה הסיפור....

פורסם

שלום שוב!! צביקה לאחר שהחלפתי לו קרבורטור והכל לאחד משופץ עדיין לא פותר את הבעיה.... והבאתי מכונאי לבית אמר שהרצועה לא קפצה כלום (זה אותו מכונאי שהרכיב לי אותה) אבל כאשר אני מניע את האוטו עם גז אני שומע סוג של שריקה מסויימת...אין לי שמץ מאיפה זה בא...

פורסם
צביקה שלום לך!

סלח לי על החוצפה אולי אבל נראה לי שאתה טועה כי אם היה קורה מצב שרצועת הטיימינג קפצה 2 שיניים האוטו לא היה מניע ולמרות הכל גם נוסע וסוחב עליות. כך שאין בזה שום הגיון לדעתי בכל מיקרה מחר אני נוסע איתו למוסך שמתמחה קרבורטורים שהמליצו לי עליו בכרמיאל עם תום הבעיה אני אכתוב פה בדיוק מה היה הסיפור....[/quote]

שלום שוב!! צביקה לאחר שהחלפתי לו קרבורטור והכל לאחד משופץ עדיין לא פותר את הבעיה.... והבאתי מכונאי לבית אמר שהרצועה לא קפצה כלום (זה אותו מכונאי שהרכיב לי אותה) אבל כאשר אני מניע את האוטו עם גז אני שומע סוג של שריקה מסויימת...אין לי שמץ מאיפה זה בא...

שלום רב רון החוצפן!

אתה לא רק חוצפן, שמערער על קביעתי שבעייתך לא קשורה כלל לקרבורטור(ולמרות שפרנסתי ועיסוקי העיקרי הוא בתחום הקרבורטורים), ולמרות שמנעתי ממך להגיע לנתניה לטיפול בקרבורטור, לאחר שהתיעצת איתי טלפונית, וכוונתי אותך למערכת ההצתה ו/או לטיימינג, בכל זאת חיפשת את בעייתך מתחת לפנס, ונסעת לכרמיאל והחלפת קרבורטור למשופץ, שכמובן לא פתר את הבעייה((חיפשת את המטבע מתחת לפנס, כבר אמרתי?)בדקת כמובן רצועת אביזרים וויזואלית חיצוניתוהבאת מכונאי לשם כך לביתך\ שטוען שהרצועה לא קפצה.

אני מהמר שם עצות אחיתופל שאתה מקבל מחברייך(שגורמות לך להשקיע על קרבורטור משופץ לשווא, מכונאי שבודק רצועות אביזרים ווויזואלית חיצונית) אתה בוודאי תשאר עם בעייתך זמן רב!

פריירים לא נגמרים רק מתחלפים!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...