Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות הנעה - מאזדה 323

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מאזדה 323 שנת 99. אני לא נוסעת באוטו יותר מידי, פעם-פעמיים בשבוע לחצי שעה בערך כל פעם.

בהתחלה האוטו לא הניע, אז החלפתי את המצבר שהיה כבר 4 שנים.

לאחר 3 חודשים, שוב האוטו לא הניע, המצבר היה תקין, אך כאשר הפעלתי את האורות והמזגן בו זמנית, פתאום האלטרנטור התגלה כלא תקין. באותו היום נסעתי לפחות שעה ורק למחרת נסעתי למוסך.

במוסך אמרו לי שהכל תקין ואין צורך להחליף או לשפץ את האלטרנטור.

פתאום אחרי חודש התגלתה תקלה חדשה, יש קשיים בהנעת הרכב, ואחרי שאני מצליחה להניע (אחרי 3-4 ניסיונות) פתאום אורות המצוקה נדלקים לשנייה ונכבים מיד.

מישהו יודע מה הסיבה לכך?

פורסם

נתחיל בזה שבאופן כללי להניע רכב פעם-פעמיים בשבוע למשך חצי שעה, באופן תמידי, לא מאפשר למצבר להיטען כמו שצריך ולאורך זמן עשויה להתפתח בעיה כפי שאתה מתארת.

ברכב, בפרט שאינו חדש, תמיד תהיה צריכת זרם כלשהי ואם היא גדולה מידיי היא מספיקה לרוקן את המצבר בזמן הזה.

כל זה בהנחה והטעינה אכן תקינה.

את צריכה להתחיל מבדיקה של זרם הזליגה. חפשי בפורום "זליגת זרם" ותביני במה מדובר.

אם הזליגה הגדר הסביר תוכלי להעזר במכשירים שונים שמחזיקים חשמלאי רכב, אשר מנתקים את מצבר לחלוטין כאשר הרכב כבוי.

ישנם פתרונות שונים של טעינה צפה, אבל אני מניח שאין לך אפשרות להשאיר את הרכב מחובר למטען כזה באופן קבוע בזמן שאינו בשימוש. בהתאם לתוצאות של בדיקת זליגת הזרם יש להחליט כיצד לפעול.

אם ניתן למזער אותה וזה יספיק מה טוב, אם לא יש להשתמש ברכב לעיתים קרובות יותר.

העניין עם אורות המצוקה כנראה קשור לאזעקה, שמשתגעת כאשר המתח נופל.

• תוכן חדש...