Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שאתה אומר זה טעות כלכלית. נכון רוב אבל לא כל המדינות במדד איכות החיים מעל ישראל עם מחירי דלק גבוהים יותר. אבל וזה אבל גדול ההכנסה שם באופן יחסי לעלות המחיה (PPP) גדולה יותר. כלומר הדלק אולי עולה יותר אבל ההכנסה לנפש הממוצעת והחציונית גדולות באופן יחסי גדול יותר מבישראל. אם תמצא אחת מהבאות עם הכנסה ריאלית נמוכה יותר ומחיר דלק גבוה יותר אז בהצלחה. אה, גם אצלי יש יוצא מן הכלל איסלנד, לא בדקתי אבל אחרי המשבר שם זה אפשרי.

בהצלחה :)

http://www.oecdbetterlifeindex.org/#/33323313424

לשאלה מאיפה יגיסו כסף? ישראל מדינה מעוותת מבחינת היחס בין המיסוי הישיר לעקיף. צריך להוריד מיסים עקיפים ולהעלות ישירים.

אני יכול להפנות אותך למחקרים של בנק ישראל בנושא.

המדינה צריכה לגייס כסף כדי לגמור את החודש, אבל אצלנו יש המון שומן מיותר (למשל המגזרים שאתה הזכרת).

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המחאה לא צריכה להיות על מחיר הדלק.

דלק זה לא מוצר יסוד, לא חשוב כמה תתבכיינו. להחזיק רכב זו לא זכות מלידה.

המחאה האמיתית צריכה להיות על:

1. מחירי המים. מים זה כן מצרך יסוד וגביה של 12 ומשהו ש"ח לקוב כאשר התפלת קוב עולה 2-3 ש"ח בשער מפעל ההתפלה זה שוד וגזל.

נכון, יש עלויות הובלה, חלוקה, נזילות בדרך, גבייה, תפעול, קריאת מונים וכו' וכו' וכו' אבל אין שום הצדקה ל400% רווח.

2. התחבורה הציבורית בארץ. המחירים זולים, אבל הביצועים מבחינת זמן הגעה מזעזעים.

אם היתה פה מערכת תחבורה ציבורית שמאפשרת לבנאדם להגיע לעבודה וחזרה באותו זמן כמו רכב פרטי אבל רבע מהעלות, הרי אף אחד לא היה נוסע לעבודה במכונית.

ואז הדלק יכול לעלות גם 15 שקל לליטר, ומחירו יהיה רלוונטי רק לנסיעות שכן צריך לעשות עם הרכב שזה פחות מחצי מהנסיעות שמתבצעות כיום.

ואגב, זה קצת מצחיק לפתוח מחאה על התייקרות שבכלל לא ברור אם וכמה תהיה, אחרי חודשיים רצופים של ירידות.

ולגבי ארצות הברית - בא לכם לשלם 3.5 שקל לליטר דלק, אבל מצד שני 800$ לחודש ביטוח רפואי לאדם (זה עבור גבר בריא בן 27. מישהו חולה כנראה לא יצליח לקבל ביטוח בכלל), והשתתפות עצמית 50$ על ביקור אצל רופא משפחה, 150$ שיננית וכו' וכו'?

כי אלו המחירים. חבר שלי גר בניו יורק וזה מה שהוא משלם.

תעשו חשבון כמה זה יוצא עבור משפחה של 4 נפשות.

רק שחכת לציין פרט קטן, אותו בחור בן 27 שחי בניו יורק מרוויח פי 3 מישראלי באותו גיל שחי בת"א לצורך העניין.

כאשר זוגות בישראל צריכים להיות משועבדים לבנקים ולמשכנתאות אין להם כסף לדברים אחרים.

כאשר חדר בישראל עולה כמו בית בפלורידה משהו פה מעוות.

מי שגר בניו יורק (ורכש דירה במקום צנוע ב-5 מיליון דולר) אין לו שום בעיה לשלם מחירים כאלו על ביטוח בריאות.

אגב, בניו יורק לא מכירים את המושג מינוס בבנק, זו עוד שיטת חליבה פרי המוח היהודי...

פורסם
רק שחכת לציין פרט קטן, אותו בחור בן 27 שחי בניו יורק מרוויח פי 3 מישראלי באותו גיל שחי בת"א לצורך העניין.

כאשר זוגות בישראל צריכים להיות משועבדים לבנקים ולמשכנתאות אין להם כסף לדברים אחרים.

כאשר חדר בישראל עולה כמו בית בפלורידה משהו פה מעוות. WTF ?

מי שגר בניו יורק (ורכש דירה במקום צנוע ב-5 מיליון דולר) אין לו שום בעיה לשלם מחירים כאלו על ביטוח בריאות. נכון כולם גרים במנהטן. לא חיים אנשים בברוקלין, קווינס ושאר הרובעים שחיים בעוני.

אגב, בניו יורק לא מכירים את המושג מינוס בבנק, זו עוד שיטת חליבה פרי המוח היהודי. צודק צודק, באמריקה שאין לך כסף לשלם את מיסי הארוננה פשוט לוקחים לך את הבית ..

Here we go again. כמה זמן חיית בחו"ל? כי עושה רושם שאתה מדבר מניסיון.

אהה, דרך אגב, שיטת בניית בתים בארה"ב היא רחוקה מהשיטה בארץ. בארץ בונים בתים ביציקה של בטון מזווין (בטון עם מוטות ברזל), בארה"ב זה כולה שלד של עץ עם חומר בידוד טרמי וכיסוי. שם נדיר שתראה בית מבטון.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אדון נכבד, רשמתי זאת כמה פעמים ואני ארשום זאת שוב. תראה לי מדינה מתקדמת אחת בעולם שמדורגת באיכות חיים מעל ישראל שבה מחיר הדלק יותר זול מבישראל. קדימה, אני מציב לפנייך אתגר. הייתכן שיש קשר בין מחיר הדלק לבין איכות החיים במדינות נאורות? עזוב את אמריקה, היא מדינה קפיטליסטית (אם כי בתחפושת כי במציאות כל האפסים והלוזרים מקבלים שירותים על חשבון המעמד הבינוני) ולכן לא מציאה שום שירותים לאזרח בצורה ציבורית אלא הכל פרטי. האם זה צירוך מקרים שנורבווגיה נחשבת למקום מספר אחד בעולם מבחינת איכות חיים אבל שם גם הדלק הוא יקר מאוד אם לא הייקר ביותר בעולם?

למדינה חביבי יש חשבונות לשלם כל חודש כמו שלך יש. אם המדינה תוריד במחיר הדלק סליחה, במיסוי על הדלק ההכנסות שלה ירדו ויהיה קשה לה לשלם. מאיפה אתה מציע שיקחו את הכסף? כל הנחה שנותנים לך בתחום אחד בא על חשבון השני. רוצה פחות ילדים בכיתה? סבבה, תקבל פחות מיטות אישפוז, פחות תקנים לרופאים ואחיות. רוצה הנחה בדלק? סבבה, קבל קיצוץ חד בקיצבאות של ביטוח לאומי. אין ארוחות חינם בישראל אלא אם כן אתה פרזיט ממגזר כלשהוא שרק גובה קיצבאות ולא מכניס שום כסף לקופת המדינה בתור אזרח שלה.

אתייחס לדבריך בשני סעיפים:

1. המדינות שבהן מחיר הדלק נמוך אבל רמת החיים בקאנטים אלה בד"כ מדינות שעשירות במשאבים (לכן מחיר הדלק נמוך כ"כ) ורמת החיים היא תוצאה ישירה של השחיתות של מנהיגיהם שחיים בפאר ובשחיתות כי רוב ההכנסות של אותן מדינות נעצרות בדרגים הגבוהים של השלטון ולא מוזרמות הלאה אל העם.

בנוסף על כך,אם רמת החיים שלי היתה כרמת החיים של נורבגי,הייתי מוכן שיאנסו אותי במחירי דלק מרושעים. אני בטוח שבנורבגיה אדם שפותח את העיתון בבוקר לא פולט ישר את המשפט הקבוע,על שלל צורותיו "פייי איזה מדינה,רק רצח,אונס,שוד,שחיתות...חרא מדינה".(בימים אלה קרה מקרה חריג,תנחומיי לנורבגים,אבל זה מקרה חד-פעמי) בנורבגיה החינוך ברמה יותר גבוהה וזה לא בא על חשבון שכרו של אף רופא או להבדיל פועל פשוט.שניהם מקבלים את שכרם בכבוד,ושניהם סוגרים את החודש בכבוד. במקרה כזה,ליטר בנזין-גם אם יעלה עשרה שקלים-לא ייראה יקר כ"כ.

2. אני בטח לא מחדש לך שאחוז ניכר מהשרים/ח"כים/ראשי ממשלות בישראל חטאו (לא פעם) בהונאות ושחיתויות,חלקם מעלו בכספים ציבוריים וכו' וכו'. למה אני כותב את זה? מהסיבה הפשוטה שכשרואים שחיתות שילטונית פעם אחרי פעם,יודעים שמשהו לא בסדר,יודעים שמס הבלו השנוי במחלוקת הוא לא פרי מחשבתם של אנשים שרק חושבים על טובת האזרח וחס וחלילה לא מנסים לחלוב אותו. החיים הקצרים שחייתי עד היום לימדו אותי כלל שאדם גאון (לא זוכר מי זה היה) תימצת פעם למשפט- וסליחה מראש - דבר שנראה כמו חרא,מרגיש כמו חרא ומסריח כמו חרא,רוב הסיכויים שזה חרא.

למדינה יש חשבונות? נכון מאוד,אני לא מתווכח על חשיבות תשלומי המיסים,השאלה היא כמה מכריחים אותי לשלם,כדי שכל דגנרט שהשתחרר מצה"ל עם שני פלאפלים ומעלה,יוכל לטוס לחו"ל במשלחות הוללות ולבזבז המוני דולרים באמתלה של צרכים מדיניים. רוצים רעיונות לחסוך? פשוט מאוד:

אפשר לדוגמא להילחם בצורה אמיתית ברוצחים,אנסים ושאר תחלואים. תיק רצח עולה למדינה שני מליון (!) ש"ח.אנשים התרגלו שאם יש קצת בלאגן בפאב תמיד אפשר לשלוף סכין ולהתחיל לפנצ'ר ולנסר את היושבים סביבך,הדבר הפך לשגרה מזעזעת.

אפשר להילחם בבזבוז הכספים בצה"ל. ויש בזבוז אדיר.

אפשר להילחם בפשיעה הגואה על אדמות הנגב,וגנבת הקרקע שמשתוללת שם.

אלה אמנם נקודות מינוריות לכאורה,אבל בדיוק לשם כך המדינה משלמת לכלכלנים שיעשו את החישובים היפים ויגיעו למסקנה איפה אפשר להתחיל לסגור את הברזים שמשפריצים דולרים לכל מאן דבעי,כך חוסכים.

יש לנו בעיה אצל האנשים שיושבים אי שם על כסאות בעלי השפעה,הם לא מבינים שכסף שלא שייך להם הוא לא בבעלותם המלאה. הם לא הבינו ש99% כשר זה 100% טרף,ממש כמו אצל הדתיים.הם עשירים ברמות לא מובנות ולא מרגישים את הסבל של האדם שצריך להחזיק רכב כי אין לו אלטרנטיבות אמיתיות שמסופקות ע"י ממשלת ישראל,ואין לו כסף לדלק-פשוט אין. ולא רק דלק,גם מזון,דיור,מים וחשמל. שכר השכירים כאן לא מספיק כדי לעמוד בכך. אבל הם כנראה לעולם לא ישמעו את הזעקה הזו,הכסף בכיסיהם מצלצל חזק מדי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים אתך בעניין הזה.

לא רואים תמורה על המיסים שמשלמים.

השאלה היא מה הפיתרון למצב הזה. לדעתי הפגנות ומחאות לא משיגות הרבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתייחס לדבריך בשני סעיפים:

1. המדינות שבהן מחיר הדלק נמוך אבל רמת החיים בקאנטים אלה בד"כ מדינות שעשירות במשאבים (לכן מחיר הדלק נמוך כ"כ) ורמת החיים היא תוצאה ישירה של השחיתות של מנהיגיהם שחיים בפאר ובשחיתות כי רוב ההכנסות של אותן מדינות נעצרות בדרגים הגבוהים של השלטון ולא מוזרמות הלאה אל העם.

בנוסף על כך,אם רמת החיים שלי היתה כרמת החיים של נורבגי,הייתי מוכן שיאנסו אותי במחירי דלק מרושעים. אני בטוח שבנורבגיה אדם שפותח את העיתון בבוקר לא פולט ישר את המשפט הקבוע,על שלל צורותיו "פייי איזה מדינה,רק רצח,אונס,שוד,שחיתות...חרא מדינה".(בימים אלה קרה מקרה חריג,תנחומיי לנורבגים,אבל זה מקרה חד-פעמי) בנורבגיה החינוך ברמה יותר גבוהה וזה לא בא על חשבון שכרו של אף רופא או להבדיל פועל פשוט.שניהם מקבלים את שכרם בכבוד,ושניהם סוגרים את החודש בכבוד. במקרה כזה,ליטר בנזין-גם אם יעלה עשרה שקלים-לא ייראה יקר כ"כ.

2. אני בטח לא מחדש לך שאחוז ניכר מהשרים/ח"כים/ראשי ממשלות בישראל חטאו (לא פעם) בהונאות ושחיתויות,חלקם מעלו בכספים ציבוריים וכו' וכו'. למה אני כותב את זה? מהסיבה הפשוטה שכשרואים שחיתות שילטונית פעם אחרי פעם,יודעים שמשהו לא בסדר,יודעים שמס הבלו השנוי במחלוקת הוא לא פרי מחשבתם של אנשים שרק חושבים על טובת האזרח וחס וחלילה לא מנסים לחלוב אותו. החיים הקצרים שחייתי עד היום לימדו אותי כלל שאדם גאון (לא זוכר מי זה היה) תימצת פעם למשפט- וסליחה מראש - דבר שנראה כמו חרא,מרגיש כמו חרא ומסריח כמו חרא,רוב הסיכויים שזה חרא.

למדינה יש חשבונות? נכון מאוד,אני לא מתווכח על חשיבות תשלומי המיסים,השאלה היא כמה מכריחים אותי לשלם,כדי שכל דגנרט שהשתחרר מצה"ל עם שני פלאפלים ומעלה,יוכל לטוס לחו"ל במשלחות הוללות ולבזבז המוני דולרים באמתלה של צרכים מדיניים. רוצים רעיונות לחסוך? פשוט מאוד:

אפשר לדוגמא להילחם בצורה אמיתית ברוצחים,אנסים ושאר תחלואים. תיק רצח עולה למדינה שני מליון (!) ש"ח.אנשים התרגלו שאם יש קצת בלאגן בפאב תמיד אפשר לשלוף סכין ולהתחיל לפנצ'ר ולנסר את היושבים סביבך,הדבר הפך לשגרה מזעזעת.

אפשר להילחם בבזבוז הכספים בצה"ל. ויש בזבוז אדיר.

אפשר להילחם בפשיעה הגואה על אדמות הנגב,וגנבת הקרקע שמשתוללת שם.

אלה אמנם נקודות מינוריות לכאורה,אבל בדיוק לשם כך המדינה משלמת לכלכלנים שיעשו את החישובים היפים ויגיעו למסקנה איפה אפשר להתחיל לסגור את הברזים שמשפריצים דולרים לכל מאן דבעי,כך חוסכים.

יש לנו בעיה אצל האנשים שיושבים אי שם על כסאות בעלי השפעה,הם לא מבינים שכסף שלא שייך להם הוא לא בבעלותם המלאה. הם לא הבינו ש99% כשר זה 100% טרף,ממש כמו אצל הדתיים.הם עשירים ברמות לא מובנות ולא מרגישים את הסבל של האדם שצריך להחזיק רכב כי אין לו אלטרנטיבות אמיתיות שמסופקות ע"י ממשלת ישראל,ואין לו כסף לדלק-פשוט אין. ולא רק דלק,גם מזון,דיור,מים וחשמל. שכר השכירים כאן לא מספיק כדי לעמוד בכך. אבל הם כנראה לעולם לא ישמעו את הזעקה הזו,הכסף בכיסיהם מצלצל חזק מדי.

הבנתי, כל סמ"פ, מ"פ . סמג"ד ומג"ד הם דגנרטים. דווקא על אנשים שנותנים את מיטב שנותיהם הטובות במקום להתבזבז במעודני לילה או מעדוני חשפניות נמצאים באיזה מוצב מסריח או איזה בסיס מרוחק ומדירים שינה בכדי שאתה תוכל לחיות את חייך. דווקא עליהם אתה נטפל. אשרייך גבר.

בקשר לקטע המודגש השני, אל תבוא למערכת. תבוא לאנשים שדופקים אותה. ישראל זו מדינת רווחה או שואפת להיות כזו. תבוא בטענות לאלה שמנצלים ודופקים אותה. מה לעשות, אוכלי חינם ושואבי קיצבאות לעולם לא יגמרו. אני חושב על ההורים שלי ז"ל, אנשים ששילמו מיסים כל החיים שלהם ולא זכו לקבל קיצבת זיקנה מביטוח לאומי אפילו פעם אחת. יש את אלה שהמדינה מרוויחה עליהם ויש את אלה שדופקים את המדינה. מה לעשות. אלה הם חיינו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
אני בטוח שהוא התכוון לרסר"ים ולמחסנאים למיניהם שאני בספק שסיימו תיכון.

לרס"רים אין פלאפלים,אבל אני באמת מעריך אותך שלא חיפשת איפה לתפוס אותי במילה.תודה :-)

לא אמרתי שכל קודקוד בצה"ל הוא דגנרט,תאמין לי,עשיתי שירות קרבי והכל סבבה.

פורסם
רוצה פחות ילדים בכיתה? סבבה, תקבל פחות מיטות אישפוז, פחות תקנים לרופאים ואחיות. רוצה הנחה בדלק? סבבה, קבל קיצוץ חד בקיצבאות של ביטוח לאומי. אין ארוחות חינם בישראל אלא אם כן אתה פרזיט ממגזר כלשהוא שרק גובה קיצבאות ולא מכניס שום כסף לקופת המדינה בתור אזרח שלה.

.

זאת בדיוק הנקודה...!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עצוב שבישראל המיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח והישראלים מרוצים.

אתם צריכים להבין שמחירי הדלקים בארץ הם מבין מסחטות הכספים והמיסים הכי גדולות שיש.

Cerebral - עזוב אותך בית מבטון בית מעץ, כשמתמחרים דונם כל כך ביוקר אי אפשר באמת לרכוש אחד כזה.

מנהל מקרקעי ישראל הפך את הקרקעות בישראל ליהלומים על אף שהן מצויות בשפע.

רק תחלק קרקעות בחינם ותן לכל בית אב לבנות בית פרטי (חלומו של כל ישראלי...), המדינה לא תפסיד מזה

כסף - יהיו יותר מקומות עבודה, כל בית כזה ישלם ארנונה גבוהה במשך שנים ובמקום שהישראלים ישפכו את הכסף

בחופשות בטורקיה הם ישלמו מיסים.

פורסם

חוק נגד מחירי הדלק נפל: "קפיטליסטים אטומים"

לאחר שהקואליציה הצביעה נגד הצעת חוק של קדימה, לפיה שר האוצר לא יוכל להעלות את שעור המס על הדלק מעבר ל-30% ללא אישור ועדת הכספים...

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/264/213.html?hp=16&cat=1901

אם נמאס לכם, אז הנה תזכורת ליום שישי הקרוב.

פורסם

יצא לי לתדלק היום בתחנת דלק של "דלק" בתחנה המרכזית החדשה בסיטי באשדוד,עוד לפני שתידלקתי המתדלקת עושה לי "בגלל שזה תעריף לילה אנחנו גובים ממך 3 שקל על תידלוק". וזה היה שעה 9 בערב. על מה ולמה הם גונבים 3 שקל?

• תוכן חדש...