Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת שמן בסופרב TSI 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, מה טמפרטורת השמן המקסימלית המותרת?

בעליות אני רואה גם 110 מעלות על הצג

בנסיעה רגילה - סביב 97 מעלות

פורסם

אל תעשו הכללות ותזכירו את (כל) מנועי ה-tsi.

בגולף 1.4 שלי, 160 כ"ס (tsi כמובן) לא היה צורך להוסיף כלום בשנה וחמישה חודשים שהוא אצלי.

אני אולי לא מאמץ אותו בתדירות שכמה מכם ציינו כאן.

אולי מנועים בנפחים שונים מתנהגים וצורכים אחרת?

אגב, בגולף 2001 שהייתה לי, 2.0 אוט', כן הוספתי כ- 0.5-1.0 ליטר שמן בין טיפול לטיפול.

פורסם

באופן כללי, מנועי טורבו שפועלים בסל"ד גבוה צורכים מעט שמן - וזה נורמלי לחלוטין. על פי צריכת השמן שאתה מתאר, אתה לא נוהג רגוע וסביר להניח שבנהיגה סבירה צריכת השמן תהיה קטנה משמעותית. בגולף GTI שלי (2008) אני ממלא משהו כמו ליטר שמן בין טיפול לטיפול, אבל גם כשאני לוחץ אני דואג לתת למנוע לעבוד בסרק בסוף כל נסיעה כדי לשמור על הטורבו ועל המיסבים שלו.

כמו שהגשש אמרו פעם: "אוכל שמן, מה רצית שיאכל - סטייקים?!":lol:

We are the Human Race

פורסם

צריכה של עד חצי ליטר ל1000 ק"מ נשמעת לי הזויה ביותר אלא אם אתה מתחרה עם הרכב במסלול.

ב2.0 TSI בגולף GTI 2010 הרכב הפסיק "לאכול" שמן בהדרגה:

בתקופה הראשונה עד 12 אלף ק"מ הרכב "אכל" שמן והתחיל "לאכול" פחות ככל שחלף הזמן, היום אני כבר ב~23 אלף ואין לי שום בעיה של אכילת שמן.

אגב, הנהיגה שלי ככל שעבר הזמן רק נעשתה יותר חזקה (ככה שאף אחד לא ייטען שהתלהבתי בהתחלה, היום אני מתלהב!), באלפי ק"מ הראשונים דאגתי לנהוג בצורה מוקפדת ועדינה ולקראת סיום ההרצה התחלתי להרים את הסל"ד בהדרגה, למדתי את הרכב באיזי ב10 אלף ק"מ הראשונים תוך כדי הגברת הקצב כאשר היום הוא ננהג ממש חזק - למען הסר ספק לא ניתן לנהוג כך בסופרב כך שאני ממש מתפלא על הצריכת שמן.

אולי אתה לא מחכה שהשמן יגיע לטמפ' עבודה? אני נוסע עד 2,000 סל"ד (וממש לא מעכב את התנועה) בכל תחילת נסיעה עד שהשמן מתחמם וכאשר הוא מגיע ל70 מעלות אני מעלה ל3,000 סל"ד פה ושם עד שהוא מגיע לאזור ה80-90 מעלות.

(התהליך לוקח באזור ה7 דקות ממנוע קר כדי להגיע לתחילת נסיעה ספונטנית מבחינת סל"ד)

ובסוף נסיעה נותן לו להתקרר ע"י נסיעה רגועה באזור הבית ועמידה 30-60 שניות בסרק במקרה שטמפ' השמן באזור ה102 מעלות ומטה, אם מעל אני נותן לו עוד דקה פלוס-מינוס כדי להתקרר ואז מכבה.

אם זה יום ממש חם והוא עבר נסיעה קשה ואני מרגיש שמגיע לו "ליטוף" אז גם אפתח את המכסה מנוע בזמן שהוא רץ בסרק, אתן לו להתקרר בתרגולת, אכבה אותו ואשאיר את המכסה פתוח לעוד כמה דקות - בית קרקע ככה שזאת לא בעיה לנעול ולהשאיר פתוח בתוך החנייה.

אין לי מושג אבל אולי הפעולות האלה עוזרות למנוע אכילת שמן (פחות עיוותים במנוע כתוצאה משינויי חום הדרגתיים, רינגים שהתיישבו טוב וכו')?

פורסם
זה נראה לך הגיוני שברכב חדש הנהג צריך לעשות את כל התסריט הזה בשביל לכבות את הרכב??

אתה צודק בהחלט, כל דבר מוגזם הוא לא טוב.

גם אני עם טורבו, אומנם דיזל אבל אותו עיקרון.

צריך לשמור אבל לא להגזים, הכניסה לשכונה ועד שאתה מחנה את הרכב זה מספיק לטורבו, לא באמת צריך לעשות לרכב שק-קמח לפני משגיעים הביתה.

עוד מעט יעשו מתיחות, שלא יתפס.

בכל מקרה גם הסיפורים פה על מאמץ לא צרכים לתת כזאת צריכה של שמן באוטו, בטח לא באוטו חדש יחסית

אני נוסע עם עגלה עמוסה ב 1000-1200 ק"ג, לא מעט פעמים.

ועדיין אין צורך בהוספה של שמן בין הטיפולים.

יום טוב.

פורסם
זה נראה לך הגיוני שברכב חדש הנהג צריך לעשות את כל התסריט הזה בשביל לכבות את הרכב??

הנהג לא צריך לעשות את זה, אבל בוחר לעשות מעבר לנדרש.

במנועי TSI יש משאבת מים חשמלית שממשיכה לפעול גם כשהמנוע כבוי רק במטרה לקרר את המגדש לאחר כיבוי המנוע - כך שהנזקים שהיו פעם נגרמים למגדשים עקב שינויי הטמפרטורות והמאמצים התרמיים בכיבוי המנוע לאחר נסיעה מאומצת יבוטלו.

עם זאת, תמיד כדאי לתת למגדש להתקרר לאט לאט תוך כדי שהטורבינה מסתובבת ולחץ שמן עדיין קיים.

בברכה,

שחף בן צבי.

• תוכן חדש...