Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה עקרונית לגבי הצורך במגבר (למי שלא שומע בווליום גבוה)

noam23
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני מבין שהסיבה שמגבר משפר את איכות הצליל היא בעיקר מכיוון שהוא מאפשר distortion נמוך יותר בדציבלים גבוהים (בהשוואה למערכת ללא מגבר).

הרבה אנשים פה עם מערכות מפוצצות (וסופר-יקרות) שומעים בעוצמת ווליום של 110 דציבל ואף יותר מכך. עכשיו, מערכת שמסוגלת להשמיע ב 110 דציבל צליל נקי, צריכה להיות בהספק גבוה פי 1000 מאשר מערכת המסוגלת להשמיע ב 90 דציבל צליל נקי.

לכן, אני מבין מדוע אנשים שרוצים לשמוע ב 110 דציבל צריכים מערכות של אלפי וואט RMS. עם זאת, אנשים שרוצים לשמוע בעוצמות יותר סבירות של 90 דציבל, יכולים למעשה להסתפק בהספק של וואט אחד, או אולי שניים.

אז השאלה היא כזו: במידה ומישהו מעוניין לשמוע ב 90 דציבל (פיקים של 90 דציבל), כלומר צריך מקסימום הספק של 5 וואט, האם יהיה בכלל הבדל בין מגבר ייעודי, לבין HU איכותי שנגיד מספק 50 וואט ?, אני מבין שמגבר יכול לספק רמת Distortion נמוכה גם בוואטים גבוהים, אבל ה- HU יצטרך לספק רק 5 מתוך ה 50 וואט שלו, האם גם ב 5 וואט הללו ה Distortion יהיה הרבה יותר גרוע מאשר במגבר ייעודי ?

סתם לצורך ידע כללי, האם לא יהיה נכון להגיד ש- HU איכותי (שמסוגל לספק 50 וואט) מספק פחות Distortion ב 5 וואט, מאשר מגבר סופר איכותי (שמסוגל לספק 200 וואט) ב 100 וואט ?

ואת אותה השאלה אני שואל גם לגבי מגברים, האם יש טעם להשקיע במגברים מאוד יקרים (ולא נגיד במגבר פשוט של 1000 שח), אם ההספק הדרוש מהמגבר הוא רק 5 וואט ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אין HU שמספק 50 וואט.

יותר לכיוון ה 12-17 וואט RMS (וזה ביום טוב).

לא סתם ה HUים הטובים ביותר מגיעים בכלל ללא מגבר פנימי, כי יוצאים מהנחה שאדם שרוצה לשמוע טוב באמת (ולא מדובר כאן על חזק) ישתמש במגבר חיצוני.

מגבר סביר ומעלה יהיה בעל עיוות נמוך יותר עד כמעט קצה היכולת שלו יחסית לכל HU.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי, אז בוא נשווה מגבר טוב בקטגוריה של עד 1000 ש"ח, למגבר טוב בקטגוריה של עד 2000 ש"ח. במידה וצריכים רק הספק של 5 וואט מהם, האם יהיה הבדל משמעותי באיכות הצליל ביניהם ?, מישהו בכלל עשה פעם בדיקה כזו ? (כי בד"כ שבודקים מערכת מייד שמים אותה על רמת דציבלים גבוהה שמאמצת את המגבר. אבל בהספק של 5 וואט, שבו אף אחד מהם לא מתאמץ כלל, האם גם אז אפשר לצפות להבדל גדול באיכות הסאונד ביניהם ?).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מכיר הרבה סטים של קומפוננטים טובים ש 5 וואט בכלל יזיזו אותם?

ואני לא מדבר כבר על לשמוע בעוצמה מינימלית בתוך סביבת רכב רועשת ומקרקשת.

הדיון שאתה מנסה לפתח הוא אולי מעניין, אבל בכלל לא רלונטי לעולם הרכב.

אולי לעולם מגבר האוזניות וכו'.

מקוה שאתה לא נעלב, כי זו בכלל לא המטרה :wink:

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין HU שמספק 50 וואט.

יותר לכיוון ה 12-17 וואט RMS (וזה ביום טוב).

לא סתם ה HUים הטובים ביותר מגיעים בכלל ללא מגבר פנימי, כי יוצאים מהנחה שאדם שרוצה לשמוע טוב באמת (ולא מדובר כאן על חזק) ישתמש במגבר חיצוני.

דוגמאות לHU כאלה? (לא בכוונה להתקיל אותך אני באמת סקרן)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מכיר הרבה סטים של קומפוננטים טובים ש 5 וואט בכלל יזיזו אותם?

ואני לא מדבר כבר על לשמוע בעוצמה מינימלית בתוך סביבת רכב רועשת ומקרקשת.

הדיון שאתה מנסה לפתח הוא אולי מעניין, אבל בכלל לא רלונטי לעולם הרכב.

אולי לעולם מגבר האוזניות וכו'.

מקוה שאתה לא נעלב, כי זו בכלל לא המטרה :wink:

לא נעלב, חס וחלילה.

אם הקומפוננט הוא בעל רגישות 90db, אז וואט אחד יתן עוצמה של 90 דציבל במרחק 1 מטר מהרמקול (זה בערך המרחק ברכב), אבל זה בחדר מעבדה ללא החזרים (unechoic room). בחדר עם החזרים (כמו הרכב) העוצמה תהיה חזקה מ 90 דציבל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוגמאות לHU כאלה? (לא בכוונה להתקיל אותך אני באמת סקרן)

לא זוכר כרגע במדויק, אבל אם אני לא טועה האקליפס 7200, קלריון HX D2, אלפיין F#1 וכו'.

בקלריון 786 לדוגמא, יש אפשרות לכבות את המגבר הפנימי.

לגבי חישוב העוצמה, אני לא בטוח שזה החישוב הנכון.

מעבר לכך, כמו שברכב יש הרבה החזרים, יש הרבה יותר מקורות רעש (מנוע, רוח, צמיגים וכו') שמצריכים יותר עוצמה ממערכת ההגברה על רכיביה מאשר מערכת דומה בסביבה ביתית.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אנסה לנצל"ש ולחדד.

בוא נאמר לשם הדוגמא וההמחשה בלבד, שאני שומע בעוצמה מאוד מאוד חלשה. בעוצמה שכזו, סביר שלמגבר (החל מרף מסויים) תהיה משמעות שולית מאוד. כלומר, מגבר ב-1000 ש"ח (אני בכוונה לא מדבר על מותגי מדבקה סיניים) ומגבר ב-10,000 ש"ח ישמעו מאוד מאוד דומה. כמובן שזה בהנחה שהמקור איכותי, ולא הנחתנו אותו.

עכשיו, בוא נניח שאנחנו מגבירים לאט לאט את העוצמה. באיזשהו שלב, נתחיל להרגיש הבדל ומתישהו ההבדל יהיה משמעותי. השאלה היא, בהנחה שהכוונה לשמוע בעוצמה שרובכם כנראה יגדירו כחלשה, האם בכלל יהיה יתרון למגבר יקר יותר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה שלא.

רק קח בחשבון שהרבה מהמשתנים בהשוואה שלך הם מאד גמישים, ומה שיהיה רלונטי עבור אחד, יהיה זניח לחלוטין עבור אחר.

מתחדשת*

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבין שהסיבה שמגבר משפר את איכות הצליל היא בעיקר מכיוון שהוא מאפשר distortion נמוך יותר בדציבלים גבוהים (בהשוואה למערכת ללא מגבר).

הרבה אנשים פה עם מערכות מפוצצות (וסופר-יקרות) שומעים בעוצמת ווליום של 110 דציבל ואף יותר מכך. עכשיו, מערכת שמסוגלת להשמיע ב 110 דציבל צליל נקי, צריכה להיות בהספק גבוה פי 1000 מאשר מערכת המסוגלת להשמיע ב 90 דציבל צליל נקי.

לכן, אני מבין מדוע אנשים שרוצים לשמוע ב 110 דציבל צריכים מערכות של אלפי וואט RMS. עם זאת, אנשים שרוצים לשמוע בעוצמות יותר סבירות של 90 דציבל, יכולים למעשה להסתפק בהספק של וואט אחד, או אולי שניים.

אז השאלה היא כזו: במידה ומישהו מעוניין לשמוע ב 90 דציבל (פיקים של 90 דציבל), כלומר צריך מקסימום הספק של 5 וואט, האם יהיה בכלל הבדל בין מגבר ייעודי, לבין HU איכותי שנגיד מספק 50 וואט ?, אני מבין שמגבר יכול לספק רמת Distortion נמוכה גם בוואטים גבוהים, אבל ה- HU יצטרך לספק רק 5 מתוך ה 50 וואט שלו, האם גם ב 5 וואט הללו ה Distortion יהיה הרבה יותר גרוע מאשר במגבר ייעודי ?

סתם לצורך ידע כללי, האם לא יהיה נכון להגיד ש- HU איכותי (שמסוגל לספק 50 וואט) מספק פחות Distortion ב 5 וואט, מאשר מגבר סופר איכותי (שמסוגל לספק 200 וואט) ב 100 וואט ?

ואת אותה השאלה אני שואל גם לגבי מגברים, האם יש טעם להשקיע במגברים מאוד יקרים (ולא נגיד במגבר פשוט של 1000 שח), אם ההספק הדרוש מהמגבר הוא רק 5 וואט ?

הבדל של 20dB זה לא פי 1000, פי 100(עדיין המון)

אני גם שואל את עצמי את השאלות הללו. לי אישית מספיק רדיו דיסק טוב, 21-22W לערוץ. חלק נכבד מהמגברים הפנימיים של אלו יכולים להתקרב מאוד ל 20W לערוץ בעוד הם מתחת ל 0.1% THD. (אבל נמדד ב 14.4V, מה שהגיוני אם הרכב מונע)

בהנתן רמקולים עם נצילות של 90dB, מדובר בתאוריה בכ 103dB באוזניים. באיכות טובה. לא רע.

תקנו אותי אם אני תועה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבדל של 20dB זה לא פי 1000, פי 100(עדיין המון)

אני גם שואל את עצמי את השאלות הללו. לי אישית מספיק רדיו דיסק טוב, 21-22W לערוץ. חלק נכבד מהמגברים הפנימיים של אלו יכולים להתקרב מאוד ל 20W לערוץ בעוד הם מתחת ל 0.1% THD. (אבל נמדד ב 14.4V, מה שהגיוני אם הרכב מונע)

בהנתן רמקולים עם נצילות של 90dB, מדובר בתאוריה בכ 103dB באוזניים. באיכות טובה. לא רע.

נכון, פי 100, סליחה.

אני יכול לתת דוגמא אחת לטובת מגבר איכותי, מתחום מהמערכת הביתית:

לדוד שלי יש רסיבר (למערכת קולנוע ביתי) של Panasonic, שנחשב ללא רע, ונותן איזה 100 וואט RMS לערוץ (לפי הכתוב). בקיצור יום אחד קניתי רסיבר ישן של חברת Carver, שבנוי כמו טנק ישן (משהו שהיה די יקר שהיה חדש). הלכתי לדוד שלי כדי להשוות את ה Carver לפנסוניק שלו. בהשוואה ל Carver, הסאונד מהפנסוניק שלו היה פשוט עלוב (אותה מערכת עם אותם רמקולים ואותו CD palyer), שמעו קצת באס והרבה טרבל, וכל המיד היה חסר. זה בכלל לא משנה באיזה עוצמה שמענו, לשני המגברים יש חתימה על הסאונד, ששומעים בכל עוצמה (והחתימה של הפנסוניק היתה פשוט מגעילה). הסאונד של הפנסוניק פשוט נשמע לא אמיתי. הסאונד של ה Carver היה נהדר, זה היה נשמע כאילו לא מדובר באותם רמקולים... דוד שלי די התבאס לאחר ההשוואה הזו.

אני מניח שבין HU למגבר יעודי אכן יכולים להיות הבדלים גדולים כאלו. השאלה היא האם בין שני מגברים יעודיים טובים גם...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קטונתי כשמדובר באודיו לרכב, אבל לעניות דעתי מדובר פשוט בהרגלי שמיעה. אם אדם אוהב לשמוע חזק, הוא צריך מגבר שיוכל להוציא את ההספק הדרוש בדיסטורשן נמוך. זהו. אני מהאנשים שכואב להם באוזניים במועדון, ולא מנסה להתרגל לסאונד חזק כי זה מדרדר את השמיעה. לכן לי מספיק 10-20W ברכב.

בכללי תחום האודיו (אני מניח שגם ברכב) סובל מהרבה סובייקטיביות. אתה יכול לשמוע שני מגברים עם אותם נתונים בדיוק, לאהוב אחד ולתעב את השני. יש מאמרים שטוענים שמתחת ל 0.1-0.5% THD אדם לא מבחין בהבדל, ויצרנים מפרסמים נתוני THD עם הרבה אפסים אחרי הנקודה...שלא לדבר על ההבדלים בין מגברים מסוגים שונים, CLASS A, AB, D וכו', ומה עם מגברי שפופרות? שם יש טונות של דיסטורשן שאנשים אוהבים לשמוע...אינסוף דוגמאות.

בשל כך אני מסוגל להתייחס רק לנתונים המדידים העיקריים, THD והספק, שבעוצמה נמוכה (עד כ 20W) יכולים בהחלט להיות משותפים ל HU טוב ולמגבר. מצד שני למיטב ידיעתי רוב מגברי הרכב הם CLASS D, ואילו ה HU הם AB...תלוי מה נשמע לך יותר טוב.

בקשר להשוואת שני מגברי רכב שונים אין לי שמץ

תקנו אותי אם אני תועה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...