Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום.

לפני ימים אחדים סיימתי בשעה טובה את התהליך המייגע של רכישת דירה בבת ים.

כשהעפתי מבט בתלושי הארנונה של הדייר הקודם, חשכו עיניי! - 680 ש"ח לחודשיים לדירה של 68 מ"ר!

כרגע אני גר ברמת אביב ובדירה גדולה יותר (בסביבות ה-90 מ"ר לא כולל גג ושתי מרפסות) והמחיר הוא באיזור ה-500 ש"ח.

מישהו מוכן להסביר לי כיצד הארנונה נקבעת והאם ישנו איזה תחשיב סודי שאני לא מודע אליו?

האם ישנן הטבות מסויימות לסטודנטים?

אודה למגיבים,

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

יש איזורים ברמת אביב עם ארנונה נמוכה במיוחד, בעיקר בבתים הישנים של 4 קומות בלי מעלית.

זה לא מייצג.

כשששכרתי ברמת אביב בבניין חדש יחסית ,8 קומות עם מעלית והכל ,הארנונה היתה באיזור ה900 למטרז' כמו שלך.

עם זאת ההורים שלי בנתניה משלמים יותר ארנונה ממה שאני משלם בתל אביב ככה שזה לא ממש קשור שזו עיר שכביכול נראית זולה יותר למחיה וזה מה שאנשים לא מבינים.

נ.ב. איך מכל מה שדיברנו עליו בעבר בסוף סגרת על בת ים? :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

סכום הארנונה ברמת אביב נשמע נמוך באופן מוזר.

האם הארנונה משולמת על שמך, האם ייתכן שבעל הדירה אזרח וותיק/נכה וכיו"ב ולפיכך יש לו הנחה בארנונה.

קבל קישור עם השוואה של ארנונה משנת 2006, הסכומים בוודאי השתנו מאז, אך הפער בין רשות לרשות יישאר דומה, בוודאי שבבת ים לא משלמים ארנונה גבוהה באופן חריג שכזה לעומת תל אביב.

http://www.rishonlezion.muni.il/meida/Stats/Documents/11.0.8.pdf

פורסם

ברמת אביב אני מתגורר עם הוריי והאמת שיש להם הנחה מסויימת כיון שהם אזרחים ותיקים.

עדיין, רוב חבריי תל אביבים וגם משלמים באיזור ה-550 ש"ח, כלומר, בין 500 ש"ח ל-600 ש"ח, תלוי במטראז'.

אבל שוב, לא מצליח להבין את התחשיב, קח דירה עם נתונים זהים בת"א לעומת בת ים, תראה שתמיד ההפרש ביניהן הוא באיזור ה-200 ש"ח. הזוי לגמרי.

פורסם

גם לי נשמע מוזר שבבת ים יותר יקר מבת"א. ברמת גן ובגבעתיים למשל זה יוצא לרוב גם כ-10 שקלים למטר לחודשיים. אז איך בת"א יהיה זול יותר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני בפ"ת משלם משהו כמו 10 ש"ח למ"ר לחודשיים.

הצרה היא שאני משלם סכום זהה לאלו שגרים ברחובות מסודרים עם חניות ומדרכה משני הצדדים כאשר אצלי ברח' יש מדרכה רק בצד אחד. כשניסיתי להתנגד למחיר הזה הפקידות בעיריה פשוט התאפקו שלא לצחוק עלי (בטח עבר להן בראש ש"הנה הגיע עוד אשכנזי שחושב שהוא משלם יותר מדי עבור הכלום שאנחנו נותנים לו).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
גם אני בפ"ת משלם משהו כמו 10 ש"ח למ"ר לחודשיים.

הצרה היא שאני משלם סכום זהה לאלו שגרים ברחובות מסודרים עם חניות ומדרכה משני הצדדים כאשר אצלי ברח' יש מדרכה רק בצד אחד. כשניסיתי להתנגד למחיר הזה הפקידות בעיריה פשוט התאפקו שלא לצחוק עלי (בטח עבר להן בראש ש"הנה הגיע עוד אשכנזי שחושב שהוא משלם יותר מדי עבור הכלום שאנחנו נותנים לו).

חחחחח חזק :)

שמע, בתור אחד שכל חייו (29 שנה) גר וגדל ברמת אביב, אני מפחד לפצות פה ולהשמיע טענותיי בעיריית בת-ים שמא לא אחטוף איזה לום לראש במקרה הטוב או דקירה במקרה הרע.

פורסם

בת-ים מחולקת לאיזורי ארנונה , ובכל אזור מחיר אחר , כמו בכל הערים סביב .

באופן יוצא דופן .. היא קצת יקרה יותר ב 5 שנים האחרונות , לפי דרישת משרד הפנים/ממשלת ישראל .

לבת-ים היו גרעונות תפעוליים , ובהסדר אשר מבוצע היום , התחייבה העירייה לגבייה מלאה וברמה גבוה בתמורה למענקי איזון מהממשלה .

לכן מושקע גם הרבה כסף בתשתיות באזורי הטיילת , והגינות .

קצת כבד אבל לעת עתה שווה את ההשקעה .

ליאור - ברוך הבא לסביבה , ואפשר בכייף לקפוץ לעירייה לברר את הנושא , אולי יש טעות .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אני גר בקריית גת, שזה נחשב לפריפרייה, גר בבניין יחסית חדש, וגם האזור שם כולו חדש יש את מתחם הישפרו סנטר, שופרסלדיל ומלאמלא חנויות ליד.

הארנונה היא קרוב ל 500 ש"ח על דירה 4 חדשים 112 מ"ר

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אני משלם 630 לחודשיים בראשון לציון לדירה של 70 מטרים באזור א.

הורי באותו אזור לדירה של 130 מטרים משלמים 1200.

זה כנראה תלוי באזור בבת ים,כנראה שגם אתה גר באזור שנחשב א.

פורסם
אני משלם 630 לחודשיים בראשון לציון לדירה של 70 מטרים באזור א.

הורי באותו אזור לדירה של 130 מטרים משלמים 1200.

זה כנראה תלוי באזור בבת ים,כנראה שגם אתה גר באזור שנחשב א.

כיצד אפשר לבדוק אם זה נחשב איזור "א" או איזור "ז"?

פורסם

בתל אביב הארנונה זולה יותר מגבעתיים, ר"ג, חולון, יהוד-מונוסון ואולי אף ערים אחרות (אולי גם מבת ים ובני ברק).

בת"א העיר מחולקת ל"איזורי ארנונה" והחיוב נעשה לפיהם, מה שלא קורה בגבעתיים (בה אני גר). אני בטוח שאפשר לברר את האיזורים באתר העירייה (אם באמת זה ככה. לגבי בת ים - גרתי בעבר בה, ואינני זוכר אם ביא מחולקת לאיזורי תשלום, כמו ת"א).

סיבה הגיונית לארנונה יקרה - אם העיריה נותנת שירותים מעל ומעבר - אולי אולי אולי יש לזה הצדקה (בדר"כ זה לא קורה, במיוחד שמתלוננים למשל על תאורה שאיננה פועלת בלילה בגינה ולוקח לעירייה חודשיים לטפל). אבל נניח שלא, ואז למשל בגבעתיים בה אני גר, העלו את מחירי הארנונה בשיעור הגבוה ביותר השנה (היה להם אישור מיוחד...), מדדו את שטח הדירות (חיצונית) והעלו את המטראז' וגם כתוצאה מזה התייקרה הארנונה.

למה ? כדי לממן את המנגנון המסואב המנופח והמושחת שקרוי "עירייה". כי הרי יותר קל לחלוב את האזרח הקטן, מלהתייעל.

alfa 156 2.5.

פורסם

קודם כול ברוך הבא לבת-ים :wink: בתור תושב בת-ים אני חושב שבאמת זה מחולק לפי אזורים. כי אני מתגורר קרוב לים, ומשלם סכום דומה של ארנונה לדירת 2 וחצי חדרים.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

• תוכן חדש...