Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מגבר לא אמור להשאיר חתימה על הסאונד ,כמה שהמגבר יותר איכותי כך ההתערבות שלו יותר נמוכה .

השוואה אמיתית בין מגברים הייתה צריכה להיות עיוורת ,רק ככה אפשר לדעת האם יש הבדל ,ההבדל שנבע בין מגבר CARVER ל PANASONIC היה כנראה באקולייזר לא מכוון או עוצמות שונות בין המגברים .

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מגבר לא אמור להשאיר חתימה על הסאונד ,כמה שהמגבר יותר איכותי כך ההתערבות שלו יותר נמוכה .

השוואה אמיתית בין מגברים הייתה צריכה להיות עיוורת ,רק ככה אפשר לדעת האם יש הבדל ,ההבדל שנבע בין מגבר CARVER ל PANASONIC היה כנראה באקולייזר לא מכוון או עוצמות שונות בין המגברים .

ההבדל לא נבע מעוצמות שונות, כי בדקנו במספר עוצמות עבור כל מגבר. החתימה הייחודית של הפנסוניק ושל הקרבר נשארו בכל עוצמה.

בנוסף לכך, כדי לנסות ולהשוות את הפנסוניק לקרבר, ניסינו לשחק עם הפונקציות שיש לפנסוניק, אבל זה היה רק Bass או Treble, וזה ממש לא שינה מה עשינו איתם, הצליל תמיד נשאר לא טוב. מעניין אם היינו מחברים אקולייזר אמיתי, עם שליטה במספר גדול של תדרים, האם אולי אז היינו מצליחים לגרום לפנסוניק להישמע יותר כמו הקרבר...

כשהייתי בתקופת הטירוף על מערכות סאונד ביתיות, קניתי מיקרופון איכותי שאמור להיות שטוח בין 20hz-20khz. לאחר מכן השמעתי דרך הרמקולים של המערכת בבית את כל התדרים (בין 20hz-20khz, בעוצמת SPL שווה), והקלטתי את זה בעזרת המיקרופון (שמוקם בנקודה בה אני מאזין למוסיקה בחדר). את ההקלטה הצגתי בעזרת תוכנת מחשב, שהראתה לי במדוייק האם המיקרופון אכן שמע את כל התדרים בצורה שווה, או שתדרים מסויימים הוגברו או הונחתו יותר מאשר אחרים. במידה ותדר מסויים הוגבר, הייתי יכול לראות האם ההגברה התרחשה בזמן 0 על ציר הזמן (משמע מקורה בחוסר איזון במערכת) או בזמן מאוחר יותר (משמע מקורה בהחזרים שנובעים מחדר ההשמעה). מעניין יהיה לעשות בדיקה כזו ברכב (עוד יש לי את המיקרופון והתוכנה...). אני חושב דרך אגב שזו דרך נהדרת להשוות בצורה אובייקטיבית בין מערכות שונות ברכבים שונים.

פורסם

אני אראה לכם דוגמא למה אני מתכוון:

לאחר שהקלטתי את עוצמת ה SPL בכל תחום התדרים (כפי שהוא נשמע בנקודה בה אני שומע בחדר), זה הגרף שקיבלתי (אני מציג כאן רק מ 200 הרץ ומטה):

phpou9EjR.jpg

ניתן לראות שתדרים מסוימים מונחתים, ואחרים מוגברים ביחס לאחרים.

לאחר שביקשתי מהתוכנה ליצור לי פילטר שיתקן את חוסר האיזון בין התדרים, השתמשתי בפילטר הזה כדי להשמיע שוב את כל תחום התדרים, והקלטתי אותו שוב עם המיקרופון שמוקם באותה הנקודה כמו קודם. והפעם זה הגרף שקיבלתי:

phpjS68jA.jpg

לא רע, אה ?

כאן אתם רואים שהפילטר תוכנן להשטיח את תחום התדרים. אבל זה לא חובה. אפשר בעיקרון להקליט את תחום התדרים במקום כלשהו שאתם אוהבים את הסאונד (נגיד בבית של חבר שלכם), ולאחר מכן לבקש מהפילטר לשחזר אצלכם בחדר את חתימת הסאונד ששמעתם אצל חבר שלכם... (בצורה כזו למשל אפשר להפוך רמקול שהוא יותר "חמים", לרמקול שהוא יותר "בהיר", וכו'....)

בעיקרון אפשר ליישם דבר כזה ברכב, הבעיה היא שצריך יהיה לשמוע את המוסיקה דרך מחשב נייד... (מכיוון שצריך לשמוע את המוסיקה דרך הפילטר, ואת הפילטר יכולה לנצל רק תוכנת השמעה במחשב). דרך יותר פרקטית ברכב תהיה לבצע רק את הבדיקה של תחום התדרים, אך את התיקון לבצע בצורה ידנית, דרך האקולייזר של ה- HU, במידה ויש אפשרות שם לשליטה נרחבת.

עדכון: עכשיו שאני חושב על זה שוב, ייתכן וברכב אפשר יהיה להשתמש ב Smartphone בכדי להשמיע את המוסיקה דרך הפילטר....

פורסם

נחמד...מה שם התוכנה? חינמית? אתה עוד תוציא את כל הקסם מהסאונד ככה:wink:

בקשר לאפליקציה ברכב, אולי יש איזה אקולייזר דיגיטלי שניתן לתכנת...נשמע יקר

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
חברים, תעשו חיפוש עם המונח MS-8.

:wink:

מעניין אם ה MS-8 מסוגל להגיע לרמת הדיוק בתיקון גרף הענות התדר, כמו התוכנה בה אני משתמש. האם ה- MS-8 מסוגל לבצע תיקון תוך שימוש באקולייזר עם מספר מוגבל של תדרים, או שיש שם משהו הרבה יותר עדין (כמו שמתרחש בתוכנה שאני משתמש).

בכל אופן ה MS-8 הזה די יקר (800 דולר...). התוכנה שאני משתמש היא חינמית (למעשה מדובר במספר תוכנות חינמיות, אחת מהן זו תוכנת עריכת סאונד כללית, לא משהו ספציפי לשימוש שלי. את האלגוריתם ליצירת פילטר התיקון כתב ידיד שלי מאיטליה). פעם כתבתי מדריך באנגלית כיצד לעבוד איתה (מי שמתעניין יכול לחפש DRC Guide בגוגל ויש לינק להורדה של המדריך).

פורסם

השאלה היא האם יש לך אפשרות לבצע את התיקונים הנ"ל בתוך הרכב?

הכוונה באיזה איקולייזר/מעבד/מחשב אתה יכול להשתמש כדי ליישם את הכיוונון העדין שהתוכנה מסוגלת לנתח?

עריכה.

עכשיו גם קראתי את מה שכתבת מסביב לגרפים.

כלומר מי שיש לו CARPC יכול להשתמש בתוכנה הזו כדי לכוונן בדיוק את האיקולייזר שלו ברמת דיוק מאד גבוהה?

מתחדשת*

פורסם
השאלה היא האם יש לך אפשרות לבצע את התיקונים הנ"ל בתוך הרכב?

הכוונה באיזה איקולייזר/מעבד/מחשב אתה יכול להשתמש כדי ליישם את הכיוונון העדין שהתוכנה מסוגלת לנתח?

עריכה.

עכשיו גם קראתי את מה שכתבת מסביב לגרפים.

כלומר מי שיש לו CARPC יכול להשתמש בתוכנה הזו כדי לכוונן בדיוק את האיקולייזר שלו ברמת דיוק מאד גבוהה?

בדיוק.

אבל למי שיש את התוכנה הזו על CARPC, אין שום טעם להשתמש באקולייזר חיצוני (אם הבנתי נכון שאתה מציע להשתמש בתוכנה כדי לנתח את גרף הענות לתדר, ואח"כ להזין את נתוני התיקון לאקולייזר חיצוני). אחרי שהתוכנה רואה מהו גרף ההיענות לתדר ברכב שלך, התוכנה תיצור לך פילטר תיקון (זה פשוט קובץ. התיקון יביא אותך לאיזה גרף מטרה שתרצה - שטוח או משהו אחר. דיברתי עכשיו עם הידיד שלי מאיטליה הוא אמר שלי שיצר איזה תיקון פסיכו-אקוסטי חדש שלא דורש יותר גרף מטרה, עוד לא הבנתי לחלוטין למה הוא מתכוון), הפילטר הזה מתקן ברמה כ"כ גבוהה ששום אקולייזר אחר בשוק לא יכול להתקרב אליה (מספר התדרים שהפילטר יכול לתקן הוא בעיקרון אינסופי, בהשוואה למספר קטן וסופי של ערוצי תדר שאקולייזר רגיל מסוגל לתקן. בנוסף, הפילטר מתקן בנפרד כל רמקול, בעוד באקולייזר רגיל השינוי הוא זהה עבור כל הרמקולים. תיקון נפרד של כל רמקול יכול להיות חשוב במידה ויש חוסר איזון מסויים ביניהם). אח"כ אתה משתמש בתוכנת מוסיקה מסוימת למחשב כדי להשמיע את המוסיקה דרך הפילטר הזה (יש מספר תוכנות לניגון מוסיקה חינמיות שיודעות לעבוד עם קובץ הפילטר).

פורסם
נשמע מאד מעניין.

האם התוכנה יודע גם לבצע תיקון זמנים אוטומטי?

מה הכוונה ב-"זמנים" ?, תיקון רוורברציה של תדר ? (כלומר שתדר מסוים מקבל הגברה או הנחתה בשל מבנה תא הנוסעים ברכב)

פורסם
בדיוק.

אבל למי שיש את התוכנה הזו על CARPC, אין שום טעם להשתמש באקולייזר חיצוני (אם הבנתי נכון שאתה מציע להשתמש בתוכנה כדי לנתח את גרף הענות לתדר, ואח"כ להזין את נתוני התיקון לאקולייזר חיצוני). אחרי שהתוכנה רואה מהו גרף ההיענות לתדר ברכב שלך, התוכנה תיצור לך פילטר תיקון (זה פשוט קובץ. התיקון יביא אותך לאיזה גרף מטרה שתרצה - שטוח או משהו אחר. דיברתי עכשיו עם הידיד שלי מאיטליה הוא אמר שלי שיצר איזה תיקון פסיכו-אקוסטי חדש שלא דורש יותר גרף מטרה, עוד לא הבנתי לחלוטין למה הוא מתכוון), הפילטר הזה מתקן ברמה כ"כ גבוהה ששום אקולייזר אחר בשוק לא יכול להתקרב אליה (מספר התדרים שהפילטר יכול לתקן הוא בעיקרון אינסופי, בהשוואה למספר קטן וסופי של ערוצי תדר שאקולייזר רגיל מסוגל לתקן. בנוסף, הפילטר מתקן בנפרד כל רמקול, בעוד באקולייזר רגיל השינוי הוא זהה עבור כל הרמקולים. תיקון נפרד של כל רמקול יכול להיות חשוב במידה ויש חוסר איזון מסויים ביניהם). אח"כ אתה משתמש בתוכנת מוסיקה מסוימת למחשב כדי להשמיע את המוסיקה דרך הפילטר הזה (יש מספר תוכנות לניגון מוסיקה חינמיות שיודעות לעבוד עם קובץ הפילטר).

אז אתה מתכוון לשמור את קובץ האודיו עם השינויים ואז פשוט להשמיע אותו במערכת ברכב?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

לא, הכוונה היא השהייה של תחום תדר מסוים בגלל הפרש מרחק בין רמקולים מקבילים (טויטר ימין ושמאל, מיד ימין ושמאל).

מתחדשת*

פורסם
אז אתה מתכוון לשמור את קובץ האודיו עם השינויים ואז פשוט להשמיע אותו במערכת ברכב?

כן (אם יש לך PC ברכב).

פורסם
לא, הכוונה היא השהייה של תחום תדר מסוים בגלל הפרש מרחק בין רמקולים מקבילים (טויטר ימין ושמאל, מיד ימין ושמאל).

לדעתי לא.

• תוכן חדש...