Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

האם קיימת דרך לחיבור מתח גיבוי בהחלפת מצבר, כשיש רק את המצבר הישן שלא ריק לגמרי ואת המצבר החדש ואין מצבר שליש או מקור מתח חיצוני נוסף.

כלומר אני מתאר לעצמי שזה אפשרי, רק לא מובן לי, איך אפשר לחבר משהו לקוטב של המצבר, שלא יפריע ולא יתנתק בחיבור ההדקים של הרכב.

תודה.

פורסם

אפשר לעשות את זה עם כבלי הנעה....

אבל למה אתה רוצה לעשות את זה?

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

אהלן מרק,

בוא תסביר לי כמו לילד קטן את השלבים בתהליך.

נתון :

שני מצברים, אחד חדש אחד ישן , סט כבלי התנעה וחוטי חשמל לפי הצורך.

אולי אני מפספס משהו, אבל לא ממש ברור לי איך אפשר להסתדר עם שני מצברים.

פורסם

מצרכים: 2 מצברים, 2 סטים של כבלי התנעה.

הצעדים:

1. המצבר הישן מחובר כתמיד
  2. החדש מחובר עם כבלים לגוף הרכב וה+ לסנדל או עדיף לנקודת חיבור אחרת על חיווט ה+.
  3. המצבר הישן מפורק החוצה
  4. כבלים מהמצבר הישן לגוף הרכב ולנקודת + הקודמת, או איפלו חיבור לכבל ה+ הקודם.
  5. ניתוק כבלים מהמצבר החדש
  6. מיקום המצבר החדש ברכב וחיבור הסנדלים

בהצלחה.

האם נעשה נזק אמיתי בניתוק וחיבור מחדש של מצבר תקין, חוץ מהצורך לכוון מחדש את התחנות ברדיו?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אילן תודה, בתאוריה זה ברור לי כמובן, לא בשביל זה פתחתי את השירשור.

בפועל לא מציאותי לנתק/לחבר סנדל למצבר, בזמן שמחובר אליו כבל התנעה.

לגבי נקודת (+) אחרת - מה זה יכול להיות לדעתך ?

פורסם

לא רק בתיאוריה אלא גם בפועל זה כלל לא מסובך, מחברים מטען גיבוי פשוט בעל תנינים ישירות לנעל כבל החיובית, את המינוס אפשר לחבר לגוף הרכב או למנוע ואז מנתקים בזהירות את נעלי הכבל מקוטבי המצבר ומתקינים מצבר חדש.

יש רכבים שחיבור מצית הרכב הוא בעל פלוס קבוע ואז למטען הגיבוי יש חיבור מצית מובנה מה שמקל על התהליך.

במקרים קשים של גישה לקוטבי המצבר, כפי שניתן למצוא ברכבים אמריקאים עם נעלי כבל מסוג בורג צידי, ניתן להתחבר לגיבוי לפלוס אלטרנטור או מתנע או למצית.

פורסם

טוב, הבנתי את הנקודה.

יש לי מטען, אבל אין עדיין שקעי 220V ברחובות הערים.

שורה תחתונה - צריך לארגן כבל עם תנינים קטנים יותר, כמו של מטען ולא כמו של כבלי התנעה ואז אפשר יהיה להסתדר.

תודה לכולם.

פורסם

יש מטעני גיבוי הכוללים סוללה פנימית נטענת והאמת אפשר לארגן סוללה 12V מרובעת, כמו שהיה פעם לפנסים הצבאיים ולחבר אליה חוטים דקים עם תנינים. לצורך גיבוי זה יהיה מעולה.

פורסם

דניאל, תודה.

כל זה ידוע. אני כמובן לא אלך לקנות מטען עם סוללה או סוללה צבאית בשביל החלפת מצבר שאני עושה פעם בהרבה זמן.

לדעתי עם חוטים דקים ותנינים קטנים אפשר להסתדר בשיטה שאילן הציע.

פורסם

בזמנו רכשתי תנינים בגודל בינוני עבור מטען מצברים שבניתי אצל סימן טוב אלקטרוניקה בת"א.

ראה תמונה מצורפת של התנינים המחוברים למצבר של הרכב שלי.

Picture 024 (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...